BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #810798 przez Domiśśś
Dobry wieczór wszystkim :)

Ja dziś mam straszny dzień... u dentysty byłam dziś i miałam niby małą dziurkę a tak mnie wymęczyła, że masakra, bo się okazało, że bardzo głęboka.. :/ Także zaraz zbieram się do spanka.

Dobrej nocki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #810800 przez surenka
Agulka, cieszę się bardzo, że dołączyłaś:) Będziemy się wspierać w większej grupie, świetnie :)
tolad, no właśnie, czuję się rozczarowana, gin powiedział, że za trzy tygodnie jeszcze zmieszczę się w czasie, w którym należałoby wykonać usg anatomiczne, ale nie później, a ja wolałabym już dzisiaj wiedzieć czy wszystko w porządku z dzieckiem, żeby w razie czego można było coś zdziałać :dry:

11 lata 2 tygodni temu #810804 przez agulka901
Tolad No mam nadzieje że do niczego takiego nie dojdzie i że dzięki aspirynie maluszek po prostu będzie szybciej rósł :)

Asia suwaczek gotowy ;D

Mnie niedługo też czeka glukoza :( Aż się boję o tym pomyśleć :( Mam nadzieje że nie będzie tak źle ;P

11 lata 2 tygodni temu #810808 przez surenka
Współczuję Domiśśś, ja nie cierpię dentysty, pewnie bym stchórzyła i nie poszła:P

11 lata 2 tygodni temu #810850 przez Joasia B
Chciałam Wam dziewczynki jeszcze raz podziękować za słowa otuchy. Jak zwykle mialyscie rację. Przyszedł wieczór i malutka wróciła do formy, a ja wiem teraz na 100 %, że wszystko z nią w porządku. Jesteście kochane! :-) Witam nowa mamusie :-) Dzięki, dzięki, dzięki!! :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #810883 przez tolad662
Domis ja to ciaze uznalam jako wymowke od znienawidzonego dentysty takze podziwiam :-D
Surenka na pewno ok, na zapas nie masz co sie martwic chociaz wiem ze to tylko tak gadac latwo ;-)

Pochorowalam sie po tych chipsach...

11 lata 2 tygodni temu #810885 przez tolad662
Wiem ze weekend zaraz i nastanie cisza ale dylemat mam i ciekawa jestem waszych rozwiazan.
Jaki przEwijak? Na komode, na lozeczko czy na pieluszce na lozku?
Do dzis bylam za komoda, mamy zalatwiona ta nakladana deske ale troche to zajmuje miejsca bo komoda musi odstawac jakies 10/15cm od sciany, glupio z reszta wyglada. Moj mowi ze chce na lozeczko, u kympla widzial i mi popsol koncepcje wlasnie. Jak maja mamuski, co planuje reszta?

11 lata 2 tygodni temu #810887 przez Joasia B
Ja dostalam od koleżanki przewijak na lozeczko. U niej się sprawdził więc zamierzam spróbować :-)

11 lata 2 tygodni temu #810917 przez Asia K
Witam moje Psipsiułki :D

Mnie czeka pracowity dzien , ale jak zwykle musze dziendobry wam powiedziec :lol:

Co do przewijaka to ja mialam taki na kojcu i mi sie zupełnie nie sprawdzil bo jakos tk malo miejsca , przewijałam synka na stole , na rozłozonym rożku mi to starczylo , a po przewinieciu rach ciach i bylo posprzatane :D

Agulka - no i super teraz musisz juz z nami zostac bo my dziaialmy jak najlepsza grupa wsparcia :blush:

Milego dnia dziewczyki :kiss:

edit: no i przyznac sie kto mnie zaprosil na fb bo nie moge was rozszyfrowac :S

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810920 przez tweety
agulka witaj, dobrze robisz ze ufasz lekarzowi, komus musisz prawda?

u mnie ruchy pare razy dziennie, maz wyczuwa ale już wie czego sie spodziewać ja tez wiedziałam kiedy kopniaki sa takie ze on poczuje

u mnie pojawiły sie skurcze. napina sie macica i robi mi sie słabo, takie skurcze odczywalam na koniec ciazy wiec troche mnie to martwi, no zdarza sie 2 razy dziennie ale jak sie nasili musze kontaktować sie z lekarzem. moze to stres bo odliczam dni. maz nie zakłada ze bedzie zle wiec nie chce rozmawiać co by bylo gdyby. moze ma racje ale ja musze wiedziec, chcialabym wiedzie co zrobie jesli Adas jest chory. boje się też o jego serduszko.

nie biore witamin. wyniki krwi mam oki w tej ciazy, moj wazy chyba 480, to było w pon wiec okolo 22 tygodnia. rośnie jak nalezy, termin zblizony do miesiaczkowego bo 24 kwietnia. Kacper rósł tak samo, był zawsze jakies 3 dni do tylu. tym sie wiec niemartwie.

11 lata 2 tygodni temu #810922 przez Asia K
Tweety = ale co z jego serduszkiem ?
Wiem ze ci sie czas dłuzy ale napewno odetchniesz z ulgą jakl juz w koncu dowiesz sie ze wsio oki :blush:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810926 przez tweety
Asia K napisał:

Tweety = ale co z jego serduszkiem ?
Wiem ze ci sie czas dłuzy ale napewno odetchniesz z ulgą jakl juz w koncu dowiesz sie ze wsio oki :blush:

no wlasnie nie wiadomo jak serduszko. ten specjalista genetyk mowil ze nie widzi wyraznie. wymyslil jakas dziurke ktora moze nie byc dziurka, potem mowi ze chyba nic tam nie ma ale ciagle ze widzi jak przez mgłę i idziemy do niego raz jeszcze w polowie stycznia. a to i tak poteguje mój niepokój bo wada serca moze wynikac z zd. a ja juz sobie chyba za duzo wmawiam, nie dziewczyny? zamiast myslec pozytywnie.

z dobrych wiadomosci jest to ze pierwsze 3 dni po amnio jest zagrozenie, juz nic sie nie dzieje poza tymi skurczami wiec chyba ok. kurcze, nie powiazalam tych skurczy z amnio. masakra. kolejna rzecz do martwienia. KOBIETO uspojoj się! MUSI BYC DOBRZE!

ide na zakupy dla poprawy humoru.

11 lata 2 tygodni temu #810927 przez Asia K
no wlasnie Tweety - NIE MARTW SIE KOBIETO :kiss: bedzie dobrze bo musi juz tak byc , a i z serduszkiem bedzie dobrze obaczysz .
Idz , kup sobie cos fajnego i sie nie martw :)

11 lata 2 tygodni temu #810931 przez megi23
hej laski Tweety nie nakrecaj sie i mnie :) mysmy z S uspali mlodego i sie poprzytulali dla odprezenia , dobrze nam to zrobilo i rozladowalo moje nerwy :P
apropo wagi maluchow eee to widze ze ladnie mlody rosnie :)
u mnie tez tam nie wiadomo co z serduszkiem , bo jednego pomiaru nie udalo sie zrobic , ale mysle pozytywnie , DAMY RADE MY MAMUSKI MUSIMY I TYLE MIEC SILE ZA SIEBIE I CALA RESZTE !
a apropo przewijaka mialam i dawalam na komode ale nie wygodnie mi bylo bo obolala jestes cala a wysoko trzeba klasc dziecko , pozniej jak kupilismy lozko turystyczne to bylo lepiej , teraz tez kupimy turystyczne , by jezdzic do mamci i bedzie mial przewijak juz :) , ale ja wolalalam na narozniku przewijac mlodego :)

apropo dentysty .. moj S dzis jedzie po pracy .. ladnie go musi bolec skoro wczoraj rejestrowal sie, a on i dentysta to jak wodai ogien tak uwielbia hahah , ja sie nie boje , gorsza byla orotdontka , co ja ze szczeka przeszlam i zebami to dentysta to pikus :P , malego musze zapisac na przeglad , ma zobaczyc czy ta co jedzie teraz do niej dzieci przyjmuje , bo nie bede go do mamy wiezc specjalnei na przeglad zebow :P

milego dnia laski :)

11 lata 2 tygodni temu #810938 przez Joasia B
Tweety, dziewczyny jak zawsze mają rację :-) Warto posłuchać :-) Asia K, ja Cię zaprosilam, ale mnie chyba szybko rozszyfrujesz :laugh: Meeeegi Ty rozpustnico :laugh: ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka