BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2016

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035822 przez krecik
Hej:)

Niagara, to chcialabys miec chlopca czy to tyloo ciekawosc?mi to zawsze marzyla sie dziewczynka, wiem wiem zdrowe, ale ta dziewczynka to taki mily bonus; p

Moniaak, w h&m je kupilam, sa dwa rodzaje tych spodenek, ja mam z tym pasem polowkowym, jeans jest w nich taki cieniutki i rozciagliwy, natomiast te z wysokim pasem, to jest normalny jeans i sa strasznie gorace
Och moj tez taki mami synek, tatus go rozpieszcza, ale jak cos sie dzieje, to tylko mamusia:d

Maniaak, Ania nie będzie tak zle, 3, 4 -latek to juz rozgarniete dziecko, my chcielismy taka roznice, bo maz czesto jezdzi w delegacje i jsstem np caly tydzien sama, a tak nawet jak bede kapac mala to jak S. nie będzie chcial byc w laziece to od biedy bajke bedzie ogladal i wiem, ze nic nie wykombinuje:)
Hardcor to jest jak dziecko jest rok po roku:)

My mielismy wczoraj piknik rodzinny w przedszkolu, niestety padalo i chodzilismy grupami po salach, ale dalismy rade:)

Przemoglam sie i planujemy jechac nad morze w polowie czerwca:)

Milego!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1035823 przez niagara
Ania ja też coraz częściej myślę, jak poradzę sobie z dwójką maluchów :blink: Samo zawiezienie Julki do przedszkola to już będzie wyczyn :P Na pomoc ze strony męża czy dziadków raczej nie mam co liczyć. Ehhh jakoś to będzie :laugh:

Krecik chciałabym mieć przede wszystkim zdrowe :laugh: Lekarza nie pytaliśmy o płeć, sam nam powiedział co podejrzewa ;) Przy pierwszym dziecku bardzooooo chciałam mieć chłopca. Tak sobie wymarzyłam, że będę miała najstarszego syna, ale mam kochaną córeczkę. Teraz już nie mam preferencji co do płci. Wiem, że dwie córeczki były by super, ale jakby spełniło się moje marzenie o posiadaniu synka, też będę bardzo szczęśliwa :laugh:

8 lata 6 miesiąc temu #1035832 przez moniaaak
Mnie się marzy dziewczynka... w zasadzie gdzieś w głębi jestem przekonana, że to dziewczynka... ale zobaczymy. Statystyki w rodzinie mojego męża przeważają za chłopakiem. W każdym razie w sklepach z rozrzewnieniem spoglądam na małe sukieneczki:).

Krecik dasz mi link fo tych spodenek? Póki co wyciągnęłam jakieś stare z szafy, które były przy duże i nawet je zapięłam, ale jak podrosnę, to muszę jakieś zakupić.
Ania, Niagara mam to samo. Mąż pewnie będzie w domu przez 2 tyg po porodzie, a potem co? Nawet nie chce myśleć. Najgorzej z zaprowadzeniem do przedszkola- żeby z rana oboje zebrać. Do przedszkola mam co prawda max 5 minut spacerkiem, ale ubrać, ściągnąć wózek. No i, żeby ten starszy chciał iść:). Póki co wyjście z jednym z domu to niezła gimnastyka, a co dopiero z dwójką.
Ale tak na pocieszenie dziewczyny- przyjdzie wiosna, to my już do formy wrócimy i będziemy miały odchowane dzieciątko.

8 lata 6 miesiąc temu #1035846 przez krecik
Moniaak, nie ma tych spodenek na stronie....nie wiem, niema, nie widze...

Oj tam, oj tam dziewczyny, damy rade:))

Cala noc mialam koszmary, snil mi sie moj byly ehhhhhh

8 lata 6 miesiąc temu #1035848 przez Kinia7955
Krecik a to czasem nie są te?

www2.hm.com/pl_pl/productpage.0402712001.html

wyglądają na cienkie :P

8 lata 6 miesiąc temu #1035849 przez krecik
Kinia, właśnie, ze nie, tez maja polowkowy pas, ale moje sa krotsze istrzepione na dole, a takich nie ma stronie,
Natomiast tych absolutnie nie polecam, sa strasznie gorace
www2.hm.com/pl_pl/productpage.0346702004.html normalnie strzal w kolano na upaly

8 lata 6 miesiąc temu #1035850 przez Basienkaaa
Dziewczyny ale one są na guzik :unsure: :unsure: Z moim tempem za 2 tyg będa za małe :sick:

8 lata 6 miesiąc temu #1035851 przez krecik
Basia, guzik jest tylko przyszyty, pas od spotenek znajduje sie pod linia brzucha, tak, zeby go nie uciskac, jesli tylek i biodra bardzo Ci nie urosna to w nich przechodzisz cale lato:p
Wlasnie jak bylam w h&m to pisalo, zeby miedzy 4 a6 miesiacem ciazy, bac rozmiar wieksze, przyznam sie, ja to nawet bym rozmiar mniejsze wziela niz ten co teraz mam ale nie bylo;)

8 lata 6 miesiąc temu #1035853 przez cortezia
Ale super, że TYLE napisałyście fakt nie pamiętam połowy, ale miło się czyta:)
Basienka rodzę w domu jak dobrze pójdzie, a Bianke rodziłam na Brochowie bo tam miałam swoją położną, ale ona teraz przeszła do prywatnej kliniki porodów we Wrocławiu. Wiem, że jest tam dobry personel i super warunki, także polecam śmiało koszt od 3000tys w górę za taki poród. Co do USG 3d/4d u mnie jest to połowe taniej bo zbieram tzw pieczątki i mam w tym 50% na to badanie. Chodze do dr Jarosza na Krzycką, do Mediconcept.

Dziewczyny ja wam powiem, że niby z jednej strony fajnie jest mieć parkę, a z drugiej dziewczynki chyba lepiej by się razem bawiły rozumiały,no nie wiem. Chyba teraz to kwestia tego by byo zdrowe chodź też czuje jakoś tak dziwnie, że to chłopak zobaczymy, czy się myle czy nie dopiero 20 jeszcze 17 dni odliczam jak szalona.

Krecik którego wyjeżdżacie i gdzie? My jedziemy 27 czerwca do Gąsek:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

8 lata 6 miesiąc temu #1035867 przez niagara
Krecik tak się przyglądam i chyba mamy identyczne te spodenki :P Tylko, że ja w sklepie stacjonarnym kupiłam.

Cortezia z jednej strony też myślę, że dwie siostry miałyby lepszy kontakt ze sobą. Ale z drugiej nie ma reguły i parka też może się świetnie dogadywać, dużo zależy od charakterów i wychowania, płeć nie jest najważniejsza ;)
Zresztą i tak nie mamy na to żadnego wpływu :P

8 lata 6 miesiąc temu #1035897 przez moniaaak
Niestety u mnie w mieście HM nie ma działu dla kobiet w ciąży:(.
No nic- na razie wciskam się w stare, to muszę wystarczyć:)

8 lata 6 miesiąc temu #1035904 przez krecik
Hej, ja juz na l4 ale mieszkania jeszcze nawet nie ogafnelam:p

Cortezia, 3 kola za porod w szpitalu, kupe kasy, ja to sie zastanawiam nad polozna, a to "tylko"tysiac u nas:(
Jedziemy do wladyslawowa, bo od nas najblizej w lini prostej, 11 czerwca mamy jeszxcze wesele i bysmy wyjechali w niedziele/poniedzialek, teraz pozostaje kwestiatego na jak dlugo czy na tydzień czy na 10 dni, jjak maz dostanie urlop, my to przed sezonem, bo mozna cos fajnego wynajac w dobrych pieniadzach:)
Niestety patrzylam na pogode dlugoterminowa i ma wtedy padać , wiec bede dopiero rezrrwowala pod koniec tego tygodnia

Basia, ja będę rodzic w szpitalu, w ktorym moj lekarz pracuje, to jest jeden z kluczowycn punktow przy wyborze szpitala, pozatym , mysle nad ta polozna, wtedy jest zupelnieinna opieka, wiesz cosie dzieje, jie ma "przypadkow", zupelnie inna opieka, nawet po porodzie, gdy polozna pojdzie dodomu, to jej kolezanki sie Toba zajmia (oczywiście polozna tez se szpitala w ktorym rodzisz), poczytaj o tym , to tez jest dobra opcja, albo jak pisala Cortezia porod w prywatnym szpitalu:)

Niagara, ja tez w stacjonarnym nie kupilabym bez przymierzenia:)
A co plci....no my celowalismy w dziewczynke, wyczytalsm kiedy jest najwieksze prawdopodobienstwo dziewczynki i mamy dziewczynke, a u mjie w rodzinie to same chlopaki sa... kolezance tez udalo sie dziewczynke "zrobic", nid wiem ile w tym prawdy jasie smieje, ze 51% par udalo sie zaplanowac plec:p

Maniaak, przymierxyc spodnie najlepiej, wciskan sie w stare:)

Dzisiaj zaliczylam lumpka i mam pierwsze ciuchy dla Helenki, naraxie sie powstrzymuje i kupuje tylko "wyjsciowe", zeby mala ubrac np jak bedziemy do kogos w odwiedziny, bedziemy mieli w spadku ciuchy po 5 chlopakach:/

My jeszcze obiadek i na zakupy do galerii, bo buty na wesele musze kupic:)

Milego

8 lata 6 miesiąc temu #1035911 przez Basienkaaa
ja też 11.06 wesele... chodziłam dziś za sukienką na poprawiny... ale niestety:( mało ubrań wielorybich.... Brzuchol nieestetycznie wystaje w każdej sukience... Chyba kupię buciki :D Z tego nie wyrosłam :)

Ja też podświadomie czuję że mam córcie.... no ciekawa jestem czy przeczucie będzie prawdziwe :)

8 lata 6 miesiąc temu #1035959 przez Pusia
Witajcie, jestem Edyta :)) mam termin na listopad. 21 lub 29 juz sie zgubilam bo co badanie mam inny termin:))) taki psikus.... albo licza od miesiaczki albo usg... :)) ja zaczynam 16 tdzien....mam nadzieje ze bedzie mi razniej jak zapoznam kobitki :))

8 lata 6 miesiąc temu #1035964 przez krecik
Hej Pusia, super, ze dolaczylas!

Basia, Ty to masz jakos niedlugo wizyte?

Myslalam, ze bede miec cos wiecej energi na tym l4, a tylko bym lezala:) pozatym taki mnie skurcz w nocy zlapal, zebodrazu lecialam po no spe i odrazu krzyze mnie bolaly, ale chyba mialam zla pozycje i stad mnie zlapalo

A co u reszty?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka