BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1036012 przez moniaaak
Mnie w pierwszej ciąży było wszystko jedno. Mąż bardzo chciał syna. Koło 20 tc lekarz powiedział, że syn i tak juz zostało.
Cortezia z tym dogadywaniem się to różnie. Tak naprawdę to zależy też od roznicy wieku. Mam brata mlodszego 2 lata, z którym zawsze sie dogadywałam (nie licząc dziecinnym bujek) i drugiego młodszego 9 lat, który dla mnie jest trochę kosmitą. Kompletnie się nie rozumiemy. Oni dwaj zresztą między sobą też.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1036016 przez moniaaak
Basieńka jak już go zrobisz to wchodzisz w swój profil-->Edytuj--> zakładka "Informacje o profilu"-->i na tam na samym dole będziesz miała "PODPIS", wklejasz tam link, dajesz ZAPISZ i gotowe.

Krecik z tym imieniem to też będzie przeprawa. I teściowa nie jest tu niestety problemem, tylko mój mąż. To co jemu się podoba, mnie nie. I odwrotnie. Nawet nie chce mi się zaczynać tematu:(.

8 lata 10 miesiąc temu #1036017 przez medicanet
Szanowne Przyszłe Mamy
Teraz macie już możliwość wykonywania badań KTG w domu będąc pod opieką specjalistów z Centrum Medycznego. Zapraszam do odwiedzenia strony www.domowektg.pl lub kontaktu 786209614. Bez wychodzenie z domu, bez kolejek, bez niepotrzebnych podróży. Wysyłamy i odbieramy kurierem, zapewniamy konsultacje ginekologa.

8 lata 10 miesiąc temu #1036019 przez krecik
Basienka , mam zwykle i turystyczne i chyba bym sie sklaniala do turystycznego, tylko trzeba porzadny materac kupic. Moj nieraz w drewnianym w glowe sie udezyl czy w nocy noge wsadzil miedzy strzebelki, w turystycznym nic takiego sobie nie zrobił:)

8 lata 10 miesiąc temu #1036022 przez Basienkaaa
mooniaaak dziekuje, udało sie :)

krecik schylanie się do turystycznego było bardzooo uciążliwe?

8 lata 10 miesiąc temu #1036023 przez krecik
Basia, masz taka opcje, ze jestt dodatkowy poziom, ktory "wisi"nad lozeczkiem i jest tak samo jak w drewniamym, to jest dodatkowo fajne, bo mozesz nim kolysac,
My mamy tej firmy , podaje pdzykladowego linka
allegro.pl/lozeczko-tusystyczne-caretero...tis-i5996053623.html

I to nid prawda , ze jest do ilus tam kilo, nazze wytrzymuje trojke sksczacych w nimi dzieci:p

8 lata 10 miesiąc temu #1036026 przez ania1985
Niagara, Cortezia jestem w 15 tygodniu w pierwszej ciazy mialam robione w 20 tygodniu.
Krecik tak róż heeheh bede landryna :P
co do łóżeczka to ja mam drewniane po synu :) w sumie ma juz 35 lat stare odnowione łóżeczko :)
dzisiaj pełna energii jestem :D

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1036027 przez niagara
Basia my mamy zwykłe i turystyczne. To drugie używane bardzo sporadycznie, a mimo to już się połamało i jeden bok nie rozkłada się do końca. Jak dla mnie na codzień klasyczne drewniane łóżeczko, na szczebelki można ochraniacz założyć, a turystyczne tylko na wyjazdy ;)

Ania to bardzo wcześnie na badanie glukozy. A później masz powtórzone?

8 lata 10 miesiąc temu #1036030 przez krecik
Basia, Niagara, widzicie ile ludzi tyle opini:) moja siostra dla obu dzieciakow ma turystyczne tej samej firmy, starszy ma juz 3 lata, wiec wytrzymuja:)
Nie ma co ukrywac, ze takie sliczne biale lozeczko (drewniane) ma swoj urok:)
Och mi sie marzy pokoik dla malej, ale narazie nie ma miejsca, myslimy nad wyprowadzka z krakowa i zmiana mieszkana.

Ania, tez niecierpialam rozu, ale mi przeszlo:d juz patrze za ciuszkami dla malej, ale przeraza mnie wlasjie, ze wszystko w tym kolorze
Bardzo ciezko bylo na tej glukozie? Z tefo co pamietam, to nie jest przyjemne badanie
Ania ustaw suwaczek:)

zarezerwowalam juz miejscowke nad morzem, zapowiada sie pogoda, podobno od przyszlego tygodnia ma byc fala upalow, przynajmniej na poludniu Polski:d narazie na 8 dni, jak sie pogoda utrzyma to zostaniemy jeszcze pare dni, bo maz ma 2 tyg urlopu:d
Juz zaczynam pomalu pakowanie/przygotowanie, bo nie chce zostawic wszystkiego na niedziele, narazie maz odprasowany:p

Milego

8 lata 10 miesiąc temu #1036031 przez Pusia
witajcie, oj bardzo mi milo za komentarze....dziewczyny... jak sie dowiedzialam to byl 7 tydzien i 5 dzien a dzis zaczelam 16 tydzien..... jestem przeszczesliwa i mam nadzieje ze teraz tylko z gorki..... smieje sie z mezem ze bobas bedzie rozpieszczony.... ciekawa jestem co bedzie bo nie chcial pokazac... mam przeczucie ze chlopak ale co bedzie sie okaze byle zdrowe a reszta sie ulozy:))) a moge zapytac jak u Was to wyglada czy pierwsze dziecko czy jak :)))
pozdrawiam

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1036037 przez moniaaak
ja zdecydowanie za drewnianym. Nasze miało 3 poziomy i było dokładnie takie. Mankamentem było tylko to, że młody je pogryzł jak szły mu zęby, więc trzeba będzie je odnowić ;).

Turystyczne tym razem kupimy na wyjazdy właśnie.
Pusia u większości z nas to kolejne dziecko. Najczęściej drugie, ale nie tylko:).
Moja w każdym razie druga. Kacper skończył niedawno 3 latka.
Załączniki:

8 lata 10 miesiąc temu #1036039 przez Kinia7955
hej Dziewczyny, witaj Pusia

ja dziś wieczorem mam wizytę i już się denerwuję. Mam nadzieję, że u Dzidzi wszystko dobrze.
Napiszę wieczorem, jak było :P

Co do łóżeczka. Ja też jestem za drewnianym do domu. U nas sprawdziło i sprawdza się nadal super. Mamy białe z Ikei, pasuje idealnie do innych białych mebli w Ali pokoju :laugh: . Teraz ma odkręcony jeden bok i sama sobie do niego wchodzi i wychodzi. Dużo się też tam bawi. Kładzie spać swoje kotki i lale.
Turystyczne mamy u teściów, bo często tam nocujemy. Jest ok, ale dla mnie tylko na wyjazdy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pusia - dla mnie to też już druga ciąża. Mamy już córeczkę ze stycznia 2014

8 lata 10 miesiąc temu #1036041 przez cortezia
No ja może powiem coś nietypowego, ale ja łóżeczko to naprawdę bardzo rzadko używałam, teraz kupuje dostawkę do naszego łóżka, ja po prostu jestem leniwa pod tym względem i karmiąc piersią mi było najprościej jak była przy mnie i raz w nocy tylko jeden cyc raz drugi. A w ciągu dnia no cóż większość dnia to chusta po prostu bo inaczej ryk niemiłosierny. Ja mam takie i takie łóżeczko czyli drewniana i turystyczne. I od razu mówię moje dziecko się nie przyzwyczaiło do spania ze mną, bo ja jakoś tak umiem pogodzić się z tym, że jest taka samodzielna i od 20 miesiąca Bianki życia śpi sama, a cycała do 24 miesiąca teraz nawet nie chce słyszeć o spaniu z nami i mówi, że chce do siebie i Koniec:) I nie wiem które jest lepsze łożeczko:)

wow Ania, ale wcześnie ta glukoza no nic może u was tak się robi:)

Pusia u mnie też to druga ciąża i moja pierworodna w grudniu skończy 3 lata czyli teraz ma 2,5:) Także będzie no prawi równe 3 lata różnicy między rodzeństwem.

Basia właśnie co do Chałbinskiego rozmawiałam z sąsiadką ona tam miała cesarki 3 robione i była bardzo zadowolona ostatnia rok temu:) Mówi, że jak masz tam swojego lekarza to tym bardziej na pewno będziesz zadowolona:) A jaką masz wadę bo chyba powyżej 6 dioptrii wtedy wchodzi w grę cesarka, a tak naprawdę to chodzi o badanie dna oka i ciśnienie w oku jeśli z tym wszystko ok to Cię nie zakwalifikują, ja mam 3,75 dioptry na obu i badanie dna oka i ciśnieniami, w dnie oka niestety mam zmiany, ale miałam to w nosie i urodziłam naturalnie:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

8 lata 10 miesiąc temu #1036051 przez moniaaak
Wada sama w sobie nie jest kwalifikacją do cesarki. Ja miałam tylko dlatego, że siatkówka na jednym oku groziła odklejeniem,
Tak naprawdę tylko wada siatkówki lub rogówki może być wskazaniem. Ale to też zależy od okulisty. Mnie jeden powiedział,że nie ma przeciwwskazań, a drugi, że może nic się nie stanie, ale nie ma co ryzykować.
Zresztą czy cesarka jest taka super? Chyba nie mogę tego niestety powiedzieć:(

8 lata 10 miesiąc temu #1036057 przez Basienkaaa
Pusia u mnie 1 ciążą :) Wszystkiego się uczę od podstaw

moniaaak cesarka nie jest super... ale ja jestem zdania że jeśli cokolwiek zagraża życiu lub zdrowiu mamy lub dziecka.... to nie ma nad czym się zastanawiać. Niektóre matki mają zdanie - SN - koniec i kropka... i własnie to wg mnie nie jest fajne :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka