- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
a ja zas bym mogla jesc tylko śledzie i ogórki ogórkowo i same kwaśne rzeczy a zas słodkie nie mogę bo mnie od razu po nich mdli wiec dziwne na smaki nie patrze bo to dla mnie wyznacznikiem nie jest
zmykam obiad robic zaraz moi panowie wrócą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Magiczna też mi się marzy łóżko w sypialni ale na razie nie mamy sypialni
udanych zakupów!
ZoryaX7 o matko! przecież Ty napisałaś dzisiaj a ja chyba przeczytałam, że wczoraj i przez to to pytanie wyszło
jak stęsknieni to pewnie nie będziecie mogli się sobą nacieszyć mi tak strasznie brakuje sexu a mój Tż najpierw był zmęczony pracą a teraz chory więc czekam...
moje też są dwa rozmiary większe ale wydaje mi się, że jeszcze nam urosną
czekam razem z Tobą! może jak moje się ujawni 9-ego to może i Twoje 18-ego
ja też wciągam mnóstwo słodyczy!
nat19 niedługo zapomnisz co było na początku ciąży ale współczuję! ja miałam mdłości ale bez wymiotów i bóle głowy bez osłabnięć, teraz to mnie kręgosłup pobolewa, piersi od początku są strasznie wrażliwe i boli mnie często ta część między piersiami a brzuchem
to leż i nie wstawaj, aż wydobrzejesz
ogórki też zajadam, ale soków żadnych od początku ciąży nie przełknę, jedynie wodą niegazowaną albo lekko gazowaną wszystko popijam
kasiorek0310 jejciu strasznie z tą Twoją znajomą, oby wszystko skończyło się dobrze
och i Ty też nadal nie poznałaś płci, to ja tez zaczynam wątpić czy moje się ujawni za tydzień, ehh
najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok
na zdjęciu jak słodko śpi
i wózek fajny, widać, że naprawdę zadbany, za taką niewielką kaskę, to Ci się udało
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
Magiczna to przypadek z tym wozkiem i nie żałuje bo jest taki jak chcieliśmy oboje zajmuje mniej miejsca w bagażniku niz ten wcześniejszy temu jak sie trafiła okazja to wiele sie nie zastanawialiśmy ważne ze nam sie podoba i koniec
Oby i wam sie udalo tak z wozkami bo na prawdę mała kaska a fajne sa czasem na olx sa super oferty używanych wózków w super stanie i wreszcie odzyskam swój telefon wrócil z naprawy zobaczymy ile tym razem podziała i czy czegos przy okazji nie popsuli
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
kasiorek - dziękuję mam nadzieję, na razie robię listę co będzie potrzebne dla malutkiej co dla mnie, co zabrać do szpitala, co kupić, ile, na co i po co ;p parę dni temu jak robiłam zakupy to przeszłam się po dziale dla maluszków i tak tylko okiem zerknąć co jest - myślałam, że dostanę oczopląsu ;p
taki wózek za 250 wow, trafiło Ci się nieźle, zwłaszcza, że bardzo zadbany, jak ze sklepu !
8kasia8 - no, niestety początki nie były miłe, ale teraz już mam dni, że mogłabym zapomnieć, że jestem w ciąży, a jedyne co mi o tym przypomina to rozmiar moich piersi ;p bo brzuszka jeszcze nie widać... ;(
a w łóżku dzisiaj leżę cały dzień, obok mam apap na zbicie gorączki, okład chłodzący na ból głowy też z apapu i na gardło Prenalen biorę bo cholinex czy septolete to chyba nie wolno... + herbata z miodem, cytryną i sokiem malinowym, mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie i się nie rozwinie za mocno...
ZoryaX7 - wiem wiem, że pisałaś co byś najchętniej jadła, twarożek też bym pochłaniała z miodem i bananami ;p, ale boj mięsożerca okrutny i stara się bym jadła mięsko trochę, albo zupy na mięsie, tylko mięso mi nie podchodzi a zupy na mięsie nie mogę utrzymać... ostatnio krupnik zjadłam na mięsie... myślałam, że umieram w pewnym momencie. Widocznie za ciężkie dla mnie. Tak samo uwielbiałam hot dogi z budki z surówkami prażoną cebulką ogórkiem - pycha, zabrałam brata młodszego jak pojechałam Go odwiedzić i wzięłam dwa gryzy od Niego i źle się skończyło dla mnie to... ;p a jedzenia słodyczy chociażby ciasteczek, albo gorzkiej czekolady, ptasiego mleczka czy batona w czekoladzie zjadłabym z chęcią a nie mogę, bo mnie potem żołądek boli mocno, dlatego zazdroszczę ; p
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czajusiątko ja się nie gniewam w ogóle że jak to piszesz "stanęłyście w opozycji". Tak jak napisałam wcześniej, było mi najzwyczajniej w świecie smutno że Kasiorek napisał o tych które karmią piersią -GŁUPIE GADANIE CUDNYCH MAM CO TYLKO CYCEM KARMIĄ-. Ja nigdy w życiu nie wyraziłam się tak o tych mamach które karmią butelką, nawet mi by to po prostu przez język nie przeszło. Po prostu zabolało mnie takie ogólne stwierdzenie, bo tak jak Ty piszesz, KAŻDY ma prawo wyrażać swoje poglądy i dzielić się swymi doświadczeniami. A że ja mam w tej dziedzinie dobre doświadczenia to się nimi z Wami chętnie dzielę, a dwa, że znam też wiele przypadków gdzie dziewczynom mimo różnych komplikacji się udało, właśnie dlatego że trafiły na dobrych doradców laktacyjnych!! I dlatego Was zachęcam do rozeznawania tego tematu, czy jest ktoś taki w Waszej okolicy, bo taka osoba najkompetentniej pomoże a jeśli z kolei się nie uda to też nie ma co się zadręczać, bo po prostu zrobiło się wszystko co się mogło w tej kwestii!! Tak więc po prostu moje zdanie jest takie że o karmienie piersią WARTO WALCZYĆ a jeśli się nie udaje to przecież świat się nie zawala i całe szczęście w dzisiejszych czasach są inne opcje A każda z Mam - czy to karmi piersią czy butelką - jest super Mamą. To też bardzo ważne by to "sobie w głowie poukładać" że czy będę karmić tak czy tak to wcale nie świadczy o mojej doskonałości czy niedoskonałości. U nas u listopadówek większość Mam butelką karmi i każda z nich jest po prostu fantastyczną Mamą i żadnej do głowy nie przyszło by się porównywać że ta czy ta jest lepsza bo karmi tak a tak. Nie wiem skąd takie myślenie się bierze??
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale naprodukowałyście tyle czytania chyba na godzinę ponad trzy strony
kasiorek0310 jak z tą Twoją znajomą i jej dzidziusiem? wiesz coś więcej jak się sprawy obecnie maja? Bardzo ten twój bobas tajemniczy, chce wam zrobić niespodziankę, świetna fotka wózek super mam nadzieje ze w późniejszym użytkowaniu tez będziesz zadowolona a cena rewelacyjna aż szkoda byłoby nie kupić, a mama się nie przejmuj niestety Nasze mamy są troszkę innych poglądów szkoda tylko ze nie może się cieszyć razem z wami ale może zrozumie dla mnie wózek kupował mój tata jak już się urodziłam co pokazuje ze moja mama tez wierzyła w te zabobony ze wcześniej się nic nie kupuje bo to przynosi pecha czy tam źle wróży. Nie psuj już telefonu
8kasia8 widzę ze cudownie spędziłaś weekendzik jak tam Twój TŻ? Już zdrowiutki? Najważniejsze ze mamy na kogo liczyć a siostra to jest prawdziwy skarb a widzę że ze swoją masz super kontakt i z jej córciami też ja też niestety od początku ciąży mam bardzo realne i beznadziejne sny, w zależności co oglądam wieczorem staram się teraz unikać filmów innych niż lekkie seriale i komedie bo potem musze uciekać przed wampirami Też mnie teraz czekają znowu 4 nocki w samotności no ale cóż począć…
Magiczna ja myślę że warto spróbować wg rad Twojej mamy, przecież nie musimy sobie sprawiać bólu i robić tego mocno, zawsze efekt jakiś będzie w zależności od naszego zaangażowania. Jak tam zakupy? Jak nowe łóżko?
tysiiiak jak się czujecie? Troszkę lepiej? Oby wam szybko przeszło kurujcie się
nat19 witam Cię bardzo serdecznie na naszym sierpniowym forum Piękne imię wybraliście dla córci mam nadzieję że szybko poczujesz się lepiej, niestety taka pora ze wszyscy chorują i zarażają kurcze to się biedna namęczyłaś na początku tej ciąży oby teraz z każdym dniem było lepiej i żebyś mogła się cieszyć każdym dniem. A za nie długi czas uśmiech Twojej Amelki Ci wszystko wynagrodzi Ja nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych.
ZoryaX7 weekendzik spędzony super, tylko mój mąż odmiennie jak Twój dziś o 7 pojechał na szczęście w okolice Krakowa to od nas około 100 km nie 500 jak ostatnio Miłego wieczorku Wam życzę bo pewnie stęsknieni za sobą bardzo jesteście
czajusiątko no ja też uważam że ta blachownia daleko jeszcze od naszej strony to po drugiej stronie miasta.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zapamiętam – znak rozpoznawczy różowy wózek i dwie piękne blondyneczki no ja tak średnio 1-2 razy w tygodniu jak jadę do Częstochowy to przejeżdżam tamtędy więc bardzo prawdopodobne że kiedyś was napotkam
Weekendzik oczywiście bardzo szybko się skończył ale tylko 5 dni i będzie następny, i to chyba z dniem kobiet niestety na prezent nie mam co liczyć bo w wekend kupilismy sobie nowy aparat, mamy już jeden cyfrowy ale nie za fajne robi zdjęcia wieczorem przy dodatkowym oswietleniu więc postanowilismy że kupimy nowy lepszy taki który bedzie się sprawdzał w każdej sytuacji u mnie zawsze weekendy na szybkich obrotach: piątek odebrałam męża z dworca potem do galerii bo potrzebowaliśmy prezentu dla mojego taty potem poszliśmy na pizzę posiedzieć troszkę a potem zakupy domowe jakieś jedzonko wróciliśmy po 23. Sobota: upiekłam ciasto troszkę ogarnęliśmy w domku i pojechaliśmy popołudniu do znajomych jak wróciliśmy to było po północy. A w niedziele siedzieliśmy w domku ale przyjechała moka siostra z rodzinką i spędziliśmy dzień na pogaduchach. Dziś niestety już zostałam sama oczywiście do południa nic nie robiłam potem standard czyli obiad naczynia, popołudniu wyszłam z psami na spacer i usiadłam do komputerka żeby was troszkę poczytać i nadrobić a teraz znowu relaks A ja znowu się tak rozpisałam
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Nat mi w 12 tyg. lekarka powiedziała, że wygląda na chłopca, ale jest jeszcze za wcześnie na osądzanie, bo narządy się dopiero kształtują. Fajnie, że u Ciebie już się potwierdziło, ja muszę czekać do 27 marca.
A właśnie muszę dzwonić jutro próbować przełożyć te prenatalne, bo mam na 10 rano, a mąż akurat będzie miał pierwszą zmianę. Wiem, że było by mu bardzo przykro jakby nie mógł iść, bo już się nastawił, że zobaczy maleństwo. Także mam nadzieję, że jakoś uda się przesunąć na godzinę popołudniową, ale na kolejny tydzień do południa. Trzymajcie kciuki
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ty chyba masz 29.03 te drugie prenatalne ja mam 02,04 ale to chyba wypada w tym samym tygodniu, to lepiej zadzwoń w tym tygodniu zebys za dlugo nie musiała czekac na wolny termin i ewntualnie wybrac jakiś dogodny:) zazdroszcze ja znowu pojde sama no chyba ze jakis cud sie przytrafi... nie to nie mozliwe:(
Magiczna to jest moja ulubiona piosenka z filmu, uwielbiam wiec jesli tylko ja chcecie to polecam bedzie super i slowa pasuja na okazje:) ja na swoim weselu spiewałam dla meża piosenke wiem ze to niesamowita niespodzianka a jeszcze jak sie dotrzyma tejemnic to juz wogole, pojwily sie łzy nie tylko u mojego meża ale u 80% gości i podobno nie dlatego ze im sie nie podobalo:) ale ja wcześniej chodziałam wiele razy na lekcje śpiewu wiec moja niespodzianka wypalila. Wasza tez napewno bedzie super, a ta wersja piosenki jest o wiele fajnijsza niz oryginał.
Miłej nocki pozdrawiam
- natinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Magiczna piosenka super na czasie i pasuje do weselnego klimatu
i to na tyle narazie.. lecę korzystać z chwil kiedy moje dziecko śpi i położe się z nim