- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #131757 przez Marta M
Jeny dziewczyny..niedawno bylam z Wami a jutro siodmy miesiac zaczynam..i moja mala harcuje jak Szymek..i chyba wszystkie dzieciaczki budza mamusie miedzy 4 a 5 rano...Magda juz niedlugo bedziesz czula to buszowanie Fajne, ale czsem potrafi zmeczyc, przynajmniej mnie...haha..nawet ostatnio jak siedzialam na przystanku to sukoienka mi az falowala..az pani co siedziala obok sie smiala
Temat został zablokowany.
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
13 lata 6 miesiąc temu #131758 przez @nulka
ajłona mi się torbiel zrobiła przez jeden cykl bo miałam USG robione pod kątem pecherzyków i nic nie było a w następnym cyklu niespodzianka taka. I faktycznie uczucie jak od pęcherza. Wtedy też mi się II kreseczki pokazały, wszystko naraz ale ginka najpierw mnie nakarmiła luteiną a dopiero jak @ przyszła dostałam antybiotyk bo już się tam niezły stan zapalny wdał i w zasadzie to już miałam zainfekowane całe "królestwo". Na szczęście się wchłonął sam i obyło się bez inwazji chirurga.
Torbiele to bardzo popularna dolegliwość, więc spokojnie.
Czekam na wieści, dobre wieści i nic się nie strachaj bo będzie dobrze a więksość badań to dzisiaj rutyna i lepiej je przejść i dmuchać na zimne
Torbiele to bardzo popularna dolegliwość, więc spokojnie.
Czekam na wieści, dobre wieści i nic się nie strachaj bo będzie dobrze a więksość badań to dzisiaj rutyna i lepiej je przejść i dmuchać na zimne
- Kredka
- Wylogowany
- gadatliwa
- malutkie rączki a chwycą za serce na całe życie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #131763 przez Kredka
Ajłona ciąża to taki stan u kobiety że wszystko może sie zdarzyć, nawet cudowne wchłonięcie się torbiela. Ja bym poszła za radą Mirelli, nie ma co sie tak bardzo przejmować. Trzeba leczyć - owszem, ale sama widzisz że torbiel to powszechna i nie tak straszna przypadłość.
Magda M "aż sukienka falowała" - hahahah świetnie czekam z niecierpliwością na te kopniaczki
Mirella podoba mi się Twoj optymizm
Dzis taka piękna pogoda, aż grzech siedziec w domku. U mnie własnie pieką się udka i skrzydełka Po obiadku jedziemy nad wodę a potem na dłuuugi spacer po lesie
I u mnie humor sie poprawił. Zjadłabym loda...
Magda M "aż sukienka falowała" - hahahah świetnie czekam z niecierpliwością na te kopniaczki
Mirella podoba mi się Twoj optymizm
Dzis taka piękna pogoda, aż grzech siedziec w domku. U mnie własnie pieką się udka i skrzydełka Po obiadku jedziemy nad wodę a potem na dłuuugi spacer po lesie
I u mnie humor sie poprawił. Zjadłabym loda...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Kredka.
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #131764 przez ajłona
dzięki Kobitki
@nulka, Mirella rozumiem ze w Waszych przypadkach obyło się bez noża, ale mi gin absolutnie nie kazał czekac. tak mnie nieco nastraszył chyba ale staram sie nie wkrecac bo wiem ze to częsta dolegliwość i do przesjcia boje ja coby mozna bylo bez problemu starac sie o dzidzie (doktorek oczywiscie ze za daleko wybiegam w przyszłość ze to musi poczekac!!!)postaram sie napisac do Was po zabiegu. wleze na forum z komóry jak sie uda. to kwestia 2 dni chyba wiec spoks.chyba Wam pisałam ze dziwnie bolał mnie (i boli) brzuch, tzn podbrzusze - normalnie skrety takie miewam i bywa ze mie mdli nawet - no i są uciski pewnie przez ta torbiel. a ja już myślałam ze tampona zapomniałam wyjąc, cholerka
@nulka, Mirella rozumiem ze w Waszych przypadkach obyło się bez noża, ale mi gin absolutnie nie kazał czekac. tak mnie nieco nastraszył chyba ale staram sie nie wkrecac bo wiem ze to częsta dolegliwość i do przesjcia boje ja coby mozna bylo bez problemu starac sie o dzidzie (doktorek oczywiscie ze za daleko wybiegam w przyszłość ze to musi poczekac!!!)postaram sie napisac do Was po zabiegu. wleze na forum z komóry jak sie uda. to kwestia 2 dni chyba wiec spoks.chyba Wam pisałam ze dziwnie bolał mnie (i boli) brzuch, tzn podbrzusze - normalnie skrety takie miewam i bywa ze mie mdli nawet - no i są uciski pewnie przez ta torbiel. a ja już myślałam ze tampona zapomniałam wyjąc, cholerka
- Kredka
- Wylogowany
- gadatliwa
- malutkie rączki a chwycą za serce na całe życie
Mniej Więcej
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #131802 przez Emme
sylka napisał:
ja też miałam na jajniku i tak samo leki mi pomogły. mam jeszcze jedną koło ślinianki, czasem się powiększa, ale po jakimś czasie SAMA się zmniejsza.
może jeszcze jakaś konsultacja z innym lekarzem? mój mi powiedział, że gdyby ktoś chciał ją wyciąć to mam się nie zgadzać.
Ajłona znam ten ból też miałam kilka lat temu torbiel na jajniku na szczęście "załatwiono" go lekami. Był wielkości mandarynki średnica 4 cm.
ja też miałam na jajniku i tak samo leki mi pomogły. mam jeszcze jedną koło ślinianki, czasem się powiększa, ale po jakimś czasie SAMA się zmniejsza.
może jeszcze jakaś konsultacja z innym lekarzem? mój mi powiedział, że gdyby ktoś chciał ją wyciąć to mam się nie zgadzać.
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #131803 przez ajłona
Emme ale w moim przpadku nie mozna juz czekac. jest to zdaniem lekarza taka wielkosc torbieli,ze uciskac zaczyna na inne narzady - stad pewnie ten bol podpbrzusza od kilku dni.lekarz absolutnie nie widzi w moim przypadku leczenia hormonalnego tylko operacyjne usuniecie...hmmm sama juz nie wiem
pewnie przed operacja beda mnie badac jeszcze...
pewnie przed operacja beda mnie badac jeszcze...
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
13 lata 6 miesiąc temu #131812 przez Mirella
ajłona, no żeby nie było, to napiszę jak było, chyba czterech albo pięciu lekarzy kazało mi to wyciąć jak najszybciej, absolutnie nie czekać do konca ciąży, a tylko jeden, i to pewnie dlatego ze taki przypadkowy, tylko na usg do niego poszłam, powiedział ze w szóstym miesiącu to już by nie ciął, że to już można poczekać, i chociaż to żadna sława, a uwierz, że najlepsi, w tym onkolog kazali wycinać, to ja się uczepiłam tego jego zdania jak brzytwy normalnie.
Moją ciążę prowadził profesor do którego normalnie się ciężko dostać, mnie dostał jako kukułcze jajo i przyjął z grzeczności dla kolegi, i on mi całą ciążę powtarzał ze takie torbiele jak moja się nie wchłaniają, a jak było po wszystkim to mi pogratulował uporu i intuicji
także wiesz, różnie bywa, ale fakt że jak boli to lepiej wyciąć na spokojnie niż na ostrym dyżurze, cały czas mnie tego uczyli, i na przykład oduczyłam się odwracania na boki, żeby nie wyginać tułowia, bo wtedy czułam ze ciąŋnie, tylko jak cyborg na nogach się odwracałam
tak poza tym to chyba to nie jest groźny zabieg skoro nawet w ciązy się go przeprowadza
ja trzymam kciuki a Ty nosek do góry, będzie dobrze
Kredka, optymizm to podstawa, inaczej się nie da, jak coś mi nie pasuję, to nie przyjmuję do wiadomości i już
Moją ciążę prowadził profesor do którego normalnie się ciężko dostać, mnie dostał jako kukułcze jajo i przyjął z grzeczności dla kolegi, i on mi całą ciążę powtarzał ze takie torbiele jak moja się nie wchłaniają, a jak było po wszystkim to mi pogratulował uporu i intuicji
także wiesz, różnie bywa, ale fakt że jak boli to lepiej wyciąć na spokojnie niż na ostrym dyżurze, cały czas mnie tego uczyli, i na przykład oduczyłam się odwracania na boki, żeby nie wyginać tułowia, bo wtedy czułam ze ciąŋnie, tylko jak cyborg na nogach się odwracałam
tak poza tym to chyba to nie jest groźny zabieg skoro nawet w ciązy się go przeprowadza
ja trzymam kciuki a Ty nosek do góry, będzie dobrze
Kredka, optymizm to podstawa, inaczej się nie da, jak coś mi nie pasuję, to nie przyjmuję do wiadomości i już
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #131818 przez Dorciaition
Hej Kobitki
Ałona ja też miałam torbiel. Jeden gin mówił, że w ciazy się nie usuwa, inna chciała już mnie umawiać, ale przy trzecim usg zaginęła menda jedna. Też się naczytałam i nastresowałam, nie potrzebnie. Kochana głowa do góry! I faktycznie tak jak Mirella mówi pewnie nie jest skomplikowany jak w ciaży jest przeprowadzany. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
Asik ale cudnie Twój Szymek szaleje w brzuszku! Też już się nie mogę doczekać jak moje maleństwo zacznie kopać.
Kredka super, że już lepiej! Nie ma co się smutać.
Ale się wczoraj naśmiałam. Dziś mam zakwasy w policzkach Było świetnie i bardzo długo. O 1:00 wyszliśmy, a to jeszcze nie był koniec. Fajne było też to, że w czasie reklam nas nie olewali i też były skecze.
Anulka chyba faktycznie to ja byłam. Podobno bardzo dużo nas pokazywali. Jak przyszłam do domu miałam mnóstwo smsów, że widzieli nas w tv Fakt, kamera cały czas była przy naszym sektorze. Trochę to męczące, bo gdy tylko się zapalała to starałam sie kontrolować ruchy, nigdzie nie drapać ani smarkać.
Miłego dnia. Ja już zmeczona po długim spacerze nad morzem. Ludzie już się kąpią, a woda masakrycznie zimna.
Ałona ja też miałam torbiel. Jeden gin mówił, że w ciazy się nie usuwa, inna chciała już mnie umawiać, ale przy trzecim usg zaginęła menda jedna. Też się naczytałam i nastresowałam, nie potrzebnie. Kochana głowa do góry! I faktycznie tak jak Mirella mówi pewnie nie jest skomplikowany jak w ciaży jest przeprowadzany. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
Asik ale cudnie Twój Szymek szaleje w brzuszku! Też już się nie mogę doczekać jak moje maleństwo zacznie kopać.
Kredka super, że już lepiej! Nie ma co się smutać.
Ale się wczoraj naśmiałam. Dziś mam zakwasy w policzkach Było świetnie i bardzo długo. O 1:00 wyszliśmy, a to jeszcze nie był koniec. Fajne było też to, że w czasie reklam nas nie olewali i też były skecze.
Anulka chyba faktycznie to ja byłam. Podobno bardzo dużo nas pokazywali. Jak przyszłam do domu miałam mnóstwo smsów, że widzieli nas w tv Fakt, kamera cały czas była przy naszym sektorze. Trochę to męczące, bo gdy tylko się zapalała to starałam sie kontrolować ruchy, nigdzie nie drapać ani smarkać.
Miłego dnia. Ja już zmeczona po długim spacerze nad morzem. Ludzie już się kąpią, a woda masakrycznie zimna.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202