BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #811752 przez Italia
Tweety, świetna wiadomość, aż mi się łza w oku zakręciła. Bardzo się cieszę bo nie powiem, nie znamy się, ale też przeżywałam Twoje wyniki po swojemu. Więc tym bardziej Święta będziecie mieli spokojne :) Super :)
Ewelka, trzymam kciuki żeby cukrzyca z czasem odpuściła, oby dieta dała radę. A domek świetny :)
Hehe, niby wypieki ciężarnym nie wychodzą, a mi dziś wyszły zaje.... rogaliki ;) Wiem wiem, nieskromnie to brzmi, ale boję się, że z 50 sztuk do Świąt nic nie zostanie :D A dodam, że robiłam je pierwszy raz.
Mój mąż właśnie lata na szmacie, a ja chwilkę się relaksuję po robotach w kuchni. Siedziałyśmy tam od rana z mamą, ale przynajmniej z moimi rzeczami już skończone ;) Z kolei w sobotę się przeforsowałam, wzięłam się za ostre sprzątanie w łazience łącznie z szorowaniem fug i nie wiem czy to przez wysiłek, czy przez te wszystkie smrody od domestosa, Młody tak później się wiercił, że przez pół godziny nie mogłam go uspokoić.
My mamy ślub kościelny więc problem chrzcin nas nie dotyczy, ale u nas(miasteczko)raczej nie ma problemów, ksiądz normalnie udziela ślubów w piątki itd, a wiem, że różnie to bywa. Wszystko zależy na kogo się trafi także nie martwcie się na zapas. Mój przyjaciel został księdzem i kiedyś mi mówił, że sakramentu dziecku nie powinno się odmawiać.
Megi, Majeczka - dziękuję i dla Was również zdrowych, spokojnych, wesołych Świąt :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #811775 przez megi23
Super Tweety to czekamy na Adasia . Ja juz upieklam jeszcze wafla przelozyc, udalo mi sie podczas drzemki mlodrgo kupic z S pizame , ledwo zyje , szwagier mnie zawozil bo juz nie dojde tocze sie jak kula haha, na didatek mlody mi sciane kredkami popisal, maly picasso, S i tak bedzie malowal przed urodzeniem sie Kajtka haha , artysta nam rosnie heje

11 lata 2 tygodni temu #811779 przez Ewelkaa
Z tymi wypiekami ciężarnych to pierwsze słyszę :) Mama spróbowała i mówi, że dobry (ja niestety nie mogłam) zalałam go więc polewą czekoladową, żeby był ładniejszy i jest ok, został dla mamy. Teraz piekę drugi, który weźmiemy w środę do teściowej, a mąż robi trzecie ciasto na zimno, nie będę ryzykowała, że śmietana mi się nie ubije, bo kwaśna jestem ;)

11 lata 2 tygodni temu #811799 przez tolad662
A to jak cywilny to co innego, my w ogóle nie mamy. Ja jednak chciałam tylko cywilny i nie wiem jak to później będzie. W Olsztynie jedna znajoma będąca po cywilnym a chcąca ochrzcić syna w naszej parafii nie dostała zgody właśnie z racji slubu ;/ Co lepsze była już z mężem praktycznie w separacji, młody miał już te 2 lata więc późno się zdecydowali i suma sumarum musieli wziąść kościelny byle by małego ochrzczono. Nie ważne, że im się małżeństwo sypało... paranoja. Teraz się rozwodzą ;/
Różne są historie ale nie ma co się tym zamartwiać na siłę.

Ja dziś strasznie obolała jestem, nie wiem czy to po wczorajszym spacerze ( mam nadzieję) ale czuje że mnie brzuszek boli. Oby do jutra przeszło.

11 lata 2 tygodni temu #811815 przez Ewelkaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu #811821 przez agulka901
No niestety u mnie na pewno na wcześniejsze chrzciny się nie zgodzą :) A ślub kościelny dopiero w przyszłym roku będzie :) Na szczęście nie widać że jestem w ciąży więc księdzu narazie nic nie powiemy ;P No chyba że sam zapyta

Nam został jeszcze sernik i jutro już tylko pierogi, uszka i śledzie ;D Mama nie pozwala mi za bardzo nic robić i jak zobaczyła że ściągam firanki do prania to mało brakowała a by mnie chyba zjadła ;P

Stłukłam lusterko...nie jestem przesądna, ale się popłakałam...ahhh te hormony :P

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811858 przez Ewelkaa
Z tymi chrzcinami to jednak lekkie przegięcie jest. Każde dziecko ma do tego prawo, nie księdzu o tym decydować. Ja w moich okolicach nigdy nie spotkałam się z tym, żeby odmówił, wiadomo, że nie pochwalają życia bez ślubu kościelnego, ale dzieci zawsze chrzczą.

A u nas ostatnie pierniki polukrowane, zaraz muszę jeszcze poprasować i święta :) Aaa jeszcze sałatki na jutro.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #811862 przez Domiśśś
Dobry Wieczór kobitki :)

Powiem Wam, że jestem padnięta. Upiekłam 3 ciasta i myślałam, że nie dam rady posprzątać teraz dopiero trochę nabrałam sił.

Tweety kamień serca :) Bardzo się cieszę :)

Zaraz do mycia i lulu także słodkich snów dla Was i brzuszków :)

11 lata 2 tygodni temu #811914 przez Aga77
tweety super wieści :) strasznie się cieszę teraz ciesz się świętami i nie zamartwiaj się już więcej :)
Ewelkaa za Cienie też trzymam kciuki na pewno będzie dobrze :) super pierniczki

Ja też dziś się narobiłam jeszcze tylko popakuję prezenty i spanie bo padam
tola ja też mam ślub cywilny i w zasadzie mi to nie przeszkadza w życiu ale dla kościoła popełniam grzech nie rozumiem tego, cóż takie życie :(

11 lata 2 tygodni temu #811952 przez tweety
korzystajac z okazji ze maly wcina butle zyczewam laseczki Wesołych Świąt. niechoczekiwanie na dzidziusia bedzie najpiękniejszym czasem jaki pamietacie a nasze dzieci zdrowe i zadowolone.

11 lata 2 tygodni temu #811961 przez Renata Anna
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
życzę Wam spokojnych i radosnych spotkań w gronie rodzinnym
smakołyków na świątecznym stole, mnóstwa pięknych prezentów
oraz miłości, ciepła i zrozumienia.

WESOŁYCH ŚWIĄT!

Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #811972 przez Domiśśś
Kochane życzę Wam zdrowych radosnych Świąt spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze, smacznej Wigilii spełnienia marzeń oraz wymarzonych prezentów. Myślę, że każda z nas ma chociaż jeden taki sam ;) Dla mnie najważniejszy :)

Buziaki kochane :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #812001 przez tolad662
No to moja kolej :D

Życzę Wam kochane Samych dobrych rzeczy. Dużo miłości, szczęścia i pociechy z małych i tych większych szkrabów. Obyśmy jak najszybciej urodziły :)
:kiss:[/color] [/size]
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #812023 przez Joasia B
Ja również chce Wam i Waszym rodzinom życzyć wszystkiego co najlepsze, zdrowka, dużo radości i miłości w serduszku jak i od bliskich. Buziaki i przytulaski dla Was i Maluszkow :-)

11 lata 2 tygodni temu #812044 przez agulka901
Kochane, z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia i wytrwałości. Aby te święta minęły w radosnej atmosferze i aby nasze maluszki w brzuszkach rozwijały się zdrowo.Wesołych Świąt!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka