BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 10 miesiąc temu #126247 przez @nulka
Gosiak ja Cie nie nakręcam ale na rzeczy coś
jest, sama o tym wiesz :)
teraz tylko się modlić żeby się ładnie zagniździło i endo utrzymało. :) bo ten owu dodatni to tylko połowa sukcesu :)
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #126248 przez ann-sunshine
Ale tu dziś emocji! Testować, nie testować, przyszła nie przyszła... Z niecierpliwością czekam na wyniki. Niektóre Kobietki wydają się podejrzane, ale nie powiem które. Trzymam kciukasy za wszystkie!!!

U mnie dzień potencjalnej @, nie ma jej, ale jak to ma ostatnio w zwyczaju spóźni się pewnie jakiś tydzień, więc czekam cierpliwie. Humor mam ewidentnie przedmałpowy, płakać mi się chce, spać mi się chce, jeść mi się chce, a pracować wcale.

Witam nową "nie"staraczkę
13 lata 10 miesiąc temu #126249 przez gosiak
Nikusiu odbiło mi i teraz zrobiłam blada krecha jest gołym okiem ją widać, tylko naczytałam się że żeby była ciąża to ta testowa musi być taka sama jak kontrolna , no ale po co ta krecha wyskoczyła? skoro zaraz po owulacji nic nie było widać tej testowej :unsure: i po co ja to robiłam teraz tylko będę się zastanawiać a na ciążowy jeszcze za wcześnie :angry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #126250 przez nikusia1988
U mnie też jest bladziutka :lol: Oby to była prawda że testy owu też wykrywają w jakimś tam małym stopniu ciążę ;)
13 lata 10 miesiąc temu #126252 przez ann-sunshine
Oj Dziewczynki, ale Was paluchy świerzbią, jeszcze, żeby Wam te testy owu trochę stresów odjęły to rozumiem, ach niecierpliwe Babeczki, no!
13 lata 10 miesiąc temu #126254 przez @nulka
Czy test owulacyjny wykrywa ciążę?
To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia.

Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

dlatego radzę testujecie ciążowymi

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.
13 lata 10 miesiąc temu #126257 przez gosiak
No człowiek nie ma co robić to testy robi a potem żałuje ehh...no to Nikusia pozostaje nam czekać aż testy ciążowe coś pokażą ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #126260 przez nikusia1988
Też teraz wyczytałam że czasami wykrywa ale muszą być dwie grube kreski czyli chyba lipa z mojego cyklu... Będzie spóźniona @...
13 lata 10 miesiąc temu #126262 przez @nulka
Gosiak, Nikusia
no to jesteście w punkcie wyjścia
bardzo, bardzo, bardzo mocno wam życzę dwóch kreseczek na teście 25
:kiss: :kiss: :kiss:
jeszcze tylko parę dni
13 lata 10 miesiąc temu #126264 przez nikusia1988
@nulka jak na teście 25??? O co kaman??? Bo ja ciemna... :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #126266 przez Majowka
hehe, ale tu gwarno ostatnio sie zrobilo :)

pogadalabym sobie z WAmi, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

no moze z moich kulinarnych podbojow: szarlotka i rogaliki, przeslalabym wam zdjecie ale nie mam na tym kompie zmniejszacza zdjec, ktos tu zna jakis szybki sposob?

ja tam nic nie wiem o testach owu, ale moze rano jeszcze powtorzcie, to testowa wyjdzie mocniejsza!!!

aaa, zostaje jeszcze tydzien!!!!
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #126269 przez @nulka
nikusia1988 napisał:

@nulka jak na teście 25??? O co kaman??? Bo ja ciemna... :lol:

testy mają różną czułość na ilość hormonu HCG
10>25
dziesiątką szybciej się więc "wytestuje" ciążę
13 lata 10 miesiąc temu #126270 przez nikusia1988
Teraz już wiem :laugh: No tak ale ja mam jeszcze pare 25 więc na razie nie kupuję...
13 lata 10 miesiąc temu #126275 przez ajłona
Witaj Natu!!!
Witajcie Kobitki!
13 lata 10 miesiąc temu #126277 przez @nulka
dziewczyny spokojnie :kiss: :)

stare przysłowie pszczół mówi:

"Staranka majowe - fasolki gotowe"
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama