BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #806964 przez Italia
Tweety, jak sama widzisz wynik bliżej normy, wierzę, że wszystko będzie dobrze i tylko niepotrzebnie nastraszyli. W każdym razie ja też w takiej sytuacji chyba zrobiłabym badania, wolę wiedzieć na czym się stoi bo życie w niepewności wykończyłoby mnie. Ale ja i tak jestem dobrej myśli, na pewno Adaś jest zdrów jak ryba :)
Dziewczyny, czyli wychodzi, że z morfologią i moczem co lekarz, to inna teoria. Mnie jak jedna z koleżanek zapytała czy robię na każdą wizytę i powiedziałam, że nie mam zaleceń, to złapała się za głowę, że jak to, przecież trzeba. Widocznie nie trzeba skoro nie tylko ja nie mam robionych, do tej pory miałam 2 razy i wychodziły dobrze, teraz pewnie będę miała zalecenie na 3.
Ciśnienie mam sprawdzane na każdej wizycie i zawsze w normie, w domu dodatkowo sobie nie sprawdzam. Ale zawsze miałam książkowe, nawet kawy nie piłam codziennie. Teraz w ogóle nie piję bo nie potrzebuję.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #806982 przez Ewelkaa
Wczoraj tylko tak na gorąco napisałam o tej cukrzycy, bo to był dla mnie temat nr 1. Jak sobie poczytałam o co w tym chodzi, to włos się na głowie jeży. Dziś z rana pojechałam do poradni diabetologicznej, ale okazało się, że dziś żaden lekarz nie przyjmuje i mam przyjść w poniedziałek... i nie wiem co ja mam jeść przez cały weekend. W necie coś muszę wyszukać. Gin powiedział, że jak mnie nie przyjmą, albo zbagatelizują problem, to mam przyjść do niego w pn. po południu po skierowanie do szpitala i tam mi zrobi wszystkie badania. Powiedział, "Widzi pani jak panią nie pałką to kijem". Mam nadzieję, że to już wszystkie moje atrakcje ciążowe i nic nowego nie wyjdzie.
A moja mała też jest w położeniu miednicowym :) a łożysko na przedniej ściance i gin powiedział, że to nie ma wpływu na odczuwanie ruchów :unsure: kurcze każdy co innego gada i bądź tu mądry... A jak zapytałam o ten fałd karkowy, to powiedział, że to się robi na genetycznym, bo jest najbardziej miarodajny i wtedy jak coś wyjdzie nie tak to ok 22 się powtarza, ale razem z innymi badaniami prenatalnymi krew itd. Już sama nie wiem.

A teraz próbuję wlać w siebie małą kawkę bo ciśnienie 102/58 :(

11 lata 4 tygodni temu #806986 przez tolad662
Ewelka tylko kawka bez cukru juz teraz. Ostatnio coś w tv oglądałam i jakis lekarz mówił, że oczywiście słodycze nie ale nie dobrze jest też zastępować je owocami bo są słodkie i ten cukier jest gorszy dla cukrzycowej ciążowej, lepiej sięgnąć po marchewkę :)

11 lata 4 tygodni temu #806999 przez Ewelkaa
tolad cukru to ja już nie używam od kilku lat. A tak jak mówisz owoce są niewskazane i marchewka gotowana też nie, tylko surowa :)

11 lata 4 tygodni temu #807015 przez Domiśśś
Dzień Dobry dziewczynki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ewelka nie martw się będziesz pewnie musiała częściej jeść i oczywiście mniej cukrów i węglowodanów. Dużo osób z mojego otoczenia przechodziłą cukrzycę ciążową ale później wszystko wracało do normy. Nosek do góry :kiss:

Tweety dla Ciebie i malutkiego też duży buziak :kiss:

11 lata 4 tygodni temu #807037 przez Asia K
No i jeszcze Domiś kciala dodac ze teraz bedzie sie czesciej odzywac cnie Domiś :blush:

11 lata 4 tygodni temu #807043 przez tolad662
Domiś gratki :) No same chłopaki poprostu :D Dziewczyny będą miały w czym przebierać.

11 lata 4 tygodni temu #807047 przez surenka
Anulka, poczytam w wolnej chwili o zielonej herbacie w ciąży czy można pić :)
Asia, może moja mała też jest w położeniu miednicowym, bo czuję ją tak nisko, lekarz powiedział, że to w porządku i nie wnikałam. A co do pamięci to mąż zaszedł wczoraj po pracy do fryzjera, a ja kompletnie nie pamiętałam, że wróci później i wściekła na niego byłam, że z obiadem muszę czekać :S
Co do słodkości, cukier do wielu produktów jest dodawany, a ja dodatkowo uwielbiam owoce i miód i często jem, do tego czasami kaszki, kisiele, budynie typu gorący kubek z cukrem oczywiście i jeszcze ciasteczka zbożowe, ale unikam niezdrowych słodyczy jak cukierki, batoniki itd Zacznę się martwić jak glukoza nie będzie w normie, a póki co nie będę się ograniczać :)

11 lata 4 tygodni temu #807050 przez tolad662
Używała któraś Lactulosum na zaparcia? Wiem, że temat zaparć był ale mi o ten konkretny lek chodzi, konkretnie jak na Was działa
Ja zakupiłam wczoraj i na noc jedną stołową łyche wypiłam ( dobre to :D ) ale poza gazami efektów piorunujących nie było. Co prawda toaletę odwiedziłam dziś z uśmiechem na twarzy ale nie jestem pewna czego to zasługa :D

Jeny jest to bardzo dziwny temat :D :D :D

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807051 przez Asia K
no wlasnie dawno nie mielismy uaktualnionej tabelki i juz sie gubie ile chlopców mamy a ile dziewczynek ? ! :S

Tolad - ja tego nie brałam

11 lata 4 tygodni temu #807072 przez tolad662
Surenka tym co jesz teraz bym się nie sugerowała, ja w takim przypadku powinnam być już od początku ciąży chora :P a i przed badaniem zapomniałam się i zjadłam wieczorem caaałą tabliczkę czekolady mlecznej, cukier wyszedł dobry. Kocham słodycze, słodkie owoce jeszcze bardziej a jak wiadomo nie musi to oznaczać że jesteś chora :) Tyle, że w tyłek idzie ;/ jak organiz dobrze trawi i przyswaja cukier jest ok.

11 lata 4 tygodni temu #807143 przez 100krootka
Ewelkaa kurcze przykro mi, a kiedy idziesz do diabetologa? Ciekawe jak moje wyniki, dziś wieczorem mają być…
Anulka a dlaczego zielonej nie wolno, ja piję ciągle i duuużo

Dzidzius się już rusza więc kamień z serca, jestem po badaniach dzisiaj i wyniki wieczorkiem, a tak chyba muszę dospać poranną pobudkę, miłego początku weekendu!!!!!!!!!!! :lol:

11 lata 4 tygodni temu #807204 przez megi23
hej moje pindy :silly: jesuu ja od 24 grudnia przez 2 tyg bez neta bede zwariuje bez was .. :blink: , bo tesc zmienia operatora .. heh .'

Tweety super wiesci ja tam 3mam kciukasy ze bedzie wsio ok jak moj gin mowi glowa do gory :laugh: ,
a odnosnie cukrzycy ciazowej spoko moja szwagierka miala ze srednim chyba i po porodzie jak reka odjal .. mnei to czeka we wtorek bo tu robia tylko i tez mam 75 g blee :p
ja zapierdzielam od rana czasu brak , jeszcze mlody dzis usnac nie chcical , ale zaliczyl spacerek ja tez sie potoczylam troche :blink: , powoli ogarniam bajzel , zostaja okna , dzis szwagierka myje ja w sobote s scigne by poskakal za mnei troche :lol:
apropo zielonej nie wolno fakt ma tam jakis skladnik ,

ja na zaparcia nie biore ale lykam lacznie 7 tabletek hehe jak babcie w DPS :P
milego dnia laski i glowa do gory ja jestem dobrej mysli co do Kajtka mojego i wszystkich innych maluchow :kiss:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807230 przez surenka
tolad folguję sobie, bo na szczęście wszystko idzie w brzuch, a czekoladę jadałam codziennie przed ciążą, a teraz nie mogę na nią patrzeć :laugh:
Nie można za dużo zielonej herbaty, bo ogranicza ona wchłanianie żelaza i kwasu foliowego, no i zawiera kofeinę, ale nie więcej niż zwykła herbata, co akurat dla mnie pasi na moje niskie ciśnienie :) Można pić ją z umiarem, bo wtedy nie zaszkodzi, a pójdzie na zdrowie :blink:

parenting.pl/portal/zielona-herbata-a-ciaza

11 lata 4 tygodni temu #807231 przez Domiśśś
U nas dziś piękna pogoda :) Właśnie wróciliśmy ze spacerku.
Dla mnie mogłaby być taka zima. Słonko i nieduży mrozik :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka