BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 11 miesiąc temu #12710 przez magga146
ale super macie dziewczyny z tymi fasolkami :laugh: duuuużo zdrówka życzę :)
Temat został zablokowany.
14 lata 11 miesiąc temu #12717 przez sasasasa
sunaja21 fasolka super:)
14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #12727 przez kivi
śLICZNA fASOLA :-) PIĘKNA :-) JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ KOLEJNEGO usg A TY sunaja21?
14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #12730 przez magga146
i pomyśleć że to mały człowieczek :) super
ehhh jak ja bym chciała ale wierze ze i mi sie uda...kiedyś

kivi a kiedy nastepne usg?
14 lata 11 miesiąc temu #12731 przez kivi
Uda się!!!!!!!!!!! Wszystkim Wam się UDAAAAAAAAAAAAA

kolejne USG w 10 tygodniu... :-)
14 lata 11 miesiąc temu #12733 przez sunaja21
kivi - ja już tez nie moge sie doczekac kolejnego usg a ten czas tak pomału płynie... kolejna wizyta dopiero 4 maja ... musze na nia badania porobic /morf, mocz, tarczyca itp/
magga146 - witamy i trzymamy kciuki za ciebie również... ja przeszłam przez wszystko co można było zrobić żeby sprawdzić dlaczego sie nie udaje - troche tych pułapek było ale doczekalismy sie tego cudu i warto było przez to wszystko przejsc, chyba dzięki temu jeszcze bardziej wyczekuje tego maleństwa... zobaczysz tobie też sie uda :) pozdrawiam

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
14 lata 11 miesiąc temu #12734 przez magga146
ja to mam problemy z tarczyca, mam wole obojetne z guzkiem wiec u mnie hormony troche warjuja i pewnie dlatego nie bardzo moge zajść w ciąże. no ale probuje musze teraz troche wyluzowac bo w ostanim czasie troche swiruje. teraz z mezem bylismy w krakowie i myslalam ze tam to napewno nam sie uda i przed@ juz prawie bylam pewna ze jestem ból piersi zawsze mam przed@ ale teraz był jakis taki wiekszy ale niestety dostłam@ jeden dzien po terminie :( troche załamka bierze zwłaszcze ze widze ze maz tez by chiał ale probuje nie brac tego do głowy. czekam do 20 na wizyte u pani ginekolog i zobacze.
14 lata 11 miesiąc temu #12735 przez sunaja21
ja tez mam tarczyce i endokrynolog powiedział mi jak sie staraliśmy że zajde dopiero jak zbije hormon do 1.5 a miałam 4,28 - i dokładnie było tak jak powiedział w momencie gdy osiagnełam wynik 1,32 po 2 tyg były 2 kreski!także podstawa to dobrzy lekarze!miałam rowniez za wysoką prolaktyne ktora rowniez blokowała zajscie- i tez bralam tabletki!pozniej byłam jeszcze na drożności jajowodów gdzie okazało sie ze jeden z nich był zablokowany przez zrosty od wysrostka!także mysle ze najpierw lepiej zaczac od badań, wyprostowac wszystko i wtedy być spokojnym i działac!przed tymi wszystkimi badaniami ciagle tylko sie nakrecałam dlaczego nie wychodzi?co jest nie tak? teraz wiem że najlepsze co zrobiliśmy to to że zrobilismy wszystkie badania i w przeciagu 2 miesiecy było po problemach :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #12736 przez magga146
tak tylko że u mnie jest taki problem że ja hormony tarczycy mam w normie dlatego mam wole obojętne guzkowate. co do prolaktyny to jakieś pół roku temu robiłam i też było ok. lekarza endykrynologa mam naprawde dobrego a mam porównanie bo od szkoły podstawowej się lecze na tarczyce. co do pani gin to też nie narzekam robi wszytskie potrzebne badania zwłaszcza że mam prywatne ubiezpieczenie z pracy i nie musze się przejmować kosztami więc robie jaki się tylko da. teraz jak pojde to moze pwoiem jej i tym badaniu na droznosc jajników. juz jak byłam u niej ostatnio to mowiła ze jak po slubie przyjde do niej nie w ciazy to sie zrobi jakis powazniejsze mi i memu mezowi

sunaja21
a powiedz mi jakie były to dokładnie badania na jaki hormon. ja jestem teraz 7dc więc już za poźno chyba na prolaktyne
14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #12741 przez sunaja21
po pierwsze badanie nasienia meża
potem ja robiłam badanie hormonow:
tsh, T3 - tarczyca
prl- prolaktyna
shbg
testosteron
potem miałam ocene owulacji
potem droznośc jajowodow
ja robiłam badania hormonów chyba po @

14 lata 11 miesiąc temu #12756 przez grazia
witam u mnie nic nowego wlasnie wybieram sie na zastrzyk pregnyl, tak Sasasasa jestem ze SZCZYTNA JESLI CHODZI O LEKARZA TO CHODZE do dok.Kasprowicza kolezanak mi go polecila on pomógl jej zajsc w ciaze mi niestety nie moze pomoc ostatnio powiedzial ze jesli teraz nie zajde to mam sie szykowac na in vitro , a ty do kogo chodzisz ja kiedys jezdzilam do OLSZTYNA do doktor Romaszko ale ona zawsze mówila ze wszystko jest ok i tak przez dwa lata mnie oszukiwala zmienilam na profesora w bialymstoku u niego leczylam sie ok poltora roku pózniej sobie odpuscilam na jakis czas a teraz od 6 miesiecy chodze do Kasprowicza jestem tym wszystkim zmeczona pozdrawiam was i trzymam za was moje panie kciuki

grazia
14 lata 11 miesiąc temu #12771 przez Mirella
Eash, ja Cię nie dobijam i nie dołuję tylko dzielę się wiedzą, żebyś nie mogła kiedyś powiedzieć: 'dlaczego do diabła nikt mi nie powiedział, że tusza utrudnia???" No ale bardzo proszę bez tekstów typu,:" wszystko moja wina" tylko chłopa na badania wysłać. Wyraźnie Sunaja napisała: po pierwsze badanie nasienia męża. I będzie dobrze, zobaczysz :)

Sunaja fasolka cudna, już mi się drugiej chce jak sobie te Wasze oglądam :D

Magga, Tobie też się uda, czarownica Ci to mówi :P

Grazia, kurczę, długą drogę przeszłaś... No, ale długich dróg się na darmo nie przechodzi, to niedługo i nad Twoją fasolką będziemy cmokać z podziwu :)

A cała reszta przytulać sie do facetów, robić testy i donosić radosne wieści, czekamy jak nie wiem co :) :) :)
14 lata 11 miesiąc temu #12796 przez magda-w1980
Mirella, ja sie przutulam - i nie tylko :) ale kurcze nic mi nie wychodzi, no i niestety nerwy zaczynają chwilami puszczać...
14 lata 11 miesiąc temu #12819 przez magga146
czesc dziewczyny
ja własnie siedzie sobie w pracy i pije poranna herbatke i przegladam sobie forum
sunaja
no pani gin ostatnio mowiła że jak cos to wyśle męża na badanie nasienia. i tak z nim wstepnie rozmawialam na ten temat niby nie mial zachamowan ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. prolaktyna to chyba 3-4 dc trzeba wykonaywac. tylko testosteronu nigdy nie kazała mi zmierzyc, jak we wtorek do niej pojde to sie spytam jej. i sie sptam o ta droznosc jajnikow choc czytalam ze to nie koniecznie przyjemne badanie
:dry: .

dzisaj mnie cos ciagnie w prawym jajniku chyba nie jest możliwe zeby byla owulacja w 8dc? prawda.

grazia a może sobie wejdz na storne ranking lekarzy i zobacz sobie jakich ludzie polecaja w twojej okolicy.

pozdrawiam i czekamy na nastepna szczesciare :woohoo:
14 lata 11 miesiąc temu #12820 przez eash
grazia, nie łam się, nam też w końcu się uda, zobaczysz :)

mirella, tobie to tak łatwo mówić - zabierz chłopa na badania... ja chyba bede musiala podstepu jakiegos uzyc, pobrac mu we snie czy cos... :(

magga 146, sluchaj, a te zaburzenia miesiaczki to na czym polegaly? i nie byly czasem spowodowane przez odstawienie tabsow antykoncepcyjnych? bo ja wlasnie od lipca ubieglego roku nie biore pigulek i nie moge od tego czasu opanowac miesiaczki. wczesniej mialam jak w zegarku, regularnie, przewidywalnie, z objawami typu bol podbrzusza, obrzek piersi, sluz plodny, sluz nieplodny, brak sluzu i tak dalej. teraz - masakra. raz mam cykl 16 dni, raz 35, raz wszystko boli, raz nie boli nic, raz sluz jest non stop, a w nastepnym cyklu - w ogole nie ma. a gin - zwolennik tabsow - uparcie twierdzi, ze to nie ma nic wspolnego z pigulkami i ze badania hormonalne nic tu nie dadza i ze w ogole niepotrzebnie panikuje, bo to wszystko zupelnie normalne. a ja mam 26 lat i objawy jak przed menopauza :(
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia