BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #286086 przez Edyta
agus wyszlam jak taka z pod nie powiem czego wstawie foto ale prosze sie nie smiac :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286088 przez avika
Soniasq heh :blush: wlasnie spojrzalam wstecz, faktycznie pol strony moje… sorki tak jakos wyszlo :blush: :silly:

Agusia nie martw sie Twoj Jerzyk tak jak pisze Asik to leniuszek. Moj jest w sumie jakby nie bylo miesiac starszy (wczesniak) i tez pokazuje co potrafi jak ma wene i chce sie popisac a jak nie to zapomnij, ze sie chocby na plecki z brzuszka sie przewroci. Zobaczysz jeszcze Ci pokaze co potrafi ten Twoj maly lobuziak a wtedy to bedzie nie jedna rzecz a kilka pod rzad ;)

Martucha nadrobisz jak bedziesz w formie a teraz do wyrka i niech Cie maz ogrzeje coby to paskudztwo ucieklo gdzie pieprz rosnie :silly: Daj znac co w poniedzialek lekarz powie, no i oby szybko bylo lepiej :kiss:

Domii Tobie rowniez duzo zdrowka i wszystkim pozostalym mamusiom i maluszkom coby szybko zdrowialy :kiss: :kiss: :kiss:

Asik ja nie wiem co ja zrobie jak moj lobuziak zacznie tak szalec jak Twoj Szymek… :unsure: na dzien dzisiejszy to wydaje mi sie, ze nie podolam bo jak tu miec oczy dookola glowy, no jak Ty to robisz? Podziel sie sposobem bo to moje pierwsze :silly:

Kiniaa no mysmy tak poszaleli, ze chyba do nastepnych wyprzedazy trzeba bedzie zaciskac pasa :dry: ale za to synek zaopatrzony w ciuszki do rozmiaru 86/92 a na razie to wskakujemy w 68/74 wiec spoko zapasik jest jakby co :blink:

Kinia dzieki, ze spytalas bo ja tez chcialam spytac Haniu jak Ty to robisz, ze Fifi tak szybko sie uczy a teraz juz wiem :woohoo:

Monka masz jeszcze kawalek ciasta? Bo kusisz i teraz za mna chodzi slodkie B)

Edytko wrzucisz nowa fryzurke? Ciekawa jestem jak teraz wygladasz bez balejazu :) Edytko dlaczego? tzn wiem, ze bylas przyzwyczajona do balejazu bo ten ciemniejszy kolor dodawal kontrastu ale nie wydaje mi sie,zeby bylo fatalnie. Moze to kwestia przyzwyczajenia sie do zmiany? A jak nie zawsze mozna zrobic za jakis czas pasemka wiec nie smutaj sie kobietko :)
12 lata 11 miesiąc temu #286089 przez Edyta
avika tak jak wyzej hm... czy te fryzury sa podobne nie powiedziala bym....jestem wsciekla
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286092 przez avika
edytko edytowalam powyzej a teraz tylko powiem;, ze fakt raczej srednio podobne, ale wydaje mi sie,ze to kwestia moze tylko uczesania, bo ona miala potapirowane itd, a u Ciebie ulozone sa naturalnie, ale odcien to raczej na pewno nie taki jak na tamtej fotce. Jakby co to zawsze sie da cos z tym zrobic, szkoda tylko Twojego samopoczucia.
12 lata 11 miesiąc temu #286095 przez beti
Cześć kochane :kiss:

Edytka, a mi się baaardzo podoba :) dużo bardziej od wcześniejszej :)

Maga, zadowoleni jesteście z tego fotelika?? :)
12 lata 11 miesiąc temu #286099 przez avika
czesc Beti i pa :)

dobrej nocki kobietki, mykam poprzytulac sie do meza i jakis film zarzucic :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #286102 przez Monka193
Avika Ciasto upiekłam na dzień Babci tak jakoś by do kawy było :) a z chęcią bym was poczęstowała jak by była możliwość teleportacji hi hi ale za to mogę wam przepis przesłać :laugh:

Ciasto przekładane czekoladowo-bananowe

Składniki:
- 5-6 bananów
- 4-5 łyżek soku z cytryny
- dżem
Ciemny biszkopt:
- 5 dużych jajek
- 150 g drobnego cukru
- 125 g mąki pszennej
- 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
- 125 g miękkiego masła
- 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka posłodzonej kawy z mlekiem
Krem:
- 2 szklanki śmietanki kremówki
- 3 łyżeczki żelatyny
- 6 łyżek cukru pudru
- półtorej tabliczki mlecznej czekolady

Przepis:
Ciemny biszkopt: Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, dodać do masy. Następnie dodać cukier, zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej wbijać żółtka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy o boku 23 cm (lub tortownicy o średnicy 24 cm), wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25-30 minut. Ostudzone ciasto, przekroić wzdłuż na dwa płaty. Nasączyć obydwa ostudzoną kawą z dodatkiem mleka.
Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki. Około 1/3 masy odłożyć na bok, do reszty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach około 3/4 tabliczki czekolady.
Jeden placek posmarować dżemem, potem ułożyć banany przecięte wzdłuż, skropić je sokiem z cytryny, a następnie wyłożyć krem. Wyrównać i przykryć drugim płatem ciasta. Na sam wierzch wyłożyć odłożoną część śmietanki. Ozdobić resztą startej czekolady. Schłodzić.
SMACZNEGO!!

[link=http://nasze-wesele.net.pl/phototicker] [/link]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286104 przez Edyta
beti ale fryzjerka powiedzial ze trudno bylo zdjac kolor bo wiesz ja sto tysiecy odcieni mialam i ze za drugim razm bedzie lepiej na zywo wyglada lepiej bym powiedzila ale chodzilo mi o taki blond bardziej naturalny jasny jak wstawilam no coz mam za swoje nexte bedzie moze lepiej :dry: coz nic nie poradze jak mi sie zachcialo wariaci blond a wogole to juz nadrobilam i znow wam nie odpisze bo jakos skleroza mnie dopada no moze tak co zapamietalam Renatko imie Celina ma sie podobac Tobie i M i Celinie nie T wiec niech spada pchi :laugh: Asik Super ze wszystko prawie sprzedalas :) Agus WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI IMIENIN :) No i solenizantka i solenizanta jak tacy sa co pokonczyli dane niesiace :) Martucha zdrowka dla Boryska no i innych dzieciaczkow co choruja :) Angelika zdrowiej i marsz do dentysty :ohmy: :) Adee dzieki za troske wczoraj i jakos ostatnio nie mam czasu ani humoru wiec dla tego tylko czytam nie pisze za wiele :dry: a no i dzis zostawilam silvie pierwszy raz z m i wiecie co wam powiem nie dal rady zadzwonil po T i jak weszlam do domu to mala juz byla spokojna ale ponoc zamna plakala i wolgole zla jestem ze poszlam do tego fyzjiera :( :angry: dla tego ten humor bo silvia mnie nie poznala a dotego bardziej sie smieje do T niz domnie :angry: jestem zazdrosna o swoje dziecko :angry: :dry: a pozatym to T juz znow zaczyna mnie troszku draznic zachowuje sie jak by to bylo jej dziecko :angry:a i upieklam wczoraj rolade dla M troche nie schludnie wyglada bo na sciereczce ale jest przepyszna domii to dla ciebie tak sie ja zawija :side: aha i jeszcze cos mialam powiedziec Silvia proboje przekrecic sie z pleckow na brzuszek narazie nie wie jak sie odbic i lezy na boku i sie cieszy i macha nozkami :laugh: a jak lezy na wznak to zaczela walic rekoma i nozkami jak by biegla i sie cieszy jak glupi do sera przytym :woohoo: :laugh:
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #286126 przez a!gusia
mmm Edytka!ale mi smaka narobilas! wyglada pyyysznie!a codo fryzury-bardzo dobrze wygladasz!jak dziewczyny pisza-kwestia czasu kiedy sie przyzwyczaisz.ja mam krotkie wlosy to dopiero nic z nimi nie zrobie juz :(
teraz zmykam sie kapac i spac bo po wczorajszej nocy padam na twarz..papa do jutra!
12 lata 11 miesiąc temu #286131 przez Edyta
Agus dzieki za pocieszenie a Twoje wloski odrosna nie ja mam za dlugie jakos nie bardzo chce scinac a ty wygladasz ladnie a nie jak stara baba wariaciu Moj no i milej nocki ja tez lece wlaczyc film i lulac bo juz w pizamce polezowuje Dobranoc
12 lata 11 miesiąc temu #286165 przez maga4
Beti z fotelika jestesmy zadowoleni.Jest latwy w montazu i wdaje sie solidny. Niezbyt dlugo go uzywamy ale tak jak juz pisalam moja znajoma ma go juz od 3 lat i to ona wlasnie nam go polecila. Na poczatku uzywalismy go z wkladka niemowlwca, ale teraz juz ja wyjelismy i jest ok.

Chcialam wam jeszcze napisac, ze Kuba od tygodnia nie chcial jesc. Wypijal po 70-80 ml i koniec jedzenia. 3 dni temu zmienilam mu smoczki na wieksze (3) i wypija cala butle i jeszcze mu malo. Chyba nie chcialo mu sie ciagnac z tych mniejszych. Lenuszek.
12 lata 11 miesiąc temu #286177 przez jkardasz
Witamy sie z Lesiem bo cos moje dziecko spac nie chce:/ Odwiedzilismy dzis babcie i dziadka z prezentami i przy okazji z dziadkowego strychu spacerowke zdjelismy. No o myk, rozpakowana,zlozona i daaaawaaaj Leszka na testowanie. Mloy rozejrzal sie na boki, podotykal, pomacal i nagle wydal z siebie taki okrzyk radosci ze szok! a potem z 15 min sie smial glosno tak mu sie w spacerowce podobalo :laugh: az zal i go bylo wyciagac. W gondoli to juz tak a styk lezy za syrkami dotyka konca :/ ale kurde nie wiem czy w spacerowce juz miasto moze przemierzac? ehhhhh

Sto lat na koniec dnia dla Celinki i Madzi

Martucha dzieki dzieki :blink: jakby co to wynegocjuje dobra cene ;)

Adee a niech i obrasta w te piorka bo on zawsze taki skromny :)

Motylek Lesiu w ogóle z butelki nie chce pic, gryzie smoczek, bawi sie nim i na tym koniec.Kaszke lyzeczka je a wode albo czasem herbatke to z kubka tylko!!

Kinia torebka super stylowa :)

Edyta fryzura bardzo fajna tylko faktycznie tam na fotce to chyba tapirowane(?)

Zuzapocieszamy :cheer:

Wszystkim choruszkom zdrowka zyczmy. A co do nocek to u nas codziennie tak samo 23, 1, 4, 7 i 8.30 pobudka. Ale dzis farfocel moj maly jakos do spania nic a nic sie nie ma. Siedzi obok i gada sobie gryzac paluchy! :angry: ja mu tlumacze ze jak sie spi to sie rosnie a on tylko do mnie "buuuuu" ehhhhhhhhhhhh

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 11 miesiąc temu #286183 przez beti
jkardasz, a spacerówkę da się położyć na płasko, bo jeżeli tak, to czemu nie? :)
12 lata 11 miesiąc temu #286190 przez jkardasz
da sie ale nie wiem czy za zimno nie bedzie :/ niby mamy spiwor ale sama nie wiem.. jutro wyprobujemy. A dziecie wlasnie zasnelo :D

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286226 przez Renata Anna
.

Edytka Moim zdaniem ( nie obraź się... ale ten blond mógłby do Twojej urody być nieco ciemniejszy. Nie jest źle, ale jakoś w ciemniejszym kolorze Cię widzę. Poza tym chciałam Ci napisać, że masz bardzo ładne oczy...

Asik ja też bym chciała sprzedać kilka mebli... myślisz, że by poszło?

My dziś byliśmy u dziadków z okazji ich święta. Moi rodzice byli przeszczęliwi... A Celina dostała od nich chodzik :lol:
Rodzice M też byli bardzo zadowoleni... i nawet dołożyli się do fotelika Celiny... Bardzo mi miło z tego powodu... A to ten fotelik...

Były 4 kolory do wyboru... czerwony, zielony, niebieski i różowo-fioletowy... Najbardziej urzekł mnie niebieski... A CO! Kto powiedział, że niebieski jest zarezerwowany dla chłopców...
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka