BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #811119 przez agulka901
Również witam ;D Mam nadzieje że zostanę Kwietniówką a nie Majówką bo termin jest na sam koniec miesiąca :)

Maluchowi chyba się nie spodobało że tyle sprzątałam bo teraz nie daje mi spokoju :) Kopie i kopie :) No ale na dzisiaj starczy :) Teraz czas na coś przyjemnego, pakowanie prezentów ;D

Słuchacie jakiejś relaksującej muzyki w ciąży?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #811132 przez surenka
Po trochu sprzątam, dobrze, że mężuś sam ustroił choinkę, a jutro zrobi większe zakupy na święta :)
Dzięki Tolad, myślę, że jak zrobię te badania parę dni przed wizytą będzie git :blink:
Agulka, to fakt, że lekarze nas czasami straszą. Jak ja się nasłuchałam jak wiele może wystąpić komplikacji, na szczęście odpukać co gorsze mnie ominęło, ale się przeraziłam, chyba nikt nie chce słuchać o tym co może (ale nie musi) spotkać złego jego dziecko, po co martwić się na zapas? Chyba tylko po to, żeby dziecku bardziej nerwami zaszkodzić, brrr :S
Kasztanowa, fajnie wiedzieć, że jest taka opcja, a ten suwaczek do podpisu to robi się w ustawieniach czy jakoś inaczej?
Tweety, ja też myślę, że masz skurcze przez stres. Pamiętam jak na początku ciąży też je miałam, ale przeżywałam w tym czasie stres w pracy. Potem zauważyłam, że jak czymś się zajmę to zapominam o skurczach, a one zapominają o mnie :)
Italia, teoretycznie robi się je do 22 tygodnie, ale czytałam na innym forum, że niektóre dziewczyny miały w 24 połówkowe. Spoko, właśnie zrozumiałam, że jak przyjdę za trzy tygodnie, jak mówił, to będzie 25 tydzień, dzięki Italia, teraz faktycznie będę musiała dopytać, jejku, lekarze, trzeba naprawdę się pilnować.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811134 przez tolad662
Asia nie przeaadzaj z tym sprzątaniem :)

Nigdzie nie poszliśmy :angry: , a nie przepraszam do Biedronki... wynudziłam się jak mops tym bardziej że kuchennymi sprawami zajmuje się teściowa i mamy zakaz wstępu do kuchni. Jutro nie odpuszcze mu, spacer musi być!

Aga my właśnie dokupiliśmy komodę bo byśmy się nie pomieścili, jest w sam raz na wysokość i w sam raz na wymiary dokładanej deski do przewijaka, mamy jak coś do wyboru dwie opcję.

Agulka typowo relaksacyjnej nie bo nie chce się męczyć, słucha tego czego ja akurat słucham :) ale nie przesadzam, jakieś Kings of lion albo nawet hip hopu w ostatnim tygodniu bo sprawdzałam nową płytę :D Zamiast Chopina wolę mu włączyć rockowe ballady :)

Edit: Surenka ja mam w domu książkę, której wszystko jest na zasadach amerykańskiej służby zdrowia i w niej jest napisane, że połówkowe do 24 tc.

11 lata 2 tygodni temu #811147 przez surenka
Dzięki za info Tolad, ale w sumie to miałam przyjść do gina z wynikami glukozy, a na tą za wcześnie, więc chyba i tak pójdę po 24 tygodniu na wizytę, ale mam jakieś takie przekonanie, że wszystko będzie dobrze :)
Może jestem nienormalna, ale lubię muzykę poważną i prawie codziennie słuchamy z dzidzią, tylko nie dużo, może z parę kawałków, bo nawet ja przyznaję, że tego nie da się długo słuchać, po dłuższym czasie się męczy, ale ciszę też lubię :side:

11 lata 2 tygodni temu #811155 przez megi23
Bry wieczor ja spac nie moge chlopaki.juz dawno.chrapia, a my z Kajtkiem nie mozemy

Apropo muzyki slucham wszysrkiego co leci, z Tymkiem tez tak bylo i teraz uwielbia tanczyc, smiejemy ze jemu.na kijku zagrac to juz sie rusza ha ha :silly:

11 lata 2 tygodni temu #811157 przez Ewelkaa
No ja tez sie dzisiaj narobilam, ale mieszkanko posprzatanie i ustrojone na swieta. My dla mlodego wybralismy sciany w kolorze jasnej zieleni cos jak pistacjowy, a Zosia bedzie miala obowiazkowo rozowy :laugh: Ja jakos z niego nie wyroslam.

pakowanie prezentow zostawilam sobie na jutro. A lekarze nie wiem czy wszyscy tak strasza, ale moj tak. Moze dlatego, ze pracuje na patologii ciazy i niejedno juz widzial. Wczoraj bylam u niego na pelnym przegladzie i nie owijal w bawelne. Powiedzial, ze na ta chwile wszystko jest ok, ale nie moze oniecac, ze tak bedzie do konca. Nawet normalne ciaze przynosza niespodzianki, a moja ze wzgledu na cukrzyce jest podwyzszonefo ryzyka. A dziecko jest jeszcze za male, zeby sie zastanawiac czy zakonczyc ciaze przez cesarskie ciecie, bo ma 95% szans, ze nie przezyje. Wiec musimy byc dobrej mysli i czekac.

11 lata 2 tygodni temu #811158 przez agulka901
Hihi ja nie będę męczyć dzidziusia muzyką której słucham bo to chyba zbyt mocne dla bobasa w brzuszku ;P Zastanawiam się ile jest prawdy w tym że muzyka jakiej się słucha w ciąży wpływa na maleństwo. Wiadomo że lepsze spokojne dźwięki niż łupanie itp, chwilowo nie mam wyboru i słucham kolęd i innych świątecznych piosenek :P Co nie znaczy że ich nie lubię ;)

Mój lekarz na szczęście niczym mnie nie straszył tylko uspokajał bo dla mnie każda dolegliwość oznaczała coś złego, jestem panikara :P

11 lata 2 tygodni temu #811229 przez tolad662
Dzieńdoberek :)
Czekam na naleśniczki aaa kocham :D takie śniadania. To zadość uczynienie za wczoraj chyba, a popołudniu jedziemy na starówkę :D

100krotka powiedz mi kobieto jak Ty Euthyrox bierzesz? W sensie po śniadaniu czy przed bo mi kazała 30 min przed śniadaniem, a mama mi mówiła że jej koleżanka wieczorem łyka, więc na czczo nie jest.

Ewelkaa dobrze, że szczery z Tobą jest, każdy powinien to samo mówić za każdym razem bo nigdy nie ma pewności, że ciąża będzie bez problemów. Nawet jeśli wydaje się, że jest ok coś może pod koniec pójść nie tak ;/
Z tymi procentami to chodzi o to, że nie przeżyje jak przez cesarke urodzisz? Brrr aż ciarki przeszły.

Czego byśmy nie puszczały maluchom i tak swój gust będą miały :) Gumi miś i te sprawy :D aż się doczekać nie mogę haha (joke) :D

11 lata 2 tygodni temu #811239 przez Ewelkaa
tolad tak o to wlasnie chodzi. Wczesniaki urodzone w 26 tyg. praktycznie nie maja szans. Ale wierze, ze u mnie bedzie wszystko ok. Musze w to wierzyc, bo inaczej bym oszalala :) Teraz staram sie cieszyc swietami.

11 lata 2 tygodni temu #811241 przez tolad662
Aaaa no to racja, ja zrozumiałam że później tą cesarkę. Dlatego się przeraziłam.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811291 przez megi23
hej laski
mi endokrynolog kazala 30 min przed sniadaniem i tak biore po nowym roku robie znowu hormony i na kontrol jeszcze przed ginem chce pojechac :)

my juz bylismy na spacerku z mlodym nowe psodnie z trawy sa bo biegal ile gleb zaliczyl to juz nie liczylam , grunt ze byl szczesliwy haha :blink: , zjadl rosolek i spiocha, s gra na kompie , ja zamowilam a aptece internetowej wiekszosc rzeczy do szpitala juz :P reszte pod koneic miesiaca sie kupi pierdoly zostaly :silly: , ja chce by Kajtek tak do 39 tyg posiedzial jak Tymek , narazie szyjka dluga i ja pozamykana, zobaczymy co doktorek na wizycie wymysli :P

laski nie wiem czy bede miec jutro neta wiec dzisiaj wam skladam zyczenia swiateczne duzo ale to duzo zdrowka, zey byly w gronie rodzinnym i z masa prezentow, a Nowy rok byl huczny i lepszy od starego buziaki dla was i rodzinki od naszej 4

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811338 przez tolad662
Megi czyli łykam dobrze :)
Również życzę Ci wszystkiego dobrego i spokojnych, radosnych świąt :)

Ogólne życzenia złożę Wam w dniu wigilii, zostajemy w domu więc na pewno wejdę na forum. Do moich rodziców jedziemy w drugi dzień świąt, Polski busem- po tym wypadku na południu kraju stwierdzam że się troszkę boję. W ogólę od kiedy mam świadomość, że odpowiadam również za maleństwo rosnące we mnie boje się wielu rzeczy :P Czasami to i na przejściu bez świateł, widząc jak niektórzy jeżdżą nie ma co się dziwić :D

Mnie męczy przeczucie, że nasz Hubcio wyskoczy wcześniej. Tak 38 tydzień, aczkolwiek boje się też że przenoszę i będą na siłę wywoływać poród. Nie znam nikogo z takimi doświadczeniami i troszkę mnie ta niewiedza przeraża.

Dodałam kolejny suwaczek, lepiej mi jak widzę, że to jeszcze tylko :D 3 miesiące :P

11 lata 2 tygodni temu #811392 przez agulka901
Łojjj ciężki dzień ;P Ale jeszcze tylko jutro i we wtorek do 16 i będzie po wszystkim ;D Choinka kupiona ale za strojeniem czekamy do wigilii (taka nasza rodzinna tradycja ;P) Ale mama mnie zmartwiła wiadomością że w niedziele za tydzień odwiedzi nas ksiądz z kolędą !!! Nie było by w tym nic złego ale w tym roku zacznie się pewnie kazanie na temat życia bez ślubu i o zgrozo ciąża!!! W końcu w kościele nie uznają ślubów cywilnych ;) Się nasłucham, mam tylko nadzieje że mój mąż nie strzeli jakimś głupim tekstem a wiem że jest do tego zdolny ;D

Nasze maleństwo dzisiaj skacze w brzuszku jak oszalałe jak tylko usiądę na chwilkę, pewnie nie może doczekać się wigilii ;P

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811428 przez Aga77
Megi Wam również życzymy zdrowych a przede wszystkim spokojnych Świąt i oczywiście masy prezentów :) :) :)

surenka ja mam glukozę zrobić 2 tyg przed wizytą nie wiem dlaczego tak mi kazał ale moja siostra też tak robiła

ewelkaa masz rację ciesz się świętami i proszę nie zamartwiaj się wszystko będzie dobrze :) musi być ja w to wierzę :)

agulka wiem co to znaczy ja też jestem w tej sytuacji i pewnie też się nasłucham jak przyjdzie po kolędzie a jeszcze do tego mój synek za rok idzie do komunii więc podwójne czeka mnie kazanie na ten temat :( no ale przyzwyczaiłam się do tego hehe

tolag moja komoda jest dużo wyższa także u mnie odpada przewijak na komodzie ale dla Ciebie może być fajnym rozwiązaniem :side:

11 lata 2 tygodni temu #811517 przez majeczka22
Dziewczynki z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę każdej z Was:
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze najskrytsze marzenia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka