- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
serku super wygladasz. co do zylek to nie do konca wiem z czego sie biora. cos z przepuszczalnoscia zyl zwiazane chyba. mi zaczely sie robic od stojacej pracy. ale bylo ich troszke. a w ciazy tyle przybylo ze juz nie moge na nogi patrzec. do konca ciazy to bede miec chyba cale nogi w siwych pajeczynach:( a lekarka mnie "pociesza" ze pewnie mi sie zylaki pozniej beda robic a to mozliwe bo ojciec ma duze problemy z zylakami wiec pewnie odziedziczylam te ceche rodzinna:/ i stwierdzila ze bedziemy ratowac nogi po ciazy. na razie nie ma co sie chemia faszerowac. a na cycach to ja nie wiem skad sie wziely?
villemo miejmy nadzieje ze koniec twojego pecha. choc pewnie do konca ciazy bedzie jeszcze nie jedna wpadka.
ja dzis przekopalam pol mieszkania szukajac kluczykow od samochodu. a tu wrzucilam do filizanki w kuchni i od wczoraj nie moglam znalezc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
CO do Hippa, to w Polsce nie ma tej zielonej serii. Różni się ona od różowej bo jest na bazie jakiś eko składników ma dodatkowe olejki czy jakoś tak. Ta kobitka co sprzedaje te produkty z Hippa fajnie to wyjaśnia. I wyczytałam, że jest to nowość w Niemieczech. Wczoraj to porównywałam ale tak z głowy to nie pamiętam. A cena była taka jak tych różowych czy niebieskich. Na aukcjach HIppa z Niemiec mają fajne mydełka w płynie do buzi i rąk w butelkach w kształcie kaczuszki. Super, ale to dla starszych maluchów.
Co do butelek to muszę kupić przed porodem bo ja będę miała cesarkę. A po cesarce mogą być problemy z laktacją i trzeba mieć obowiązkowo jedno opakowanie pokarmu sztucznego dla Maleństwa i butelkę i ewentualnie laktator na pobudzenie laktacji. Jeśli by się tak stało to wolę mieć to już kupione niż wysyłać na szybko męża do sklepu, który pewnie kupiłby najdroższe badziewie

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nubi a dlaczego tak krótko chcesz jeździć buzzem?
Na zime chce gondole: wygodnie i cieplo, mam okazje kupic 3w1w dobrej cenie... Spacerowka buzza to jest 11 kg,a parasolka w ktora bede chciala zainwestowac na wiosne, kiedy mala bedzie siedziec i bedzie cieplej, wazy okolo 7/8 kg.Waga i porecznosc jest dla mnie istotna

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Izula Ty już nie jesteś blondynką?

Akina kiecka z jakiegoś niefirmowego sklepu, widziałam na allegro połowę tańsze, ale czy taki sam materiał to nie wiem, popatrz: allegro.pl/wloska-maxi-dluga-spodnica-ba...nie-i3301924592.html
Wygląda identycznie, pas jest super delikatny i na mój bolący brzuszek jest idealna i materiał świetny - chłodno w niej

Nefeli a wody się nie daje takiemu maluszkowi? Ja też nie chciałam kupować butelek, ale jedną jednak kupię bo jak będę chciała wyjść to cyca zabiorę ze sobą

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nie dawno wrzucałam zdjęcie swoje aktualne ale nie pamiętam, która to strona

Muszę popatrzeć na tą butelkę o której piszesz.
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Spokojnej nocki brzuszki

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Karolcia i Papi wybaczcie ale nie mialam czasu usiasc do kompa i zrobić tych podpisów! Dopiero skończyłam porządkować ciuszki. Boshe ile ja tego mam

Tak wogole dopadła mnie zgaga

Jutro wrzuce fotki jakie zrobilam podczas porządkowania. Oczy aż mnie bolą od ilości tych cudnych rzeczy

Do jutra! Spijcie dobrze. Dobranoc

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Daguś Ty się nie martw,malutka ma jeszcze czas by się odpowiednio ułożyć,poczekaj jeszcze cierpliwie.
Co do Smyka,u mnie też przebrane,zostały same ogromne rozmiary :/
Mój mąż dziś śpiewał Iguni,chyba słyszała te jego śpiewy bo drgnęła,tak czy owak było to urocze

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Udało mi się w końcu dodzwonić do szkoły rodzenia i... jestem troszeczkę rozczarowana bo, ponieważ jak dzwoniłam w maju to położna powiedziała mi że spokojnie mam przyjść dopiero na cykl lipiec- sierpień, a tu okazuje się że zajęcia zaczynają się dopiero 16 lipca i trwają dwa miesiące... patrząc na to w jakim tempie rozpakowują się lipcówki to nie wiem czy załapię się chociaż na połowę zajęć

Boshe dziewczyny wy już poprane, poprasowane, zaopatrzone... a ja w czarnej dupie... pranie zacznę w sierpniu na urlopie, a zakupy... no cóż raczej też dopiero wtedy znajdę na nie czas...co do wózków to ja chyba zdecyduję się na Bebetto Nico (ale nie mówię na 100%) czarny, albo niebieski na białym stelażu... sąsiadka nim śmiaga i naprawdę jest zadowolona i zmieścił się do mojego matizka

Iwonka, Natka kruszynki rosną... i jak widac mają się ku sobie... z Lenki to chyba modelka będzie

Paulinka.k22 patrząc na takie kruszynki jak ty dostaję depresji ciążowo- kilogramowej

Akina- pród u mnie też tylko ze znieczuleniem, a jeśli Antek przekroczy 4kg to będę naciskała na cesarkę! no i chyba też muszę zacząć rozmawiac o tym z doktorkiem
Iva cieszę się że na wizycie wszytsko a zapalenie szybko przejdzie ... za jedyne 50zł

Villemo -ufff szkoda tego telefonu

Nefeli kochana mam nadzieję że nogi mocno ściśnięte trzymasz

Serku witamy w cywilizacji

Kinia biedna ty moja, ja raczej staram się nie leżeć bo potem czuję się jeszcze gorzej

Kurka muszę iść zrobić to obciążenie glukozą i jakoś nie mam natchnienia a wizyta już w przyszłym tygodniu... ciekawe czy mój Antek znowu przebije wszystkich wagowo

A co do ruchów... to u mnie tak jak u Agamo... skończyły się przyjemne kopniaczki a zaczęło się rozpychanie i ugniatanie moich narządów wewnętrznych

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

ja już w pracy wytrzymać do 16 i cztery dni wolnego potem wracam na tydzień i znów wolne

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Chciałabym podyskutować na temat zakupów ale to jeszcze troszkę pozdrawiam gorąco

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agamo i inne dziewczyny dzięki za info o termometrze chyba w takim układzie zakupie tego brauna.

U nas kosmetyki hippa są praktycznie w każdym markecie dostępne. Żel do mycia ciała i włosków i oliwka obłędnie pachną

Serku - ja dziękuję za takie ciążowe roztargnienia. Zrobił się pajączek na panelu dotykowym a okazuje się że naprawa 500 zł bo nie da się wymienić samego panelu dotykowego tylko trzeba wymieniać wraz z wyświetlaczem.

Co do kupowania butelek przed to ja nie wyobrażam sobie nie kupować. Przy moim perypetiach butelka była mi potrzebna już w szpitalu. W domu zresztą też mimo początkowego karmienia piersią ze względu na upały i konieczność dopajania herbatką. Niby mówią że jak się karmi cycem to nie trzeba dopajać ale ja jakoś sobie tego nie wyobrażam w wielkich upałach dlatego od położnej środowiskowej która nas odwiedzała w domu dostaliśmy polecenie, żeby jak najbardziej dopajać!
Laktator też był niezbędny. Po cięciu przez 3 doby nie było ani kropli pokarmu, mały ssał ale irytował się przy cycku bo nic nie leciało i tak naprawdę laktator to była jedyna opcja rozhulania laktacji a potem niezbędny przy nawale mlecznym.
Nefeli ja podejrzewam, że małej jest tak po prostu wygodnie albo ma na tyle miejsca, że jeszcze zmienia pozycje i jeszcze Cię pewnie zaskoczy za kilka tygodni ułożeniem główką w dół.
Nubi możliwe że jeszcze zmienisz zdanie co do wózka bo naprawdę komfort jazdy solidnym wózkiem na pompowanych kołach a lekką spacerówka jest bardzo rozbieżny nawet jak to jest spacerówka z wyższej półki np. Maclarena. To tak jak by porównać mercedesa do malucha

Kocham cię- ja też w czarnej dupie nie kupiłam maleństwu jeszcze nic! Najmniejsze rzeczy mam odłożone do komody ale nie chcą się same wyprać

Dziewczyny rozglądałyście się już za położną środowiskową?
A no i przypominam, że zbliża się 35 tydzień przypilnujcie, żeby lekarz dał wam skierowanie na GBS czyli wymaz z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowca bo to bardzo ważne badanie! Lekarze często o tym zapominają albo nie informują natomiast w wielu szpitalach wręcz żądają żeby mieć wynik tego badania do porodu.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę