BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #813535 przez Anulka
tolad ja bym rożka nie kupowałam, ponieważ z własnego doświadczenia wiem, że jest zupełnie zbędną rzeczą. Teraz dziecko przewozi się w foteliku ze szpitala, a nie tak jak kiedyś w rożku. Poza tym szkoła ciasnego zawijania dziecka poszła dawno do lamusa. To było kiedyś, teraz już tego nie ma.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #813545 przez tolad662
Anulka wiem właśnie, że jest zbędny, zwykły kocyk lepszy już ale mam na liście rzeczy niezbędnych jakie mam mieć ze sobą w szpitalu.
Dodatkowo na swoją obronę dodam, że zakupując jaki kolwiek komplet na allegro jest w nim rożek :D
O takie coś właśnie:
allegro.pl/amy-16el-posciel-do-lozeczka-...fty-i3801952507.html

Nie biore tego akurat ale wyposażenie podobne mają zazwyczaj.

11 lata 1 tydzień temu #813562 przez Asia K
ja za wyprawke mam zamiar zabrac sie tak po polowie stycznia - wtedy wejde w 7 miesiac i mam zamiar wdrapac sie na strych i oblukac co mi tam zostalo po synku a co musze dokupic.
Wiadomo -łózeczko, krzesełko, kojec itp to wsio mam ale bede przebierała sobie ciuszki :D
Ehh juz sie nie moge doczekać :lol:

Moze zadam głupie pytanie ale dlaczego nie mozna na plecach :unsure: Tzn ja lubie lezec na plecach bo mi wtedy kregosłup odpoczywa ale wtedy nogi mam podniesione lub podkurczone a nie wyprosrowane.

11 lata 1 tydzień temu #813593 przez tolad662
Asia na naszym etapie nie powinno się spać na plecach bo macica uciska kręgosłup, jelita i jakąś tam żyłę :) W rezultacie może Cię bardziej boleć kręgosłup, układ trawienny może mieć problemy, a nawet mogą pojawić się problemy z ciśnieniem krwi. Nie wiem jak to się ma do krótkiego leżakowania, które nawet i ja lubię nie mniej jednak spanie odradzają.

11 lata 1 tydzień temu #813824 przez Aga77
tolad zobacz podpytaj znajomych co Ci się przyda a co nie bo jest dużo rzeczy które się kupuje a z czasem okazuje się że to strata pieniędzy ja np nie potrzebowałam myjek i różnych akcesori do kąpania wolałam kąpać trzymając dziecko na ręku ale każdy ma swoje upodobania :blink:
majeczka ja też jestem za tym aby zrobić porządek w tabelce ;)

ja zazwyczaj śpię na lewym boku ale co jakiś czas się przekręcam ale leżąc na plecach potem nie mogę wstać z łóżka także leżę tylko chwilę

A co do wyprawki to ja po nowym roku ogarnę co mam co muszę dokupić i w lutym zacznę kupować :side:

11 lata 1 tydzień temu #813880 przez surenka
agulka, nie wiem, może to przesąd, ale mówią, żeby za wcześnie nie kupować wszystkiego dla dziecka, bo to może przynieść pecha, ja też bym chciała w styczniu zacząć kupować przynajmniej ubranka, ale może powinnam się jeszcze powstrzymać
Spanie na lewym boku jest podobno najlepsze dla dziecka, ale moja mała nie cierpi jak leżę na tym boku, przez co daje mi trochę popalić kopniakami, nawet jak budzę się do toalety to bywa, że ją czuję. Trochę zesztywniała jestem od spania w tej pozycji i często mnie boli biodro, plecy i promieniuje na udo, ale daje się to rozchodzić z rana :)
majeczka, to dobry pomysł :)
Jakbyście szukały ocieplanych spodni na zimę to najtańsze jakie znalazłam są tutaj allegro.pl/spodnie-rurki-ciazowe-ociepla...1347.html#tabsAnchor , właśnie kupiłam w czarnym kolorze, bo te co noszę mam za cienkie i marzną mi w nich nogi

11 lata 1 tydzień temu #813904 przez tolad662
Aga myjki czyli mialam na mysli pierdoly higieniczne, pieluchy i cala mase innych akcesoriow, nie bede wymianiac wszystkich:-D
Juz nawet mam dwie koszule do szpitala ;-)

Powiem Wam, ze nachodzi mnie chec na sylwestrowe trunki. Nie mam zamiaru tykac, mam Picolo. Do tej pory w ogole mnie nie ciagnelo, dopiero teraz.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813969 przez Ewelkaa
Hej dziewczynki!
W tym nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam wszystkiego co najleps :laugh: ze. Zdrowia i szczęścia dla Waszych powiększających się rodzin oraz urodzonych o czasie zdrowych maluszków (sobie tego też życzę) :)

PS weszłam już w trzeci trymestr, teraz to już z górki :laugh:
A na wczorajszej wizycie u diabetologa wyszło, że schudłam 1 kg. Nieźle jak na ten etap ciąży. Oznacza to, ze mój organizm trochę głoduje na tej diecie cukrzycowej, ale na szczęście mała nie, bo ściąga ze mnie, stąd ta utrata wagi. Tak przynajmniej twierdzi dr.

11 lata 1 tydzień temu #813995 przez agulka901
Właśnie się dowiedziałam że moja Ciocia urodziła bliźniaki! Poród zaczął się zaraz po tym jak skończyła kompletować wyprawkę. To był 8msc ale maleństwa są zdrowe, tylko muszą trochę na wadze przybrać :)

Ewelkaa gratulacje i cieszę się bardzo że z maleństwem wszystko ok ;D

Kochane, niech ten nowy rok będzie dla nas przełomowy, niech nasze maleństwa rosną nam w brzuszkach i przyjdą na świat zdrowe, we właściwym dla siebie czasie! W tym roku drinków nie pijemy, piccolo się chłodzi w lodówce a o 24.00 piję również Wasze zdrowie ;D

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

11 lata 1 tydzień temu #814026 przez Asia K
Wpadłam na chwile życzyc wam WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W 2014 :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #814071 przez Anulka
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU KOCHANE DZIEWCZYNKI :)

P.S. A swoją drogą, to właśnie sobie uświadomiłam, że od 2000 minie już 14 lat. Jejku, jak ten czas zasuwa. Mi się wydaje, że dopiero wczoraj był ten 2000 rok, którego tak wielu obawiało się, że coś się wydarzy. a tu już 2014 nadchodzi !!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Ehhh, życie naprawdę szybko przemija, teraz to widzę i odczuwam.
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #814082 przez Anulka
Ewelkaa jejku, zazdroszczę Ci, że masz kilo mniej :laugh: , ja po świętach mam na plus wagę. Ja wiem, wiem, że trzeci trymestr zaczyna się po skończonym 27 tygodniu, przynajmniej ja tak liczę. Czyli w następny poniedziałek mam zacząć III trymestr.

Wczoraj pomyślałam, że chciałabym aby był już jak najszybciej kwiecień i urodzić. Ja akurat aż tak bardzo w ciąży nie przepadam być, :dry: bo te dodatkowe kg, teraz bóle , mnie akurat pachwiny i spojenie łonowe bolą, wszytko się rozciąga, przygotowuje do porodu. W pierwszej ciąży też tak miałam, lekarz mnie pocieszył i powiedział, że akurat to jest bardzo dobry znak, bo gdy się to mi porozciąga to dziecku nic się nie stanie w czasie porodu, gorzej gdy kobieta ma wąskie biodra, bo wtedy może dziecku coś się stać. Znajoma, kiedyś o niej już pisałam, właśnie przez to, że mama jej miała wąskie biodra w czasie porodu coś tam nie tak poszło i urodziła się z niedowładem prawej strony. :dry: A szwagierka rodziła 3 miesiące po mnie w zeszłym roku. Mały miał 2,5 kg a ona mimo to miała poród kleszczowy, który trwał od 20 do 1 w nocy - MASAKRA!!! A wcale nie widać żeby miała aż tak wąskie biodra, jest normalna, szczupła ale nie szkielet.
No i uaktywnił się mi znowu zespół niespokojnych nóg, piję melisę, pomaga, mogę spać po niej. Chociaż Julianke czasem marudzi w nocy i noce mam w kratkę, przynajmniej raz, dwa w tygodniu.

11 lata 1 tydzień temu #814140 przez tweety
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU dziewczyny. aby dzieciaki byly zdrowe i donoszone.

11 lata 1 tydzień temu #814142 przez tolad662
Anulka: całe szczęście mam szerokie biodra :D Mama mi zawsze powtarzała, że w sam raz do rodzenia:D Oby miała rację.

W kuchni swoje odbębniłam, jaja nafaszerowałam, sałatka zrobiona, zostało tylko wyszykować się :) Haaa żeby było jeszcze w co :(

Tak czy inaczej, życzę Wam dziewczęta tego co na święta :) Przede wszystkim zdrowia!!! I szybkich porodów :)
Buziaki.

11 lata 1 tydzień temu #814170 przez Aga77
Kochane moje życzę Wam i Waszym bliskim w tyn Nowym Roku wszystkiego co najlepsze aby się spełniły wszystkie marzenia nawet te najskrytsze ale przede wszystkim aby nasze nasze porody były szybkie i bezbolesne a nasze maluszki piękne i zdrowe :kiss: :) :) :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka