- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Myszka24
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Qltoorko moja droga ja ci się przyznam, że mieliśmy problem z mągrami. Wkurzało mnie to ni miłosiernie ponieważ z racji mojego zawodu mam zbocznie i jak widzę coś co się da wycisnąć to muszę to zrobić. Mążu mnie za to nienawidz ;p no ale wiesz, u dziecka długo sie powstrzymywałam ale dziadostwo zleść nie chciało. No więc wydusiłam, zagadałma małego aby nie płakała ale wyszło, nawet bez płaczu. No i po kłopocie. Wagy były wągrów nie ma. Wiem, wiem matka sadystka ;p teraz mamy kłopot z takimi syfkami typowymi od czasu do czasu coś wyjdzie bo mega sie slini i ma zaczerwonione miesce wokół ust. Z ropniakami przykra spawa, szczrrze móiac to pierwszy raz słysze o czyms takim jeżeli chodzi o wjscia to u nas raczej nie ma problemu, zeby JAnek sie gdzies zle czuł.
Odstawiłam na razie kaszke Sinlac bo mały cos mi walił kupiki luźne po kilka dziennie i teraz nie daje 2 dni i jest ok, dajemy bobovite na noc . Może za dużo wszytskiego na jego żołądek?? Natomiast furorę robi u nas kasza jaglana. Na drugie śniadanie Jank znada cała miseczkę, nawet martwię się czy nei za dużo ale on jak już widzi, że idę do otwiera buźkę i tak na to patrzy fajnie
Z nowości u nas to kupiliśmy łózeczko. Mega mi się udało bo okazało sie w Ikea, z tego co wypatrzyłam juz dawno nie produkują ale było ostatnie na wystawie. Kupiliśmy wiec z wystawy łóżeczko i materac o wartości 500zł za 300zł-czyli tyle co kosztował sam m aterac. Bardzo się cieszę. Uczymy się z niego korzystać i zasypiać w dzien samodzielnie bo na noc nie ma problemu - są sukcesy :)Wczoraj tatuch miał urodziny i wpadli znajomi, siedzieliśmy do 2 Janek spał a mała koleżanka 11 miesieczna do 2 siedziała z nami cieszy mnie, emoje dziecko śpi a nie imprezuje z nami
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
A może po prostu się stęskniła...
A może chce poczytać jak bardzo nieidealne jesteśmy...
A może pojedziemy nad morze? a nie sorki zapomniałam, że ja nad morze mam o rzut beretem
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
NataliaK a jak podajesz małemu tą kaszę samą czy z jakimiś owocami?
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie mam pojęcia dlaczego tak się działo. Przestałam z nią wychodzić na jakiś czas i samo przeszło. Teraz już nie płacze u nikogo.
NataliaK a ta kaszę dajesz z mlekiem,owocem? Moje dziecko ani kaszki ryzowej ani pelnoziarnistej:( wyprobowalam już chyba większość;( żadnego mm też nie chce:( uparciuch
Idą nam górne jedynki;( koszmar. Hania niespokojna,płacze,spać nie,jeść też nie:( nie wiem jak jej pomoc. Oby wyszły.
Właśnie znów się budzi ehh
A jak przygotowania do dnia babci i dziadka? My w prezencie robimy odcisk dłoni;) w masie solnej albo gotowcu,mamy tylko jeden,zobaczymy co wyjdzie z tego;)
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
u nas była gorączka 39,6 i póżniej spadała, mały troch ekich i kaszle, jutro idziemy do lekarza na noc podałam nurofen...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- yuki
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak chciałam zrobić jak w przepisie to nie dość, że była twarda to jeszcze sucha. Potem zmieniłam proporcje, gotowałam chyba z pół godziny i wyszło niby w porządku ale ziarenka niektóre są twardawe (tak ma być? nigdy nie jadłam kaszki jaglanej ). Dodałam do tego przetarte jabłuszko, zblenderowałam (prawie się nic nie zblenderowało a w przepisach mówią o kleiku wręcz), kaszka zrobiła się zimna więc podgrzałam chwilę w wodnej kąpieli no i zrobiła się z tego praktycznie woda :/ Mili smakowało ale chciałabym żeby to miało gęstszą konsystencję :/
Ja na kolację podaję bananową Bobovitę mleczno-ryżano-kukurydzianą "smaczna kolacja", jest bez cukru, naturalnie słodzona. Jak dla mnie smaczna, Mila też zajada z chęcią - aż się rzuca pomiędzy podawanymi porcjami Ja szukam tylko kaszek bez cukru i z tego co się naczytałam składów na półkach to tylko ta i jeszcze sama mleczno-ryżowa (też bananowa) są bez cukru. We wszystkich innych w składzie występuje cukier :/
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)