BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #806622 przez tweety
melduje ze fald powiększony, chyba zdecyduje sie na klucie. termin mam na poniedzialek. nie mniej fald wyszeld mu 6,34mm a nie 8 jak tamtemu. wiec to niewiele ponad norme. lekarz wszystko wytlumaczyl. nie ma innych markerow wskazujacych na zd. jestem dobrej mysli. nie udalo sie obejrzec dobrze serducha bo byl ulozony posladkowo. ale z tego co bylo widac jest ok. no i zalecana amniopunkcja. rozwazam ryzyko ale chyba sie zdecyduje, musze wiedziec wczesneij, jednqkze jestem pewna ze jest ok. ide dzisiajsie odestresowac na impreze firmowa. yeah.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #806623 przez tweety
ah termin z tego usg na 23 kwietnia, heh, moje 30ste urodziny

11 lata 4 tygodni temu #806657 przez surenka
no to wielka ulga, szkoda, że to drugie usg nie mogło być pierwszym, coby zaoszczędziło ci stresu, bo jak widać wszystko zaczyna się znów układać :)

11 lata 4 tygodni temu #806707 przez 100krootka
tweety3maj się kochana, wierzę,że będzie dobrze, ja słyszałam o przypadku z Warszawy, gdzie od 2 usg mówiono parze, że na bank zespół downa, kilku specjalistów to potwierdzało, a Maleństwo urodziło się zdrowe :laugh: buziaki dla Was
tolad662 u mnie wizyta zaczyna się od wpisu w kartę ciąży jej wieku, potem patrzy na wyniki badań, dalej ciśnienie i waga, rozmowa o niepokojach. Dalej usg (chyba, że nie robi akurat), a potem badanie na fotelu - ostatnio jeszcze tętno było dodatkowo. na koniec dalsze zalecenia, zwolnienie, płacę i do domku :P
Italia Mocz mam co 4 tygodnie, za kazdym razem mi zleca, a morfologia co 8 około :P Ja dodatkowo TSH sprawdzam, jutro akurat idę na morfologię, mocz i glukoza po raz pierwszy, 3majcie kciuki, żebym z głodu nie padła :P
Mam kiepski nastrój ostatnio, teraz brzuszek takin napięty i synek mniej kopie ostatnio i sie denerwuje :(

11 lata 4 tygodni temu #806750 przez Ewelkaa
Ja juz po wizycie. Z mala wszystko ok. Myslalam, ze moja glukoza niewiele ponad norme nie ma znaczenia, a jednak ma :( Z diagnoza cukrzyca ciazowa dostalam skierowanie do diabetologa, gdzie dostane glukometr i diete. Jestem pelna obaw, ale poczekam co mi jutro lekarz powie.

11 lata 4 tygodni temu #806753 przez Aga77
tweety na pewno będzie dobrze musi być :) trzymam kciuki :)
U mojego gina badanie wygląda podobne jak u dziewczyn czyli warzenie, ciśnienie wypełnia to położna oczywiście zapisuje wyniki jeśli są potem lekarz pyta co tam słychać jak się czuję czy coś mnie niepokoi potem badanie na samolocie i oczywiście USG. a wyniki robiłam do tej pory dwa razy wydaje mi się że gdyby go coś zaniepokoiło to zlecił by powtórzyć.
megi za Cienie i Twoje szczęście też trzymam kciuki będzie dobrze Kajtuś urodzi się w terminie jako zdrowy chłopczyk :)

11 lata 4 tygodni temu #806758 przez Aga77
Ewelkaa u ciebie też będzie ok zobaczysz wszystko się ułoży diabetolog podpowie Ci jak się odżywiać i będzie dobrze. :) :) :) :)

11 lata 4 tygodni temu #806761 przez surenka
Ewelkaa a o ciśnieniu nic nie mówił? bo ja właśnie sobie zmierzyłam i mam 98/55, to też trochę za niskie :( Chyba zacznę codziennie je mierzyć, jeszcze niedawno miałam w normie, a tu coś takiego, ale coś ostatnio jestem coraz słabsza :S

11 lata 4 tygodni temu #806777 przez tolad662
Ewelka a jaki miałaś wynik?
Bo mi gin bardziej zaufana mówiła, że ok ale za to ta na nfz u której byłam wczoraj już powiedziała, że za wysoki wynik :unsure: W zakresie referencyjnym się mieszcze więc nie kumam.

11 lata 4 tygodni temu #806785 przez Ewelkaa
tolad ja miałam 144, a Ty?

surenka o ciśnieniu powiedział, że to w ciąży się bardzo często zdarza, powiedział, żeby sobie rano małą kawkę wypikać, tylko że ja odkąd jestem w ciąży, to kawka mi nie smakuje, a przed uwielbiała i piłam 2.

11 lata 4 tygodni temu #806818 przez tolad662
U mnie wynik taki:
Na czczo 77 ( zakres ref. 60-99)
Po godzinie 152
Po 2 godz. 117

Przy czym prawidłowy wynik po godz. to mniej niż 180. Po 2 godzinach mniej niż 140.
Ważne aby wynik po 2 godz. był niższy niż po 1 godz. No i mieścił się w normach.
Ja miałam obciążenie 75g glukozy.

11 lata 4 tygodni temu #806856 przez surenka
no to w sumie mnie uspokoiłaś, zaparzyłam sobie herbaty lipton i trochę się unormowało, ciekawe jak byłoby po zielonej, muszę spróbować następnym razem, bo podobno krótko parzona ma kofeinę, a poza tym zdrowsza od czarnej ;)
Czytam o tej glukozie, nie wiem dokładnie jak to wygląda i w sumie nie chce wiedzieć i nie chce tego mieć, z tym że gin zapowiedział, że będę miała, ech, taki to los kobiety w ciąży :silly:

11 lata 4 tygodni temu #806857 przez Renata Anna
Hej!

tweety ja też zdecydowałabym się na kłucie. Nie znoszę niepewności.Trzymam kciuki. Jestem dobrej myśli. Ty też bądź. Ściskam :)
megi za Was też trzymam kciuki. Wszystko się musi unormować. Jak to dobrze, że gin to zauważyl..
ewelka ciśnienie w ciąży ogólnie jest niższe niż normalnie. Ja mam książkowe 120 na 80... a teraz w ciąży jak ostatnio mierzyłam miałam 105 na 65.

A ja dwie kawki dziennie walę jak i przed ciążą.

Dziś wymyłam wszystkie okna, poprałam, poprasowałam firany, powiesiłam je (pomoc 2-latki nieoceniona :angry: )...mąż pomagal dzielnie, ale i tak padam na ryj, więc do następnego papapa :blink: :dry:

11 lata 4 tygodni temu #806912 przez Anulka
surenka w ciąży zieloną herbatę pić się nie zaleca, a niektórzy lekarze nawet zabraniają stanowczo. Nie wszytko co jest zdrowe przed ciążą, można zażywać w ciąży. Uważaj :).

tweety ja wierzę teraz jeszcze bardziej że wszystko będzie dobrze :).

Renata Anna ja też walę czasem jedna, czasem dwie kawy dziennie, piję mocne bez cukru i mleka, tak jak przed ciążą. W pierwszej ciąży też piłam, bo nie wyobrażam sobie dnia bez normalnej kawy, przynajmniej rano. Synek urodził się zdrowy. Ale ja jestem niskociśnieniowcem i u mnie ciśnienie w ciąży nie skacze do góry jak było 110/70 tak nadal jest, czasem nawet niższe trochę.

11 lata 4 tygodni temu #806935 przez Asia K
Tolad – tak ja tez mam Małą w polozeniu miednicowym :D
A pamiec pamiecia ale ja czasmai jak chce cos powiedziec to brakuje mi prostych słow ;)

Tweety ja tez wierze ze bedzie ok

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka