- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286088 przez avika
Soniasq heh wlasnie spojrzalam wstecz, faktycznie pol strony moje… sorki tak jakos wyszlo
Agusia nie martw sie Twoj Jerzyk tak jak pisze Asik to leniuszek. Moj jest w sumie jakby nie bylo miesiac starszy (wczesniak) i tez pokazuje co potrafi jak ma wene i chce sie popisac a jak nie to zapomnij, ze sie chocby na plecki z brzuszka sie przewroci. Zobaczysz jeszcze Ci pokaze co potrafi ten Twoj maly lobuziak a wtedy to bedzie nie jedna rzecz a kilka pod rzad
Martucha nadrobisz jak bedziesz w formie a teraz do wyrka i niech Cie maz ogrzeje coby to paskudztwo ucieklo gdzie pieprz rosnie Daj znac co w poniedzialek lekarz powie, no i oby szybko bylo lepiej
Domii Tobie rowniez duzo zdrowka i wszystkim pozostalym mamusiom i maluszkom coby szybko zdrowialy
Asik ja nie wiem co ja zrobie jak moj lobuziak zacznie tak szalec jak Twoj Szymek… na dzien dzisiejszy to wydaje mi sie, ze nie podolam bo jak tu miec oczy dookola glowy, no jak Ty to robisz? Podziel sie sposobem bo to moje pierwsze
Kiniaa no mysmy tak poszaleli, ze chyba do nastepnych wyprzedazy trzeba bedzie zaciskac pasa ale za to synek zaopatrzony w ciuszki do rozmiaru 86/92 a na razie to wskakujemy w 68/74 wiec spoko zapasik jest jakby co
Kinia dzieki, ze spytalas bo ja tez chcialam spytac Haniu jak Ty to robisz, ze Fifi tak szybko sie uczy a teraz juz wiem
Monka masz jeszcze kawalek ciasta? Bo kusisz i teraz za mna chodzi slodkie
Edytko wrzucisz nowa fryzurke? Ciekawa jestem jak teraz wygladasz bez balejazu Edytko dlaczego? tzn wiem, ze bylas przyzwyczajona do balejazu bo ten ciemniejszy kolor dodawal kontrastu ale nie wydaje mi sie,zeby bylo fatalnie. Moze to kwestia przyzwyczajenia sie do zmiany? A jak nie zawsze mozna zrobic za jakis czas pasemka wiec nie smutaj sie kobietko
Agusia nie martw sie Twoj Jerzyk tak jak pisze Asik to leniuszek. Moj jest w sumie jakby nie bylo miesiac starszy (wczesniak) i tez pokazuje co potrafi jak ma wene i chce sie popisac a jak nie to zapomnij, ze sie chocby na plecki z brzuszka sie przewroci. Zobaczysz jeszcze Ci pokaze co potrafi ten Twoj maly lobuziak a wtedy to bedzie nie jedna rzecz a kilka pod rzad
Martucha nadrobisz jak bedziesz w formie a teraz do wyrka i niech Cie maz ogrzeje coby to paskudztwo ucieklo gdzie pieprz rosnie Daj znac co w poniedzialek lekarz powie, no i oby szybko bylo lepiej
Domii Tobie rowniez duzo zdrowka i wszystkim pozostalym mamusiom i maluszkom coby szybko zdrowialy
Asik ja nie wiem co ja zrobie jak moj lobuziak zacznie tak szalec jak Twoj Szymek… na dzien dzisiejszy to wydaje mi sie, ze nie podolam bo jak tu miec oczy dookola glowy, no jak Ty to robisz? Podziel sie sposobem bo to moje pierwsze
Kiniaa no mysmy tak poszaleli, ze chyba do nastepnych wyprzedazy trzeba bedzie zaciskac pasa ale za to synek zaopatrzony w ciuszki do rozmiaru 86/92 a na razie to wskakujemy w 68/74 wiec spoko zapasik jest jakby co
Kinia dzieki, ze spytalas bo ja tez chcialam spytac Haniu jak Ty to robisz, ze Fifi tak szybko sie uczy a teraz juz wiem
Monka masz jeszcze kawalek ciasta? Bo kusisz i teraz za mna chodzi slodkie
Edytko wrzucisz nowa fryzurke? Ciekawa jestem jak teraz wygladasz bez balejazu Edytko dlaczego? tzn wiem, ze bylas przyzwyczajona do balejazu bo ten ciemniejszy kolor dodawal kontrastu ale nie wydaje mi sie,zeby bylo fatalnie. Moze to kwestia przyzwyczajenia sie do zmiany? A jak nie zawsze mozna zrobic za jakis czas pasemka wiec nie smutaj sie kobietko
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez avika.
Temat został zablokowany.
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286092 przez avika
edytko edytowalam powyzej a teraz tylko powiem;, ze fakt raczej srednio podobne, ale wydaje mi sie,ze to kwestia moze tylko uczesania, bo ona miala potapirowane itd, a u Ciebie ulozone sa naturalnie, ale odcien to raczej na pewno nie taki jak na tamtej fotce. Jakby co to zawsze sie da cos z tym zrobic, szkoda tylko Twojego samopoczucia.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez avika.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- avika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Monka193
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #286102 przez Monka193
Avika Ciasto upiekłam na dzień Babci tak jakoś by do kawy było a z chęcią bym was poczęstowała jak by była możliwość teleportacji hi hi ale za to mogę wam przepis przesłać
Ciasto przekładane czekoladowo-bananowe
Składniki:
- 5-6 bananów
- 4-5 łyżek soku z cytryny
- dżem
Ciemny biszkopt:
- 5 dużych jajek
- 150 g drobnego cukru
- 125 g mąki pszennej
- 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
- 125 g miękkiego masła
- 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka posłodzonej kawy z mlekiem
Krem:
- 2 szklanki śmietanki kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
- 6 łyżek cukru pudru
- półtorej tabliczki mlecznej czekolady
Przepis:
Ciemny biszkopt: Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, dodać do masy. Następnie dodać cukier, zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej wbijać żółtka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy o boku 23 cm (lub tortownicy o średnicy 24 cm), wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25-30 minut. Ostudzone ciasto, przekroić wzdłuż na dwa płaty. Nasączyć obydwa ostudzoną kawą z dodatkiem mleka.
Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki. Około 1/3 masy odłożyć na bok, do reszty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach około 3/4 tabliczki czekolady.
Jeden placek posmarować dżemem, potem ułożyć banany przecięte wzdłuż, skropić je sokiem z cytryny, a następnie wyłożyć krem. Wyrównać i przykryć drugim płatem ciasta. Na sam wierzch wyłożyć odłożoną część śmietanki. Ozdobić resztą startej czekolady. Schłodzić.
SMACZNEGO!!
Ciasto przekładane czekoladowo-bananowe
Składniki:
- 5-6 bananów
- 4-5 łyżek soku z cytryny
- dżem
Ciemny biszkopt:
- 5 dużych jajek
- 150 g drobnego cukru
- 125 g mąki pszennej
- 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
- 125 g miękkiego masła
- 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka posłodzonej kawy z mlekiem
Krem:
- 2 szklanki śmietanki kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
- 6 łyżek cukru pudru
- półtorej tabliczki mlecznej czekolady
Przepis:
Ciemny biszkopt: Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, dodać do masy. Następnie dodać cukier, zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej wbijać żółtka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy o boku 23 cm (lub tortownicy o średnicy 24 cm), wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25-30 minut. Ostudzone ciasto, przekroić wzdłuż na dwa płaty. Nasączyć obydwa ostudzoną kawą z dodatkiem mleka.
Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki. Około 1/3 masy odłożyć na bok, do reszty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach około 3/4 tabliczki czekolady.
Jeden placek posmarować dżemem, potem ułożyć banany przecięte wzdłuż, skropić je sokiem z cytryny, a następnie wyłożyć krem. Wyrównać i przykryć drugim płatem ciasta. Na sam wierzch wyłożyć odłożoną część śmietanki. Ozdobić resztą startej czekolady. Schłodzić.
SMACZNEGO!!
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286104 przez Edyta
beti ale fryzjerka powiedzial ze trudno bylo zdjac kolor bo wiesz ja sto tysiecy odcieni mialam i ze za drugim razm bedzie lepiej na zywo wyglada lepiej bym powiedzila ale chodzilo mi o taki blond bardziej naturalny jasny jak wstawilam no coz mam za swoje nexte bedzie moze lepiej coz nic nie poradze jak mi sie zachcialo wariaci blond a wogole to juz nadrobilam i znow wam nie odpisze bo jakos skleroza mnie dopada no moze tak co zapamietalam Renatko imie Celina ma sie podobac Tobie i M i Celinie nie T wiec niech spada pchi Asik Super ze wszystko prawie sprzedalas Agus WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI IMIENIN No i solenizantka i solenizanta jak tacy sa co pokonczyli dane niesiace Martucha zdrowka dla Boryska no i innych dzieciaczkow co choruja Angelika zdrowiej i marsz do dentysty Adee dzieki za troske wczoraj i jakos ostatnio nie mam czasu ani humoru wiec dla tego tylko czytam nie pisze za wiele a no i dzis zostawilam silvie pierwszy raz z m i wiecie co wam powiem nie dal rady zadzwonil po T i jak weszlam do domu to mala juz byla spokojna ale ponoc zamna plakala i wolgole zla jestem ze poszlam do tego fyzjiera dla tego ten humor bo silvia mnie nie poznala a dotego bardziej sie smieje do T niz domnie jestem zazdrosna o swoje dziecko a pozatym to T juz znow zaczyna mnie troszku draznic zachowuje sie jak by to bylo jej dziecko :angry:a i upieklam wczoraj rolade dla M troche nie schludnie wyglada bo na sciereczce ale jest przepyszna domii to dla ciebie tak sie ja zawija aha i jeszcze cos mialam powiedziec Silvia proboje przekrecic sie z pleckow na brzuszek narazie nie wie jak sie odbic i lezy na boku i sie cieszy i macha nozkami a jak lezy na wznak to zaczela walic rekoma i nozkami jak by biegla i sie cieszy jak glupi do sera przytym
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Edyta.
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
12 lata 11 miesiąc temu #286126 przez a!gusia
mmm Edytka!ale mi smaka narobilas! wyglada pyyysznie!a codo fryzury-bardzo dobrze wygladasz!jak dziewczyny pisza-kwestia czasu kiedy sie przyzwyczaisz.ja mam krotkie wlosy to dopiero nic z nimi nie zrobie juz
teraz zmykam sie kapac i spac bo po wczorajszej nocy padam na twarz..papa do jutra!
teraz zmykam sie kapac i spac bo po wczorajszej nocy padam na twarz..papa do jutra!
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #286131 przez Edyta
Agus dzieki za pocieszenie a Twoje wloski odrosna nie ja mam za dlugie jakos nie bardzo chce scinac a ty wygladasz ladnie a nie jak stara baba wariaciu Moj no i milej nocki ja tez lece wlaczyc film i lulac bo juz w pizamce polezowuje Dobranoc
- maga4
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 11 miesiąc temu #286165 przez maga4
Beti z fotelika jestesmy zadowoleni.Jest latwy w montazu i wdaje sie solidny. Niezbyt dlugo go uzywamy ale tak jak juz pisalam moja znajoma ma go juz od 3 lat i to ona wlasnie nam go polecila. Na poczatku uzywalismy go z wkladka niemowlwca, ale teraz juz ja wyjelismy i jest ok.
Chcialam wam jeszcze napisac, ze Kuba od tygodnia nie chcial jesc. Wypijal po 70-80 ml i koniec jedzenia. 3 dni temu zmienilam mu smoczki na wieksze (3) i wypija cala butle i jeszcze mu malo. Chyba nie chcialo mu sie ciagnac z tych mniejszych. Lenuszek.
Chcialam wam jeszcze napisac, ze Kuba od tygodnia nie chcial jesc. Wypijal po 70-80 ml i koniec jedzenia. 3 dni temu zmienilam mu smoczki na wieksze (3) i wypija cala butle i jeszcze mu malo. Chyba nie chcialo mu sie ciagnac z tych mniejszych. Lenuszek.
- jkardasz
- Wylogowany
- gaworzenie
12 lata 11 miesiąc temu #286177 przez jkardasz
http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
Witamy sie z Lesiem bo cos moje dziecko spac nie chce:/ Odwiedzilismy dzis babcie i dziadka z prezentami i przy okazji z dziadkowego strychu spacerowke zdjelismy. No o myk, rozpakowana,zlozona i daaaawaaaj Leszka na testowanie. Mloy rozejrzal sie na boki, podotykal, pomacal i nagle wydal z siebie taki okrzyk radosci ze szok! a potem z 15 min sie smial glosno tak mu sie w spacerowce podobalo az zal i go bylo wyciagac. W gondoli to juz tak a styk lezy za syrkami dotyka konca :/ ale kurde nie wiem czy w spacerowce juz miasto moze przemierzac? ehhhhh
Sto lat na koniec dnia dla Celinki i Madzi
Martucha dzieki dzieki jakby co to wynegocjuje dobra cene
Adee a niech i obrasta w te piorka bo on zawsze taki skromny
Motylek Lesiu w ogóle z butelki nie chce pic, gryzie smoczek, bawi sie nim i na tym koniec.Kaszke lyzeczka je a wode albo czasem herbatke to z kubka tylko!!
Kinia torebka super stylowa
Edyta fryzura bardzo fajna tylko faktycznie tam na fotce to chyba tapirowane(?)
Zuzapocieszamy
Wszystkim choruszkom zdrowka zyczmy. A co do nocek to u nas codziennie tak samo 23, 1, 4, 7 i 8.30 pobudka. Ale dzis farfocel moj maly jakos do spania nic a nic sie nie ma. Siedzi obok i gada sobie gryzac paluchy! ja mu tlumacze ze jak sie spi to sie rosnie a on tylko do mnie "buuuuu" ehhhhhhhhhhhh
Sto lat na koniec dnia dla Celinki i Madzi
Martucha dzieki dzieki jakby co to wynegocjuje dobra cene
Adee a niech i obrasta w te piorka bo on zawsze taki skromny
Motylek Lesiu w ogóle z butelki nie chce pic, gryzie smoczek, bawi sie nim i na tym koniec.Kaszke lyzeczka je a wode albo czasem herbatke to z kubka tylko!!
Kinia torebka super stylowa
Edyta fryzura bardzo fajna tylko faktycznie tam na fotce to chyba tapirowane(?)
Zuzapocieszamy
Wszystkim choruszkom zdrowka zyczmy. A co do nocek to u nas codziennie tak samo 23, 1, 4, 7 i 8.30 pobudka. Ale dzis farfocel moj maly jakos do spania nic a nic sie nie ma. Siedzi obok i gada sobie gryzac paluchy! ja mu tlumacze ze jak sie spi to sie rosnie a on tylko do mnie "buuuuu" ehhhhhhhhhhhh
http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- jkardasz
- Wylogowany
- gaworzenie
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286226 przez Renata Anna
.
Edytka Moim zdaniem ( nie obraź się... ale ten blond mógłby do Twojej urody być nieco ciemniejszy. Nie jest źle, ale jakoś w ciemniejszym kolorze Cię widzę. Poza tym chciałam Ci napisać, że masz bardzo ładne oczy...
Asik ja też bym chciała sprzedać kilka mebli... myślisz, że by poszło?
My dziś byliśmy u dziadków z okazji ich święta. Moi rodzice byli przeszczęliwi... A Celina dostała od nich chodzik
Rodzice M też byli bardzo zadowoleni... i nawet dołożyli się do fotelika Celiny... Bardzo mi miło z tego powodu... A to ten fotelik...
Były 4 kolory do wyboru... czerwony, zielony, niebieski i różowo-fioletowy... Najbardziej urzekł mnie niebieski... A CO! Kto powiedział, że niebieski jest zarezerwowany dla chłopców...
Edytka Moim zdaniem ( nie obraź się... ale ten blond mógłby do Twojej urody być nieco ciemniejszy. Nie jest źle, ale jakoś w ciemniejszym kolorze Cię widzę. Poza tym chciałam Ci napisać, że masz bardzo ładne oczy...
Asik ja też bym chciała sprzedać kilka mebli... myślisz, że by poszło?
My dziś byliśmy u dziadków z okazji ich święta. Moi rodzice byli przeszczęliwi... A Celina dostała od nich chodzik
Rodzice M też byli bardzo zadowoleni... i nawet dołożyli się do fotelika Celiny... Bardzo mi miło z tego powodu... A to ten fotelik...
Były 4 kolory do wyboru... czerwony, zielony, niebieski i różowo-fioletowy... Najbardziej urzekł mnie niebieski... A CO! Kto powiedział, że niebieski jest zarezerwowany dla chłopców...
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Renata Anna.
Moderatorzy: ilona