BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #852558 przez darmag21
Hej mamusie.

Gratulacje dla MM.

A ja teraz tak malo pisze bo powiem szczerze ze nie mam weny. Jeststem obolala po tym cieciu, choc dzis i tak jest lepiej jak wczoraj.

Olinek bardzo grzeczny, jego krzyk tylko uslyszalam przy porodzie i tak na prawde nie wiem jak placze, je i spi.Pokarmu narazie brak ale przystawiamy moze sie ruszy cos.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852562 przez Loca
Mi to ten poród wszyscy wróżą, łącznie z moją lekarką, ale ja coś sobie myślę, że magnez i luteina sprawią, że rozpakujemy się w kwietniu :silly: chociaż coś mnie dzisiaj skurcze łapią i mam taki kujący ból brzucha, a jak delikatnie nacisnę to tak jakby promieniowało do podbrzusza i na plecy. Do wtorku muszę się trzymać o 17:45 mam wizytę i odbieram wyniki GBS, po wtorkowej wizycie zabieram się za proces wykluwania :silly: bo jak patrzę na tę piękną pogodę i wasze zdjęcia ze spacerów, to żal tyłek mi ściska, bo muszę się oszczędzać... a oszczędzam się coraz mniej....

Każda mama powinna mieć taką skromność :D w ogóle do męża mówię, że wy już brzuszków nie macie i wyglądacie tak pięknie, a mi ten bęc rośnie coraz większy i już przeszkadza mi.

Darmag, to trzymamy kciuki za pokarm :) i szybkie wyjście do domku :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852565 przez ete21
Loca zatęsknisz jeszcze za tym brzuszkiem zobaczysz....Czyli do wtorku nie daleko, mam nadzieję że wynik będzie ok.A potem bierz się za wykluwanie!
Darmag pokarm masz na pewno tyle, ze jeszcze sie pewnie nie zmobilizował żeby ruszyć do akcji, przystawiaj małęgo jak najczęściej nawet jak nic nie leci, to ssanie powinno pomóc, po cc czasem nawet po tygodniu sie może pojawić jedzonko!

11 lata 4 tygodni temu #852571 przez roma4
Hej nie było mnie chwilę a tu takie rewelacje

MM GRATULUJE syneczka kawała chłopaka niech zdrowo rośnie i dla ciebie szybkiego powrotu do zdrowia

Darmag super ,ze Olinek grzeczny , a pokarm się pojawi kwestia czasu

Loca no to do wtorku nie daleko ciekawe co Ci powiedzą na wizycie

Ete świetne zdjęcia w plenerze rodzinnie ,aż miło popatrzeć aż mi tęskno no jeszcze trochę i może też będę mogła zrobić takie zdjęcia ....

11 lata 4 tygodni temu #852572 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA

http://s1.zmniejszacz.pl/117/mamusie_marcowe__575088.bmp

11 lata 4 tygodni temu #852576 przez Ani-ta
MamoMikołaja Gratulacje :laugh: :laugh: :kiss:

no to teraz moja kolej, chociaż do terminu jeszcze 8 dni i ktoś mnie może do tego czasu wyprzedzić ;) ;)

Ete śliczne zdjęcia :laugh:

11 lata 4 tygodni temu #852581 przez baska007 2
Mama Mikołaja gratuluję :) No i prawie ucelowałaś w wyznaczony dzień ;) Zdrówka dla Ciebie i maluszka :)

Ete super fotki :) A Igorka ledwo widać taki maleńki :)

Darmag to odpoczywaj, wracaj szybko do zdrowia i nabieraj sił :)

Loca nie strasz że przez magnez i Luteine w kwietniu dopiero bo ja też nadal biore :P
Jutro wizyta i sie zapytam czy nadal mam to brać żeby czasem opóźnień nie było :P

11 lata 4 tygodni temu #852584 przez ete21
Roma jeszcze troszkę i całą szczęśliwą 4 wywędrujecie na spacerek!
Majeczka dziękujemy za tabeleczkę!
Anita wszystko sie może zdarzyć! Jest szansa, że nikt Cie nie wyprzedzi!
Baśka pewnie jak pójdziesz na wizytę to może już będziesz mogła odstawić te wszystkie specyfiki!

11 lata 4 tygodni temu #852585 przez Loca
Baśka, moja koleżanka przez luteinę urodziła 5 dni po terminie :silly:

Ten mój maluch mógłby już wyjść... znów mam atak wątrobowo-żołądkowy, ciastko od teściów się zemściło...

11 lata 4 tygodni temu #852606 przez Porto1987
Cześć dziewczynki :kiss:

Nie mam siły na odpisywanie :( Gratuluję Darmag i MM :kiss: :kiss: macie swoich wyczekanych chłopaków :) a reszta dalej w kolejce :S

Poparzyłam wczoraj brzucho :(

11 lata 4 tygodni temu #852608 przez Loca
Porto, Ty poparzyłaś a ja się dzisiaj od kuchenki odbiłam brzuchem :huh: bo nie zakodowałam, że mi już tak bardzo wystaje, aż zdziwiona byłam tą sytuacją...żeby było ciekawiej dzisiaj dwa razy mi się to zdarzyło...

11 lata 4 tygodni temu #852610 przez Porto1987
Loca mi też się zdarza, że jakoś brzuch jest nad kuchenką za bardzo :( i nie mieszczę się z brzuchem przy stole :( :(
A oto efekt mojego poparzenia :( prysnął mi gorący olej :( :( :(
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852616 przez Loca
uuuu..... ała :( :( olej jest zły.

Mój mąż się ze mnie śmieje, że ja już za stołem się nie mieszczę jak jemy obiad albo śniadanie. Któregoś razu chciał mi nawet skarpetki założyć, jak widział że się męczę, ale powiedziałam mu że sam ma sobie ubrać, bo ja niedołężna nie jestem żeby skarpetki czy buty mi zakładał...ja nie wiem, ale mam jakieś swoje fanaberie i nie pozwalam mężowi na traktowanie mnie jak chorej :silly: godzi to w moje ego chyba :silly:

ja to chyba zacznę dawać korepetycje z wymiotów :huh: dzięki Bogu przestało boleć po rzyganiu, jak ja nie znoszę tych cholernych bóli wątrobowych, ktoś powie "ciekawe jak przeżyjesz bóle porodowe? skoro na te wątrobę tak narzekasz" a przeżyje, bo wiem że poród się skończy i będzie po bólu, a tu z tą wątrobą to nie wiem kiedy zacznie mnie boleć, ile to będzie trwać, jak długo będę wymiotować... i strach bo znów się może powtórzyć.

11 lata 4 tygodni temu #852624 przez marl3na
MM gratulacje!! W końcu nadszedł ten dzień :) Czekamy na relację :) Ładna waga Małego

Ete ale Igorka schowałaś :)

Loca mi też coraz gorzej z tymi skarpetkami :)

A mi Mała dzisiaj tak szaleje, brzuch co chwile ma inny kształt. Mam nadzieję, że urodzę wg usg... zawsze to 3 dni szybciej :) A w ogóle połowy miesiąca jeszcze nie ma a już większość się rozpakowała. Jak ja Wam zazdroszczę! :)

11 lata 4 tygodni temu #852667 przez Porto1987
Dobrej nocki!!!

Ciekawe czy któraś przez noc się rozpakuje ;) :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka