BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808247 przez Italia
Asia, no nie żartuj, że siostra będzie od Ciebie chciała kasę za używane ciuszki jak za nowe :unsure: Ja rozumiem, że one kosztowały sporo i można się dogadać na jakąś tam kwotę, ale jak za używane. Ja mam zamiar kilka rzeczy kupić synkowi koleżanki w zamian za tamte ciuszki i gadżety, podejrzewam, że jakbym zaproponowała kasę to by się obrazili. Poza tym oni planują drugie dziecko więc te rzeczy to tylko pożyczę :)
Super, że mąż się zgodził na Twoją propozycję imienia :) My ciągle jeszcze bez, myśleliśmy, że z chłopcem będzie łatwiej bo kilka wspólnych typów mieliśmy, ale jak doszło do wyboru to jakoś wybrać nie możemy. Wczoraj mąż jeszcze wertował imiona i na koniec stwierdził, że mogłaby być dziewczynka i wtedy zgodziłby się na moją Kornelkę :D No nic, trochę czasu jeszcze mamy, imion męskich też nam się trochę podoba, teraz tylko wybrać pozostaje :)
100krotka, Asia nie będzie miała córeczki o tym samym imieniu bo Asia to nie Asia ;) Już kiedyś się przyznała, że to tylko "pseudonim artystyczny" :P
W sobotę dostałam pierwszą rzecz dla Malucha, takie piękne body z Kubusiem Puchatkiem :) Jeju, są takie malutkie, już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy latać po sklepach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #808294 przez tolad662
Oto link: www.belle-petite.pl/
Na allegro też są i nawet wychodzi taniej za przesyłkę, ja z przesyłką dałam za przytulankę 32zł. Niektóre rzeczy mają dosyć drogie- dobre na prezenty :D oczywiście żeby dostać w prezencie hehe :D

Śniłyście mi się :D tylko nie wiem o co tam dokładnie chodziło, pocieszałyście mnie chyba :D

Ostatnio coś gorzej ze mną, mały kopie więc z nim ok ale mnie łapią straszne ale to straszne bóle w lewym boku zaraz pod żebrami. Wczoraj poryczałam się z bólu ale sądze że to jelito, na zapalenie trzustki raczej to nie wygląda. Łyknełam apap i pomogło, dziś mam zamiar leżeć i obserwować organizm. Jak macie jakieś rady to piszcie, sen się spełni :D

Asia- ładne imię, znam dużo fajnych Aś :D Sama mam tak na drugie bo tata pomylił kolejność w urzędzie, mialam mieć na pierwsze :D

Ja z pierwszymi ubrankami to stawiam na używane. Trochę ze szmateksu, trochę od znajomych. Mama też wyszukuję co nieco w lumpeksie u siebie :) Ale coś czuję, że nowe kupimy pajacyki. Jest to naj mniej dostępny towar w używanych :D Nigdzie nie widziałam ich dużo, a jak się trafią to dosyć podniszczone. Nowe za to są drogie- ok 50zł za sztukę ;/ no ale mówię tu o sklepach typu H&M itp.

11 lata 3 tygodni temu #808383 przez tolad662
A propo ciuszków, www.promobaby.pl/promocja-16993.html
Jeszcze przez 2 dni w Real'u body niemowlęce za 6zł :) Jak któraś ma po drodze to można skorzystać bo cena niska.

11 lata 3 tygodni temu #808422 przez Aga77
tolad mnie to znów bardzo boli w prawym boku pod żebrami jutro jadę do gina i muszę zapytać ostatnio nawet z tego bólu mi się słabo zrobiło. Maluszek chyba tak wysoko jeszcze nie kopie.
Asia współczuję Ci podejścia siostry ja od mojej dostanę wszystko tyle tylko że ona ma córeczkę a ja synka więc powybieramy uniwersalne ciuszki i nigdy nie wspomniała o płaceniu. Ja też to co mogłam to przekazałam jej chociaż między naszymi dziećmi jest 7 lat różnicy więc nie wszystko się nadawało. :)
A co do rzeczy nowych to można natrafić na promocję i naprawdę taniej coś kupić np w C&A bardzo lubię ten sklep :blink:

11 lata 3 tygodni temu #808428 przez Aga77
tweety trzymam kciuki za Was w zasadzie pewnie nie będzie dziś wyników ale jestem z Wami i głęboko w to wierzę że wszystko będzie dobrze :) :) :)
daj znać jak wrócisz :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #808433 przez Domiśśś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczynki przesyłam Wam dużo słonka bo u nas piękna pogoda :)

11 lata 3 tygodni temu #808436 przez Anulka
Ja prawie 90% rzeczy dla Julianka dostałam od szwagierki, ona jest fanką lumpeksów i ma oko do wyszukiwania fajnych i idealnym stanie rzeczy. Ma córeczkę 5 lat i synka 3 latka, więc teraz wszystkie rzeczy po synku lądują u nas. A to, że ona tego ma od groma, dosłownie, to wiele rzeczy są albo nawet nie założone, albo w bardzo dobrym stanie. No i ona jest z tych perfekcyjnych pań domu, które dbają o rzeczy i potrafią tak prać aby one nie były ani zapranie ani zmechacone. Jeśli będziemy mieli Helenkę, to dostaniemy po jej Alicji ubrania, a Ala jest baaardzo modnie ubierana :laugh: .
Ja dla Julusia tylko na samym początku, gdy się urodził kupiłam na Allegro zestaw ubranek na 0-6 mies., bo wtedy dla mnie było wszytko nowe i byłam w szale zakupów dla synka :lol: . Ale to jest normalne i zdrowe i baaaaaaardzo fajne, przeżywać ten szał. Mąż groził, że mi internet odetnie, bo ja na Allegro siedziałam non-stop :lol: i tylko codziennie przesyłki przychodziły do nas :lol: .

11 lata 3 tygodni temu #808448 przez tolad662
Aga po prawej to wątroba może ;/ Czytałam, że w ciąży mogą być z nią problemy ale równie dobrze może to być nerwoból lub więzadła :). Fakt, maluchy jeszcze nie powinny tam sięgać. Daj znać co Ci gin powiedział.

11 lata 3 tygodni temu #808455 przez Anulka
Domiśśś u nas też piękna pogoda, dlatego dziś od rana z Juliankiem byliśmy na spacerku przez 2,5 godzinki :laugh:.

Asia K we wrześniówkach 2012 my nadal gadamy tu na forum i na FB też. jakoś tak wyszło, że utworzyły się bardzo fajne koleżeńskie relacje między nami, ale trochę dziewczyn po urodzeniu dzieciaczków przestało pisać, ale pewna grupka tak z 12-15 osób pozostała i teraz planujemy spotkanie u jednej wraz dzieciaczkami i mężami , bo ma duży dom z wielkim ogrodem, no i mieszka ode mnie tylko ok. 30 km :), więc ja mam do niej najbliżej :) .

Na Allegro jest TYLE fajnych, przepięknych rzeczy, najlepiej kupować w zestawach bo wychodzi taniej. Są to rzeczy z Anglii, Holandii lub Danii najczęściej, i są naprawdę bardzo dobrej jakości i czasem są nawet z metkami lub w stanie idealnym, mimo, że są niby używane. Ale taka jest prawda, że co najmniej do 7-8 mies. ciuszki na maluchów są w stanie superowym,bo dzieci bardzo szybko rosną i czasem zdążysz założyć tylko raz , a potem są już za małe. Te z sieciówek do nich się nawet nie umywają bardzo często.

11 lata 3 tygodni temu #808478 przez Asia K
Anulka - no i fajnie - nas jest mniej ale mam nadzieje ze zadna juz nas nie opusci :)

Domis - no to widze ze jedziemy na podobnym wózku - ja od niej nic za darmo nie dostaje - pisalam kiedys jakie ona ma podjecie do zycia wiec brak słów

100-krotka - juz tu któras wyjaśnila ze ja Asia to nie Asia :p
Jak zakladalam nick to wlasnie myslalam ze jak zajde kiedys w ciaze i bedzie to córcia to bede chciala Asie wlasnie - i stad sie ziąl nick :D

Tweety - czekam na wiesci

11 lata 3 tygodni temu #808487 przez Italia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anulka, dobrze, że piszesz o tym Allegro :) Sama pewnie będę buszowała w necie. A powiedz, pamiętasz jakich firm były te ciuszki? Bo wiadomo, że łachy też można trafić, a na zdjęciach jakości nie widać :(

11 lata 3 tygodni temu #808538 przez tolad662
Z tymi siostrami to i mój ma podobnie. Znajomi i cała reszta są bardziej skłonni nam pomóc niż jego rodzina siostra, z którą ma bardzo dobry kontakt, przynajmniej do momentu jak nie zaszłam miał. Ich mały ma teraz 2 lata więc rozumiem, że nie jest w stanie pożyczyć czy oddać łóżeczka, wózka itp ( z resztą wózek mi się nie podoba) ale myślałam, że ciuszki to właśnie głównie od niej będą. Mamy ponad połowę ciąży i temat dziedziczenia rzeczy jeszcze nie wyszedł z ich strony :( Dostaliśmy za to używaną butelkę dla dziecka z pokrowcem nie pasującym do butelki :huh: Jak powiedziałam o tym przyjaciółce która jest mamą złapała się za głowę i kazała nam wyrzucić.

Jak to mówią z rodziną najlepiej na zdjęciach. Zastanawiam się czasem czy te bliskie osoby, które zachowują się w ten sposób nie są takie z powodu zazdrości? Nie wiem jak inaczej to sobie wytłumaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #808552 przez tolad662
Asia a przypomnij jak Cię na fb znaleźć bo przeszperałam forum ale tyle tego mamy że nie mogłam znaleźć.

11 lata 3 tygodni temu #808578 przez surenka
Asia, z naturalnych metod to syrop z cebuli na kaszel, możesz też kupić syrop prenatal a na gardło to brałabym tantum verde w sprayu. Jak nie będzie lepiej to goń do lekarza, bo potem to już tylko antybiotyk. Z tym imieniem to super, że spełniasz to, co zaplanowałaś, i że właśnie masz córcię :)
Jeszcze nie kupowałam ciuszków dziecięcych, ale rozglądałam się za nimi i na pewno są tanie w PEPCO. Będziemy nowe kupować: ubranka, wózek, łóżeczko itd bo mąż zapowiedział, że Patrycja nie będzie w używanych, a zabawki z tych droższych sklepów będzie kupował, a ja się śmieję, że on taki zafiksowany. Czas pokaże czy będzie nas na to wszystko stać :blink:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808590 przez Asia K
tolad662 napisał:

Asia a przypomnij jak Cię na fb znaleźć bo przeszperałam forum ale tyle tego mamy że nie mogłam znaleźć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka