BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #808601 przez Agnilla
hu hu Asia K i zaś Cię stary wyśledzi na forum :lol: chyba, że już mu się przyznałaś ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808694 przez Ewelkaa
Hej Dziewczynki :)
Ja też nie rozumiem takiego odsprzedawania rzeczy :( Po swoim małym ubranek nie oddawałam, bo zawsze wiedziałam, że na jednym dziecku się u nas nie skończy. A jak się pożyczy, to wiadomo, że nie wrócą już w takim dobrym stanie. Po Zosi też nie oddam od razu, tylko poczekają na dziecko mojego albo małża brata i na pewno kasy za to wołać nie będę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

edit:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #808720 przez tweety
7 godzin w przychodni potem poradnia genetyczna. Masakra jakaś ale ważne ze po badaniu. Dzięki za wsparcie

11 lata 3 tygodni temu #808738 przez megi23
hej pindy :silly: jesuu dzis neta nie mialam juz nam majstruja i myslalam ze zwariuje , nawet was nie nadrobie :)

Tweety i masz juz wyniki czy jak to sie czeka , bo nie wiem ..?? :unsure:

ja jutro te pyszna glukoze pic bleee az 75 gram , dawniej pilam 50 .. :P no ale jak mus to mus , bo pozniej nie ma jak , bo tu tylko we wtorki robia , wezme jakas ksiazke do poczytania , bo z nudow umre :silly: , jak narazie Kajtek kopie i ma super czkawke :blink: ,
a apropo ubranek no mam po Tymku i tez dostalam od szwagierki i kuzyna , i tak zrobilam kilka pudel i wyslalam mamom potrzebujacym z innego forum :) trzeba sie dzielic , poza tym i Kajtek pewnie w polowie nie wychodzi , bo dzieciaki szybkoooo rosna , ja juz mam zrobiona liste co do szpitala kupic , chce miec torbe w styczniu spakowana w razie w , poza tym ja tam zawsze zorganizowana kobitka jestem i lubie miec wszystko wczesniej zrobione :lol:

powiem wam bajer moj gin panikarz jak bylam z Tymkiem w ciazy , cukier mi wyszedl 91 z tego co pamietam , i on mnie na oddzial polozyl , musialam przyjechac i dac sie polozyc na 2 dni, bo mnie prosil :P , ale meni przed weekendem wypościł :blink: ...

11 lata 3 tygodni temu #808836 przez Asia K
Agni - heheh on tu nie włazi a namiary za niedługo bedą DELETE :p

Tweety - to czekamy na wyniki

Z cukrzycą musi byc dobrze i ta kbedzie :*

a ja w pierwszej ciazy nie mialam badanej glukozy z obciazeniem , ciekawe dlaczego :huh:

11 lata 3 tygodni temu #808843 przez tweety
wyniki za 5 tygodni, za 4 mozna zaczac dzwonic. ale jak zaplace to moze bedzie na poniedzialek. tyle ze wczoraj bylam tak pozno tam ze nikt nie chcial odemnie wziac dokumentow ze prosze o to badanie. zaraz bede dzwonic i sie dowiadywac. to jednaksa wyniki tylko na zd i chyba 3 inne aberacje chromosomow, pelny wynik za te 5 tygodni. lekarz gadal mi tez o przerwaniu ciazy. ze jak bede miala w pon wyniki to atychmiast toszpitala bo nikt w wigilie nie bedzie przerywal ciazy. kurde, nie chce nawet o takichrzeczach myslec. wiec poco yo badanie? zagubilam sie juz.

11 lata 3 tygodni temu #808896 przez surenka
tweety, oby wyniki jak najszybciej przyszły, bo od tego oczekiwania można zwariować. 3-mam kciuki, żeby ta przykra sprawa nie ciągnęła się tak długo, a jeśli masz możliwość przyspieszenia wyników to warto nawet wydać kasę :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #808905 przez tolad662
Tweety zapewne chciał Cię poinformować o wszystkich opcjach jakie masz, nie musisz z nich wcale korzystać. Nie wiem jak bym się zachowywała w takiej sytuacji więc mogę Ci jedynie życzyć powodzenia i mieć nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. A na pewno tak będzie, zobaczysz :)

Ewelka Nie wiem jak jest z ciążową cukrzycą ale z normalną bywa różnie. Teściowa ma więc miałam okazję napatrzeć się, niestety. Nie raz po porządnej kolacji i deserze nawet miała następnego dnia cukier niski jakby w ogóle nie jadła, innym razem znów sytuacja odwrotna. U niej to już gorsza wersja ale sam fakt, że może jeść załóżmy dwa dni to samo, dokładnie o tych samych porach a wyniki z tych dwóch dni będa różnić się od siebie.
Pilnuj, przestrzegaj diety a wszystko będzie dobrze :)

11 lata 3 tygodni temu #808958 przez Ewelkaa
tweety przytulam Cie baaardzo mocno. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co teraz przeżywasz :( Mam tylko nadzieję, że z Adasiem wszystko dobrze i nie będziesz musiała podejmować żadnych decyzji. Trzymaj się cieplutko i pamiętaj, że my wszystkie choć tak naprawdę się nie znamy jesteśmy z Wami całym sercem !!!

11 lata 3 tygodni temu #808986 przez megi23
hej laski :)
Tweety mam nadzieje i modle sie o zdowie za naszych synkow musi byc dobrze .. chodz dzis mi odnosnie mojego glupoty snily :huh:
a lekarz tak jak dziewczyny mowia , podal Ci wszystkie mozliwe opcje...buziaki dla was :kiss:

ja dzis bylam na tej glukozie , omg jak mnei po wypiciu brzuch bolal a tu czekaj 2 godz jeszcze , troche Kajtek poskakal , ale myslalam ze bardziej go na slodkie ruszy :blink: , tu tak dziwnie jest ze wynik w piatek , bo z zyly mi pobierala, jakbym wiedziala to bym sobie lgukometrem tesciowej zrobila sama :P , a tak jeszcze z tym musze czekac...

wiecie lukalam na usg i tam mam kilka dat porodu i mi srednia wychodzi na 18 kwietnia i mlody ma juz 452 gramy jakis duzy nie ?? :)

11 lata 3 tygodni temu #808992 przez surenka
Dzisiaj poszłam na pocztę z torbą zakupów po ważną przesyłkę. Pani w okienku sortowała dokumenty i powiedziała, że trzeba czekać. Więc usiadłam na przeciwko okienka, czekałam, a ona zawołała ludzi z okienka obok, jak podeszłam pierwsza, to oburzona kazała mi iść na koniec kolejki, gdzie byłabym może dziesiąta. Chwilę potem usłyszałam od strony innej pani, tym razem z kolejki wyrzuty pod moim adresem, zrobiło mi się przykro, bo znajomi mówią, że widać mój brzuszek, ale jak widać inni ludzie mają to w dupie.

url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=62905 [/url]

11 lata 3 tygodni temu #809003 przez megi23
surenka a ja wchodze bez kolejki dzis w osrodku ludzi tyle , kartka wisi ze kobiety ciezarne bezk olejki , ja weszlam po matce z dzieckiem , bo je zawsze przepuszczam , a tam byl rumor jak weszlam , mowie do pielegniarki jak bym czekala, to by mnie mialy na sumieniu bo naczzco, a ona to Twoj przywilej :) a ludzie sa rozni niestety ..

11 lata 3 tygodni temu #809007 przez surenka
Ostatnio stałam w kolejce ze dwadzieścia minut w aptece, aż mi się słabo zrobiło. Jak byłam przy samym okienku do zobaczyłam dopiero kartkę, że kobiety w ciąży mogą bez kolejki. Następnym razem zrobię tak, jak ty ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #809008 przez Italia
Tweety, mocno Cię ściskam :kiss: na pewno wszystko będzie dobrze! I tak jak już ktoś pisał, lekarze muszą informować o wszystkich dostępnych wyborach. A bierzecie te szybsze wyniki czy czekacie kilka tygodni?
Surenka, niestety w naszym społeczeństwie jest znieczulica. Ja zawsze stoję w kolejkach bo nie mam w sobie tyle "odwagi" żeby się prosić. Aczkolwiek raz mi się zdarzyło, że w Auchan jedna pani mnie przed siebie przepuściła bez proszenia, a dodam, że była gigant kolejka, a kasa była uprzywilejowana(kobiety w ciąży i niepełnosprawni). Tylko że i tak stałam w tej kolejce dobre 15 min bo przed tą panią stały też inne osoby, które generalnie miały to w dupie. Tylko nie rozumiem zupełnie tej baby na poczcie, przecież stałaś wcześniej i czekałaś więc tym bardziej powinnaś mieć pierwszeństwo. Mnie w takiej sytuacji chyba by krew zalała i bym coś powiedziała. Zaczynam się przy mężu uczyć asertywności ;) On zawsze (szczególnie na stacjach benzynowych) kiedy wszyscy stoją do kilku kas w jednej kolejce, opieprza jak jakiś cham się wwala bez kolejki i idzie do okienka, które się właśnie zwalnia. I wiecie co jest najlepsze - że kasjerzy zazwyczaj takie osoby obsługują, a ten cham może czasem powie "przepraszam", ale nie pójdzie na koniec kolejki tylko i tak zostanie obsłużony przed wszystkimi czekającymi.

11 lata 3 tygodni temu #809036 przez Anulka
Tweety wierzę, że wszystko będzie dobrze z Adasiem.

Ewelkaa kurcze, ja też się boję czy mi wysoki cukier nie wyjdzie :( . Przeczytałam coś takiego:
u 30-50% kobiet z cukrzycą ciążową w ciągu najbliższych 15 lat często rozwija się cukrzyca typu 2.
Cholera, nawet nie wiedziałam, że tak może być :( .
Teraz do czwartku będę miała stres, bo w czwartek idę na glukozę.

Italia
to są aukcje tego typu:
allegro.pl/56-62-68-kskluzywny-zestaw-wi...owe-i3806270280.html
allegro.pl/kompletna-wyprawka-kocyk-spiw...iki-i3788063028.html
allegro.pl/mega-paka-firmowek-dla-corci-0-3m-i3807604801.html

My też na początku mieliśmy takie "ambicje" jak twój mąż surenka :laugh: , że tylko ze sklepów i nowe. A dziewczyny z wrześniówek 2012, zaczęły w pewnym momencie pokazywać, co wylicytowały i kupiły na allegro. No i zmieniłam zdanie, tym bardziej, że w tych H&M, S&A, Pepso, ani jakość nie jest wysoka, ani cena. A na Allegro można kupić, naprawdę rzeczy dobrej jakości, zamówiłam i gdy przyszły paczki to przekonałam się. co do zabawek, to mój mąż śmiał się, że mnie do Juliankowi zaczęłam wyszukiwać i kupować różne zabawki grające-świecące, a dziecko najlepiej rozwija się przy zwykłych manualnych zabawkach, bo to one go motywują, a nie te wszystkie reklamowane świecidełka, no ale jak wielu ja padła w pewnym momencie też ofiarą reklamy. :laugh: :laugh:
Moje dziecko najbardziej uwielbia bębenek zwykły w który wali wszystkim co ma pod ręką, albo łyżki i miski, pudełka lub inne nie groźnie rzeczy z kuchennych artykułów. To bardzo rozwija słych i poczucie rytmu, gdy dziecko samo "tworzy" swoje melodie, waląc we wszytko wszystkim
Np. tak popularne maty edukacyjne, dziecko nie motywują tylko rozleniwiają, i nie jest to tylko moje zdanie, pisały o tym tu na forum mamuśki, które już miały dzieciaki i były bardziej doświadczone ode mnie. Ja maty nie chciałam kupować i nie kopiłam, ale Julianke dostał taką matę od mojej przyjaciółki i rzeczywiście, zbyt dużo ona nie dała. Bardzo szybko została zarzucona na strych.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka