- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Tez sie nad ty zastanawialam... Z tymi terminami to istna zgadywanka, ponoc moja mama miala termin na 21 a urodzila mnie dopiero 30... Lepiej pozniej niz wczesniej w tym przypadkukocham_cie skoro lekarz określił wiek Antka na 29 tygodni, to zmienił Ci też datę porodu?
Kalina gratuluje decyzji co do imienia u mnie tez juz ustalone, Zoska, najpopularńiejsze 2013 Warszawa...hmmm trudno.
Karolina, ciesz się ze zrozumiał, trzymam kciuki zeby rozumial do konca swoich dni a co do ciuszkow to mozesz sie Nam pochwalić
Kinga i Magda,super ze malenstwa sa zdrowe i rosną
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania31
- Wylogowany
- budujemy zdania
iwonka po pierwsze jak sie czujesz???
a po drugie jak by ci sie nudzilo to znajdziesz jakas fajna grafike na imie Natalia? bo chyba wreszcie sie zdecydowalismy
Natalia bardzo ładne imie , nasza tez bedzie Natalia, chociaz moj maz wymyslil ostatnio Oliwia, kiedys to imie bardzo mi sie podobalo ale teraz jakos nie jestem tak przekonana.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziewczyny wiek ciąży na 29 tydzień określiło USG a nie doktorek, on wiek ciąży liczy od OM czyli tak jak mam na paseczku:) Doktorek tylko w karcie ciąży zapisuje że wiek ciąży 26 tydzień/ wg usg odpowiada 29 tyg.
Więc Aguś dalej jesteś pierwsza
A tak wogóle to Antek od początku był wielkością 2-3 tyg do przodu... moja mama też rodziła duże dzieci bo ja miałam 5kg, a moja młodsza siostra 4,6kg i obie po ok 62 cm, tylko najstarsza była w normie bo miała 3,3 kg... więc myślę że to genetyczne i dlatego mój synio też jest duży i długi (w każdym bądź razie waga jest proporcjonalna do długości kości udowej)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Madzia ale Twój bobas rośnie
Paulinka to ja się przejedę do okulisty,bo nadciśnienia tętniczego nie mam,ale pamiętam,że podczas badania oczu wyszło,że tam ciśnienie podwyższone
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania to masz podobny gust imieniowy:-) mi sie tez oliwka podobalo ale juz w rodzinie jest wiec nie chcialam powtarzac
Nubi dzieki ale bylo ciezko z tym imieniem:-) a zosie przynajmniej beda mogli inni latwo zapamietac jak jest najpopularniejsze
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Akina przejdz sie do okulisty. znajoma miala problem z oczami tylko nie wiem co i musiala miec cesarke zeby przy nadmiernym wysilku cos sie nie podzialo
Pójdę,pójdę do okulisty. Przy następnej wizycie też zapytam gina jak to jest z tym porodem
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Hej mamuśki ja już po wizycie
i teraz pierwszy news który mnie oczywiście powalił... moja "kruszynka" waży już 1,3kg hihih kawał chłopa z tego mojego Antka, wg usg jestem w 29 tyg ciąży Doktorek aż stwierdził że pora mnie przepadać ginekologicznie i spradzić czy z szyjką wszytsko jest ok... szyja długa i zamknięta
Antek w końcu się obrócił i leży sobie główką do dołu, z USG 3D znowu nic nie wyszło bo się skubaniec zasłaniał, a na 2D niesttey niewiele już widać, bo maluszek jest duży... ale mam fotkę buźki z 2D taka słodka już jest -okrąglutka.
Agamo ciuszki zostają u mnie bo Antek długo ściskał nóżki ale w końcu jak doktorek go pomęczył to je rozstawił i jak to lekarz powiedział "no nareszcie jest nasza trąbka" nawet fotkę dla tatusia zrobił
coś jeszcze... a tak dostałam skierowanie na glukozę po obciązeniu a już myślałam że mi się upiecze, no i delikatną sugestię żeby uważać na wagę
wiecie że maluszek wypełnia już prawie cały mój brzusio... doktorek jeździł usg od spojenia łonowego aż pod sam biust
serduszko ok, jakieś tam przepływy w pępowinie też, łożysko na przedniej ścianie, a i po raz kolejny oglądał górną wargę i nosek i potwierdził że według niego wszystko ładnie i nie widać rozszczepu- wasi lekarze też to tak co wizytę sprawdzają???
No i wsio, kolejna wizyta za 4 tygodnie
EDIT... moje drogie muszę coś sprostować bo mój D. mi żyć nie da... przeczytał to co napisałam i bardzo się oburzył ponieważ.... bo.... doktorek nie nazwał przyrodzenia naszego syna trąbką tylko ARMATĄ... stwierdził że powinno mi być wstyd za taką pomyłkę... hahahaha faceci!
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
To tak jak moj tesciu mowi jakos w 18 tc, kiedy okreslono plec:
"Jak juz widac, ze to chlopak, to na bank ma to po mnie" hahahhahaaa - padlam wtedy
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pyzaurka wracam w niedziele,bo w pon. badanie cukru a we wt. wizyta i podglądanie mojej wiercipięty Później tu wracam i siedzę do końca czerwca- a tu takie nudy! Oj z chęcią bym wpadła nad morze,nawet nie wiesz jak bardzo za nim tęsknie i za ciepłym piaskiem pod stopami !
Madzia ale Twój bobas rośnie
Paulinka to ja się przejedę do okulisty,bo nadciśnienia tętniczego nie mam,ale pamiętam,że podczas badania oczu wyszło,że tam ciśnienie podwyższone
Idź kochana idź i to jak najszybciej. Ciśnienie tętnicze nie ma tutaj nic do rzeczy, mój mąż ma idealne więc nie ma się co sugerować a z oczami naprawdę nie ma żartów. Warto się upewnić czy wszystko ok, tym bardziej właśnie, że czeka cię poród czyli nie lada wysiłek a sama ciąża jest obciążeniem ogromnym dla organizmu i lubi się też wzrok pogarszać. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Kinia ale sie usmialam z twojego tescia dowcipnis jeden! Nawet mezowi to przeczytalam! Eh ci mezczyzni i ich mania wielkosci! Potem przez te ich armaty ciezko nam sie rodzic bedzie heheheh
A z data to tez dziwne bo mnie licza tylko z usg bo z miesiaczki powinnam byc tydzien wiecej Wiec zobaczymy jak to bedzie bo pierwsze ruchy mialam w ostatni dzien 18 tygodnia wiec jakby od tego liczyc 20 tygodni to akurat dzien przed terminem z miesiaczki ale tak naprawde to i tak zalerzy od naszych malych robaczkow kiedy beda sie chcialy ujawnic Moja mama np wszystkich nas rodzila po terminie wiec nigdy nie wiadomo jak to bedzie u nas!
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niagara Skarbie pytalas o imie ??? chyba do momentu spojrzenia na moja corke nie podejme decyzji,Sara jakos mi nie lezy wiec chyba bedzie Nefeli