BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 1 miesiąc temu #469107 przez sylwka727
Bidolku śliczna ta twoja Kamilka też chciałam taką córeczkę różowiutką, już ją widziałam w tych wszystkich sukienkach i różowych ciuszkach których nakupiłam multum. A czuję się dobrze i jestem spokojna bo jestem teraz pod dobrą opieką tylko tak dziwnie się od wczoraj czuję chociaż po moich przejściach powinnam być zadowolona że dziecko zdrowe ale wiadomo jak to kobieta w ciąży i jej hormony...

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
Temat został zablokowany.
12 lata 1 miesiąc temu #469108 przez MoNiaaa
sylwka wiesz jak to jest pewnosc to tak naprawde bedziesz miala po porodzie :P ale normalnie JAJA dobrze ze asz jeszcze czas na uzupelnienie gardroby ale ja bym juz chyba zglupiala i nie wiedziala w co wierzyc :P

http

]
12 lata 1 miesiąc temu #469111 przez anoda89
Monia mi też mówią że młoda jestem i jeszcze będę mieć dzieci, ja o tym wiem ale nikt mi Synka nie odda. Też bardzo chce być już w ciąży bo wiem że pomoże w ukojeniu bólu chociaż boje się że przez to zapomnę o Marcelku. Nie przejmuj się tym co ludzie gadają, ważne co Ty czujesz. Trzymaj się kochana.
12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469114 przez bidol
sylwka727 napisał:

Bidolku śliczna ta twoja Kamilka też chciałam taką córeczkę różowiutką, już ją widziałam w tych wszystkich sukienkach i różowych ciuszkach których nakupiłam multum. A czuję się dobrze i jestem spokojna bo jestem teraz pod dobrą opieką tylko tak dziwnie się od wczoraj czuję chociaż po moich przejściach powinnam być zadowolona że dziecko zdrowe ale wiadomo jak to kobieta w ciąży i jej hormony...

Sylwka
- całkowicie Cię rozumiem - Czyli córeczka u Ciebie?? Jak na imie będzie miała??
a tu jeszcze masz - zapatrz się :lol:
Załączniki:
12 lata 1 miesiąc temu #469132 przez MoNiaaa
Anoda nie mow tak nawet nigdy nie zapomnisz o Marcelku do tego mozesz zawsze isc zapalic swieczke i sie pomodlic a on zawsze bedzie w Twoim serduszku i napewno kiedys powiesz jego rodzenstwu o jego istnieniu.

mi jest o tyle trudniej ze nikt tego nawet jak poronienia nie traktuje juz nie mowiac o stracie dziecka...bo u mnie okazalo sie ze zarodek wogole sie nie rozwinal i kazdy mowi ciesz sie ze tam nic nie bylo bo jakbys dziecko poronila to byloby gorzej...
czasem sie czuje jakbym w urojonej ciazy byla a przeciez to byl muj malutki dzidzius!!!!!czemu nikt tego nie rozumie?

http

]
12 lata 1 miesiąc temu #469134 przez sylwka727
Bidolku miała być córka od 2 miesięcy co wizytę mówiła że chyba córka więc ja na 100% się nastawiłam a wczoraj na 3d się dowiedziałam że syn i nie mogę wyjść z szoku

Moje Aniołki[*]
12 lata 1 miesiąc temu #469139 przez emka
Bidol Kamilka cudna :) POzdrawiam :kiss:

MOnia NIe sugeruj się tym co gadają inni twoje pragnienia są najważniejsze, inaczej nie będziesz szczęśliwa :) POdziwiam Cię, że mając 23 lata już pragniesz drugiego dziecka, pamiętam, że jak urodziłam Wiki to miałam troche dość :blink: Teraz tego żałuję... :blink: Ale taki był mój wybór wtedy... mimo komentarzy "Kiedy drugie?'

Sylwka Hehe dobre :) Dobrze że teraz a nie przy porodzie takie suprise! Ale co tam płeć, zdrowie najważniejsze :) :lol:

@nulka Masz dużo racji, wszystko zależy od człowieka i nie tylko w tym zawodzie.

Lacra Prosimy o relacje z pierwszych tygodni ciąży :) Piszesz już na cieżarówkach? Buziole, wygłaskaj brzuchola :) NO i odezwij się czasem :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 1 miesiąc temu #469145 przez bidol
sylwka727 napisał:

Bidolku miała być córka od 2 miesięcy co wizytę mówiła że chyba córka więc ja na 100% się nastawiłam a wczoraj na 3d się dowiedziałam że syn i nie mogę wyjść z szoku

no to tak jak u Nas - na kilku wizytach miał być syn -już się nastawiłam :) wybraliśmy imie (Szymek) ubranka po Sebie poprane poprasowane ułożone w komodzie :laugh: Kolejne USG ( też 3D) córa :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: na początku czułam rozczarowanie i to straszne :huh: ale po pewnym czasie cieszyłam się że to córeczka- a teraz za nic w świecie nie zamieniła bym jej za synka - baaardzo się cieszę że to dziewczynka :laugh:
też tak masz?? czy jeszcze się nie oswoiłaś??

Emcia - :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 1 miesiąc temu #469150 przez sylwka727
Bidolku Też tak mam i nie mogę się oswoić z tym tym bardziej że odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć córkę i jak tylko dowiedziałam się że dziewczynka od razu poleciałam do sklepu a wczoraj jak głupia się rozpłakałam a wiem że powinnam się cieszyć że jest zdrowy... Ale za bardzo się nastawiłam i mi ciężko wcześniej jakbym coś takiego przeczytała to bym była zła jak tak można jeśli dziecko zdrowe ale hormony robią swoje...

Moje Aniołki[*]
12 lata 1 miesiąc temu #469184 przez julka2404
Sylwia gratuluję syneczka. :laugh: Moja koleżanka miała mówione że będzie druga córka, mąż lekko zawiedziony.Ale cóż. ;) A gdy urodziła synka to zemdlał na porodówce z szoku :cheer: i ze szczęścia :lol:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 1 miesiąc temu #469198 przez MoNiaaa
jednak jesczze dosyc czesto zdazaja sie pomylki:P wiadomo my jako rodzice szybko sie przyzwyczajamy do plci ale po porodzie pewnie bedziesz szalala za szczescia ze masz synka :)

emka ja jak urodzilam Julke od razu sie zastanawialam kiedy drugie jak skonczyla rok mialam taki okres ze moze teraz ale maz wtedy w delegacji pracowal i powiedzialam sobie ze nie bede drugiego dziecka znowu sama wychowywala i poczekam az zmieni prace i sie jakos unormuje no i zmienil do tego ja znalazlam stala prace z normalna umowa wiec czemu nie..czekalam tylko zeby trafic na moj upragniony termin...no ale jak widac nic w zyciu nie jest pewne
zawsze chcialam miec dzieci z mala roznica wieku a ze Julka sie tak wczesnie trafila to czeba isc za ciosem :)
glupio mi tylko w szpitalu bo dziwnie sie patrza jak taka mloda w ciazy i to z drugim...przy julce tez sie dziwili ale nie w jakis chamski sposob tylko pozytywnie

http

]
12 lata 1 miesiąc temu #469201 przez julka2404
Emka ja też miałam dość jak się Miłosz urodził. I też chciałam odpocząć .I teraz żałuję. :angry:
Gdy byłam w ciąży z młodym to lekarz nie powiedział mi płci bo nie był pewny. A ja czułam że to dziewczynka.Tak bardzo chciałam córeczkę. A gdy podali mi Miłoszka po porodzie to płeć już nie była ważna. Był taki piękny! :lol:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 1 miesiąc temu #469214 przez emka
JUlka Wzruszyłam sie, bo u mnie było tak samo ale odwrotnie, ja nie chciałam wiedzieć, potem chciłam, ale wiki sie odwróciła, no i zostało tajemnicą. NO ale ja chciałam chłopca, wierzyłam ze będzie chłopiec, miałam tylko dla chłopca imiona, ciuszki zółte i zielone bo nie było pewności ale wózek niebieski :). NIe zebym nie chciała dziwczynki, tylko jakoś tak samo wyszło... Urodziłam przed terminem, więc to też zaskoczyło... No i podali mi dziewczynkę! I zapytali o imię, a ja wydukłam... "Niunia" :) Długo tak na nią mówiliśmy, oczywiście miała już imię... :woohoo:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469227 przez julka2404
EMKA jak się urodził Miłosz to ja w szoku i mówię do męża- jak my mu damy na imię? :cheer:
Byłam taka pewna że to będzie dziewczynka że nawet imienia dla chłopca nie mieliśmy wybranego! :lol: A mój P szczęśliwy jak paw. Lekarz mnie szyje a on wpada i się mnie pyta jaki jest numer telefonu do jego mamy bo zapomniał :lol: lekarz myślałam że padnie ze śmiechu :laugh: Mamy z meżem konflikt krwi i musieli młodemu od razu zbadać krew. Podaje pielęgniarka wyniki lekarzowi a lekarz na głos A rh + i nagle słyszymy a mój P drze sie przez telefon na korytarzu: Mamo nawet moją krew ma haha :lol: lekarz aż usiadł na krześle ze śmiechu! :side:

U mojego P w rodzinie są same dziewczynki i tylko my mamy chłopca więc to kolejny powód do dumy dla mojego męża! Zresztą młody to klon tatusia :-) i cycuś mamusi :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #469229 przez MoNiaaa
kazdy chyba zawsz od poczatku ma swoj typ co do plci i po wiesci ze to jednak ta druga plec nadchodzi rozczarowanie i jakis tam smutek ale w rezultacie kocha sie nad zycie bo to nasz maluszek:)
w pierwszej ciazy jakos wszystko jedno mi bylo ale teraz to mi sie marzy druga dziewczynka ale los lubi psikusy robic wiec nastawiam sie ze moze byc calkiem inaczej:P

http

]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży