- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Surenka, ja też zawsze miałam takie zamiary, że wszystko nowe, dopóki nie zaczęłam kupować rzeczy dla naszych chrześniaków i dzieci, których mamy sporo do obkupienia przy okazji różnych świąt. A wiadomo, że jak prezent, to coś musi być nowe. Po prostu załamałam ręce bo co roku wydajemy na to ładnych kilka stów, a jakby tak zliczyć wszystkie święta to może i z tysiąc albo i więcej. I stwierdziłam, że z ubranek dziecko tak szybko wyrasta, że nie zależy mi czy ma ono metkę, czy nie. Wózek i łóżeczko na pewno kupimy nowe bo planujemy z czasem drugą dzidzię, ale z ciuszkami mam zamiar kombinować
Teraz nawet dostałam od kumpeli dla siebie 2 koszule nocne i szlafrok, rodziła na początku maja więc w sam raz się przyda, kolejny zakup mi odpadł
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez sie w sklepach nie pcham, a powinnam. czasami ktos pusci ale zadko.
nie panikujcie z cukrzyca, nie ma co zakladac najgorszego, bedzie dobrze dziewczyny. ja przez cala ta akcje z amnio itd nie dostalam nawet skierowania a ide na wozyte 7 stycznia, zastanawiam sie czy sobie nie zrobic wczesneij badania ale zobacze.
tak, przyspieszylam wyniki. ale doslownie w poradni bylam na styk. dziewczyny ktore dostarly 5 min po mnie nie zostaly zarejestrowane wiec oficjalnie nie mogly juz wybrac. bo jak dzisaj dzwonilam to mi mowia ze jesli niepodzielono probki w dniu pobrania to juz nic nie zrobia. ale potwierdzili ze podzielili. wiec na poniedzialek. mam nadzieje. to tylko wstepne ale wykluczy zd, wtedy sie troche uspokoje. podobno zdarza sie ze wynik nie wychpdzi, ale zadko wiec zakladam ze dostane wyniki.
leze teraz, jak zwierze, glupio mi ze tata moj musi sie Kacprem zajmowac ale dziewczyny tak sie boje powiklan po zabiegu ze musze dume schowac. a moj tata jest cudowny. oczyiscie cos tam zrobie, wrzucilam pranie, wyjelam z suszarki, zmienie dziecku pieluche jaktatami go polozy na przewijak. ale co to jest. moje dziecko dzis takie marudne!
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj, nasza służba zdrowia woła o pomstę do nieba. A najgorsze jest to, że tam gdzie byłaś Tweety, przychodzą kobiety mocno zestresowane, które zamiast choć trochę być potraktowane ulgowo, to natrafiają na ścianę. Też ostatnio miałam "przyjemność" korzystać ze służby zdrowia, a raczej towarzyszyć mężowi na ostrym dyżurze. Nie rozwijając tematu - ludzie przyjeżdżający na ostry dyżur z nagłymi przypadkami okulistycznymi, byli spychani na koniec kolejki za pacjentami, którzy byli zapisani na normalną wizytę konsultacyjną. Paranoja jakaś, przy nas dziewczyna z ostro przekrwionym okiem została odesłana z kwitkiem bo pani doktor po przyjęciu pacjentów poszła na godzinę na odprawę do szpitala, a dziewczyna musiała wracać pociągiem do małego dziecka na drugi koniec Polski. W rejestracji powiedzieli jej, że zostanie przyjęta w ciągu godziny, a siedziała tam 5 i nie uzyskała pomocy. Po prostu paranoja.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie lubie za to nie uprzejmości w komunikacji miejskiej bo tam miejsce siedzące równa się bezpieczeństwu, nie tylko wygoda dla tyłka ale troska o brzuszek. Tak samo z kasami pierwszeństwa w sklepach, PO COŚ SĄ! A zazwyczaj stoi w nich mnóstwo ludzi mogących stać w normalnej kasie. Co jak co ale w miejscach kiedy muszę czekać a nie mogę poczekać na siedząco robie się zła na olewkę reszty towarzystwa.
Tweety odpoczywaj póki możesz, nie miej wyrzutów sumienia, to w trosce o maleństwo. Wszystko będzie dobrze
A któraś miała glukozę na pograniczu lub za wysoką na wcześniejszych badaniach? Ja miałam na samym początku robione i było w normie, może to podpowiedz że wszystko ok? Test obciążenia glukozą wyszedł ok. Szkoda tylko że nie uchronił mnie przed powtórką.
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Może macie rację co do ubrań, że nie ma sensu nowych kupować, ale niech mężusiowi tam będzie Później odsprzedam, oddam albo będzie dla drugiej dzidzi, jak mąż się postara
Z tą służbą zdrowia to nieciekawie, no bo jeśli tam gdzie powinni w pierwszej kolejności pomagać ociągają się z pomocą, to gdzie indziej tym bardziej trudno będzie o ulgowe traktowanie
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Byłam dziś u gina i powiedział że w prawym boku boli mnie wątroba po badaniu stwierdził że jest w porządku więc taka moja przypadłość. Zapytałam również o zieloną herbatę czy wolno pić i powiedział że nie słyszał nic na temat tego aby była szkodliwa
Mi dwa razy się zdarzyło że mnie przepuszczono w kolejce raz w sklepie a raz w laboratorium ( jedna pani powiedziała żebym weszła przed nią ale tłum czekających nie podzielał jej zdania i kazali jej wchodzić więc ja dzielnie czekałam na swoją kolej oczywiście napisane na drzwiach że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejką, pani weszła i powiedziała w gabinecie o całym zajściu i potem pielęgniarka mnie zawołała gdy wychodziłam myślałam że mnie zlinczują najbardziej kobiety ) także dużo jest przypadków
glukozę mam do zrobienia na początku stycznia bleeee
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nadrobilam Wasze wpisy i dziękuję za linki sklepów, chętnie popatrzę na spokojnie i moze coś uda się wybrać
Naczytałam sie o tych kolejkach i dziwactwach w przychodniach, aż się przykro robi... Ja powiem szczerze tylko do toalet na razie wchodzilam bez kolejki, szłam po prostu do tej dla niepełnosprawnych, ech... A wsklepach jeszcze się nie dopominałam swego,ale czas zacząć, bo slabo mi jak się zatrzymam po dłuższym chodzeniu
tweety 3maj sie Kochana i bądź dobrej myśli, oby wyniki były pomyslne i szybciutko dotarły do Was
Ja dzis po wizycie, wszytko oki, pięknie slychac tętno Tylko usg zrobi mi lekarz dopiero po 30 tygodniu, także następna wizyta w styczniu, a usg dopiero w lutym ech straaasznie długo
Aaa i sporo mi wagi przybyło od ostatniej wizyty 3kg ale nie wiem od czego, bo jjem normalnie i sporo się ruszam w sumie, bo z psiakiem biegam po dworze.... Nie wiem czy się martwić, czy odchudzać??? A Wam ile do tej pory przybyło?
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tweety, Zaciskamy kciuki i wierzymy,że to tylko strach, który ma wielkie oczy
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Zaplanowałam na dziś sprzątanie, nawet myślę czy okien nie umyć. Oczywiście mi zakazano ale może chociaż od wewnątrz spróbuję, w weekend luby mój dokończy
Anulka podsumowując nie masz na co narzekać Oby i tym razem szybko poszło.
100krotka ja nie ważyłam się na początku ;/ dopiero po 10 tc no i przybrałam do tej pory jakieś 3 kg max. Teraz niestety baterie do wagi padły więc nie wiem ale u gina po śniadaniu wyszło, że właśnie 3 kg.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad, zgadzam się z Tobą w 100%. Ja też się nigdy nie wpycham bez kolejki, wychodzę z założenia, że jak się dobrze czuję to po co, poza tym nigdy tego nie lubiłam. Ale rozumiem dziewczyny, które na prawdę źle się czują, mają prawo wejść nie czekając. Ale wiecie co, ja myślę, że ta znieczulica(jak chociażby w Twoim przypadku Aga) wynika też z tego, że niestety są też ciężarne, które traktują siebie jak święte krowy i wszystko im wolno nawet bez pytania. Sama miałam kiedyś taką znajomą, która robiła z siebie pępek świata na samym początku ciąży, każdy jej musiał usługiwać bo ciągle źle się czuła, ale imprezować do późnej nocy miała siły. A potem niestety wychodzą stereotypy i ludzie się burzą. Oczywiście zdarzają się też we wspomnianych kolejkach ludzie, którzy uważają, że to "Twój brzuch" więc se stój. No cóż, ludzi też nie zreformujemy. Ja sama zawsze ustępowałam miejsca bardziej potrzebującym ode mnie, tak już mam. I fajnie, jak kiedyś mi się to odwróci, jak chociażby wtedy co w kolejce do kasy uprzywilejowanej ta pani mnie przepuściła. Wtedy na prawdę kiepsko się czułam, cały dzień na nogach, brzuch mi wywaliło do przodu i ciążyło, zakupów miałam mało, a kolejka zakręcana. Ale i tak byłam w szoku, że dziękowałam jej ze 4 razy aż się babka ze mnie uśmiała
100krotka, usg nie trzeba robić na każdej wizycie. Obowiązkowe są 3 w czasie ciąży, a jak lekarz w gabinecie ma sprzęt, to może robić na każdej.
Ja od początku ciąży przytyłam jakieś 2-3 kilo. Wczoraj byłam ważona i wyszło, że od pierwszego ważenie doszło mi 3 kg. Tylko że w gabinecie byłam o 20, a przed wejściem wypiłam pół litra() i nie zdążyłam wysikać W domu wychodzi mi, że przytyłam jakieś 2-2,5 kg. Ale zauważyłam, ze chyba woda w organizmie zaczęła mi się powoli zatrzymywać, nie puchnę, ale sikam mniej niż zawsze chociaż sporo piję. Może też tak masz i dlatego waga poszła w górę mimo że jesz tak samo.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
ja od pewnego czasu korzystam z kasy pierwszeństwa w tesco. Omijam całą kolejkę i z wypiętym brzuszkiem mówię, przepraszam chciałabym skorzystać z kasy pierwszeństwa Ludzie nic nie mówią, bo ustawiając się w takiej właśnie kasie muszą liczyć się z takim i sytuacjami. Ale to tylko w tym sklepie jest taka kasa w innych po prostu stoję w kolejce i naiwna liczę, że ktoś mnie przepuści, ale nigdy mi się to jeszcze nie zdarzyło Ludzie mają w du.pie, udają że nie widzą.
Kilka razy w laboratorium jak się rejestrowałam to mówiłam, że jestem w ciąży i się słabo czuję, bo jestem na czczo i wtedy pielęgniarka brała mnie bez kolejki.
A teraz muszę sobie napisać na czole, że jestem ciężarną z cukrzycą, to może ludzie będą bardziej wyrozumiali a tak na poważnie to cukier i skacze i naprawdę słabo się czuję. Paluchy pokutne, jeść się chce... żeby tylko wszystko z małą było dobrze to ja jakoś dam radę
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Są różni ludzie jednak na ogół nie należymy do uprzejmych, przyjaznych. Każdy troszczy się o własną dupę i nie mówcie że nie. Tak samo w kolejkach, lekarz- każdy czeka bo coś mu dolega, nie dlatego że mu się nudzi w domu. 90% tych osób uważa, że nie ma przywilejów w takich miejscach, po troszku sama do nich należę ale owszem są bardziej potrzebujący, WSZĘDZIE. Jak się jedna z drugą uprze, że jest pępkiem świata i reszta chodź by umierała ma czekać za nią to nie przeskoczysz. Lepiej czasem odpuścić niż słuchać biadolenia. Zgryźliwość to się chyba nazywa i łapie nie tylko starych.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna