BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #810625 przez Joasia B
Ja bralam Femibion 2, ale ostatnio mąż mi kupił Vitaminer dla kobiet w ciąży. Mają to samo, a Vitaminer jest połowę tańszy, 30 tabletek + 30 kapsulek za 27 zł. Femibion 60 zł.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #810640 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 20 GRUDZIEŃ 2013

11 lata 2 tygodni temu #810669 przez surenka
Italia, nie strasz, mnie też kazali zadzwonić w sprawie szkoły rodzenia, ale dopiero pod koniec grudnia :angry:
No dobra, właśnie wykonałam telefon do szpitala i kazali mi zadzwonić jutro, dobrze Italia, że ostrzegłaś, bo jak bym zadzwoniła po świętach to nie wiadomo czy mieliby miejsca, a tak jest nadzieja :) A z witamin to biorę Omegamed Optima Dha + dodatkowo magnez i jeszcze wit C
Podbrzusze mnie trochę mniej kłuje, ale wybieram się do gina wieczorem Dzięki za rady, nospa mi pomogła :)
Dzidzia z reguły spokojna, przeważnie godzinami nic nie czuję, ale czasem jak zacznie kopać, to łomocze jakby sporty walki ćwiczyła na mnie, wściekła taka daje o sobie znać :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu #810675 przez agulka901
Hej przyszłe mamuśki :)

Jestem nowa więc witam serdecznie ;D

Mój gin kazał mi brać witaminki bo za mało tyje w ciąży i przepisał mi pharmaton maturele czy jakoś tak :) Większość moich koleżanek je brała.

Maluszek w moim brzuszku wierci się i ruchy czuje codziennie ale z różną intensywnością. Najlepsze jest to że gdy mały się długo nie rusza to potrafi wyczuć że mamusia się denerwuje i na dobranoc zasadzi małego kopniaka :)

Mam pytanko...Czy któraś z Was przyjmuje aspirynę w ciąży? Jeśli tak, to jak długo i co było przyczyną?

11 lata 2 tygodni temu #810696 przez tolad662
Agulka witaj :) z tego co kojarzę z pierwszych wizyt ciążowych to aspiryna była na liście leków na NIE. Powód: kwas acetylosalicylowy działa przeciwzakrzepowo i coś z rozwojem też było no ale to pierwszy trymestr.

Ja biore Omega med optima, może i drogie ale zależy gdzie. W jednej aptece są za 45zł, w innej za ponad 50, a w internetowej na 32. Takie mi gin poleciła więc nie zmieniam :)
Italia podpytaj swojej bo może czegoś bardziej Ci potrzeba i zaleci Ci konkretne.

Megi wynik mamy identyczny i moja gin powiedziała, że jak najbardziej w normie. Co prawda druga powiedziała, że za wysoki ale to ta co połowy wyników nawet nie czyta i nie bada więc ją olałam :D

11 lata 2 tygodni temu #810713 przez agulka901
Tolad- No właśnie ja mam brać aspirynę co 2-gi dzień w 2-gim trymestrze ze względu na opory w przepływach tętniczych :( Gdy kupowałam aspirynę w aptece to Pani Magister była bardzo zdziwniona. Ale ufam lekarzowi, bo to bardzo dobry specjalista, ceniony... Mam nadzieje że dzięki temu dzidzia zacznie rosnąć troszkę szybciej :)

11 lata 2 tygodni temu #810717 przez Ewelkaa
agulka901 witaj :) ja pierwsze słyszę o aspirynie w ciąży, więc nic Ci na ten temat nie powiem.

Joasia nie martw się ruchami, mi też lekarz powiedział, że dziecko ma różne okresy aktywności i jest to sprawa indywidualna. Moja mała też ostatnio jakaś taka ospałą jest.

Megi, tolad wydaje mi się, że jak najbardziej Wasze cukry są w normie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego weekendu dziewczynki :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #810721 przez megi23
dzieki laski za uspokojenie mnei z tymi cukrami , chodz ja znam swojego gina , teraz pilam wiecej glukozy niz z Tymkiem bo 75 gram a nie 50 wiec mysle ze bedzie oki...
apropo witamin tez biore matruelle pharmaton taki moj gin mi kazal brac...mnie dzis pachwina lewa boli , no ale poskakalam troche i sprzatalam , jutro laba mam wszystko zrobione z porzadkow , tylko posciel przebrac i w niedziele zabieram sie za pieczenie :)

laski ile waza wasze malenstwa , moj maly juz 452 gram .. wazyl w 22 tyg

11 lata 2 tygodni temu #810727 przez agulka901
Megi mój maluch podobnie, pod koniec 22 tygodnia ma 457 g :) Ale wymiary ma troszkę mniejsze niż powinien, ok tydzień do tyłu :(

11 lata 2 tygodni temu #810735 przez tolad662
Agulka no widzisz czyli dobrze zapamiętałam :D Pewnie przed porodem każe Ci odstawić, aby do krwotoku nie doszło przypadkiem podczas porodu. Mam nadzieję, że nie wykraczę :) Ostatnio w jakimś programie coś było, że Aspiryna czy też coś z tym składem podaje się w stanach przed rzucawkowych ale to daleka droga dla nas do tego :P No i nie życzę oczywiście żadnej!!! :)

Mój w połowie 21 tc ważył 480g, pytałam czy to nie za dużo bo myślałam że powinien max 400 ważyć ale gin powiedziała, że to norma na ten czas :) Wymiary też ok, góra tydzień do przodu.

Dopadła mnie zachcianka na chipsy :D Crunchipsy chakalaka :D :D :D Posłałam po nie mojego, ciekawe czy gdzieś znajdzie :lol:

11 lata 2 tygodni temu #810744 przez Ewelkaa
tolad662 żebyś Ty wiedziała jakie ja mam zachcianki :( tylko mi nic nie wolno. Jedz kobieto jak możesz i nie żałuj sobie :)

Moja mała miała dziś 668g.

11 lata 2 tygodni temu #810759 przez Asia K
[file/] Agulka - witaj i sie rozgosc - na kiedy masz termin i suwaka obowiazkowo zakladaj coysmy sie niemylały :blink:

Juz nie pamietam która :S ale któras pytala co bierzemy za witaminy - otóż ja biore Femibion

11 lata 2 tygodni temu #810774 przez surenka
W poniedziałek idę na 75 g glukozy i na posiew moczu, bo gin kręci głową nad moimi wynikami moczu :P
A połówkowe aż za trzy tygodnie :(
Przynajmniej dowiedziałam się dzisiaj, że kłucia w podbrzuszu są w porzo, bo macica się rozrasta. Niepokojące byłyby bóle z krwawieniami, silniejszy od bólów okresowych, na te to nawet nospa nie podziała, a ból budzi człowieka w nocy. Takie drobne trzeba ignorować, tak lekarz powiedział :) Kobieta w ciąży musi odczuwać różne dolegliwości, takie są uroki tego stanu, tak gada :laugh: Jak dzidzia rusza się przynajmniej 10 razy na dobę, nieważne czy w nocy czy za dnia to jest w porząsiu, bo nasze maluszki mają różny temperament i inaczej kopią :) No to by było na tyle mądrości, dzidzia zdrowa, ale spała, widziałam pulchną buzię i mały nosek :) słodka, na głowie leżała pępowina, a lekarz na to: Dziwne, że jej to nie przeszkadza ;) Nie pytałam ile waży, ale powiedział że stópka ma 4,5 cm, nic dziwnego że tak kopie :blink:

11 lata 2 tygodni temu #810786 przez tolad662
Surenka a czemu Ci teraz nie zrobiła połówkowego, prawie 22 tydzien masz.

Ewelka, kochana nie pomyślałam, że Ty nie mozesz a ja o takich pierdołach piszę. Tak czy inaczej smaku nie znalazł hehe.

11 lata 2 tygodni temu #810791 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA Z NOWĄ MAMUSIĄ

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka