BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 7 miesiąc temu #351815 przez sylwka727
princess rozumiem Cię ja też jestem nieraz na skraju obłędu,płacze jak widze małe dzieci albo kobiety w ciąży, a najgorsze to że po śmierci moich dzieci koleżanki jedna po drugiej zaczęły rodzić a w dzień w którym powinnam rodzić musiałam iść na chrzciny do szwagierki obłęd!

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #351858 przez Marta M
Ajłona przepraszam że dopiero teraz ale gratuluje i witam Frnulka :) Koniecznie nam go tu pokaż..a jakie wymiary piękne i 10pkt...gratki kochani :)
12 lata 7 miesiąc temu #351863 przez Kajo
Widzę, że dzisiaj wszystkie mamy doła na widok brzuszków ;)

Sylwia jak tam Twók okres, nadal takie sąłbe plamienie?
12 lata 7 miesiąc temu #351864 przez gosiak
no wiosna to chyba najgorszy czas staranek, bo wrzystkie brzuchate wychodzą na spacery :S :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 7 miesiąc temu #351872 przez Marta M
Kochane tulę Was ogromniaście...rozumiem Was bardzo dobrze...i wspieram w Waszych starankach :kiss: :kiss:
12 lata 7 miesiąc temu #351882 przez sylwka727
No właśnie Kajo jakaś masakra dalej tak więcej śluzu jest szyjka średnio twarta i średnio otwarta boli przy badaniu i pachwiny ciągną o co kaman :unsure:

Moje Aniołki[*]
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #351887 przez Kajo
sylwka727 napisał:

No właśnie Kajo jakaś masakra dalej tak więcej śluzu jest szyjka średnio twarta i średnio otwarta boli przy badaniu i pachwiny ciągną o co kaman :unsure:

Kurcze a zrób mimo wszsytko jutro lub może pojutrze test. Wiesz co nie nakręcając się oczywiście, ale widzisz ja np w pierwzej ciąży w pierwszym miesiącu miałam okres. On był inny ale wtedy byłam tak zabiegana, że nie zauważyłam i dopiero w 9 tygodniu ciąży dowiedziałam się, że noszę w sobie maleństwo. Tylko tak jak Ci pisałam wszystko mi śmierdziało i senna strasznie byłam.

A rozumiem, że przez ostatnie miesiące miałas już normalny okres? Już się unormował po porodzie?
12 lata 7 miesiąc temu #351951 przez princess
Do tego jeszcze moja koleżanka z pracy rano płakała, bo okres się jej spóźnia i czuje, że jest w ciąży, nie chce tego dziecka i że się załamie... ja jak tego słuchałam to nie wiedziałam, czy ogarnia mnie złość czy płacz... no i dzisiaj wieczorem nadeszła wiadomość, że jednak ta koleżanka jest w ciąży, robiła betę i jest totalnie załamana... Ma męża, jedno dziecko, dobrze zarabia, wszyscy zdrowi. Nie wiem, czego tu rozpaczać. Do tego okazało się, że moja 40 letnia ciotka jest w ciąży z 4 dzieckiem... Nie rozumiem tego świata, dlaczego rozdawane jest nie po równo? Dlaczego te kobiety, które chcą nie mogą, a te, które nie chcą mają na siłę? Odpowiedzi zna pewnie tylko Bóg...
12 lata 7 miesiąc temu #351964 przez princess
Sylwka, lepiej zrób test, ja też słyszałam o przypadkach okresu/plamienia w ciąży. Czekamy na wynik ! :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #351968 przez Kajo
princess napisał:

Do tego jeszcze moja koleżanka z pracy rano płakała, bo okres się jej spóźnia i czuje, że jest w ciąży, nie chce tego dziecka i że się załamie... ja jak tego słuchałam to nie wiedziałam, czy ogarnia mnie złość czy płacz... no i dzisiaj wieczorem nadeszła wiadomość, że jednak ta koleżanka jest w ciąży, robiła betę i jest totalnie załamana... Ma męża, jedno dziecko, dobrze zarabia, wszyscy zdrowi. Nie wiem, czego tu rozpaczać. Do tego okazało się, że moja 40 letnia ciotka jest w ciąży z 4 dzieckiem... Nie rozumiem tego świata, dlaczego rozdawane jest nie po równo? Dlaczego te kobiety, które chcą nie mogą, a te, które nie chcą mają na siłę? Odpowiedzi zna pewnie tylko Bóg...

Princess niestety właśnie często tak jest, że ten kto nie chce to właśnie zostanie obdarowany. Moja kumpela rodzi na dniach a najlepsze jest to, że ja bardziej niż ona sama chcę tego dziecka. Dla niej to problem i coś "ble" jak mi dzisiaj powiedziała. Nie widzi nic pozytywnego z przyjścia na świat jej maluszka i musi pogodzić się z losem. Ja jej mówię, że za moment zobaczy swoje ukochane maleństwo a ona na to, że wtedy zacznie się prawdziwy problem. Także widzisz jak to jest na tym świecie. Sprawiedliwość jak nie wiem!
12 lata 7 miesiąc temu #351979 przez princess
Mnie jeszcze ryje moja przyjaciółka, która jak się dowiedziała w październiku, że jestem w ciąży to sama też szybko zadziałała i jak ja w grudniu straciłam, to ona w Boże Narodzenie dowiedziała się, że jest w ciąży. Jak ja straciłam to powiedziała tylko tyle, że myślała, że nasze dzieci będą się razem wychowywać. Przy czym twierdzi, że tej ciąży nie planowała. A ja uważam, że po prostu na zasadzie "Ty jesteś w ciąży to ja też". Cały czas bombarduje mnie opowieściami o swojej ciąży, przypomina mi moje przeżycia i stresy. Do tego pali fajki, nie dba o siebie zbytnio i zadowolona. A ja na siebie chuchałam i dmuchałam i nie udało się. Myślałam, że jest moją przyjaciółką, ale przez sytuacje z naszymi ciążami zmieniłam o niej całkowicie zdanie... Nie zważa na nic, jak opowiada o ciąży to nie pomyśli, że mi byłoby przykro, bo ja też byłabym teraz w ciąży itp itd... szkoda gadać, dobra, już nie przynudzam. Miłej nocki
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #351986 przez Kajo
princess napisał:

Mnie jeszcze ryje moja przyjaciółka, która jak się dowiedziała w październiku, że jestem w ciąży to sama też szybko zadziałała i jak ja w grudniu straciłam, to ona w Boże Narodzenie dowiedziała się, że jest w ciąży. Jak ja straciłam to powiedziała tylko tyle, że myślała, że nasze dzieci będą się razem wychowywać. Przy czym twierdzi, że tej ciąży nie planowała. A ja uważam, że po prostu na zasadzie "Ty jesteś w ciąży to ja też". Cały czas bombarduje mnie opowieściami o swojej ciąży, przypomina mi moje przeżycia i stresy. Do tego pali fajki, nie dba o siebie zbytnio i zadowolona. A ja na siebie chuchałam i dmuchałam i nie udało się. Myślałam, że jest moją przyjaciółką, ale przez sytuacje z naszymi ciążami zmieniłam o niej całkowicie zdanie... Nie zważa na nic, jak opowiada o ciąży to nie pomyśli, że mi byłoby przykro, bo ja też byłabym teraz w ciąży itp itd... szkoda gadać, dobra, już nie przynudzam. Miłej nocki

Pamiętaj, że znajomych prawdziwych znajomych, przyjaciół poznajemy w biedzie. Ja w ten sposób miałam niezłe sito wśród znajomych i zostali tylko Ci, którzy byli ze mną własnie w tych najcięższych chwilach. Doskonale Cię rozumiem, jak to niektórzy nie pomyślą za bardzo i palną coś takiego. Mnie też wiele razy raniono i to w wielu sytuacjach, ale co nie zabije to wzmocni, więc i u Ciebie tez tak będzie. A głupią znajomą nie przejmuj się, ja mimo wszsytko wierzę, że gdzieś tam na górze ktoś czuwa nad nami i sprawidliwie osądza oraz rozdaje karty. :)
Miłej nocki
Ja jeszcze katuje Przepis na życie na stronie TVN:)bo mam zaległy odcinek
pa
12 lata 7 miesiąc temu #352026 przez sylwka727
Tak Kajo normalnie było, ale tak sobie myślę że może się nigdy nie przyglądałam tak bardzo jak teraz i nie widziałam @ jako @ była normalna tylko długość pierwsze 2 cykle były po 30 i 31 a teraz te 2 po 24 i 25

Princess ja jestem w podobnej sytuacji ja miałam rodzić 9kwietnia a moja szwagierka w połowie lutego o oni mimo iż my nie byliśmy po ślubie to ciąża była planowana a oni są jakieś 8 lat po ślubie mają 7letnią córkę to była wpadka i jajczał brat mojego że jak sobie dadzą radę że oni chcieli 1dziecko i jak sobie to potem przypomniałam to mnie szlak trafiał że oni nie chcieli dziecka a mają a my chcieliśmy i Bóg zabrał nam obydwóch synów. To było dla mnie okropne iść do nich i potem na chrzciny i patrzeć jak się zachwycają tym dzieckiem a wcześniej go nie chcieli i teraz całe życie patrząc na Kamilę będę widziała moich chłopców.

Moje Aniołki[*]
12 lata 7 miesiąc temu #352034 przez Kajo
sylwka727 napisał:

Tak Kajo normalnie było, ale tak sobie myślę że może się nigdy nie przyglądałam tak bardzo jak teraz i nie widziałam @ jako @ była normalna tylko długość pierwsze 2 cykle były po 30 i 31 a teraz te 2 po 24 i 25

Princess ja jestem w podobnej sytuacji ja miałam rodzić 9kwietnia a moja szwagierka w połowie lutego o oni mimo iż my nie byliśmy po ślubie to ciąża była planowana a oni są jakieś 8 lat po ślubie mają 7letnią córkę to była wpadka i jajczał brat mojego że jak sobie dadzą radę że oni chcieli 1dziecko i jak sobie to potem przypomniałam to mnie szlak trafiał że oni nie chcieli dziecka a mają a my chcieliśmy i Bóg zabrał nam obydwóch synów. To było dla mnie okropne iść do nich i potem na chrzciny i patrzeć jak się zachwycają tym dzieckiem a wcześniej go nie chcieli i teraz całe życie patrząc na Kamilę będę widziała moich chłopców.

Hej Sylwuś może jeszcze po prostu organizm dochodzi cały czas do siebie. Dlatego takie różnice.
A powiedz mi ekspercie od badania szyjki ;) czy ona przed okresem się obniża i staję się twarda? I pamietasz jak to było u Ciebie?czy wtedy nie badałaś położenia szyjki?

PS. Co do ludzi, to właśnie w takich ciężkich chwilach potrafią powiedzieć tak beznadziejne rzeczy, że szkoda gadać. Ja staram się nawet sobie nie przypominać tych niemiłych słów, wydarzeń, bo ludzka głupota i bezmyślność niestety nie znają granic.
12 lata 7 miesiąc temu #352038 przez sylwka727
Kajo Nie badałam ale z tego co dziewczyny pisały to w ciąży jest zamknięta i twarda i przed @ chyba(ale to chyba) się obniża więcej nie wiem ;)

Moje Aniołki[*]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży