BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #126547 przez gosiak
Mi też spadła ale jeszcze wysoko zobaczę co jutro będzie :ohmy:

Nikusia a czemu niżej nie mierzysz?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #126553 przez nikusia1988
Plamienie implantacyjne

Jesteś parę dni przed terminem miesiączki a już dobre kilka dni minęło od owulacji ? Na bieliźnie lub wkładce spostrzegłaś niewielkie plamienie i zastanawiasz się co ono może oznaczać …

Istnieje wiele przyczyn plamień . Jedną z nich może być efekt zjawiska jakim jest implantacja zarodka .

Czym jest implantacja ?

Ten niezwykle trudny proces to etap kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy , mający czas średnio tydzień po zapłodnieniu .

Jajo , które zostało zapłodnione wędruje do jamy macicy , gdzie właśnie ulega temu procesowi . Następuje jego implantacja , umiejscowienie w błonie śluzowej macicy, która to pod wpływem progesteronu jest do tego odpowiednio przygotowana .

Etap trudny – ponieważ udaje się to jedynie w kilkudziesięciu procent przypadków (ok. 40 % ).

Implantacja to jedno z najważniejszych wydarzeń samego początku ciąży i rozstrzyga o jej dalszym powodzeniu .

Jeśli mamy zatem do czynienia z implantacją zarodka może pojawić się właśnie to nierzadkie zjawisko jakim jest plamienie implantacyjne .

Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu .

Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) – często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle .

Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki – tu zapewne mamy już z nią do czynienia .

Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy – to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu.

Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test ciążowy – zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik.

2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym – test ciążowy powinien być już jednak dodatni.

to może u mnie było to plamienie???? Bo od owulki do tego plamienia minęło 10 dni więc to może to? Bo nigdy mi się nie zdażało plamienie w środku cyklu :dry:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #126555 przez gosiak

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 6 miesiąc temu #126556 przez nikusia1988
Czy ja wiem... Wygoda... :lol: Wsadzę w dziób na śpiącego i tyle :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #126559 przez gosiak
No Nikusiu życzę aby to Plamienie u Ciebie to było zagnieżdżenie :kiss: Pani wygodnicka :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 6 miesiąc temu #126562 przez nikusia1988
O i teraz dotknęłam (.)(.) i jak mnie zakuły... I to wszędzie! Z każdej strony gdzie dotknę, czy od góry czy na bokach czy od środka... I to o wiele wyraźniejszy ból jak w poprzednich dniach... :dry: Ale ni jak mi się to nie zgrywa z tym co zobaczyłam dzisiaj na termometrze...
13 lata 6 miesiąc temu #126564 przez nikusia1988
Normalnie się popłakałam B) Gosiu ty to potrafisz człowieka rozczulić :lol: Słodziaki z tych kotków
13 lata 6 miesiąc temu #126575 przez @nulka
nikusia1988 napisał:

Czy ja wiem... Wygoda... :lol: Wsadzę w dziób na śpiącego i tyle :lol:

kochana, temperatura mierzona w ustach jest mocno niedokładna....nie stosuje się jej raczej do wykresów, bo ma na nią wpływ nawet temperatura otoczenia (powietrze wdychane nosem lub otwieranie dzioba w trakcie snu)
zmierz sobie jutro waginalnie zaraz po przebudzeniu

Goguś... kocia mama mnie rozwaliła na cały dzień :)
13 lata 6 miesiąc temu #126578 przez Mirella
Nikusia Ty sobie zdajesz sprawę z tego, co grozi za uciekanie z forum???????????????

Lacrijkaaaaaaaaaaa?????????????????????????????????

Duśka jakby lepiej, dzięki, padało w nocy i zobaczymy, jak dziś wyzdrowieje to niestety alergiczka... tak czy owak na poniedzialek mamy lekarza umówionego,niech osłucha na wszelki wypadek

Pogoda się pokaszalociła z domu wyjść się nie chce to bierzcie się do roboty :lol:
ja dziś klnę nie do końca wiem na co, jakby któraś wiedziała to niech mi powie, rozmiar, format, uszkodzone, czy płyty nie tego rodzaju? kupić nowe czy czyścić głowice? i jak tak to czym??????????????
13 lata 6 miesiąc temu #126581 przez gosiak
sładziaki co? to przytulenie mamuśki rozwala :kiss: :kiss: :kiss:

Nikusiu też mi się wydaje że w pipce najdokładniejsza tempka Ci wyjdzie...

znowu mi odbiło i sikacza z testu owu zrobiłam :ohmy: nosz głupia do reszty, druga wyszła ciemniejsza jak wczoraj i szybciej, ale jeszcze nie jest równa kontrolnej.

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 6 miesiąc temu #126584 przez gabi28
Gosiu,widzę że naprawdę cię nosi :) :)

ja dziś spokojna :) może dlatego,że wczoraj był bardzo udany wieczór,a raczej noc :) :)

cycuchy bolą,ale niech se bolą,na @ czy na fasolkę tego nie wiem.dowiem się już w poniedziałek,teraz już niczego nie zmienię,więc pozostaje czekać... obiecałam sobie że nie będę się nakręcać.dzisiaj mimo,że pogoda okropna to ja mam dobry humor,nawet kawę wypiłam na balkonie (12stopni) a teraz sprzątam,tzn już kończę... jutro nareszcie jadę na zakupy,bo dwa weselicha się szykują a ja nie mam nic oprócz bielizny :) :)

Lacrijka,gdzie jesteś???
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #126585 przez Lacrijka
Co Lacrijka ?? Co lacrijka ?? Lacrijka ma gówno zasraniusienieczkie !! o !!

Wielce robie testy ciazowe a tu sie na owu zanosi chyba dopiero (ponizej zamieszcze dowód)

Gosiak !! Kopas w dupas za ten owu test !!!!! Wczoraj załowalas a dzis znów robisz...natentychmiast dawaj numer do starego, zadzwonie niech Cie naprawi !! ;) ;) ;) ;) ;)

Jestem złaaaaaa! Mój maz az sie wyniósł na budowe !! i dobrze, szybciej sie wprowadzimy jak nadgoni robote :laugh: :laugh: :laugh:

Mój kot to przechodzi samego siebie..chcial wskoczyc na deske od kibla, a ze deska nie opuszczona była i źle sobie wycelował, wpadł do kibla..Dobrze za zdazyłam wode spuscic po wizycie haha Noż Qrevka! noo !!! Złośc, złośc czuje zlośc !!!!

Dowód na owu

I jeszcze na skarbku, jedna dziewczyna mi napisala ze ona miala identyczna sytuacje jak ja.. Testy ciazowe jej nie wychodzily a jak zrobiła owulkowy bo jej został to wyszedł pozytywnie a była w ciązy.. Sznur i lampa normalnie..W poniedzialek pędze chyba na bete rano a popołudniu wciskam sie do gienka, o !
Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #126586 przez ajłona
Gosiaku wymiękłam patrząc na te kociaki...macierzyństwo pełną gębą (bo rozumiem ze to mamunia i syn/córeczka):)dziewczyny trzymam kciuki za II krechy! pogoda dzis masakryczna. nie moge sie dobudzic jeszcze...a czeka mnie dzis wybieranie lustra i szafek na buty - ikea chyba...pozdrawiam
13 lata 6 miesiąc temu #126593 przez gosiak
Lacrijka ale się uśmiałam z kota :lol: :lol: :lol: bidulek :kiss:

No widzisz Lacrijka wczoraj żałowałam a dziś już mi to zwisa cholercia będzie co ma być i już nic już nie zmienię więc pozostaje to cholerne czekanie :angry:

idę coś posprzątać, u mnie pogoda też do bani :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 6 miesiąc temu #126594 przez Lacrijka
A ja u nas chociaz słoneczko zrobiłam :laugh: :laugh: :laugh:
Mam sie ochote lopic dzis na grillu, ale ten 1 % niepewnosci mi przeszkadza bardzo w tym :huh: :huh: :huh:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia