- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tolad662 u mnie wizyta zaczyna się od wpisu w kartę ciąży jej wieku, potem patrzy na wyniki badań, dalej ciśnienie i waga, rozmowa o niepokojach. Dalej usg (chyba, że nie robi akurat), a potem badanie na fotelu - ostatnio jeszcze tętno było dodatkowo. na koniec dalsze zalecenia, zwolnienie, płacę i do domku
Italia Mocz mam co 4 tygodnie, za kazdym razem mi zleca, a morfologia co 8 około Ja dodatkowo TSH sprawdzam, jutro akurat idę na morfologię, mocz i glukoza po raz pierwszy, 3majcie kciuki, żebym z głodu nie padła
Mam kiepski nastrój ostatnio, teraz brzuszek takin napięty i synek mniej kopie ostatnio i sie denerwuje
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mojego gina badanie wygląda podobne jak u dziewczyn czyli warzenie, ciśnienie wypełnia to położna oczywiście zapisuje wyniki jeśli są potem lekarz pyta co tam słychać jak się czuję czy coś mnie niepokoi potem badanie na samolocie i oczywiście USG. a wyniki robiłam do tej pory dwa razy wydaje mi się że gdyby go coś zaniepokoiło to zlecił by powtórzyć.
megi za Cienie i Twoje szczęście też trzymam kciuki będzie dobrze Kajtuś urodzi się w terminie jako zdrowy chłopczyk
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Bo mi gin bardziej zaufana mówiła, że ok ale za to ta na nfz u której byłam wczoraj już powiedziała, że za wysoki wynik W zakresie referencyjnym się mieszcze więc nie kumam.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
surenka o ciśnieniu powiedział, że to w ciąży się bardzo często zdarza, powiedział, żeby sobie rano małą kawkę wypikać, tylko że ja odkąd jestem w ciąży, to kawka mi nie smakuje, a przed uwielbiała i piłam 2.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Na czczo 77 ( zakres ref. 60-99)
Po godzinie 152
Po 2 godz. 117
Przy czym prawidłowy wynik po godz. to mniej niż 180. Po 2 godzinach mniej niż 140.
Ważne aby wynik po 2 godz. był niższy niż po 1 godz. No i mieścił się w normach.
Ja miałam obciążenie 75g glukozy.
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czytam o tej glukozie, nie wiem dokładnie jak to wygląda i w sumie nie chce wiedzieć i nie chce tego mieć, z tym że gin zapowiedział, że będę miała, ech, taki to los kobiety w ciąży
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
tweety ja też zdecydowałabym się na kłucie. Nie znoszę niepewności.Trzymam kciuki. Jestem dobrej myśli. Ty też bądź. Ściskam
megi za Was też trzymam kciuki. Wszystko się musi unormować. Jak to dobrze, że gin to zauważyl..
ewelka ciśnienie w ciąży ogólnie jest niższe niż normalnie. Ja mam książkowe 120 na 80... a teraz w ciąży jak ostatnio mierzyłam miałam 105 na 65.
A ja dwie kawki dziennie walę jak i przed ciążą.
Dziś wymyłam wszystkie okna, poprałam, poprasowałam firany, powiesiłam je (pomoc 2-latki nieoceniona )...mąż pomagal dzielnie, ale i tak padam na ryj, więc do następnego papapa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tweety ja wierzę teraz jeszcze bardziej że wszystko będzie dobrze .
Renata Anna ja też walę czasem jedna, czasem dwie kawy dziennie, piję mocne bez cukru i mleka, tak jak przed ciążą. W pierwszej ciąży też piłam, bo nie wyobrażam sobie dnia bez normalnej kawy, przynajmniej rano. Synek urodził się zdrowy. Ale ja jestem niskociśnieniowcem i u mnie ciśnienie w ciąży nie skacze do góry jak było 110/70 tak nadal jest, czasem nawet niższe trochę.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
A pamiec pamiecia ale ja czasmai jak chce cos powiedziec to brakuje mi prostych słow
Tweety ja tez wierze ze bedzie ok