BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #810177 przez surenka
Moja dzidzia też coraz więcej kopie, w nocy budziłam się dwa razy do toaletum i raz mąż mnie obudził jak wstawał do pracy, za każdym razem czułam kopniaki, myślałam, że w dzień da se spokój, a w południe... puściłam muzykę, a w brzuchu aż się kotłowało, chyba tańczyła :laugh:
Trzeci dzień mam kłucia w podbrzuszu, trochę się niepokoję, powiem jutro o tym lekarzowi :dry:

[/url

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #810199 przez tolad662
Asia w takim razie zdrowiej na święta.

Ewelka dasz radę. Może mało pozytywów w tej sytuacji ale pomyśl że nie przytyjesz za dużo :) i później do karmienia dobra zdrowa dieta Ci się przyda. Ehh no takie małe plusiki znajduję :)

Ja tej wagi rosnącej ani nie widzę ani nie czuję. Kumpela, z którą widzę się mniej więcej raz w miesiącu mówi że nie tyję. A buźka nawet chudnie :ohmy: Biodra za to szersze na bank bo połowa bielizny zrobiła się za ciasna ;/

Surenka przeleżakuj jak możesz. Pewnie to nic poważnego :) Mnie non stop coś boli, jelito przestało to wczoraj pachwina. Mam nadzieję, że taka nasza natura.

Ja sobie farbowałam włosy na początku miesiąca i już zeszła farba na czubku głowy :ohmy: :ohmy: :ohmy: Kupiłam inną niż zawsze więc nie wiem czy to wina farby czy o zgrozo ciąży ale zła jestem bo nie chce drugi raz w miesiącu farbować, a w końcu wyjdzie na to że będę wyglądać na zapuszczoną ciężarną.

11 lata 3 tygodni temu #810204 przez megi23
hej laski :)

mnie to co non stop cos boli hahaha pachwina , biodro , brzuch , dzis myslalam ze umre meni nagle dolem bolal i biegunka zlapala, wzielam bakterie i mysle boszz znowu zelaza nie przyswajam z tabletek , ale biore go z wit C , no sie podlamalam , ale biore juz prawie miesiac , wtedy szybciej mialam reakcje na tamto zelazo.... ale to chyba byla smietanka do kawinki , bo mleko mi sie ksonczylo , pozniej pilam druga kawinke i nic bylo ok przez caly dzien tez,, apropo kopania , mlody zaczal maraton wlasnie i potrwa to kilka godzin heheh ciekawe czy teraz S wyczuje , jak przyjdzie z pracy :P
no to ja Tyje na potege juz widac i to dawno mam nadzieje ze 100 nie bedzie :silly:

11 lata 3 tygodni temu #810316 przez Anulka
Ewelka gdy byłam w ciąży z Julinkiem i pisałam z wrześniówkami, to była też jedna przyszłą mamuśka u której wykryto cukrzycę ciążową. Ona również na początku troszeczkę płakała z tego powodu, (no bo każda by pewnie płakała, ja to na pewno ryczałabym jak bóbr), ale potem po kilku tygodniach bycia na diecie z tego powodu, napisała, że waga już nie rośnie, unormował się cukier i dostrzega plusy w tej cukrzycy. Oczywiście po porodzie wszytko się cofnęło, Fifi ( Filip :) ) urodził się zdrowy i śliczny, teraz jest strasznym rozrabiaką :laugh: . Więc będzie dobrze, nie smuć się :).

11 lata 3 tygodni temu #810365 przez Ewelkaa
Anulka dzięki za słowa otuchy :kiss: Napisała do mnie ostatnio mamusia lutówka 2013, która też miała cukrzyce i też mnie pocieszała, mówiła, żeby przez pierwsze 2 tyg. nie przejmować się skokami cukru, bo organizm musi się przyzwyczaić, a ja muszę nauczyć się diety i potem wszystko powinno być ok. Pisała po czym jej wzrastał cukier, a po czym spadał. Generalnie polega to na obserwacji swojego organizmu jak na co reaguje i unikania produktów, które mu nie pasują. Ale weź się nie przejmuj jak wczoraj po kolacji miałam cukier 148 :(

Dziś stroimy choinkę jak małż wróci z pracy :) już się nie mogę doczekać. Kocham święta :woohoo:
Miłego dnia dziewczynki :)

11 lata 3 tygodni temu #810382 przez Aga77
Cześć dziewczynki :-)
Ewelkaa wszystko będzie dobrze zobaczysz organizm to wszystko sobie unormuje i będzie dobrze :-)
Asia wracaj szybciutko do zdrówka :laugh: abyś mogła cieszyć się w pełni świętami :)
surenka weź sobie nospe i odpoczywaj :laugh:
A ja w tej ciąży z wagą idę książkowo także cieszę się bardzo :blink: ale brzuch mam bardzo duży :silly:
Miłego dnia MAMUŚKI :) :) :)

11 lata 3 tygodni temu #810395 przez Asia K
Troche mi lepiej ,ale do zdrowia to jeszcze daleko :(

Juz nie wiem co mialam wam kazdej odpisac ale przeczytalam wszystko :silly:

Wy i tak wiecie ze was wszystkie lovciam :kiss:

edit : pamietacie na której stronie któras z was wrzucila ten kalkulator wagi w danych tygodniach/miesiacach?

11 lata 3 tygodni temu #810409 przez tolad662
Asia niestety nie pamiętam ale mam takie coś: viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Mój luby wczoraj wieczorem poczuł pierwszy raz konpiaki małego :D
Jak na ostatniej wizycie pytaliśmy gin kiedy to nastąpi, powiedziała że po 26 tc najwcześniej, a tu proszę :P Cieszył się jak małe dziecko. Widać nic nie jest jak z podręcznika, ruchy miałam czuć później a były w 18, teraz to :)
Nastraja mnie to bardzo pozytywnie :)

11 lata 3 tygodni temu #810430 przez Joasia B
No właśnie...co do ruchów...bo ja chyba zaczęłam panikowac. Wczoraj jakoś mało się ruszala moja dziewczynka jak na nią i wieczorem tak się przestraszylam tym, że aż sobie poplakalam. Chciałam Was zapytać czy Wasze malenstwa też mają takie dni bardziej lub mniej leniwe? Dzisiaj siedze jak na szpilkach i wyczekuje ruchów...Sama już nie wiem czy jest się czym martwić... Powiedzcie proszę jak jest u Was.

11 lata 3 tygodni temu #810443 przez Asia K
Joasia nie panikuj. Ja tak samo panikowalam w pierwszej ciazy i mnie gin uspokoil ze przeciez my jako doroscli tez mamy dni ze nas energia rozpiera i mamy dni ze nam sie nic nie chce i sie malo ruszamy cnie? To jest prawda i tak tez jest z naszymi maluchami.
Ja tez czuje mała w jedne dni bardzo czesto , a w inne baaaaaaaardzoi rzadko .
Joasia - glowa dop góry , cyc i brzuch do przodu i usmiech na twarzy - tak ma byc :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #810464 przez Joasia B
Dzięki Ci Asia! Bo ja to jak sobie coś do głowy wbije to później ciężko mi to wyrzucić...a już zaczynalam sobie wbijac,że dzieje się coś złego. Dobrze wiedzieć,że też tak macie :) Wieeeelka ulga! Jestes kochana Asia :) Będę spokojniejsza.

11 lata 3 tygodni temu #810482 przez tolad662
Joasia też będę panikować jak taki dzień całkowitej ciszy nastąpi, a pewnie nastapi :P Nie znam mamuśku, która by żyła w błogim spokoju całą ciąże.
Ponoć martwić się musimy dopiero po 12h bezruchu, a to i tak dopiero po 28(?) tc o ile się nie mylę. Póki co mogą być baaardzo nie regularne. Jak to, któraś mi kiedyś pięknie napisała, dzidzia ma duuużo miejsca póki co i pływa gdzie chce nie zawsze obijając się o brzuszek. Dodatkowo może mieć leniwy dzień i wtedy ruchów nie czujemy, a ona np. kopnie wtedy gdy coś robimy i nie zwrócisz uwagi, albo w nocy :)

11 lata 3 tygodni temu #810491 przez Italia
Joasia, spokojnie :) Ja też swojego Malucha nie czuję cały czas, czasem się ruszy, a czasem leniwiec w niego wstępuje ;) W ogóle to ja dużo się ruszam więc wtedy nie wyczuwam, uaktywnia się zazwyczaj wieczorem jak glebnę na kanapie. Ale wczoraj nawet chwaliłam Młodego mężowi, że nie wiem jak on to robi, ale rusza się wtedy kiedy sobie np. czytam czy oglądam tv, a jak idę spać bo daje mi spokój i chyba też poleguje ;) Grzeczny synuś :) Teraz te ruchy są bardzo przyjemne, później podobno może być wesoło jak zasunie kopniaka :D
Ewelka, nie dołuj się tak, to dopiero początki, na pewno później ogarniesz wszystko a i mam nadzieję, że cukier się unormuje. To jak ze wszystkim nowym nie do końca przyjemnym - najpierw jest przerażenie, a później człowiek uczy się z tym żyć.
Asia, Ty też się kuruj. Masz jeszcze kilka dni :)
Wkurzyłam się na szkołę rodzenia, dzwoniłam pod koniec listopada żeby się zapisać, jak powiedziałam, że termin mam na koniec kwietnia to babka powiedziała, że jeszcze za wcześnie i kazała w grudniu dzwonić. Dzwoniłam w tym tygodniu i okazuje się, że na styczeń brak wolnych miejsc :( No coś mnie strzeliło, zaczynamy na początku lutego i skończymy 20 marca czyli miesiąc przed, tak na styk.

11 lata 3 tygodni temu #810555 przez megi23
hej laski :)

mam wyniki lgukozy naczczo 72 po 2 godz 118 , mama mowi ze sa ok , ale znajac mojego gina moze miauczec ze wysoki :P , zobacyzmy jak na wizycie bedzie hehe , apropo ruchow ja tez Kajtka caly czas nie czuje, Tymek 24 na dobe kopal ze mialam czasami dosc , a ten to ma czkawke to pokopie , kopie wieczorami , jak ja chce spac :silly:

11 lata 3 tygodni temu #810607 przez Italia
Kobitki, sory za powtórkę tematu, ale nie mogę znaleźć gdzie był on poruszany. Jakie bierzecie witaminy? Powoli kończą mi się i chcę zamówić na allegro, moja gin żadnych nie sugerowała tylko powiedziała, żeby kupić jakiekolwiek dla kobiet w ciąży. Anulka, coś kojarzę, że Ty chyba pisałaś o jakiś w miarę tanich, których skład nie różni się od tych dużo droższych?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka