BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 8 miesiąc temu #13800 przez eash
szczerze? twoje dzieciatko mi pomaga. jak tak patrze na ten usmiech, to mi sie od razu lzej na sercu robi :)

Sara - jakie ty masz piekne imie...! dopisuje do mojej listy imion preferowanych dla malucha, hihi :)

no, a teraz juz sie powoli zbieram, bo mam w planach jechac do babci mojej, co wlasnie sie budzi po operacji w szpitalu.
Temat został zablokowany.
14 lata 8 miesiąc temu #13801 przez grazia
witam dawno sie nie pokazywalam na forum mam duzo pracy jestem zmeczona za 5 dni termin miesiaczki niewiem czy tym razem sie udalo czy w maju bede jechalado Bialegostoku porozmawiac o in vitro i ustalic termin kiedy bede mogla zaczac brac leki przygotowujace mnie do zabiegu a jesli chodzi o ludzi mnie to nie obchodzi co gadaja to moje zycie i nikt nie ma prawa decydowac o moim zyciu codziennie mysle kiedy bede mogla sie pochwalic testem a pozniej brzuszkiem przeraza mnie zabieg in vitro ale dluzej nie bede juz czekala na cud pozdrawiam aws wszystkie bziaki pa

grazia
14 lata 8 miesiąc temu #13802 przez sara125
dziekuje eash... i nie lam sie:) wszystko bedzie dobrze i bedziesz miala swoje upragnione dzieciatko:)
i wszystkie Sary sa bardzo inteligentne i zaradne:) trzymam kciuki
14 lata 7 miesiąc temu #13822 przez Mirella
Eash, kochana jesteś, że tak mówisz, buźka dla Ciebie od nas obu :)
Ty też się doczekasz takiego śmiechulca w domu, zobaczysz. Ja długo czekałam, tak naprawdę od pierwszej decyzji o dziecku, poprzez zaprzestanie i ponowne starania, to chyba z pięć lat minęło, ale już nie pamiętam ani tych lat, ani tych łez, to wszystko się później zapomina, pozostaje tylko świadomość, że warto czekać, warto się starać i zrobić WSZYSTKO i jeszcze trochę.

Grazia, kurczę, no mam nadzieję ze test pozytywny wyjdzie, in vitro to ciężka sprawa... i fizycznie i psychicznie.
Trzymam kciuki żeby się obyło bez :)
14 lata 7 miesiąc temu #13839 przez angellika1
Eash - na to wychodzi że staramy sie w tym samym czasie hihi a raczej starałyśmy bo ja sobie naprawde odpuściłam, będe zagląać i pisać na forum ale nie łudze sie że zajde w ciążę :( zreszta jak już wcześniej pisałam to ten cykl był stracony bo przegapiłam te dni... a zresztą co to za różnica i tak by nic z tego nie wyszło

grazia trzymam kciuki i mam nadziee ze za 5 dni Twój teścik pokaże 2 kreseczki :)
14 lata 7 miesiąc temu #13853 przez eash
czesc dziewczyny. ja znow dzisiaj w pracy i jutro tez - taki los... :( a moze i troche dobrze - mniej mam czasu na myslenie o klopotach. jutro chce zrobic test, chociaz to dopiero 28 dzien cyklu bedzie, powinnam zaczekac do 30... mysle jednak, ze znow nic z tego nie bedzie, czuje zblizajacy sie okres (spadek nastroju, krostki na twarzy, zmeczenie). i nastawiam sie w zasadzie na badania i jakies leczenie, chyba czas najwyzszy na to. jednak, mimo wszystko, trzymajcie kciuki. moze akurat...?
14 lata 7 miesiąc temu #13858 przez Madzia89862
trzymamy za ciebie kciuki eash i za pzostale za grazie i angelike rowniez:)
14 lata 7 miesiąc temu #13862 przez eash
no, i popsul mi sie nastroj... :( znow mi sie to zdarzylo - tym razem jedna ze starszych babek, ktorych cala grupa ma dzisiaj dwudniowa imprezke w naszym obiekcie, zapytala mnie ni stad, ni zowad "kiedy pani ma rodzic?". zatkalo mnie. ludzie, NIE JESTEM W CIĄŻY! "prosze pani, nie jestem w ciąży, przepraszam..." sluchajcie, ja wiem, ze jestem gruba, ale znow nie do przesady, nie waze 100 czy 120kg! poza tym nawet gdybym wazyla 100 czy 120kg - to czy kazda tega kobieta piec razy w tygodniu slyszy od kogos, ze jest w ciąży? bo mi sie wydaje, ze tylko ja. poza tym ja zawsze bylam gruba, a jakos do tej pory tego rodzaju aluzji nie slyszalam. ani w liceum, ani na studiach... jak to mozliwe, ze slysze je wlasnie teraz, gdy bezskutecznie probuje zajsc w ciaze i wciaz nie moge? co za paranoja, Jezu... :( a moze ja zaczynam miec ciaze urojona i podswiadomie poruszam sie, ubieram, mowie tak, jakbym byla w ciazy? no nie wiem, moze to widac jakos? zaczynam popadać w obłęd!
14 lata 7 miesiąc temu #13864 przez magda-w1980
eash nie pozwól, zeby jakieś baby zepsuły Ci nastrój na cały dzień! Może posłuchaj porady mirelli i powiedz że planujesz dziecko za ok. 3 lata, a one napewno puszczą famę pod sklepem i reszta odpuści, sprubuj tak!

Ja ostatnio rzuciłam się w wir pracy i przestałam myśleć o staraniach co nie znaczy że zrezygnowałam całkowicie. Jestem krótko przed @ ale wydaje mi się że i tak dostanę niepowołanego gościa... tak czuję... Wogóle tak jakoś dziwnie w tym miesiacu miałam, przed- w trakcie- i po owulacji potwornie bolały mnie piersi a teraz krótko przed @ nie bolą wogóle, do tego dziś pojawił się śluz, niewiem o co chodzi... Ostatnio spotkałam się z długo niewidzianymi znajomymi i pierwsze co usłyszalam to to, że mi piersi urosły i czy jestem w ciąży; faktycznie piersi mam większe ale w ciązy raczej nie jestem... Nie chcę sobie wkręcać bo po co mam mieć doła jak ostatnio, lepiej nastawic sie że nic z tego. Za parę dni się okaże jak jest faktycznie.
Dziewczyny jakoś nie mam ostatnio ochoty na seks, może to spowodowane jest myślą w mojej głowie że i tak skończy sie na inseminacji-sama niewiem czy to to, jak myślicie? Kurcze tylko jak tu się starać jeśli nie ma się ochoty?- z powietrza nic sie nie bierze...
14 lata 7 miesiąc temu #13868 przez angellika1
eash - też nie mam filigranowej figury :( też mi sie zdarzyło że jakiś tam klient powiedział " o! gratuluję " i spojrzał na mój brzuch, a ja mu na to och dziekuję panu wiedziałam, że te spodnie będą na mnie świetnie leżały :) a on zgłupiał. Nie bierz tego sobie do serca co ludzie gadją, ja jestem tego zdania, ze lepiej, że gadają niż mieli by w ogóle nic nie mówić przynajmniej jestem zauważalna i warta uwagi skoro o mnie mówią :) także gówka do góry a zawsze sie znajdzie jakaś riposta dla ciekawskich :)
ja praktycznie jestem całe życie na diecie... teraz też schudłam 4 kilo także taki nasz los kochana :)

Tak samo jak magda nie mam ochoty na seks jakoś tak dziwnie sama sie nie poznaje :( @ mi sie zbliza na 100% mam takiego nerwa że bez bejsbola nie podchodz,no ale cóż nic na to nie poradzę , wiem, że jest dużo przyczyna takiego nastroju a najważniesza ta ta że nie ma 2 kresek. Nie ma i nie będzie!

pozdrawiam
Was
14 lata 7 miesiąc temu #13869 przez Madzia89862
smutno mi ochane ze tak ciezko to przechodzicie i z takimi oprami...:(ale i wy bedziecie mialy swoje malenstwa!zobaczycie.a jezeli chodzi o seks to miallam jeszcze wieksza ochote na samym poczatku ciazy.przed spodziewana miesiaczka rowniez a jak juz sie okazalo ze jestem w ciazy to jeszcze bardziej.i wsumie tak do rozwiazania ochota mi nie przechodzila:p.3mama za was kciuki
14 lata 7 miesiąc temu #13873 przez Mirella
Angellika, nie ma i nie będzie to mogą kibice na Legii krzyczeć, albo gdzieś, ale Ty tak gadać nie masz prawa, ciotka Mirella zabrania :P

Tak sobie tu zaglądam co chwila i cały czas czekam na dobre wieści, kciuki trzymam cały czas i cały czas o Was myślę. Gdyby dzieci brały się z cudzych myśli to byście mogły każda swoje przedszkole zakładać :)
14 lata 7 miesiąc temu #13874 przez angellika1
eh Mirella Ty to potrafisz poprawić humor ale sie uśmiałam z tą Legią :D Kochana jesteś buziaki
14 lata 7 miesiąc temu #13884 przez Mirella
zawsze do usług, też buziaki :) :) :) :)
14 lata 7 miesiąc temu #13888 przez kivi
Mirella jesteś wyjątkowa!!!!!!!!!

Wszystkie jesteście super, ale Mirella jak coś palnie to już palnie...i jak się ją czyta zapomina się o wszystkich smutkach i niepowodzeniach!!! Przyznajcie się dziewczyny!!! Odrazu pozytywne myślenie wróciło do Waszych głów? Napewno! więc do dzieła...czynić nowe życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buziaki dla Wszystkich

Uściski dla ciotki Mirelli !!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia