BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #813269 przez Domiśśś
Cześć kobitki.

Ale się czuję cały czas ociężała po tych świętach szok...

Co do warzyw to trzeba jeść tylko ja się zastanawiam co jest lepsze czy jeść warzywa które są naszpikowane chemią i są bez smaku jak pomidor czy ogórek. Bo aż strach na samą myśl ile teraz tam dziadostwa czy lepiej nie jeść. Zima niestety nie służy jedzeniu warzyw.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #813307 przez Joasia B
Mam do Was kobietki pytanie. 2 stycznia mam wizytę u gina więc zostało kilka dni, a jest pewna rzecz, która mnie ciekawi. Od kilku dni może tygodnia odczuwam takie dziwne tepe bóle w podbrzuszu. Trwają kilka sekund i przestają, a za jakiś czas znowu się pojawiają. Nie jest to jakieś mega bolace czy coś ale dziwi mnie trochę ta regularność. Macie może podobnie? Albo wiecie co to może być?

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813313 przez surenka
Joasia, ja miałam podobnie, może trochę bardziej kłucia w podbrzuszu, lekarz powiedział, że póki ból nie jest tak silny, że budzi w nocy, albo mocniejszy niż w czasie okresu (na takie bóle żadne leki nie pomogą) to znaczy, że macica się powiększa, i nawet nie trzeba brać nospy ani niczego, bo to normalne i nie jest możliwe, żeby kobieta w ciąży idealnie się czuła :blink: Mimo wszystko powiedz o tym ginowi dla spokojności :)

11 lata 1 tydzień temu #813326 przez Joasia B
Oczywiście, pewnie masz rację. Miewalam już bóle, mniemam,że właśnie spowodowane rozciaganiem się macicy. Ale ten jest troszkę inny, jakby podbrzusze było dnem, bolacym z nadmiaru nacisku i ciężaru. I tak jak pisałam bóle są cykliczne, potem przestają i za jakiś czas zaczyna się znowu. Nie są to jakieś silne bóle, idzie wytrzymać bez problemu i oczywiście nie budzą mnie w nocy. Możliwe,że tym razem to też macica, ale wiecie jak to jest...lepiej zapytać :) A ciążę i tak znoszę nadspodziewanie dobrze, myślałam, że będzie gorzej :P

11 lata 1 tydzień temu #813330 przez tolad662
Joasia też czasami mnie to łapie, nie mam pojęcia co to może być ;/
Ja mam wizytę w piątek, mam nadzieję że nie zapomnę spytać o wszystko co sobie zaplanowałam, ostatnio połowy pozapominałam.

Warzywka marynowane pyszne są :D Nie zajadam się nimi ale jak tylko gdzieś zobaczę to bierze mnie na nie ochota :D Dziś właśnie byliśmy po prowiant sylwestrowy i największą uwagę zwracałam właśnie na marynowane pieczarki, papryczki, ogóry :D Pycha.

Kwietniowa mama nie miałam okazji przywitać więc witam :) Czekamy na suwaczek :)

Młody przeszedł dziś samego siebie, nawet podczas kąpieli nie dawał spokoju. W takie dni obawiam się tego co będzie później, jakąś nadpobudliwość jeszcze stwierdzą :D

11 lata 1 tydzień temu #813338 przez Joasia B
Wygląda na to,że moja malutka należy do tych bardziej leniwych dzieci :laugh: Dopiero po coli zaczyna brykac jak szalona :lol: To po tacie ma :blink:

11 lata 1 tydzień temu #813354 przez Aga77
Joasia raczej te bule są normalne ale najlepiej zapytaj o nich gina będziesz spokojniejsza :)
Ja jem warzywa różne świrze, marynowane ale najbardziej podchodzą mi kiszone :silly:

Mój maluszek jest aktywny nawet bardzo ale póki co daje pospać w nocy to jest dobrze oby mu to zostało heheh

11 lata 1 tydzień temu #813356 przez Aga77
megi trzymam kciuki za lekarzy :) na pewno będzie dobrze :)

11 lata 1 tydzień temu #813365 przez Ewelkaa
Hej. My dopiero wróciliśmy do domku po świętach. Nie ma to jak w domu.
tweety to był już 12 tydzień. Masakra jakas. Z tymi skurczami jest już lepiej, chociaż nadal się czasem pojawiają. Poczekamy do jutra i najwyżej pójdę na wcześniejszą wizytę.
Megi trzymam kciuki. Będzie dobrze.
Joasia moja mała też raczej leniwa.

U mnie ogórki kiszone idą sloikami. :) A slodkiego tak mo się chcę, że aż mnie skręca. Dziś mam wogóle straszny kryzys. Nie wiem jak ja dotrwam do porodu.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813368 przez majeczka22
hej dziewczynki - po nowym roku robię redukcje tabelki do dziewczyn które są aktywne na forum i nie znikły :)

Bo połowa tabelki to są dziewczyny które wogóle nie dają o sobie znać co się z nimi dzieje- a jak się pojawią to się je dopisze

11 lata 1 tydzień temu #813414 przez Ewelkaa
majeczka popieram

11 lata 1 tydzień temu #813430 przez agulka901
Joasia ja tez tak mam. Taki dziwne uczucie na dnie brzucha, jakby tam uciskalo. Ale bol nie jest mocny i normalnie mozna go wytrzymac.

Moje malenstwo znowu ruchliwe, praktycznie jak tylko usiade to dostaje kopy od Adasia. No ale bywaja dni ze jest leniwy. Kazdy maluszek jest inny. Jeden bedzie ruchliwy a drugi spokojny.

11 lata 1 tydzień temu #813459 przez Asia K
Bry :D

Italia – moze masz racje z dziewczynami które sie nie odzywaja – takie trzezwe myslenie I postawienie do pionu pomaga na ustosunkowanie sie do tematu bardziej realnie :)

Tweety – zaraz dostaniesz na gołą pupe z karnego jeża :p Jak to “miło ze ktos o mnie pamieta”? My wszystkie pamietamy o wszystkich choc niewywołuje sie kazdej z osobna :)
No juz po nocy, ale mam nadzieje ze zą niedokuczał a Kacperek spał jak aniołek :)

Ewelka – buuuu co to za czarne mysli byly u ciebie ? Przegon je raz na zawsze :)
Ja pikole ale historia – wsółczuje twojej bratowej

Surenka – ja uwazam ze organizm sam ci podpowiada czego potrzebuje , ja jak nie mam na cos ochoty to poprostu tego w siebie niewciskam na siłe

Megi – napewno bedzie wsio oki – obaczysz :)

Joasia ja mam podobnie I jestem ciekawa co ci gin na to powie

Tolad – najlepiej pozapisuj sobie pytania do gina na karteczce bo mi tez sie zdaza ze zapoinam o co chcialam zapytac :)

Moja Aśka tez jest spokojna raczej – sama od siebie sie nie ruszy , musze albo sie polozyc na plecach albo przechylic sie troche do przodu – tak by troche brzuch nadusic to wtedy sie “odzywa”

11 lata 1 tydzień temu #813511 przez agulka901
Dziewczyny, mam pytanko. Kiedy bierzecie sie za wyprawke? Wczoraj rozmawialam z mama i ciocia i te uznaly ze powinnam poczekac do lutego a nawet do marca! Rozumiem ze nie powinno sie spieszyc ale chcialam po nowym roku powoli sie za to zabrac :) Wiekszosc ciuszkow bedzie po kims, od ciotek i kolezanek. Lozeczko tez od kolezanki, ale to odbiore jakos w marcu bo kolezanka nie ma teraz do tego glowy. Stracila syna i nie chce jej za bardzo meczyc :(

Gdybym mogla to chyba od nowego roku leciala bym po wyprawke :)

Jak sobie radzicie ze snem? Spanie na lewym boku mi nie wychodzi, a do tego maly tak sie wierci ze co chwile mnie budzi. Rano boli mnie bark i plecy...a co bedzie jak brzuszek urosnie...narazie jest na tyle maly ze ksiadz sie nie zorientowal co tam sie dzieje :p

11 lata 1 tydzień temu #813518 przez tolad662
Dzień doberek, jakże piękną mamy tą końcówkę roku :D Jak byliśmy u moich rodziców to udało mi się zobaczyć polankę pełną stokrotek :D

Wyprawkę hmmm... Ja jestem za startem w ten emocjonujący czas już po 1 stycznia :D Ale to zależy co masz do kupienia. My pokój już mamy przygotowany, zostało tylko wstawić łóżeczko ale to myślę, że w lutym najwcześniej, póki co nie ma sensu żeby kurz zbierało. Po pierwszej noworocznej wypłacie mam zamiar dorwać się do allegro i kupić przewijak, komplet pościeli z całym majdanem typu baldachim, podusie, kołderke, rożek itp. Ciuszki systematycznie gdzieś tam zawsze kupuję więc już na koniec lutego dokupie same konkrety. Najpierw muszę wiedzieć ile młody waży :) Jakieś maty edykacyjne, fotelik do bujania itp kumpela już nam podrzuciła. To samo z podgrzewaczem i laktatorem ale gdybym nie miała kupiła bym już teraz pewnie bo to zawsze rozkładanie kosztów na raty :).
Kosmetryki zostawiam sobie na styczeń, wanienke mamy załatwioną więc zostają myjki i cała reszta higienicznych rzeczy które wolę na końcu kupić.

Co do spania, ostatnio dobrze mi idzie :D Jednak problem mam z samym zaśnięciem, pozycja ostatnio nie ma znaczenia poza tą na plecach. Mój wtedy zawsze mnie budzi i opieprza bo pamięta że na plecach nie mogę :D W moim poradniku, który jak na razie mnie nie zawiódł napisali, że nie trzeba koniecznie na lewym boku. Na prawym równie dobrze też można jeśli jest wygodnie, byle by nie na plecach i powiem Wam, że wolę ostatnio na prawym. Ale to chyba raczej wina tego, że mój nie ma możliwości przytulenia się i jest mi chłodniej :D

Majeczka jestem jak najbardziej za :)

Tweety Asia ma rację :) Nie raz dodajemy Ci WSZYSTKIE otuchy :)

Asia zapiszę chociaż powiem Ci, że jak juz teraz się zastanawiam to połowy nie pamiętam :D Straszna jest ta skleroza w ciąży :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka