BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #812554 przez Asia K
Agulka - ja tez czuje ruch baaaaaaaaardzo nisko ale zwiazane to jest z tym ze maluszek ma polozenie miednicowe (tak mi ostatnio powiedział ginek ) :)

Domiś - piękna niespodzianka :D

Aga- ja tez w pracy od rańca :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #812572 przez agulka901
Asia mam nadzieje ze u mnie to tez poprostu przez polozenie maluszka bo z szyjla wszystko ok ale naczytalam sie o tym lozysku przodujacym i mam paranoje.

Ja z mama dzisiaj w domu wiec sprzatamy mieszkanie i szykujemy sie na kolejnych gosci :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #812580 przez surenka
Asia, ja przed wizytą gina też zawsze się denerwuję, a jak nie mam powodu, to go sobie znajdę, tak już mam :P
Agulka, i mnie kopie bardzo nisko, praktycznie w podbrzuszu, niżej już nie można :) Lekarz powiedział, że to nie ważne, że nisko, ważne, że kopie, a co do położenia dziecka to ja nawet nie wiem jak moja jest umiejscowiona :)
Moja Pati wczoraj późnym wieczorem tak kopała, że mąż odczuł te ruchy, jak leżeliśmy sobie na kanapie przed kompem, a z reguły jak on kładł rękę to ona przestawała kopać:P

11 lata 1 tydzień temu #812586 przez Anulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #812681 przez Joasia B
Moja malutka też dziś się mało rusza. Ale dzięki Wam jestem spokojną, pewnie odpoczywa po świętach :-) Anulka, Twoje święta wyglądają na bajeczne i magiczne. Świetnie się czytało! A co dopiero takie przeżyć zazdroszczę! :-) Co do ruchów odczuwalnych nisko, nasze dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca i się przemieszczają. Też przeważnie czuje malutka bardzo nisko, ale zdarzają się też ruchy w okolicach pepka. Myślę,że nie ma co się martwić, przecież nie czujemy każdego ruchu naszego maluszka. :) Smigaja po całym brzuszku,a częściej je czujemy tam, gdzie przywyklysmy je czuć :laugh:

11 lata 1 tydzień temu #812694 przez kwietniowa_mama
Witam Was wszystkie kwietniowe mamy z przyjemnością dołączam do Waszego grona. Mam termin na 29 kwietnia. Co do płci- będzie niespodzianka. Jest to moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc jestem trochę spanikowana... Mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie :)

P.S Ja również czuję nisko ruchy dziecka, czasem kopie po pęcherzu, albo gdzieś z tyłu po plecach rozrabiaka:)

11 lata 1 tydzień temu #812706 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 27 GRUDZIEŃ 2013

PS. Dziewczyny proszę o aktualizację danych - bo większość dziewczyn z tabelki po znikało i nie wiem co z nimi zrobić :/

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #812719 przez surenka
Cześć, miło, że wpadłaś i mam nadzieję, że zostaniesz do dnia porodu, a nawet dłużej, bo jak widzisz my tu się trochę wykruszamy Na szczęście jest spora grupa dziewczyn na które zawsze można liczyć :blink: Nie ty jedna urodzisz po raz pierwszy, ja też nie mam o niczym pojęcie, po trochu liczę na to, że przyjmą mnie do szkoły rodzenia, bo bym chciała jakoś przygotować się lepiej do dnia porodu, ale póki co jestem na liście rezerwowych :angry:
Dobrze by było, żebyś jakiś nick sobie inny wymyśliła, bo my tu wszystkie kwietniowe mamusie, i nie będzie wiadomo o kogo chodzi jak tak się napisze :laugh: Apropo terminu, mam taki sam, pod koniec kwietnia 29-ego:P

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #812721 przez Asia K
Kwietniowa mama - witaj i sie rozgosc :D

Anulka - magia no i mąż baaaaaaaardzo cie kocha :blush:

Majeczka ja tez nie wiem co zrobic z dziewczynami które sie bardzo długo nieodzywają :S
Wykreslic głupio bo ja nadal mam nadzieje ze wrócą ...

Edit : wywołuje do tablicy Tweety bo zdaje sie ze sie nie odzywala :S co tam u ciebie kochana , jak po tych badaniach - masz wyniki czy ja cos przeoczylam :S

11 lata 1 tydzień temu #812731 przez agulka901
No ładnie, mamy terminy tego samego dnia bo u mnie też 29.04 :) A dzisiaj wieczorem brzuch lata jak szalony ;D O mamuniuuuu :D

11 lata 1 tydzień temu #812761 przez Aga77
Witam również nową mamuśkę :) fajnie że dołączyłaś do nas :)

Asia odpoczywaj po dniu pracy, chociaż ja pracuję w domu ale zawsze bez względu na wszystko muszę siąść do kompa i popracować :( :( :( tweety już nam pisała o wynikach że Adaś zdrowy ale mogła by się odezwać także wywołuj ją :)

Anulka cudne święta takie prawdziwe i magiczne :blink:

11 lata 1 tydzień temu #812773 przez kwietniowa_mama
Dziekuje bardzo za miłe powitanie, też mam nadzieje, że zagoszczę tu aż do dnia porodu:) Moje Maleństwo tak samo dziś wieczorem rozrabia i chyba rośnie bo brzuch zaczyna coraz częsciej swędzieć...

11 lata 1 tydzień temu #812812 przez 100krootka
kwietniowa_mama witaj :laugh: :laugh: :laugh:
My dzis po remontowych podróżach po sklepach, wykończona jestem, ale nic to, święta naładowały akumulatorki, że jest co zużywać :P A synek kopał tak, że aż skóra się unosiła w tym miejscu :) śmieszne uczucie :):):) dobrej nocki :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #812839 przez Anulka
Witaj Kwietniowa_mama :). Miło , że dołączyłaś do nas :).
Ja też Asiu w głębi serca mam nadzieję, że te dziewczyny wrócą....tylko nie wiem, czy nie jest ona złudna :( . Niektóre nie odzywają się od września. Ehhh, nawet nie chcę myśleć dlaczego :( . Może jednak zaktualizować tą tabelkę??? Co wy na to, dziewczynki??

Te święta były u nas wyjątkowe jeszcze pod jednym względem - przy wigilijnym stole spotkały się cztery pokolenia. :) I jak co roku mamy nadzieję, że następną spędzimy w tym samym gronie (moja babciunia ma już 83 lata i mamy świadomość, że może być różnie).

Mnie maluszek kopie wszędzie i nisko i wysoko pod żołądkiem, zależy jak jest ułożony.

11 lata 1 tydzień temu #812882 przez Asia K
O widze ze Tweety na stronie 127 sie wypowiadała - supcio - i znowu ciotki forumowe mialy racje by sie nie martwic :silly:
Buziaki dla Adasia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka