BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #814250 przez surenka
Życzę Wam aby Nowy Rok był lepszy od Starego, aby spotkało Was tyle szczęścia ile jesteście w stanie udźwignąć :)

[/url
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #814396 przez kwietniowa_mama
Szczęśliwego Nowego Roku Kwietniówki:)Aby dzieci urodziły Wam się zdrowe i piękne i dawały Wam codziennie same powody do radości:)

11 lata 1 tydzień temu #814409 przez majeczka22
ODŚWIEŻONA TABELKA PO NOWYM ROKU:

11 lata 1 tydzień temu #814492 przez 100krootka
Szczęśliwego Nowego Roku Kochane :laugh: Wierzę, że taki będzie z racji naszych maleństw :)

Ja wyprawkę zaczęłam składować od ubranek które dostałam od szwagierki, ale wkrótce zamierzam poszerzyć asortyment ;) A co do spania to dostalam od męża poduszkę dla kobiet w ciąży tzw. cebuszkę - meeega wygodna i polecam, nawet mąż jak się ułożył to sadził, że zaśnie od razu ;) Pewnie przy karmieniu tez się przyda, chociaz dostałam inną od koleżanki :laugh:

Ksawery kopie mnie ostatnio jak opętany, po wątrobie, po pęcherzu, że aż boli. Potem kolejny dzień i sie prawie nie rusza i tak się stresuje.... ehh jak nie jednym to drugim, no ale, do wizyty u lekarza jeszcze 2tygodnie, tylko chyba bez usg tym razem :( a chciałabym synka podejrzeć...
Dobrej nocki :kiss:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #814557 przez Renata Anna
Dzień dobry!
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ja tak szybko z rana, żeby napisać co u mnie. No coż.... Po świętach mam kilo na plusie :D:D:D (ale to chyba ciążowe kilo) więc na razie +4 jest. Pewnie przytyję tyle co z Celinką... czyli 7-8 kg. Dla mnie ok, tylko to spojrzenie lekarza.... :dry:

Święta miałam w miarę udane, ale u nas to świętowanie ciągnie się przez nowy rok, aż po urodziny mojego męża, które wypadają jutro. Tak więc dziś powoli zaczynam szykować jutrzejszą imprezę. Nie chce mi się. Najchętniej położyłabym się i leżała. Bóle kręgosłupa nie dają mi żyć. Nie pamiętam kiedy przespałam całą noc. A moja Celinka ciągle potrzebuje mojej uwagi... Ech... :dry:

Mamy problem z imieniem dla syna.
Mnie baaaardzo podoba się Borys, ale jak moja rodzina usłyszała, to wyskoczyli na mnie, że to ruskie imię itd, itp... A ja tak myślę,że Lena, Igor, Wiktor, Olga... też pochodzą ze wschodu i jakoś nikt się tym nie przejmuje. Poza tym to imie jest ogólnoświatowe, pasuje do nazwiska, jest twarde i męskie oraz nie ma go w naszej rodzinie. Na 60% będzie Borysek, ale mąż też nie jest zachwycony i ciągle doszukuje się jakiś innych imion. W ogóle nie możemy się dogadać. To co podoba się jemu, nie podoba się mnie i odwrotnie.
Ja rozważałam jeszcze Konrada, Seweryna, Bruna, a on wyskakuje mi z Ryszardem, Gerardem... :dry: :huh:

A co Wy myślicie o Borysku?

A to ja z córcią, tak świątecznie :P

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #814567 przez Asia K
Bry :D
Renatka - śliczna z ciebie kobitka - 7-8 kg przez cala ciaze? Ja juz tyle mam na tym etapie ;)
Borys hmmm powiem szczerze ze ja synkowi bym tego imienia nie dala, ale to kwestia indywidualnego gustu i jakos z Rosja mi sie jednak nie kojazy :huh:
Imie zaczyna pasowac do dziecka jak ono sie urodzi
Np: moja sąsiadka dała Wiktor - co mi sie baaaaaaaaaaaaardzo nie podobało ale siedzialam cicho bo to nie moje dziecko , a teraz maly Wikuś ma 9 miesiecy i nie wyobrazam sobie ze móglby miec na imie inaczej - poprostu mu to pasuje :)

11 lata 1 tydzień temu #814603 przez Ewelkaa
Witajcie w Nowym Roku :)
Renata mi imie Borys sie podoba, chcialam zeby moj synus mial na imie Julian, Igor, albo Borys, ale mjemu Malzowi te 2ostatnie kojarzyly sie za bardzo z obywatelami Rosji i powiedzial, ze w zadnym wypadku, a Julian to krol z pingwinow i tez nie, na szczescie bedzie u nas Zosia i z tym jakos nam latwo poszlo :)

Wiecie jak czytam o tych waszych problemach ze snem, to zdalam sobie sprawe, ze ja takich nje mam. Czasami obudzi mnie bol biodra czy siusiu, ale zaraz zasypiam od nowa. I tak sobie mysle, ze to chyba ta moja cukrzyca tak wplywa, bo nawet w dzien chodze strasznie ospala :(

11 lata 1 tydzień temu #814604 przez tolad662
Witam w nowym roku :) Nie wiem jak Wy ale ja się straaaaaasznie cieszę, że już mamy 2014 :D Mam mega przeczucie, że będzie wspaniały :D Głównie za sprawą maleństwa. Teraz już z górki, odliczam równo 3 miesiące bo kwietnia nie wliczam, nie wiadomo czy nie wyskoczy wcześniej :)

A nowy rok przeleżeliśmy cały w wyrku :D Piękny dzień, wstawaliśmy tylko po coś do jedzenia :P Nie pamiętam kiedy ostatni raz się tak opieprzałam.

Renata śliczną masz córunie :) Jeśli chodzi o imię to mi się podoba. Zdrobniale brzmi fajnie, a i normalnie nie jest strasznie sztywne, poważne. Ryszard bym nie dała chociaż mój ojciec tak ma :D albo właśnie dlatego hehe.

Młody chyba się obraził, że w sylwestra go przetrzymałam do 2 w nocy ;/ Kopał jak wariat, a wczoraj jakoś od niechcenia. Dziś jak na razie kopną raz... nie lubie takich sytuacji. Jutro wizyta to zobaczymy :)

11 lata 1 tydzień temu #814633 przez kwietniowa_mama
A Wasze maluszki reagowały na huki petard? Moje maleństwo chyba się strasznie bało i kopało jak szalone do tego stopnia, że musiałam zrezygnować z oglądania sztucznych ogni z balkonu i poszłam do pokoju obok je uspakajać...

A tak to też prawie cały Nowy Rok przeleżeliśmy w łóżku, a to za sprawą bólu biodra, pachwin na przemian jednej, poźniej drugiej i pleców, eh rozciągamy się od środka...

11 lata 1 tydzień temu #814635 przez Anulka
Renatko, ja bym się n ie sugerowałam opinią innych co do imienia, musi Tobie, Wam się podobać :). To prawda że Borysów było w byłym ZSSR nie mało, ale głównie je nadawali swoim synom żydzi, czyli ci z mądrzejszej rasy :blink:. Ale odbiór imienia w różnych krajach jest różny, bo np. w Polsce Piotr jest imieniem bardzo popularnym od wielu lat, z kolei w Rosji to imię nie jest zbytnio lubiane i często uważane za wieśniackie :laugh: .
Moja teściowa gdy usłyszała, że synek będzie miał na imię Julian , krzywiła gębę, ale ja ją mam głęboko w de, bo jej zdanie jest dla mnie ostatnią rzeczą. Rodzina po mojej stronie była zachwycona naszym wyborem, również dlatego, że tata mojej mamusi tak miał na imię.
Teraz mojej mamuśce się nie za bardzo podoba Kajetan, powiedziała, że to jak imię dla psa :lol: :lol: , więc dobrze, aby była jednak córeczka :silly: .
A córeczkę macie prze-prześliczną i gdy patrzę na te piękne Wasze zdjęcia świąteczne to coraz bardziej chcę taką śliczną dziewczynkę :). Ty wciąż, nadal pięknie wyglądasz, Tobie to tylko być w ciąży, służy Ci baaardzo :).

Ja od trzech dni mam takie napady słabości, że boje się wyjść z domu. Nie wiem co się dzieje. W pon. mam wizytę więc powiem o tym lekarzowi. Co do spania, to tak sama jak w pierwszej ciąży od połowy 6 miesiąca budzę się ok. 2-3 o nie mogę długo zasnąć, dopada mnie bezsenność, zasypiam dopiero nad ranem, a tu już trzeba wstawać, bo Julianek budzi się :dry: .

My sylwestra spędziliśmy w domku, na spokojnie, nowy rok powitaliśmy szampanem Trele - Morele :woohoo:, lodami orzechowymi z kawałkami orzechów, mężuś zrobił ciasto z kremem i galaretką, oraz galaretki z kremem ( bo mu zostało trochę z ciasta :laugh: ). Julianek szalał do 22 i padło nasze dziecię, nawet fajerwerki i petardy go nie obudziły :laugh: .
A dziś mamy kolędę od 15, ale do nas pewnie ksiądz zawita ok. 19. I pewnie się zdziwi, bo co święta to było: 1 święta - ja w ciąży, 2 święta - Julianek 3,5 miesiące, 3 święta - ja znowu teraz w ciąży :lol: .

11 lata 1 tydzień temu #814683 przez Domiśśś
Wszystkiego najlepszego kobitki już w Nowym Roku :)

Nam sylwester przeminął śmiesznie byliśmu w domu ze szwagrem i jego żoną i dzieciakami.
Graliśmy w monopoly i króliczki :P Śmiechu była co nie miara ;)

Wczoraj byliśmy na chwilę u moich rodziców. A później mieliśmy rundkę w tenisa stołowego. Od tygodnia złapałam bakcyla bo wcześniej bardzo lubiłam w niego grać i dawno nie grałam. Więc teraz ciągnie mnie strasznie. A zawsze to jakiś sport :P hehe :)

W sobotę jedziemy z mężem na 2 dni do Zakopca już nie mogę sie doczekać:) Mam nadzieję, że pogoda dopisze i chociaż deszczu nie będzie bo na śnieg to nawet nie liczę ;)

11 lata 1 tydzień temu #814685 przez GabiSBB
Witam wszystkie kwietniowe mamusie :) Jestem na tym forum po raz pierwszy i powiem szczerze, że rzadko w ogóle na jakiekolwiek fora wchodzę, więc nie wiem czy dobrze się wpisuję i czy mój post w ogole się dobrze wyświetli, ale próbuję :)
Z przyjemnością będę zaglądać na to forum, żeby porozmawiać o ciąży, naszych maluszkach, lękach, radościach... :)
Kilka słów o mnie i moim dzieciątku: nazywam się Gabrysia, mam 30 lat i jestem w pierwszej ciąży. W czerwcu 2013 roku wyszłam za mąż, a już w lipcu okazało się, że będziemy rodzicami! Jesteśmy bardzo szczęśliwi i z ogromną radością oczekujemy na przyjście naszego maleństwa! O ciąży dowiedziałam się dokładnie 12 sierpnia, zrobiłam test ciążowy bo bardzo źle się czułam i mimo, że od kilku tygodni regularnie ćwiczyłam i byłam na diecie, zaczęłam tyć. Okazało się, że to nie choroba tylko rozwijający się dzidziuś :) Termin porodu mam na 17 kwietnia, czyli w tym momencie jestem w 25 tygodniu ciąży. Od 11 tygodnia wiemy, że będziemy mieć syna! Wybraliśmy imię Franciszek, a właściwie imię samo wybrało naszego synka. Franek to była tylko propozycja, która tak się spodobała wszystkim wkoło, zarówno rodzinie jak i znajomym, że wszyscy właśnie tak zaczęli mówić do mojego brzuszka :) W 13 tygodniu wylądowalam w szpitalu na podtrzymaniu, wówczas dużo mówiłam do swojego dziecka i też zaczęłam używać imienia Franuś no i tak już prawdopodobnie zostanie :) Kopniaczki czuję od 20 tygodnia, nie są bardzo silne, jak na tą chwilę sa bardzo przyjemne i dają mi wiele radości. Przed świętami na wizycie ważyłam 68 kg, liczę że przed ciążą ważyłam ok. 60-62 kg więc waga powoli rośnie. Brzuszek mam już mocno widoczny i czuję się coraz bardziej ociężale. Szybko się męczę, sapię, zaczynam mieć bóle kręgosłupa i właściwie od początku ciąży dokuczają mi hemoroidy, które są na prawdę mega uciążliwe :( Poza tym czuję się ok. Od pobytu w szpitalu czyli 13 tygodnia jestem na L4. Mam dużo czasu dla siebie, więc korzystam póki mogę :) Chodzimy z mężem do szkoły rodzenia, poniewaz chcę rodzić naturalnie w szpitalu państwowym. Widziałam już porodówkę, rozmawiałam z położną i coraz mniej boję się porodu, a przyznam, że od pcozątku ciązy to własnie myśl o porodzie przyprawiała mnie o ataki paniki! W tej chwili staram się ćwiczyć zarówno mięsnie Kegla, jak i oddychanie przeponą. Rano wykonuję też gimnastykę dla ciężarnych no i planuję zacząć masaż krocza (te z Was, które miały lekcje na ten temat na szkole rodzenia z pewnością wiedzą o czym mówię, jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to chętnie powiem o co chodzi). Generalnie dużo czytam o porodzie i będę chciała, aby było to dla mnie mistyczne przeżycie, które przyniesie wiele radości. Wiem, że w koło jesteśmy bombardowane informacjami na temat bólu, traumatycznych historii z porodówki itd, jednak ja mam odmienne podejście, głównie za sprawą przyjaciółek, które decydowały się na poród w hipnozie i wspominają narodziny swoich dzieci jako najwspanialszy dzień w zyciu. Też tak chcę i będę do tego dążyć, mimo że wiem, że będzie to wymagało ode mnie wiele wytrwałości i ćwiczeń.
Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do grona mamusiek kwietniowych ;) Przyznam się, że nie przeczytałam wszystkich postów od początku wątku, a jedynie te ostatnie. Chętnie porozmawiam na temat własnie rodzenia w hipnozie, medytacji, jogi dla ciężarnych i budowaniu więzi z dzieckiem jeszzcze w życiu płodowym. Jeśli macie jakieś ciekawe linki lub filmiki to chętnie przygarnię :) jesli już na ten temat rozmawiałyście to z góry przepraszam za powtarzanie się. Napiszcie tylko, że o tym już bylo wcześniej, a poszukam sobie. Dzięki :)
Zaczynamy Nowy Rok bardzo dla nas ważny i wyjątkowy. Życzę nam dużo siły, wiary i cierpliwości!

11 lata 1 tydzień temu #814708 przez Asia K
Gabi ciesze sie ze do nas dołączylas i mam nadzieje ze zostaniesz na długo :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #814733 przez Aga77
Ja również witam się z wami w Nowym Roku :) :) :)

Renata masz śliczną córeczkę ty z resztą też wyglądasz super :side: Imię Bruno mi się podoba ponieważ moja przyjaciółka tak nazwała swojego starszego syna a młodszy z kolei ma na imię Bruno także Twoje typy. Anulka ma rację nie patrz na innych Wam musi się podobać a reszta się przyzwyczai i zaakceptuje także głowa do góry :)

Gabi witam Cię serdecznie :) fajnie że do nas trafiłaś :)

Mój mały raczej nie reagował na petardy :side: ale cały czas jest bardzo aktywny.

Ja teraz też zaczęłam się budzić w nocy nawet mucha przelatująca mnie budzi, strasznie to męczące bo jak uda mi się zasnąć to potem nie mogę się obudzić :( :( :(

11 lata 1 tydzień temu #814755 przez Anulka
Witaj serdecznie Gabiw naszych progach :). Fajnie że dołączyłaś do Nas :).

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka