BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 10 miesiąc temu #306640 przez Aguska23
Emka trzymam kciuki i przytulam. Trzymaj się kochana :kiss:

U mnie bez zmian, tzn. @ nie ma. Cyki już aż tak nie bolą ale żyłki nadal takie niebieskie wyłażą :P jakiś brzuch spuchnięty czy wzdęty, ale ostatnio miałam przecież z nim problemy. No i mdli delikatnie cały dzień i co lepsze nie ważne co zjem a po chwili i tak nie czuję tego smaku w ustach, tylko jakiś inny bezsmakowy :P Tak więc sobie czekam spokojnie i zobaczymy co się wykluje z tego, albo @ albo nie. Jak na mnie 31 dc cyklu to i tak krótko ;)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #306644 przez ViFi
emka napisał:

Jutro mam być na czczo... raz już miałam to łyżeczkowanie, za drugim razem było jeszcze wcześniej i lekarz powiedził że nie trzeba, poszłam tylko do kontroli i zbadałam bete czy spada jak powinna...

@nulka właśnie ja myśle tak samo, wiem ze w niektórych krajach do 12 tygodnia w ogóle nie uznają ciąży...

Gorla NO jutro jeszcze to usg... ale chyba by musiał zdarzyć sie cud...

Majówka Wiesz co jest najgorsze, ze mi sie w miare szybko udaje w ciąże zajść, za 1 i 2 razem to było w pierwszym cyklu, teraz w czwatym, odczekałam 1,5 roku po ostatnim poronieniu, troche ze strachu... i co doopa powtórzyło się... A już myślałm... :(

Ja bym sie wyłyżeczkowała badanie histopatologicze pokaże .... szybciej można zajść

to poronienie czy ciąza obumarła bo to jest różnica???

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 10 miesiąc temu #306645 przez ViFi
Mirella napisał:

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

według tych norm to się Emcia mieścisz, ledwo bo ledwo ale mieścisz. Ja też kciuków nie puszćzę, nie i koniec. Kurcze, boję się normalnie jakby to moje dziecko było, ja Was chyba kocham... wróć, bez chyba

Każde laboratorium ma swoje normy najlepiej robić w jednym...

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu #306647 przez @nulka
z tego co kumam to jest poronienie, ciążę obumarłą niekoniecznie kobieta roni
12 lata 10 miesiąc temu #306648 przez ViFi
emka napisał:

dzięki dziewczyny :kiss: :kiss: :kiss: Zastanawiam się czy mój organizm nie usuwa zarodka, może coś nie tak z immunologią...

@nulka Nie robiłąm, jak już kiedyś pisałam, lekarze zgodnie twierdzili ze jestem zdrowa, że wszystko jest ok, a takie rzeczy sie zdarzają, naturalna selekcja i ze dopiero po 3 poronieniu robi się jakieś tam szczegółowe badania. Wiem jedno póki nie znajdę przyczyny nie będę już próbować, to mnie za dużo kosztuje...A mam już jedno dziecko...

immunologia jest droga
a może krzepliwość ??

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu #306649 przez ViFi
emka napisał:

wiesz co ja chce takiego specjaliste... chodziłam prywatnie do ordynatora tego szpitala, konsultowałam z dwoma innymi i co...

dobra nie zanudzam... sama nie wierze w to że stało sie to 3 raz!

skad jesteś ???

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu #306650 przez gorla
Emcia my tez leżałyśmy we 4, ale one były z mięśniakami wszystkie. Czyli chodzisz do Zwirbulisa?? ja obecnie też, jak miałam zabieg to był. I był tez mój ulubiony Knurowski :angry: i nawet pierdzielony mnie pamiętał z nazwiska :dry: Trzymaj się , myśle o Tobie cały czas
12 lata 10 miesiąc temu #306651 przez Majowka
Aguska, no to swietnie! Oby tak dalej, raportuj tu codziennie co i jak :)

Ja tez bym chyba zrobila tak jak Vifi mowi ze wzgledu na badanie histopatologiczne...
12 lata 10 miesiąc temu #306653 przez gorla
Vifi Emka jest z Tczewa koło Gdańska, noo pewnie by musiała czekac na wyniki histop. ok. 3 tyg. bo one powinny wyjaśnić albo i nie jak u mnie

Aguska noo widze już już lepiej gadasz trzymam kciuki zeby nie przylazła @ :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #306658 przez @nulka
ale badanie histopatologiczne złuszczającego się endo nic nie da, a zarodek z 6tyg raczej nie jest do zbadania
12 lata 10 miesiąc temu #306663 przez Mirella
ale dlaczego Wy mówicie jakby wszystko było przesądzone? :( aż sie boję że możecie mieć rację..................................
12 lata 10 miesiąc temu #306676 przez @nulka
Mirella teoretyzuję bo wg norm Bhcg jeszcze nie jest źle
12 lata 10 miesiąc temu #306688 przez gorla
@nulcia zbadaja nawet taki zarodek, jak sa wady to wykaże, pod warunkiem ,że np. podczas zabiegu bedzie w środku, bo jak nie, jak u mnie to samo endo nic nie da.

Ja wierze że bedzie dobrze i zaciskam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306691 przez ViFi
Gdańsk

www.znanylekarz.pl/robert-klimaszewski/ginekolog/gdansk może ten

myślę że nie powinna sie dać tak czesto badać bo obruszają....jak jest kruszynka

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu #306694 przez @nulka
gorla napisał:

@nulcia zbadaja nawet taki zarodek, jak sa wady to wykaże, pod warunkiem ,że np. podczas zabiegu bedzie w środku, bo jak nie, jak u mnie to samo endo nic nie da.

Ja wierze że bedzie dobrze i zaciskam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

o to mi chodziło
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży