BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #807242 przez tolad662
Taaaaak Domiś polać Ci! :D Taką pogodę to i ja lubię, wyrwałam się na dwór mimo planów leżakowania.
Przyszedł dziś pierwszy gadzet dla mełgo. Pochwale się :D jest to przytulanka.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #807262 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 13 GRUDZIEŃ 2013

PS. coś dziurawa jest ta tabelka :)

11 lata 3 tygodni temu #807416 przez tweety
majeczka, dzieeeeeeeki

domis, ale sie usmialam :) to niby my nie mamy serca?

ewelka, zeby dzidzius sie pomaranczowy nie urodzilja, tak zaczniesz wicnac marchewke. ale takpowaznie to nie martw sie, dobra dieta i oboje bedziecie zdrowi a cukrzyca siecofnie po ciazy. dobrze ze to tylko dieta a nie koniecznosc przyjmowania insuliny

ja ieszcze nie panikuje, ale strach wrocil. w niedziele przyjezdza mojtato zeby zpstac z Kacprem zeby M moj jechac i mnie za reke trzymac. boje sie ale bede twarda. dzieki za wsparcie.

11 lata 3 tygodni temu #807441 przez megi23
jakby nie patrzyl na tabelke jajka rzadza :silly: :lol:

11 lata 3 tygodni temu #807443 przez majeczka22
megi ale dużo dziewczyn przestało pisać i jest mnóstwo luk i nie wiadomo czy będzie chłopak czy dziewczynka ale z tych informacji co tabelka pokazuje to chłopcy górą jak narazie :)

11 lata 3 tygodni temu #807484 przez Aga77
Domiśśś gratuluję syneczka :-)
tolad Lactulosum słyszałam że najlepiej brać na czczo. Moja koleżanka biorąc ją mówiła że gazy się bardzo po tym zbierają także ja nie spróbowałam ale mój gin też mówił żeby ją wziąć w razie potrzeby ale czopki glicerynowe póki co wystarczają
aaaa i fajna przytulanka :)
majeczka dzięki za tabelkę :-)
Spokojnej nocki i miłego weekendu życzę :) :) :)

11 lata 3 tygodni temu #807564 przez Asia K
Tabelka super - milej soboty :)

11 lata 3 tygodni temu #807690 przez Italia
Tolad, widziałam podobne gadżety w Dzień Dobry TVN jakiś czas temu. Występowały tam 2 babeczki, które szyją takie cuda(kołderki kocyki itd). To od nich? Fajna ta przytulanka :)
Domiś, gratuluję syneczka :) Oj tak, w kwietniu przynajmniej u nas jajka rządzą :)
A ja się wczoraj dowiedziałam, że nie będziemy mieli aż tyle wydatków przed urodzeniem Malucha :) Przyjaciółka ma synka z początku maja zeszłego roku i wszystko trzymają na strychu, mamy sobie powybierać co będziemy chcieli :) Z kolei druga koleżanka, która też jest teraz w ciąży i rodzi chwilę po mnie, będzie miała dziewczynkę, więc też zaproponowała, że rzeczy po starszym synku możemy wziąć które chcemy. Super sprawa :) W styczniu pomyślimy tylko nad zakupem wózka i łóżeczka, a resztę najpierw poprzeglądamy i powybieramy, a potem ewentualnie dokupimy :)
Tweety, cały czas mocno trzymam kciuki za poniedziałek. Na pewno wszystko będzie dobrze z Adasiem. I oczywiście koniecznie daj znać jak już tylko będziesz po!

11 lata 3 tygodni temu #807694 przez Ewelkaa
U dziewczyn, które już mają dzieci też jajka rządzą :laugh:
tolad
Trzymaj się ja też trzymam kciuki za Adasia :)

A ja drugi dzień na diecie :( lekarz w poniedziałek i narazie tak działam z tym jedzeniem trochę po omacku, ale jak nie zjem o czasie, to się odrazu źle czuję, więc to chyba naprawdę cukrzyca. Dziś obudziłam się w nocy i już nie mogłam zasnąć takie lęki mam co to będzie.

11 lata 3 tygodni temu #807733 przez tolad662
Italia dokładnie tak, wlaśnie po tym programie je znalazłam :)

11 lata 3 tygodni temu #807842 przez Anulka
Kurcze, ja się cukrzycy boję, bo gdy byłam w pierwszej ciąży, to gin który mnie prowadził, mówił, że kobiety którym wyszła cukrzyca w ciąży, kierowane są do szpitala specjalistycznego i tam rodzą. Dzięki Bogu nie miałam cukrzycy nawet blisko, modle się, aby teraz też nie mieć.
Ja gdy byłam rok temu wrześniówką 2012 też u nas chłopcy rządzili :laugh: : 20 chłopczyków się urodziło i 14 dziewczynek :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #807908 przez tolad662
Cukrzycy ciążowej są chyba różne stadia, jak sama dieta wystarczy to ok :) Sąsiadka, o której Wam niedawno pisałam ponoć baardzo schudła :D ma z głowy największy z ciążowych problemów- zbyteczne kg :) Ale fakt, termin ma na początek lutego, a w styczniu już ją będą kładli na oddział.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #808195 przez Asia K
Bry :D

Tolad – a te gadzety to za darmoche dostałaś?

Italia – super rozwiazanie - , no I fajnie ze masz osoby które chca sie swoimi rzeczami podzielic :D
Ja mam dwie siostrzenice (pamietacie – juz o nich wspominałam) , ale nie licze na nic od siostry po nich – przynajmniej nie za darmo , a jak mam kupic uzywane w cenie nowych to wole walic prosto do sklepu :p

No jajka zadzą a mówią w statystykach ze wiecej dziecwzynek sie rodzi ;)

Ewelka – nie bojaj bo prawdą jest ze ja nie mam cukrzycy – tak mysle ;) , ale wiele dziewczyn w ciazy to przechodzi I jest gicior na koncu wiec nie ma sie czego bac – najwazniejsze ze nasze brzuszki rosną I maja sie dobrze :*

Swoją drogą martwie sie I czesto mysle o dziewczynach które tak nagle zamilkły … mogły chodziaz sie odezwac ze juz nie chca z nami gadac albo cuś

Anulka – ale dzieciaczków wtedy miałyści e- pewno emocji mnóstwo – u nas troche malutko nas ale chociaz nie ma spiec bo sie dogadujemy cnie?

A wlasnie – na fb mam Anulke I Megi – która jeszcze chce dołączyc to sie odzywac – namiar przesle na priv.

Mnie boli gardło I męczy mnie kaszel – co polecacie? Uprzedzam ze grzanie sie w domu odpada bo do pracy trza isc a tutaj zwolnienia “nieuznają” ;)

edit: Wczoraj oficjanie mąż zgodził sie na imię Asiulka dla córci :D :D :D Ciesze sie bardzo :)

11 lata 3 tygodni temu #808215 przez 100krootka
Asia K to cora będzie Twoje imię nosić? Moja szwagierka dała imię synkowi po tacie i mówią na niego Junior teraz :laugh: a co do złego samopoczucia to szkoda, że poleżeć nie możesz :( Polecam sok malinowy - prawdziwy! cytrynkę, mleko ciepłe, duuuużo snu. Ja osobiście gardło woda utlenioną płukalam, do tego płukalam nos sola fizjologiczna i póki co tyle mi wystarczalo, jak czulam, że "coś rozbiera" ;)

Nie ma to jak pobudka skoro świt, no, ale dzień będzie dłuższy i już od 14 z mężem :) Maluszek kopie regularnie :laugh: :laugh: :laugh: I wogóle świat jest piękny :) :) :)

Co do tabelki to można u nas wpisać Ksawery z małym znakiem zapytania - chya mąż mnie przekonał i nie sądzę, żeby sie to zmieniło :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #808231 przez 100krootka
tolad662 a podrzucisz link do strony z której zamawiałaś podusie z metkami? Oglądałam w tvnie, ale nie zapisałam sobie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka