BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #854459 przez Porto1987
Ete oby ta laktacja u mnie była. No w każdym bądź razie będę o nią walczyła :) No to Igor dziś pewnie zostanie wyściskany ;) Ale fajnie dziś pospał, oby tak dalej :) :)

Roma to czekamy na wieści z wizyty ;) i zaciskamy kciukasy!!!!

A gdzie jest Loca? Loca Loca jak tam u Ciebie?

Iwonka i Anita dalej w dwupakach?

Ciekawe jak się miewa Domi?

Baska a jak tam u Ciebie? Jak obrzęki?

Kogo pominęłam - przepraszam.

A ja już zjadlam drugie śniadanie. Zaraz poprasuję chwilkę a później będę się szykowała na wizytę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #854477 przez Ani-ta
Witam nadal w dwupaku cos czuje ze bede pierwsza marcowka ktora urodzi po terminie ;)
Porto nie ma co sie za wczasu martwic laktacja najwazniejsze ze chcesz i jak bedziesz uparta to i mleko bedzie.

Porto i roma trzymam kciuki za wizyty dajcie znac jak bedziecie po.

Baska jak noc w domu wyspalas sie?

Ete to dobrze ze spanie malego jest co raz lepsze. No i babcie na pewno beda zachwycone obecnoscia wnuka. A jak twoja wizyta u kardiologa?

Mamusie korzystajcie z pogody bo podobno w weekend ma sie pogoda popsuc.

10 lata 9 miesiąc temu #854499 przez Loca
Ja na chwile z tel :) pozniej wam odpisze, u nas sa delikatne skurcze caly czas, ale specjalnie nic sie nie dzieje :) jak wroce z miasta to odpisze wam ;)

10 lata 9 miesiąc temu #854519 przez domi2907
Hej mamusie.

U nas ok. Dalej cisza i spokoj i nic nie wskazuje ze cos ma sie dziac. Jutro mam wizyte orzedoperacyjna z anestezjologiem i z lekarzem..pewnie zrobi usg zeby sprawdzic czy maly siedzi nadal. Ale chyba tak niestety bo czuje go tak psamo wysoko. Wogole mialam nadzieje ze jednak unikne tej cesarki...buuu.. Zaczynam miec stresa..boje sie tego zieczulenia, potem tych zastrzykow, antybiotykow i wogole...

Pokico przynajmniej nie mam czasu myslec bo pracy nadal kupa i do 17 czyli dnia skladania wnioskow juz tak bedzie.

Ale zaczynam sie juz denerwowac troche..dziewczynki ktore juz ta cc mialy moze troche poradzicie...co robic zeby sie nie denerwowac az tak.

Buziaki dla was i naszych malenstw marcowych ktore sa przecudne.

10 lata 9 miesiąc temu #854539 przez ete21
ANiTa u kardiologa ok. serducho nie ucierpiało. W prawdzie nadal mam brać leki ale jest dobrze. Kolejna wizyta 1.10.14
A mały 3.04.14 ma usg bioderek :-)

10 lata 9 miesiąc temu #854575 przez baska007 2
Witam :)

Po nocy w szpitalu i poprzedniej tez mało co przespanej spałam dzisiaj jak zabita :P Położyłam się przed21 już i przespałam całą noc az do 7 :) Tylko dwa razy na siku wstałam i za raz od razu zasypiałam :) No ale i tak czuję się zmęczona :P To już chyba norma :D
Co do opuchnięć to nadal jestem opuchnięta strasznie i obolała, pije więcej mleka, trzymam nogi do góry i ograniczyłam sól do minimum. Tzn ja nic jak sobie coś robię to nie solę, nie jem jakiś sztucznych rzeczy co mają kupe soli itp, no a co do obiadu to teściowa robi także nie mam za bardzo wpływu. No ale myślę że się w końcu poprawi :)

Porto Ty to masz pecha z tymi kocykami, ale dobrze że nie jest aż tak bardzo krzywy jak tamten i dało się trochę naciągnąc ;)
Powodzenia na wizycie :)
Hehe, ja to juz od jakiegoś czasu jak niedołężna sie czuję, zwłaszcza jak jestem tak spuchnięta.

Roma powodzenia na wizycie :) No teraz czekam.. mam nadzięję że nie za długo bo przez to puchnięcie nie badzo mogę cokolwiek zrobic bo jak chodze, normalnie siedze to zaraz nogi mi puchną bardziej i mrowieją :/ A nawet jak leze z nimi do góry to są całe obolałe :/ ukucnąc nie moge nawet :( No trudno trzeba sie przemęczyć, oby po porodzie to zeszło. Jeszcze 18 dni do terminu :)

Kasztanowo to dobrze że wyniki lepsze :) Z tym jeżdzeniem i w ogole bym Cię pocieszyła że juz niedługo, ale Ty jeszcze nie chcesz rodzic :P Jedyna której w dwupaku dobrze :P

Loca te Twoje objawy to może przedporodowe :P

Darmag fajnie że Olinek grzeczny :) Oby już było wszystko dobrze i żebyście wrócili do domu, szpitale strasznie męczą.

Pala dobrze ze i do Ciebie w końcu wiosna przyszła :) W końcu możesz spacerować z wózkiem i Lence świat pokazywać :)

Ete to chyba coraz lepiej sypiacie :) W końcu jakis stały rytm pewnie Igorek wyrobi :)

Anita pamiętaj że Mama Mikołaja też się bała że urodzi po terminie, a dzień przed jej się udało :P Tez pewnie na dniach urodzis ;) Trzymam kciuki ebys nie musiała czekać za długo :) No chyba że chcesz :P

Domi myśle że gdybys miała rodzic naturalnie tak samo byś sie denerwowała i bała tego :P To chyba normalne, że się boimy, nie wiemy co nas czeka, nie ważne czy sn czy cc strach i niepewność i tak są. Ale tyle mam już przeżyło i takie i takie porody także my też damy rade :)

10 lata 9 miesiąc temu #854601 przez darmag21
Czesc mamusie, my dzis wychodzimy do domku... strasznie sie ciesze.

Jutro posataram sie was nadrobic troche.

Buziaki.

10 lata 9 miesiąc temu #854603 przez ete21
DARMAG cudowne wieści! W domku najlepiej wiadomo!
PORTO, ROMA dajcie znać jak na wizycie!
BASKA ja myślę że z tymi obrzękami to ciąża i po na pewno wszystko wróci do normy!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #854618 przez Loca
Ja już z miasta wróciłam, nałaziłam się jak cholera i nic się nie dzieje :P

Darmag, super wiadomości przynosisz! :D dobrze, że Olinek jest grzeczny :) masz bardzo wyrozumiałe dziecko :)

Ete, do jakiego czasu trzeba zrobić te usg bioderek dziecka?

Baśka, ja już nie wierzę w to, że są to objawy typowo przedporodowe, ewentualnie mam jakiś skurcze przepowiadające, ale już przestałam wierzyć w to, że na dniach urodzę :) nie ma tak dobrze, mały wyjdzie kiedy będzie chciał :P

Domi, z jednej strony dobrze, że masz tę pracę :) bo przynajmniej ciągle o tej cesarce nie myślisz, ale cesarka też ma zalety :) przynajmniej będziesz wiedziała kiedy będziesz rodzić :) a my tu z taką totalną niewiedzą jesteśmy :)

Porto, Roma czekamy na wieści z wizyt :)

Anita, może uda się urodzić przed terminem :P dzieci czasem płatają figle :woohoo: i zaskakują.

10 lata 9 miesiąc temu #854621 przez Ani-ta
darmag super że wracacie do domku :laugh:
baśka tylko ja Bartusia też urodziłam 6 dni po terminie i niby lekarka mówi że to nie ma wpływu ale maluch nie chce wyjść więc bardzo prawdopodobne jest przenoszenie :P liczę jeszcze na tą pełnie :P

ete wy już na bioderka się umawiacie a my tu jeszcze z dolegliwościami ciążowymi się męczymy ;) a serducho ma kogo kochać więc musi być dobrze :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #854623 przez ete21
LOCA usg bioderek trzeba zrobic w ciągu 4-6 tygodni życia dziecka. Skierowanie dostaniesz że szpitala i od razu warto zapisać dziecko, bo nie wszystkie poradnie biorą pod uwagę te max 6 tygodni i czasem się czeka a czeka co innego prywatne...

10 lata 9 miesiąc temu #854641 przez Loca
Właśnie :) drogie rozpakowane mamusie :) mam do was pytanie za 100 punktów!

Jakich używacie pieluszek? i czy/jakie stosujecie chusteczki do wycierania pup dzieciaczków?
Czy używacie wynalazku jakim jest zasypka? bo nie wiem czemu ale wydaje mi się to być zbędne, a jak coś będzie się działo zawsze jest mąka ziemniaczana, która ponoć działa cuda.

10 lata 9 miesiąc temu #854647 przez MamaMikołaja
hej wszystkim!ja na sekundę.od wczoraj jesteśmy w domu,uczymy się siebie,walczę o pokarm.dziś mały wisi cały dzień na cycu,także narazie nie dam rady Was ndrobić. ogólie jestem trochę zmęczona,ale powoli dochodzę do siebie. trzymam kciuki za nierozpakowane mamy.i mam nadzieję ze za kilka dni będę mogła już do Was wrócić

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #854652 przez moni91
My usg bioderek mamy 1.04.2014 a 2.04.2014 ma pierwsze szczepienie :) juz sie boje jej płaczu:( nio zobaczymy . My po spacerku . Buziaki:-* Locia ja narazie pieluch pampersa używam bezpieczniej a chusteczki i pampersa i tych lidlowskich troszke też . Zasypki żadnej po kupce tylko smaruje anty oparzeniowym kremem z perfecta i jest oki:)pieluszki zmienimy po 3-4 miesiącu na tańsze. :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #854689 przez moni91
Nasze serduszko kochane:)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka