BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #779734 przez danusia87
KOCHANE AWARIE MIALAM I NIE UMIEM USUNAC POSTU POWYZEJ!!!!

Witaj mowmimama jasne ze mozesz z nami zostac my przygarniamy kazda mamusie :silly:

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #779765 przez Aguśka88
Witam kochane :)

Trochę mnie nie było....rozłożyło mnie maksymalnie....miałam przeokropny kaszel, taki ze az mnie wyganiano z pracy, byłam u lekarza, oczywicie powiedział ze w ciazy nic nie moze mi dac... i tak sie meczyłam...nadal męczę, już ponad 2 tygodnie...jest lepiej, ale dalej kaszle,kaszel powoduje odruch wymiotny, kilka razy juz zwymiotowałam, masakra jakaś, pewnej nocy tak kaszlałam (jak kaszle to wiadomo, naciskam na miesnie brzucha i miednicy) i rano zobaczyłam krew na wkładce :( mam nadzieję że nic się nie stało, jutro mam usg, wiec wszystko sie okaże. Krwi było ciut ciut, w śluzie , nie było jej dużo.

Widzę że nie tylko mnie mój facet wkurza, ale jak już mówiłyście, oni są z innej planety i wogóle nas nie rozumieją.... oni sa jak dzieci....

Widziałam wasze zdjecia z usg, ach jak dzieciaczki rosną, już nie są fasolkami , tylko miniaturkami człowieka :)

11 lata 1 miesiąc temu #779785 przez mowmimama
Aguśka88 ojej współczuje tego kaszlu, akurat teraz;/ jutro się wszystkiego dowiesz, trzymam kciuki!
danusia87cieszę się :)
Ja pojutrze mam wizytę (drugą), mam nadzieję, że uda mi się namówić lekarza by narzeczony był przy badaniu :)

11 lata 1 miesiąc temu #779793 przez biedroneczka39
mowmimama witaj :kiss:
Aguśka88 trzymam jutro kciuki za wizytę.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #779811 przez danusia87
Aguśka88 ja mialam tak samo kaszel i katar przeszedl dopiero w sumie moge powjedzjec ze dzisiaj 3tygodnie minely odkad zachorowalam. Masakra jakas wiem co czujesz i przez co przechodzisz. U mnie teraz moja corcia choruje juz 2 tydzken sie zaczol....

11 lata 1 miesiąc temu #779858 przez Aguśka88
Dzięki dziewczyny :) Jak dobrze że jesteście :)
Z jednej strony nie mogę się doczekać jutra a z drugiej strony boję się....boję się że coś będzie nie tak, w pierwszej ciąży w ogóle nie myślałam że może pójść coś nie tak...ale od tamtego czasu człowiek się tyle nasłuchał, naczytał....im jestem starsza tym bradziej lękliwa, albo może świadoma...zagrożeń? nie wiem... chyba sama siebie nakręcam.

mowimimama a z reguły nie pozwalają zeby partner był przy badaniu?
ale mówisz o badaniu ginekologicznym? Czy usg?

danusia jejku, widzę że ciebie dopadło to samo....biedne my :P
My jak my , ale własnie najgorzej jak chorują dzieci, moja miała 2 tygodnie temu zapalenie ucha, ale to dlatego ze nie umie dmuchać nosa, ciągała nosem i wszystko do uszu poszło.... u niej raz w roku zapalenie ucha to norma. Za cholere nie moge jej nauczyć dmuchać nosa, własnie dzis na ebayu mąż znowu zakupił odciagarkę dla małych dzieci, któą podłącza się do odkurzacza, bo ta którą miałam złamała mi się, moja wiki ma 5 lat, a musze odciagac jej nos jak niemowlakowi... mówi ze strasznie ją gilgocze jak próbuje dmuchnąć i ze nie da rady bardziej..... achh

11 lata 1 miesiąc temu #779890 przez agnieszka_23
hej :)

jutro Was nadrobię i odpiszę wszystkim ;)
teraz tylko chciałam się pochwalić, że będę miała synka ;)

11 lata 1 miesiąc temu #779909 przez danusia87
agnieszka_23 serduszko gratuluje :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #779913 przez mowmimama
Aguśka88mówię o USG. Bo ostatnio jak ustalaliśmy drugą wizytę, to go poprosiłam o taki dzień w którym będzie już mój chłopak. A on mi wtedy powiedział, że on nie będzie mógł i tak być przy USG, ponieważ to będzie jeszcze USG dopochwowe, też tak miałyście?

11 lata 1 miesiąc temu #779932 przez Aguśka88
agnieszka ojej, już było widać :) Ale fajnie :) To w takim razie gratuluję chłopaczka :)już możesz kupować chłopięce rzeczy :)

mowmimama aha dopochwowe. Ja mieszkam w Anglii, tutaj takiego usg nie robią.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #779941 przez Paradise1982
Aguśka88 - ojej, współczuje Ci choroby :(

Mowmimama - witam :)

Agnieszka - moje gratulacje!!!!!!! Cudowne wieści ;))) gratuluję synka!!!!

Jutro w Anglii Bonfire Day, dziewczyny idziecie pooglądać fajerwerki? :)

11 lata 1 miesiąc temu #780007 przez danusia87
Witajcie Mamuśki :kiss:

wreszcie mam za sobą przespaną noc, Olivia dostała nowy syropek dzieki któremu w nocy spi ale w dzien strasznie kaszle wszystko sie odrywa i wypada na zewnatrz dzieki Bogu nie spływa jej na płucka!
Co dzisiaj porabiacie Perełki? Ja muszę wymyślić co zrobić z 1,5kg karkówki poza grillowaniem..:/ Ma któraś jakiś pomysł? We wcześniejszych ciążach uwielbiałam mięso ryby mniam a teraz jakbym mogła na sam widok zwymiotowałabym...Kto wie może teraz nie będzie dziewczynki a chłopczyk :P ale kto to wie...Lekarz nie potwierdzi wcześniej jak w 20tc przynajmniej tak jest u Nas w AT :/
Późnym popołudniem ybieram się do mojej przyjaciółki która ze swoim Narzeczonym Angelo(Włoch) ma włoskie restauracje :) A więc zjem pewnie smaczną pastę bądź risotto z krewetkami i napiję sie smacznego drinka bezalkoholowego :)
Dzisiaj mamy Dzień Córci i Tatusia więc mamusia musi skorzystać z tego że ma autko na wyłączność i się wybrać :)

Paradise Kochanie moja siostra Mieszka w Londynie ze swoim Facetem Johnem więc pewnie pojadą na te fajerwerki jak co roku :) Jak się czujesz Kochana bioderka popuściły?

mowmimama Słonko u nas w Austrii lekarz do 15tc robi tez dopochwowe ale zawsze moze z Toba być Twój partner-Mąż wiec aż dziwne to dla mnie że lekarz w PL mówi że nie można...:/

Miłego dnia Perełki...pewnie później się odezwę :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #780029 przez Paradise1982
Hej laski!!

Danusia - widze, ze Twoja siostra ma faceta o tym samym imieniu, co ja mam :P

Dzieki, ze pytasz, ach...Czasami bola, a wlasciwie codziennie, ale czasami mocniej, czasami mniej. Nic z tym nie robie bo nie wiem, co, no i przeciez "wybitna" lekarka powiedziala mi, ze "nie mi nie jest" :(

Ja niedlugo do pracy, a po pracy do miasta, bo wlasnie bedzie festyn i fajerwerki, wiec dzisiaj moze mnie nie byc na forum.

Zycze Wam dziewczyny milego dnia! :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #780056 przez nati.olsztyn
Kochane witajcie!!!:-) Teraz tylko na chwilę. Dziękuję Wam za kciuki i ciepłe myśli! Udało się!!:-) Mogę się z Wami przywitać już oficjalnie jako Specjalistka Pielęgniarstwa Neonatologicznego:-) wybaczcie że tak się chwale!!!;-)to od dawna było moje marzenie!

Witam nową Mamusie! :-)

11 lata 1 miesiąc temu #780110 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka