BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #632628 przez agamo
kalina napisał:

Magda nie stresuj sie. pomysl ze po porodzie to bedzie jeszcze wiecej rad:-) wiadomo ze to nierealne kupowac po porodzie. kiedys to na pewno rzeczy dpstawali od rodziny i sasiadow bo wtedy byly rodziny z duza iloscia osob. to mloda mama nie musiala sie tym martwic. a teraz jak sobie sama nie kupisz to skad masz miec. ale faktycznie narzekanie pomaga. ostatnio na meza ponarzekalam i od razu zlosc przeszla i nawet sie zalet dopatrzylam kilku:-)

Biedroneczko jestem z toba.. bo jutro tez mam usg tylko zwykle:-) ale po ostatnich bolach brzucha mam nadzieje uslyszec ze nic sie tam zlego nie podzialo. pewnie obie dzis nie naspimy:-)

a czemu tu sie nie odzywaja dziewczyny z dzisiejszego usg???

No wlasnie gdzie sa dziwczyny z dzisiejszymi wynikami i rezultatami po wizytach?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #632647 przez Alivva
Ewka przede mna tez jeszcze prenatalne. 4 maja jade do Kosciana. Nie robilabym bo to koszt 350zl ale jak mam skierowanie... :-)

11 lata 8 miesiąc temu #632680 przez Monika23083
Właśnie dotarłam do domu..zaraz zasiądę do postów:)

No więc dziewczyny będzie Janek na 100%:) Waży 265 g i wszystko jest w porządku :)Ale się cieszymy!!

Przy okazji zapytałam o ten hibiskus i rzeczywiście nie wolno go pić, ale sobie narobiłam skurczy tymi herbatkami:)

Teraz tylko muszę zrobić morfologię i mocz znowu:)Z glukozą czekamy ddo kolejnej wizyty.

No i zapisałam się do bezpłatnej szkoły rodzenia, zaczynam pod koniec maja ( 6 spotkań ) i co tydzień godzinna gimanstyka dla kobiet w ciąży. Dostałam dodatkowo mega paczkę od nich z poradnikami, próbkami, smoczkami i butelkami..:)

Natalio,
Możesz wprowadzić w tabelkę Janka:)

Pozdrawiam Was i dzięki za pamięć:)

11 lata 8 miesiąc temu #632688 przez niagara
Monika gratuluję synka :) Zaraz wprowadzę zmiany do tabelki :)

11 lata 8 miesiąc temu #632697 przez Monika23083
kalina napisał:

ja tez nie mam ochoty na odwiedziny przy porodzie. nie lubie jak mnie ktos oglada jak zdycham. maz mi wystarczy i to przed sala:-) a jak mu mowie ze mam nadzieje ze nikt nie wpadnie to sie zdziwil ze to chyba normalne ze kazdy bedzie ciekawy. jak sie bede dobrze czuc to ok ale jak zle to niemam ochoty usmiechac sie jak nie bede miec na to sily. moi to rozumia mam nadzieje ze jego rodzina tez. a co do tesciowej to mieszka daleko i sie do nas od dawna nie odzywa wiec problem z glowy:-)

iwonka mialam napisac czy kupilam buty. niestety nie dotarlam do sklepu. po drodze trafilam na przecene butkow na niskim obcasie i sie skusilam. do tego staniczek i braklo funduszy:-)

co do wozkow to chyba zaczne wypytywac mamusie na ulicy jak mi sie jakis spodoba. taka opinia chyba najlepsza. a ze cieplutko to duzo sie ich przewija. najwyzej kaza mi spadac:-)

a przypomnialo mi sie jeszcze ze ostatnio bylam w smyku i pan hostess mnie zaczepil i zaczal opowiadac o butelkach firmy LOVI. zainteresowalo mnie ze podobno maja smoczki najbardziej zblizone do sutkow i ze dziecku podobna sprawia trudnosc w jedzeniu. faktycznie te smoczki nie sa gladkie tylko z takimi jakby grudkami i jakby pan prawde mowil to moglo by byc dobrym rozwiazaniem w sytuacji jak sie boje ze dam butelke i sie mi cyca nie tknie bo tam latwiej leci

Ja właśnie dzisiaj w szkole rodzenia dostałam taką buteleczkę LoVi w paczce, rzeczywiście ma takie grudki, hmm muszę poczytać o tym:)

11 lata 8 miesiąc temu #632699 przez biedroneczka39
Monika23083 gratuluje syneczka :)
kalina no ciezko dzis bedzie zasnac :(Alivva jesli masz skierowanie to korzystaj.
A ja teraz obejrze M jak milosc , przytule sie do mojego kociaka , moze jeszcze Lekarze I postaram sie isc spac.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #632714 przez SerekWaniliowy
...ale się uśmiałam, grzebałam po internecie i wpadłam na stronę z imionami i tam można było wylosować imię dla dziewczynki lub dla chłopca, no wiec kliknęłam i co wyskoczyło? Bogna! a my do brzusia mówiliśmy tak dla żartów najpierw przez 3 miesiące Bogdan (żart męża) a później coś mi kazało mówić Bogna i tak sie przyzwyczailiśmy, że mąż teraz stwierdził że będzie Bogna jeśli tak można zarejestrować :D

No Monika gratuluję Jasia! Bardzo mi sie podoba imię :) a tabelka znów bardziej niebieska :D dziewuchy będą mogły przebierać ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #632725 przez SerekWaniliowy
Biedroneczka i co przeszło troszkę?

Kalinka jakiś czas temu chyba Alivva albo Nefeli, sama już nie pamiętam, polecała takie buteleczki www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/produ...-feeding-device.html
też podobno nie przyzwyczają maluszka do butli :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632727 przez papi88
no wiec my juz po wizycie wszystko jest wporzadku.naszemu synkowi chyba nie podobało sie badanie bo dr powiedzial ze bije mu szybko serduszko.mały wazy sporo jak na ten tydzien 457g a mierzy bodajze cos ponad 18cm (nie moge wzrostu rozszyfrowac na wynikach)
a oto moje maleństwo i jego domek:

PAULINA
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #632739 przez agilla.r
Monika gratuluję małego Jaśka :)

Papi super foteczki, kawał chłopa masz w tym domku ;)

11 lata 8 miesiąc temu #632753 przez Kasia :]
Witam serdecznie ;)

My też dziś po badaniach. Maleństwo rozwija się prawidłowo, waży 290g. Pani stwierdziła, że nie jest olbrzymem, ale raczej takim przeciętnym maluszkiem. Tak więc wszystko w porządku :side: Niestety panie w gabinecie miały dziś opóźnienie 1,5 h i mąż ledwo do pracy zdążył...no i z tego wszystkiego zostawiłam płytkę ze zdjęciami w autku. Ale jutro postaram się wrzucić jakąś buźkę naszej Zosi :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632756 przez agamo
Monika gratulacje!!!! chlopcy jednak tak latwo sie nie poddaja w tabelce Dziewczynki nas chyba nie przegonia!witamy w mamusiach z sisiukami!

Kasia super ze wyniki w normie i ze wszystko wporzadku Eh jak dobrze ze sie wszystkim ladnie uklada i nasze skarbki rosna sobie zdrowo i bezstrosko mimo naszych obaw!super!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #632773 przez Kasia :]
agamo napisał:

Monika gratulacje!!!! chlopcy jednak tak latwo sie nie poddaja w tabelce Dziewczynki nas chyba nie przegonia!witamy w mamusiach z sisiukami!

Kasia super ze wyniki w normie i ze wszystko wporzadku Eh jak dobrze ze sie wszystkim ladnie uklada i nasze skarbki rosna sobie zdrowo i bezstrosko mimo naszych obaw!super!

Powiem Ci, że masz całkowitą rację. My tu zestresowane, bo nas zakłuje, zaboli, wymiotujemy itd. cała litania. A one tam sobie bezpiecznie pływają. I oby tak zostało do 40 tygodnia :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #632828 przez słonko
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje i życzenia :) U nas to taka nienowa już droga życia, bo jesteśmy razem od ponad 6 lat, a mieszkamy razem od 3,5 roku :silly: Iwonta, tak, to był cywilny ślub i skromne przyjęcie na 40 osób. Zdjęcia, jak tylko będę miała, pokażę :)

Monika, gratuluję chłopaczka! :) Kasiu, Paulinko - Wam gratuluję dobrych wyników. Sama idę na genetyczne połówkowe w czwartek. Nie wiem, czy nie za wcześnie wzięłam ten termin (to będzie koniec 20. tygodnia), ale długi weekend majowy spędzam w Chorwacji, więc wolałam przed niż po.

U nie Młody od paru dni intensywnie szaleje prawie cały dzień. Czuję go już nawet, kiedy jestem czymś zajęta i chodzę :) Mam nadzieję, że mu u mnie w brzuszku dobrze :) A mój brzuszek też wciąż dość mały. Parę dni temu wydawało mi się, że jakiś duży się zrobił, ale w sumie dalej da się go ukryć i niektórzy jeszcze chyba myślą, że tak mi się po prostu przytyło ;)

Czytałam o Waszych teściowych i nie zazdroszczę. Moja jest naprawdę spoko - ale mieszka w Stanach... Gdybym miała ją na miejscu, to nie wiem, czy byłabym z niej taka zadowolona ;)
Ale coś za coś. Wy macie uciążliwe teściowe, ja za to mam dość trudny kontakt z mamą :dry:

Nefeli, piękna z Ciebie laska!

Dobranoc kochane :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #632894 przez agamo
Slonko zapomnialam ci napisać Wszystkiego dobrego i szczęśliwego małżeństwa! Ale zazdroszczę ci wyjazdu do Chorwacji!!! My niestety musimy sobie wakacji odmuwic w tym roku jedynie krótki wyjazd do pl i pózniej resztę urlopu przed macierzyńskim w oczekiwaniu na maluszka! Wygrzej sie tam za mnie!
Brat z żona właśnie jutro na teneryfe lecą i powiedziałam im ze maja sobie kupić kremy z wysokim faktorem zeby ich nie opalilo bo jak przyjade do pl to żebym za biała przy nich nie była! :)

A mam jeszcze pytanko czy wszystkim mamuskom widać żyły na piersiach w ciazy czy gdy karmią? I czy to tak już zostaje? Mnie narazie nic sie nie pojawia ale tak zaczęłam o tym teraz myśleć!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka