BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #853367 przez Loca
Ja to bym na jakieś zakupy poszła :P kupiła sobie jakieś kosmetyki, bo z ciuchami póki co się wstrzymuję :silly: :silly: do centrum mam kawał drogi więc ok 1 h spacer bocznymi uliczkami i przez park by był. No ale na koncie susza :P

W ogóle super peeling do dłoni mąż mi kupił, nigdy nie myślałam o tym żeby peelingować dłonie a tu taka niespodzianka:

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=50592

powiem wam, że jest rewelacyjny, ręce nie dość że ładnie pachną, to są po tym zabiegu "mięciutkie jak kacuska". peeling pozostawia na dłoniach warstwę chyba parafiny, później dobrze jest jeszcze je nakremować i rączusie są cudowne :D Niestety, dostępny tylko w sklepie Ziaji, swoją drogą jakąś fanką ich kosmetyków się ostatnio zrobiłam....

Baśka, no to pisz jak tam... w ogóle jak w szpitalu miejsca może dla pacjentów brakować? eh Polska.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853373 przez Porto1987
Loca ja mam właśnie z Ziaji pro peeling do twarzy, o który się niedawno pytałam. Jest bardzo fajny :) miałam jeden skurcz, ale ten bezbolesny. Moja gwiazda robi mi psikusy.
Ale o peelingu dłoni nie czytałam. Widziałam go na allegro jak szukałam sobie peelingu do twarzy :S

edit:
A co do kosmetyków, to mam ochotę sobie kupić korektor :P używała trochę korektora mamy, a ma z ArtDeco i był całkiem fajny. Podejrzewam, że może się przydać, jak już bobas będzie i będzie rozrabiał i nie dawał mamie wypocząć :P

11 lata 3 tygodni temu #853391 przez marl3na
Hej.

Ja tylko na chwilkę. U mnie bez zmian, podbrzusze pobolewa w nocy. Poza tym czuję się dobrze. Chyba nie wywołam wcześniej porodu...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Miłego dnia.

11 lata 3 tygodni temu #853429 przez annlu
Heeej wszystkim :)

Ja tak na szybko, bo wykorzystuje chwilę kiedy mały śpi :)

1. Dziękuje za wszystkie komplementy odnośnie mojego wyglądu :)

Darmag
Jeszcze raz gratulacje !! :) Jest prześliczny :)
A pokarm prędzej czy później się pojawi :)

Moni
Popieram odnośnie słuchania tego co mówią lekarze podczas porodu ! Ja dogadałam się z kobietą, która przeprowadzała mój poród i poszło rewelacyjnie - 15 min i naprawdę byłam zadowolona :)

Ete
Ty też masz świetną figurę !! :) A Igorek śliczny :)
Co do pieluszek to ja wszystkie dostałam - każdy jako "prezent" powitalny przynosił :)
Używałam Pampers, Babydream ( z Rossemana ) i Dada ( Biedronka :D ) i wszystkie mi bardzo dobrze służyły :)
Co do prezentu to ja mam zamiar zanieść np "czekoladę" mojej ginekolog.. Tak po prostu :)

Baska
Co do brzuszka - to ja osobiście nie robiłam NIC :) kiedyś usłyszałam, że "dziecko wyciąga wszystko" - ja już nastepnego dnia po porodzie nie miałam brzucha aż wszyscy byli zdziwieni, więc nic nie robiłam :)

MamaMikołaja
Gratulacje !!! :)

Reszcie mam 2 w 1 życzę jeszcze troszeczkę cierpliwości i wytrwałości ! :) Dacie radę kochane :)

Porto
Ja kąpię małego co 2 dzień :)

Wizytę u chłopaka rodziców PRZETRWAŁAM :) Ogólnie wszyscy się w nim zakochali i każdy komentował " o jeny, jaki on grzeczny cały czas śpi " albo " o jeny jakie on ma długie włoski " :)
I ogólnie stwierdzono, że jest podobny do mnie :) a i najlepsze :
UWAGA ! Nie było żadnych "złotych rad" i komentarzy :) I tylko usłyszałam " Ty Kasia wiesz najlepiej czego potrzebuje " :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853431 przez annlu
A tu zdjęcia słodkiego - śpiącego w dzień Dawcia :) :)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #853433 przez annlu
a tu moje kwiaty od chłopaka i Dawidka na dzień kobiet + Raffaello :)

PS : U nas taka ładna pogoda - 14 stopni, słoneczko świeci, więc chyba zaliczymy spacerek :)
A i w końcu noce się w miarę unormowały, mały budzi się od godziny 21 do 8 tylko 2 razy na jedzenie :) A tak to się wtula we mnie albo kocyk i śpi :)

Już 2,5 tygodnia !! A Dzisiaj 11 i dopiero dzisiaj powinnam rodzić :D
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853450 przez baska007 2
Już mam dosyć szpitala. Czekałam prawie 3h na wolne łóżko na plastikowym krześle w korytarzu. Teraz juz jestem bo badaniu i usg. Mały ułożony do wyjścia juz, główka na dole, waży 3030g :) Co do puchniecia nadal nic nie wiem czemu tak się dzieje:( No ale najważniejsze że z małym ok :) jutro mają rano krew mi pobierać, nie wiem po co skoro w czwartek miałam pobierana, no ale skoro ma to w czymś pomóc lub wyjaśnić dlaczego puchne to niech pobierają.

Annlu Dawidek jest śliczny :) dobrze ze nie było żadnych dobrych rad i nieprzyjemności u chłopaka :) oby tak dalej :)

11 lata 3 tygodni temu #853464 przez ete21
Ja już po obiadku:) Dziś były 2 ziemniaczki, gotowane starte buraczki z cebulką, sosik koperkowy i pierś z kurczaka w prawdzie smażona w otoczce z mąki.
Wczoraj się najadłam kilku rzeczy nowych, pt. surówka z marchewki z ananasem, mleko, a dziś mały za to płaci. Od rana Biegunka i obfite ulewanie – wiec dziś Igi ma mleczko z kartonika, a mama musi się upuszczać….eh człowiek to czasem jest głupi…a potem dziecko cierpi…A my o 14 mamy pierwsza wspólna wizytę położnej....Pewnie będzie małego ważyć, ale mam stresa w związku z tym....
Baśka niestety takie są uroki polskiej służby zdrowia, na krzesełku nawet ciężarna musi odsiedzieć….3030g tyle Igi ważył jak wychodziliśmy ze szpitala!

Loca faktycznie nie słyszałam pilingu do dłoni, ale jak mowisz, ze rewelacyjny to może i sama sobie go zapodam.

Porto ja używam z garniera bb carem 5 w 1 jest super, w ogóle nie widać że się go ma na twarzy, i faktycznie jest jak krem i czasem go tak traktuje!

Annlu ja tez już w sumie wszystkie możliwe pieluszki testuje. Wczoraj kupiłam z Rossmana. Stwierdzam, ze z Pampersa mnie wkurzają, bo jak jest siusiu, to zaraz puchna i robi się ciezki gruby zel w pupsku, Dada daje radę, Te z intermarche zwracam honor są spoko miła powłoczka, nie odparzają i chłoną, Bella happy moim zdaniem póki co najlepsze! Ja chyba też zapodam czekoladki, tak miło a sama bym chciała dostać chociaż taką drobnostkę
Super, ze nie było złotych rad! Ale Dawidem słodko śpi. I faktycznie ma dużo włosków na głowie!Kwiatki śliczne, a wody nalałas do wazonu, bo ja o wodzie zapomniałam i ususzyłam kwiatki!

11 lata 3 tygodni temu #853492 przez roma4
A my już po obiadku, pogoda fajna jak już pisałam wcześniej będę odrosty farbować puki mam na to czas

Loca mąż jedzie już jutro rano wraca w weekend poprostu miał jeden dzień więcej wolnego

Anula śliczny Dawidek i kwiatki od ukochanego też. No widzisz i nikt nic Tobie nie radził może wyczuli Twoje nastawienie na różnego typu rady

Baśka najważniejsze ,ze z małym wszystko ok ,a to czekanie na łóżko śmieszne mogli Tobie powiedzieć przyjechałabyś pózniej . No zobaczymy co postanowią myślę,ze na dniach wywołac poród żeby obrzęki nie pogorszyły sprawy bo moze byc zatrucie ciążowe i oni chcą tego przypilnować

Ete no to powodzenia na Waszej pierwszej wspólnej wizycie , napewno mały zaprezentuje się z jak najlepszej strony

11 lata 3 tygodni temu #853539 przez moni91
Hej kochane ja jutro dopiero mam wizyte położnej pierwsza bo była na chorobowym:(:( wiec musimy posprzątać:D:D buziaki:-*

11 lata 3 tygodni temu #853561 przez baska007 2
Ete to co by tak małemu zaszkodzilo? Ta surówka czy mleko? Nie wydaje się ani jedno ani drugie jakieś groźne.

Roma chciałabym żeby wywołali i żebym miała to już za sobą, ale póki co pozostaje mi czekać i raczej wątpię żeby tak zrobili :(

To wizyta położnej jest wcześniej umowiona? Ja myślałam że ona wpada tak bez zapowiedzi :p

Ogólnie to jajo tu zniose :p mam pokój bez tv, leżę sama na sali bo kobitke obok wypisali i się nudzę niesamowicie :p

11 lata 3 tygodni temu #853632 przez Kasztanowa
annlu napisał:

I tylko usłyszałam " Ty Kasia wiesz najlepiej czego potrzebuje " :)

No to mnie zabiłaś - przez nick myślałam, że jesteś Anią :D

Ete, jak po wizycie położnej?

Baska, dobrze że masz internet :D Swoją drogą - jest wifi w szpitalach?

Na ktg byłam trzeci raz, zgodnie z zaleceniami lekarki prowadzącej ciążę. W poradni jest zawsze "losowy" lekarz, trzeci raz trafiłam na innego. Tydzien temu uslyszalam ze wlasciwie niepotrzebnie jeszcze chodze, bo 37 tc to za wczesnie. Dzis inny lekarz narobil rabanu, ze jestem po terminie z OM i czemu tak dawno nie mialam usg jak te terminy u mnie nie wiadomo jak liczyc... wzial mnie na usg na oddzial, balam sie ze mnie zostawi juz. A na usg wszystko ok, a waga ok. 2,5kg tylko, wiec sie uspokoil, ze jednak ok z terminem i kazal przyjsc za tydzien na ktg. A jutro mam normalna wizyte u swojej gin, ciekawe co powie.

W 32 tygodniu Mały miał prawie 2 kg, więc byłam pewna, że już dawno 3 kg przekroczył, a tu niespodzianka. No ale błędy mogą byc, szczególnie, że bardzo ruchliwy dziś był i ciężko było zmierzyc. Sprawdzili przepływy w główce i pępowinie, łożysko w porządku, także o tyle spokojniejsza jestem. A szyjka jeszcze zamknięta.

11 lata 3 tygodni temu #853645 przez Porto1987
Kasztanowa dobrze, że wszystko ok z Małym :) u mnie wyszło na usg, że mala przytyła 400g w ciągu tygodnia, więc trzeba brać na to poprawkę :) ale jak szyjka zamknięta, to chyba jeszcze masz chwilkę na rodzenie, prawda? Chociaż w sumie już nie wiem jak to interpretować :P

Ja w szpitalu fifirfi nie miałam :dry: musiałam korzystać ze swojego neta w telefoniku :(

No ciekawe jak tam też i Loca po tej wizycie, może już coś się dzieje :P

Annlu cieszę się, że u Was wszystko ok :) i że nie miałaś złotych rad :)

Baska czekamy w takim razie na info co tam u Ciebie :kiss:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853668 przez majeczka22
Hej dziewczynki

Macie wszystkie pozdrowienia od Kojki i małego Marcinka :*

11 lata 3 tygodni temu #853693 przez Ani-ta
Ale tu dziś spokój ;)

Ja już po wizycie a więc:
mały waży 3400, szyjka długa ale rozwarcie na 1cm jest, jak nie urodzę do 23 marca to 24 mam się zgłosić na odział :( mam cichą nadzieje że jednak coś się ruszy wcześniej :laugh:

Loca a jak tam u ciebie sytuacja??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka