BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291039 przez avika
dzieki dziewczyny za odp.

Asik no nie bylo przelicznika i dlatego w necie szukalam a potem i was spytalam bo co gdzies to inaczej bylo. Dzieki bardzo bo ja tak sobie wlasnie wydumalam, i wyszlo tak jak piszesz :lol:

Edytko e gdzie tam gospodarna, tak wyszlo ;)

wjechalyscie mi na ambe bo kazda cos robi i robi to i mnie sie zachcialo
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kasiek em wczesnie do pracy poszedl, ja nakarmilam dziecie i nie moglam juz zasnac to wzielam sie za ta rolade co Edytka i Domii nia kusily :blink:

a co do porzadkow to z moim emem jest tak z Twoim Edytko,no i ja wlasnie sie wkurzylam i wzielam sie za odkurzanie i za chwile skoncze to biore sie za mycie podlog bo na tego mojego sie nie doczekam, a nie chce zeby dziecko musialo w syfku siedziec i kurze wdychac :silly:

dobra ide cdn... ;)
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #291041 przez Hania
happymamma, prawda, prawda! a kaszkę można zastąpić kleikiem:)
domii, śpiewak Ci rośnie;)
Edytko, Sylvia to mała strojnisia:)
sonia, Filipkowi wieczorem dostaje herbatkę uspokajającą tylko, że na niego działa odwrotnie..
agusia, Fajny Jerzyk w fajnym skoczku:)
kasiek, U nas fifi prawdopodobnie też zostanie jedynakiem;)
12 lata 11 miesiąc temu #291042 przez Nika_OK
Dzień dobry :)

My od tygodnia już stajemy tak 7-8 :) Ale niestety od 2-3 w nocy Mała śpi z nami w łóżku, bo co rusz się przebudza i trzeba ją utulić. Jakbym miała wstawać co rusz do kołyski, to by mnie chyba trafiło... Ale ile mogę zrzucić na ząbki to jedno, wg mnie kołyska jest już na nią za mała i jej nie wygodnie. Dzisiaj przychodzi niania elektroniczna i córa wędruje na swoje włościa, do swojego pokoiku i swojego łóżeczka :) Zobaczymy jak długo tam wytrzyma :) I ile ja wytrzymam jak będę musiała w nocy kursować między sypialnią, a jej pokoikiem :)

Hania moje włosy to też ostatnio ulubiona zabawa Neluśki :)

Edytka Silvia świetna w kapelusiku :) tylko czekać wiosny, to nasze dziewczynki jak lalunia w kapelusikach będą pomiatać :)

Agusia też patrzyłam na te skoczki, co chcesz kupić, ale przyznam szczerze, że po prostu szkoda mi było futryn :blush:

A Nelka zjada tak: rano ok. 160ml mleka, potem godz. 12-13 zupka (zazwyczaj wcina ten duży słoiczek 190g :dry:), potem ok. 16 godz - 160ml mleka z łyżeczką kaszki z glutenem, o 18 owoce i po kąpieli 200-220ml mleka z kaszką (najlepiej malinową z sokiem z Bobovity, ale lubi też morelową i jabłkową na noc z Nestle) i do rana spokojnie na niej wytrzymuje, nawet jak się obudzi wcześniej, to za bardzo nie chce jeść. Dużo mi pije, w ciągu dnia potrafi opróżnić trzy butelki po 100ml herbatki, wody albo soku, zje jakiegoś biszkopta i troszkę obiadu z mojego talerza :) W ciągu dnia jak widzę, że coś by zjadła to zrobię jej kaszki tak na 50-60ml wody, ale takiej gęstszej i łyżeczką je.
12 lata 11 miesiąc temu #291052 przez marta_szh
hejka :)
jestesmy, tesknil ktos? :) :) :)

postaram sie co nieco nadrobic ale nie bedzie to dzis latwe bo Karol nie ma jakos humoru :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #291058 przez Nika_OK
madzia0507 napisał:

Hej!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A Kornelka normalnie rośnie w oczach. :) Śliczna dziewczynka! :) :) :)
:)

Madzik Teściowa niby cały czas utrzymuje, że jak już pójdę do pracy, to będzie z nią zostawiać - no ale zobaczymy. Mężuś zaraz po moim powrocie do pracy miał wziąć tacierzyński, ale stwierdziliśmy, że do sierpnia ma czas na wybranie, więc poczekamy na rozwój sytuacji, bo jakby Teściowa stwierdziła że jednak nie będzie z Małą, to akurat będzie miał 2 tygodnie co by z nią posiedzieć i w między czasie poszukać niani...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291064 przez Nika_OK

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 11 miesiąc temu #291066 przez Edyta
marta sz :) ja tesknilam :) Nika no to oby sie udalo w tym pokojku nelce usnac :) powodzonka a rozmawialam dzis z T na temat tego cuda tej zabawki usmiechnela sie i nic to kupisz jej eh... no kupie ale mialam nadzieje ze ona to zrobi :blink: a ja lubie strojc moja Malenka corcie i mam jak to stroje :) avika gospodarna mnie tam ostatnio nic sie nie chce nie wiem co sie zemna dzieje :dry: depresja.... :pinch: czy nie wiem co ...no silvia usnela i ja chyba sie poloze bo nie za wiel spalam dzis o 1 sie polozylam a o 3 pobudka pozniej o 7 i zero snu ide wykorzystywac czas na drzemke ale znajac moje szczescie silvia zaraz sie obudzi i tyle sobie pospie pozniej spacer wiec zajrze wieczorkiem :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291068 przez Edyta
budzi sie jak ja znam swoje dziecko...Kornelka cudna :) mamy takie rajty jak wy :laugh: no mecz ja lubie fotki :) obejrze i mykam bo sie cos wierci moze jeszcze nie wstanie... ;)
12 lata 11 miesiąc temu #291080 przez Kasiek
madzia0507 napisał:

Kasiek, Julitka tez ma takie krostki od 3 dni i zaskoczę Cię - to tez jest objaw ząbkowania. :dry: :dry: :dry:

Madzia no to mnie zaskoczyłas!! :ohmy: nie mialam pojecia :dry:

Nika to Kornelka naprawde duzo zjada, jestem pod wrazeniem :ohmy:
moja to cycek ale niezbyt czesto co 2,5-3h i to duzo nie pociagnie, przedpoludniem deserek jakies pol sloiczka wiecej nie zje, po spacerku zupka tez pol sloiczka, w miedzyczasie cycek oczywiscie, i na noc kaszki zjadala polowe porcji i dopychala cyckiem i tyle :dry: teraz jak kaszki nie bedzie to tylko cycek jej zostanie, chyba ze kupie ten Sinlac ;)
Kornelka przesliczna i te oczy :ohmy: piekne :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291081 przez Nika_OK
Edytka ona śpi w łóżeczku w swoim pokoiku w ciągu dnia, także myślę, że nie powinno być z tym problemu. A usypiamy ją niestety nadal na rękach, także...
A rajtuzki, to prym wiodą u nas, zwłaszcza w domu, bo wygodne, na wyjścia to już ubranka odpowiednie :)
12 lata 11 miesiąc temu #291086 przez Kasiek
Iga srzelila 4 kupe w ciagu poltorj godziny!!
ide znowu przebierac :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #291099 przez jkardasz
Dzien dobry :)
Haniu, u nas podobnie pobudki mimo ze byla i kaszka na dobranoc i po 40 min caly cyc sztuk 1 :/ ehh A teraz sobie lezy w lozeczku turystycznym na kocyku (bo malzon wraca w pon wieczorem i nas wreszcie od rodzicow zabiera!) i zaciesza sam do siebie hehehe :laugh: :laugh: A zaraz go wysle z bratem na spacerek choc na 30min bo obu sie wietrzonko przyda a ja usze gulasz na obiad zrobic.
Avika, mi jakos te rolady nie wychodza, jak to robisz ze przy zwijaniu caly krem nie zwiewa jakims cudem poza rolade i zostaje tylko biszkopt musniety kremem :/

Edytko Sylvia bosko w tych kapelutkach wyglada :) Mala dama! :lol:

Agusia skoczek fajowy, my tez myslimy o jakims, dzis jakies wyprzedaze w markecie dzieciecym niedaleko to moze namowie mame i podskoczmy. Juz widze Lesiunia jak tam odskakuje w takim skoczku hihihi

A jak tylko wrocimy do domciu t zabieram sie za wystawianie Lesiowych ciuchow na allegro bo juz 2 kartony tego sie uzbieralo!!

Soniaq kubusie to chyba dopiero po roku moza.. teraz lepiej takie po 4 czy 5 mies. Nasz facecik pije czasem soczek hippa ale tylko z lyzeczki bo nie chce z butelki za zadne skarby :)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 11 miesiąc temu #291101 przez jkardasz
AAA Kornelka jakie ma dlugasne wloski :) Lessiu to lysolek maly, chyba wie ze sie mama lubuje w takowch hehehe (jason statham rulez:P)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3cwn15q58mdhed
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #291116 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 11 miesiąc temu #291131 przez adee84
hej :)
muszę Was nadrobić z Mają na rękach bo wali w klawiature i robi :"YYYYYYYYYYYYY" :lol:
mam bad mood :angry:
Nika Kornelcia jest prześliczna :woohoo: a skoczek świetny :) :)
Asik śledzie mniammmmmm :P
Hania Domi współczuję nocki :kiss: :kiss:
Avika masz powera kobieto :woohoo:
a syropek nie pomaga :dry:
Silvia słodziutka :kiss:
Jerzyś cudny :kiss:
Happymama dzis wyszłam z siebie :angry: :angry: :angry: :angry:
Agusia i'll be missing U :kiss:
Domi z tym grzybem to masakra!niech to naprawiają!!!
Kasiek Majce od 2 dni pojawiły się krosteczki i zaczerwienienia na pipce i nie znikają mimo, że wietrzę jej i smaruję :unsure: :(
Madzia fajny przepis, zasysam :)
Marta ja tęskniłam :kiss:
idę się wkurzać dalej :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży