BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #294378 przez soniasg
Kasiek no to super, że Babcia się chce uczyć:) mój Dziadzio ma 77 i też śmiga na kompie że hoho. internet też ma opanowany :)

Maga to też radziłabym Ci iść do lekarza bosamo raczej nie przejdzie. no i pij wapno. u mnie Pani dermatolog pominęła się z powołaniem i przepisała mi masę KOSMETYKOW a nie lekarstw za które zgarnia pewnie dobrą kasę od przedstawicieli. na głowie mam podobno łupież nie rany (leje się z nich ropa i nie trudno to przeoczyć). no ale lepiej przepisać mi szampon który kosztuje 60zł niż jakieś lekarstwo które faktycznie by mi pomogło. a na ręce dostałam emulsję, którą mam traktować jak balsam też za niecałe 60zł a nie maść. tym samym recepta wylądowała w kącie bo znam już na tyle swoje ciało i wiem,że po tym mi nie przejdzie. kiedyś w niemczech lekarz trafił z lekami ale niestety nie zapisałam sobie jak się nazywały więc szukam nowego dermatologa
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #294413 przez maga4
Kurde Sonia to nie zazdroszcze. Ja zaraz ide do apteki. Kupie wapno i spytam moze mi cos doradza. Jak nie przejdzie to musze isc do lekarza :(
12 lata 11 miesiąc temu #294436 przez marta_szh
Domi

fajnie :) moj to malo mowi, moze bedzie taki jak ojciec( malo mowi duzo robi) :) malo gaworzy, ale duzo pluje i banki robi

Kasiek

fajna babcia, myszka w powietrzu juz to sobie wyobrazam :)
12 lata 11 miesiąc temu #294444 przez madzia0507
Adee, usypiałam dziecko i dopiero teraz oglądnęłam. Dziękuję ci za login i hasło. Jesteś wielka. :kiss: Dziwny ten odcinek, ale jednocześnie fajny. A jak zobaczyłam Aleksa, to zaplułam monitor. Nie mogę się już doczekać. :)

Kasiek, moja 84-letnia babcia 2 lata temu powiedziała nam, cytuję: "Muszę mieć komórkę, bo się napaliłam". Do tej pory jej jeszcze nie opanowała. :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 11 miesiąc temu #294464 przez adee84
Kasiek babcia wymiata :lol: :lol:
Anetka dobrze, że garnka nie zjarałaś :)
Madzia, nie ma za co, korzystaj ile chcesz, tam często są fajne nowości :) a odc niezły będzie. Lexie wygląda świetnie :)
czy Wasze dzieci w trakcie jedzenie też wstają, siadają, kręcą głowami i wykonują tysiąc innych rzeczy tylko nie skupiają się na głównej czynności :unsure: :dry:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #294496 przez a!gusia
Adee podczas cycania? TAK.
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #294502 przez madzia0507
Wiecie, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Przytulania???
12 lata 11 miesiąc temu #294546 przez Hania
pippin, byłam pewna, że to ząbki a teraz sama nie wiem..? :dry:
domii, współczuję :kiss: i jak się czujesz... tak samo jak ja :blink: :dry:
Sylwik, moje dziecko kiepsko śpi i sama chciałabym wiedzieć od czego to wszystko zależy
adee, biduleczko :kiss:
kasiek, współczuję nocki :kiss:
adee, śliczne ziąbalki:)
beti, Super, że wyjazd się udał. My w tym roku pierwszy raz od kliku lat nie jedziemy na narty nigdzie:( no i czekamy na focie)
motylku, kornelka śliczniutka:)
kasiek, za okno nim!
agusia, nie martw się! nauczy się szybciej niż ci się wydaje. Od kilku dni kładę Fifika na podłodze bez żadnych podkładów itp. a on kombinuje i przygotowuje się do raczkowania:)
biedroneczko, wytrzymasz:) pół roku zleci w momencie:)
madzia, to ja się idę poprzytulać troszkę albo nawet bardziej.. :silly:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #294573 przez Kasiek
Anetka drugiej zupki nie przypalilas mam nadzieje :) jak to Fifi wstaje :ohmy: :unsure: sam wstaje?? no to silnego masz synia :)
Adee moja musi cycowac jak to Agusia okreslila :laugh: w samotnosci i w calkowitej ciszy :dry: bo inaczej glowa chodzi jej dookola :) nie mozna wtedy rozmawiac ani ogladac tv :dry: dzieki Bogu na razie przy jedzeniu nie wstaje ani nie siada :laugh:
Hania milego przytulania :silly:
Sonia ale trafilas na lekarza :angry: ehh :angry:
Maga Ty tez sie kuruj, ja po hennie raz mialam takei uczulenie ze mi skora wokol oczu wygladala jak poparzona, az mi schodzila jak po opalaniu :huh:
Madzia moje komorki tez nie opanowala jeszcze :laugh: wiec dlatego boje sie kompa :laugh: :laugh:

ide obrac jakies ziemniaki na obiad, Iga znowu spi to mam chwile

kurcze keidy te mrozy seie skoncza?? poszlabym na jakis spacer

Iga dziekuje pozostalym ciociom za gratulacje :lol: :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #294631 przez aneta2611
Dziewczyny, ale się uśmiałam!!! :D

właśnie znalazłam moją książeczkę zdrowia dziecka a w niej taki wypis ze szpitala po urodzeniu:

"Karmić na żądanie dziecka piersią lub mieszanką BEZ MĄKI. Dopajać herbatką lub wodą przegotowaną z CUKREM. Kąpać codziennie."

Już się nie dziwię, że Mama ma inne zdanie w kwestii karmienia Filipka i najchętniej dałaby Mu wszystkiego spróbować :) takie były czasy :)

a wzrosotwo i wagowo byłam identyczna jak Fifi :D
12 lata 11 miesiąc temu #294635 przez adee84
dziś się trzeba poprzytulać mówicie :unsure: hmmm czyli Maja MUSI spać w łóżeczku :)
12 lata 11 miesiąc temu #294641 przez domii
Soniaq rzeczywiscie pani dermatolog sie nie wysilila :angry:

maga 4 i co kupilas to wapno?

Aneta moj maz raz tez przypalil zupke Blazejkowi ;)

Kasiek babcia rzadzi :laugh:

madzia dalam na noc Blazejkowi Viburcol i zadnej poprawy nie bylo,stwierdzam ze na mojego syna to nic nie dziala :( a co do przytulania to u nas bylo w niedziele,a dzis nie mam czasu :P bo znowu na zumbe lece :lol: wiec przeloze ten dzien na jutro :laugh:

Adee jak tam buty :unsure: Blazej jak je zupke lub owocki w lezaczku to sie tak kreci i ciagnie glowa do siadu i rusza lapkami ze musze miec w pogotowiu oprocz sliniaka milion chusteczek :angry: a cyc tylko na lezaco i jedynie muza mi leci ale nie za glosno bo wszystko go rozprasza,wieczorem jak karmie to przykrywam nas kocem

A najlepszy jest moj synus jak widzi ze wyciagam cycka :) to hop na boczek usmiech od ucha do ucha i buzke otwiera :laugh: w nocy tez tak robi :)

Beti super ze wyjazd sie udal i wrzucaj fotki

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #294643 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 11 miesiąc temu #294645 przez aneta2611
oooo jak tu cicho dziś :)

kurcze, Wy tu o chirurgach a ja przecież też ich uwielbiam!!! tylko chyba mam mega zaległości. Nie oglądałam w ogóle tego nowego sezonu :( macie może wszystkie odcinki?

Adee... noo u nas jedzenie dokładnie tak wygląda. Jakby chciał powiedzieć:" weż matka, przecież ja nie mam czasu jeść. Tyle się dookoła dzieje a Ty byś tylko mnie pasła :D "

Madzia to się przytulę... O Filpka :D

Hania, mam nadzieję, że M niedługo będzie czuł się całkiem dobrze.

Kasiek, drugiej już nie :) i całe szczęście bo Fifi dziś się nią zajadał i krzyczał żeby Mu szybciej dawać :)
no i tak - wstaje :D podkurcza nóżki pod siebie i staje na nich. Potem śmieje się od ucha do ucha i piszczy :) straaasznie :D

Przez te mrozy M prawdopodobnie zjedzie do domu i będzie siedział aż się skończą. Z jednej strony fajnie bp będzie z nami, ale z drugiej - kasy nie będzie :(
12 lata 11 miesiąc temu #294650 przez domii
Asik no moja Tesciowa ciagle o tych Humanach gada :) :angry:

Aneta dobre,a moja mama dala mi ostatnio ksiazke kucharska z przed 30 lat i tam bylo napisane,ze dziecko od 4 mca karmic na zadanie o 7,10,13,16,19,21,23 i raz w nocy :dry: nie karmic z obu piersi bo laktacja zaniknie :unsure: soczki dawac od 2 miesiaca i duzo takich glupot :laugh:

[url=http://www.suwaczki.com
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka