BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #131757 przez Marta M
Jeny dziewczyny..niedawno bylam z Wami a jutro siodmy miesiac zaczynam..i moja mala harcuje jak Szymek..i chyba wszystkie dzieciaczki budza mamusie miedzy 4 a 5 rano...Magda juz niedlugo bedziesz czula to buszowanie :) Fajne, ale czsem potrafi zmeczyc, przynajmniej mnie...haha..nawet ostatnio jak siedzialam na przystanku to sukoienka mi az falowala..az pani co siedziala obok sie smiala ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #131758 przez @nulka
ajłona mi się torbiel zrobiła przez jeden cykl bo miałam USG robione pod kątem pecherzyków i nic nie było a w następnym cyklu niespodzianka taka. I faktycznie uczucie jak od pęcherza. Wtedy też mi się II kreseczki pokazały, wszystko naraz :( ale ginka najpierw mnie nakarmiła luteiną a dopiero jak @ przyszła dostałam antybiotyk bo już się tam niezły stan zapalny wdał i w zasadzie to już miałam zainfekowane całe "królestwo". Na szczęście się wchłonął sam i obyło się bez inwazji chirurga.

Torbiele to bardzo popularna dolegliwość, więc spokojnie.
Czekam na wieści, dobre wieści i nic się nie strachaj bo będzie dobrze a więksość badań to dzisiaj rutyna i lepiej je przejść i dmuchać na zimne
:) :) :) :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #131763 przez Kredka
Ajłona ciąża to taki stan u kobiety że wszystko może sie zdarzyć, nawet cudowne wchłonięcie się torbiela. Ja bym poszła za radą Mirelli, nie ma co sie tak bardzo przejmować. Trzeba leczyć - owszem, ale sama widzisz że torbiel to powszechna i nie tak straszna przypadłość.

Magda M "aż sukienka falowała" - hahahah świetnie :) czekam z niecierpliwością na te kopniaczki :D

Mirella podoba mi się Twoj optymizm :lol:

Dzis taka piękna pogoda, aż grzech siedziec w domku. U mnie własnie pieką się udka i skrzydełka :lol: Po obiadku jedziemy nad wodę a potem na dłuuugi spacer po lesie :blink: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
I u mnie humor sie poprawił. Zjadłabym loda... :P

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 6 miesiąc temu #131764 przez ajłona
dzięki Kobitki :kiss:
@nulka, Mirella rozumiem ze w Waszych przypadkach obyło się bez noża, ale mi gin absolutnie nie kazał czekac. tak mnie nieco nastraszył chyba ale staram sie nie wkrecac bo wiem ze to częsta dolegliwość i do przesjcia ;) ;) boje ja coby mozna bylo bez problemu starac sie o dzidzie (doktorek oczywiscie ze za daleko wybiegam w przyszłość ze to musi poczekac!!!)postaram sie napisac do Was po zabiegu. wleze na forum z komóry jak sie uda. to kwestia 2 dni chyba wiec spoks.chyba Wam pisałam ze dziwnie bolał mnie (i boli) brzuch, tzn podbrzusze - normalnie skrety takie miewam i bywa ze mie mdli nawet - no i są uciski pewnie przez ta torbiel. a ja już myślałam ze tampona zapomniałam wyjąc, cholerka :lol: :lol: :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #131787 przez Kredka
Ajłona trzymam kciuki za to by wszystko przebiegło bez komplikacji

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 6 miesiąc temu #131790 przez ajłona
a Natu się nie pojawia co nie? :(
ktos cos wie :unsure: :unsure:
13 lata 6 miesiąc temu #131795 przez ajłona
dzięki Kreduś:*
13 lata 6 miesiąc temu #131798 przez sylka
Ajłona znam ten ból też miałam kilka lat temu torbiel na jajniku na szczęście "załatwiono" go lekami. Był wielkości mandarynki średnica 4 cm.
13 lata 6 miesiąc temu #131802 przez Emme
sylka napisał:

Ajłona znam ten ból też miałam kilka lat temu torbiel na jajniku na szczęście "załatwiono" go lekami. Był wielkości mandarynki średnica 4 cm.

ja też miałam na jajniku i tak samo leki mi pomogły. mam jeszcze jedną koło ślinianki, czasem się powiększa, ale po jakimś czasie SAMA się zmniejsza.

może jeszcze jakaś konsultacja z innym lekarzem? mój mi powiedział, że gdyby ktoś chciał ją wyciąć to mam się nie zgadzać.
13 lata 6 miesiąc temu #131803 przez ajłona
Emme ale w moim przpadku nie mozna juz czekac. jest to zdaniem lekarza taka wielkosc torbieli,ze uciskac zaczyna na inne narzady - stad pewnie ten bol podpbrzusza od kilku dni.lekarz absolutnie nie widzi w moim przypadku leczenia hormonalnego tylko operacyjne usuniecie...hmmm sama juz nie wiem
pewnie przed operacja beda mnie badac jeszcze...
13 lata 6 miesiąc temu #131807 przez sylka
Ja miałam iść na zabieg jak leki nie zadziałają na szczęście pomogły.
13 lata 6 miesiąc temu #131811 przez @nulka
moja torbiel miała 6 cm i dostałam KARBIS - to nawet żaden hormon tylko zwykły antybiotyk i za 2 tygodnie na usg śladu nie było. Mam nadzieję że w tym szpitalu jesczze inny lekarz Cię zbada i okaże się że zabieg jest zbędny.
13 lata 6 miesiąc temu #131812 przez Mirella
ajłona, no żeby nie było, to napiszę jak było, chyba czterech albo pięciu lekarzy kazało mi to wyciąć jak najszybciej, absolutnie nie czekać do konca ciąży, a tylko jeden, i to pewnie dlatego ze taki przypadkowy, tylko na usg do niego poszłam, powiedział ze w szóstym miesiącu to już by nie ciął, że to już można poczekać, i chociaż to żadna sława, a uwierz, że najlepsi, w tym onkolog kazali wycinać, to ja się uczepiłam tego jego zdania jak brzytwy normalnie.
Moją ciążę prowadził profesor do którego normalnie się ciężko dostać, mnie dostał jako kukułcze jajo i przyjął z grzeczności dla kolegi, i on mi całą ciążę powtarzał ze takie torbiele jak moja się nie wchłaniają, a jak było po wszystkim to mi pogratulował uporu i intuicji :lol:

także wiesz, różnie bywa, ale fakt że jak boli to lepiej wyciąć na spokojnie niż na ostrym dyżurze, cały czas mnie tego uczyli, i na przykład oduczyłam się odwracania na boki, żeby nie wyginać tułowia, bo wtedy czułam ze ciąŋnie, tylko jak cyborg na nogach się odwracałam :lol:

tak poza tym to chyba to nie jest groźny zabieg skoro nawet w ciązy się go przeprowadza ;)

ja trzymam kciuki a Ty nosek do góry, będzie dobrze :lol:

Kredka, optymizm to podstawa, inaczej się nie da, jak coś mi nie pasuję, to nie przyjmuję do wiadomości i już :P
13 lata 6 miesiąc temu #131818 przez Dorciaition
Hej Kobitki :)

Ałona ja też miałam torbiel. Jeden gin mówił, że w ciazy się nie usuwa, inna chciała już mnie umawiać, ale przy trzecim usg zaginęła menda jedna. Też się naczytałam i nastresowałam, nie potrzebnie. Kochana głowa do góry! I faktycznie tak jak Mirella mówi pewnie nie jest skomplikowany jak w ciaży jest przeprowadzany. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

Asik ale cudnie Twój Szymek szaleje w brzuszku! Też już się nie mogę doczekać jak moje maleństwo zacznie kopać. :)

Kredka super, że już lepiej! Nie ma co się smutać. :)

Ale się wczoraj naśmiałam. Dziś mam zakwasy w policzkach B) Było świetnie i bardzo długo. O 1:00 wyszliśmy, a to jeszcze nie był koniec. Fajne było też to, że w czasie reklam nas nie olewali i też były skecze.

Anulka chyba faktycznie to ja byłam. :) Podobno bardzo dużo nas pokazywali. Jak przyszłam do domu miałam mnóstwo smsów, że widzieli nas w tv :) Fakt, kamera cały czas była przy naszym sektorze. Trochę to męczące, bo gdy tylko się zapalała to starałam sie kontrolować ruchy, nigdzie nie drapać ani smarkać. :lol: :lol:

Miłego dnia. Ja już zmeczona po długim spacerze nad morzem. Ludzie już się kąpią, a woda masakrycznie zimna. :ohmy:

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #131827 przez gosiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży