BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677710 przez Nubi
zuzuzanta napisał:

kocham_cie skoro lekarz określił wiek Antka na 29 tygodni, to zmienił Ci też datę porodu?

Tez sie nad ty zastanawialam... Z tymi terminami to istna zgadywanka, ponoc moja mama miala termin na 21 a urodzila mnie dopiero 30... Lepiej pozniej niz wczesniej w tym przypadku ;)

Kalina gratuluje decyzji co do imienia :) u mnie tez juz ustalone, Zoska, najpopularńiejsze 2013 Warszawa...hmmm trudno.
Karolina, ciesz się ze zrozumiał, trzymam kciuki zeby rozumial do konca swoich dni :) a co do ciuszkow to mozesz sie Nam pochwalić ;)
Kinga i Magda,super ze malenstwa sa zdrowe i rosną :laugh:

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #677744 przez Ania31
kalina napisał:

iwonka po pierwsze jak sie czujesz???
a po drugie jak by ci sie nudzilo to znajdziesz jakas fajna grafike na imie Natalia? bo chyba wreszcie sie zdecydowalismy :lol:

Natalia bardzo ładne imie :) , nasza tez bedzie Natalia, chociaz moj maz wymyslil ostatnio Oliwia, kiedys to imie bardzo mi sie podobalo ale teraz jakos nie jestem tak przekonana.

11 lata 6 miesiąc temu #677755 przez kocham_cie
Kinia bardzo się cieszę że z Mikolajkiem też wszytko ok, no i że cukier w normie...

Dziewczyny wiek ciąży na 29 tydzień określiło USG a nie doktorek, on wiek ciąży liczy od OM czyli tak jak mam na paseczku:) Doktorek tylko w karcie ciąży zapisuje że wiek ciąży 26 tydzień/ wg usg odpowiada 29 tyg.
Więc Aguś dalej jesteś pierwsza :lol:

A tak wogóle to Antek od początku był wielkością 2-3 tyg do przodu... moja mama też rodziła duże dzieci bo ja miałam 5kg, a moja młodsza siostra 4,6kg i obie po ok 62 cm, tylko najstarsza była w normie bo miała 3,3 kg... więc myślę że to genetyczne i dlatego mój synio też jest duży i długi (w każdym bądź razie waga jest proporcjonalna do długości kości udowej)

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #677759 przez akina_zet
Pyzaurka wracam w niedziele,bo w pon. badanie cukru a we wt. wizyta i podglądanie mojej wiercipięty :lol: Później tu wracam i siedzę do końca czerwca- a tu takie nudy! Oj z chęcią bym wpadła nad morze,nawet nie wiesz jak bardzo za nim tęsknie i za ciepłym piaskiem pod stopami :)!

Madzia ale Twój bobas rośnie :lol:

Paulinka to ja się przejedę do okulisty,bo nadciśnienia tętniczego nie mam,ale pamiętam,że podczas badania oczu wyszło,że tam ciśnienie podwyższone :(

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677772 przez kalina
Akina przejdz sie do okulisty. znajoma miala problem z oczami tylko nie wiem co i musiala miec cesarke zeby przy nadmiernym wysilku cos sie nie podzialo

Ania to masz podobny gust imieniowy:-) mi sie tez oliwka podobalo ale juz w rodzinie jest wiec nie chcialam powtarzac

Nubi dzieki ale bylo ciezko z tym imieniem:-) a zosie przynajmniej beda mogli inni latwo zapamietac jak jest najpopularniejsze :-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu #677788 przez Nubi
No tak trzeba szukac plusow, P. Na samym poczatku spotykania się, jak rozmawialiśmy o przyszlości to mówił że jak córka to Zosia... I chcial bliźniaków, dobrze że się mu nie udało bo ja jednej małej się boje a co dopiero mieć dwójkę!

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677791 przez MyMelange
Madzik, to mozesz pominac ciuszki w rozmiarze 56 :) My z tatusiem Mikolaja jestesmy kurduplami, wiec i syn nie bedzie za wielki :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #677800 przez akina_zet
kalina napisał:

Akina przejdz sie do okulisty. znajoma miala problem z oczami tylko nie wiem co i musiala miec cesarke zeby przy nadmiernym wysilku cos sie nie podzialo

Pójdę,pójdę do okulisty. Przy następnej wizycie też zapytam gina jak to jest z tym porodem :dry:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #677820 przez kocham_cie
kocham_cie napisał:

Hej mamuśki ja już po wizycie :lol:
i teraz pierwszy news który mnie oczywiście powalił... moja "kruszynka" waży już 1,3kg :cheer: hihih kawał chłopa z tego mojego Antka, wg usg jestem w 29 tyg ciąży ;) Doktorek aż stwierdził że pora mnie przepadać ginekologicznie i spradzić czy z szyjką wszytsko jest ok... szyja długa i zamknięta :lol:

Antek w końcu się obrócił i leży sobie główką do dołu, z USG 3D znowu nic nie wyszło bo się skubaniec zasłaniał, a na 2D niesttey niewiele już widać, bo maluszek jest duży... ale mam fotkę buźki z 2D taka słodka już jest -okrąglutka.

Agamo ciuszki zostają u mnie bo Antek długo ściskał nóżki ale w końcu jak doktorek go pomęczył to je rozstawił i jak to lekarz powiedział "no nareszcie jest nasza trąbka" :lol: nawet fotkę dla tatusia zrobił :laugh:

coś jeszcze... a tak dostałam skierowanie na glukozę po obciązeniu :dry: a już myślałam że mi się upiecze, no i delikatną sugestię żeby uważać na wagę :blush:

wiecie że maluszek wypełnia już prawie cały mój brzusio... doktorek jeździł usg od spojenia łonowego aż pod sam biust :side:
serduszko ok, jakieś tam przepływy w pępowinie też, łożysko na przedniej ścianie, a i po raz kolejny oglądał górną wargę i nosek i potwierdził że według niego wszystko ładnie i nie widać rozszczepu- wasi lekarze też to tak co wizytę sprawdzają???

No i wsio, kolejna wizyta za 4 tygodnie :)

EDIT... moje drogie muszę coś sprostować bo mój D. mi żyć nie da... przeczytał to co napisałam i bardzo się oburzył ponieważ.... bo.... :lol: doktorek nie nazwał przyrodzenia naszego syna trąbką tylko ARMATĄ... stwierdził że powinno mi być wstyd za taką pomyłkę... hahahaha faceci!

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #677825 przez kalina
ha ha magda padlam:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #677830 przez MyMelange
Madzik ja mysle, ze nawt moglo pasc haslo BAZUKA!! Hihi. Ucalowania dla meza :)

To tak jak moj tesciu mowi jakos w 18 tc, kiedy okreslono plec:

"Jak juz widac, ze to chlopak, to na bank ma to po mnie" hahahhahaaa - padlam wtedy :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #677843 przez Villemo
akina_zet napisał:

Pyzaurka wracam w niedziele,bo w pon. badanie cukru a we wt. wizyta i podglądanie mojej wiercipięty :lol: Później tu wracam i siedzę do końca czerwca- a tu takie nudy! Oj z chęcią bym wpadła nad morze,nawet nie wiesz jak bardzo za nim tęsknie i za ciepłym piaskiem pod stopami :)!

Madzia ale Twój bobas rośnie :lol:

Paulinka to ja się przejedę do okulisty,bo nadciśnienia tętniczego nie mam,ale pamiętam,że podczas badania oczu wyszło,że tam ciśnienie podwyższone :(

Idź kochana idź i to jak najszybciej. Ciśnienie tętnicze nie ma tutaj nic do rzeczy, mój mąż ma idealne więc nie ma się co sugerować a z oczami naprawdę nie ma żartów. Warto się upewnić czy wszystko ok, tym bardziej właśnie, że czeka cię poród czyli nie lada wysiłek a sama ciąża jest obciążeniem ogromnym dla organizmu i lubi się też wzrok pogarszać. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

11 lata 6 miesiąc temu #677862 przez agamo
Hahahah Madzia mialam ci pisac ze zamiast trabeczki moze powinnam napisac trąbiszon ale pozniej posmylalamm ze moze nie bede zartowac z przyrodzenia dzidziusia bo nie wiedzialam czy wypada heheh wiedzialam ze jak mlody ma ponad kilogram to miedzy nogami co najmniej armata musi byc:P

Kinia ale sie usmialam z twojego tescia dowcipnis jeden! Nawet mezowi to przeczytalam! Eh ci mezczyzni i ich mania wielkosci! Potem przez te ich armaty ciezko nam sie rodzic bedzie :P heheheh

A z data to tez dziwne bo mnie licza tylko z usg bo z miesiaczki powinnam byc tydzien wiecej Wiec zobaczymy jak to bedzie bo pierwsze ruchy mialam w ostatni dzien 18 tygodnia wiec jakby od tego liczyc 20 tygodni to akurat dzien przed terminem z miesiaczki ale tak naprawde to i tak zalerzy od naszych malych robaczkow kiedy beda sie chcialy ujawnic Moja mama np wszystkich nas rodzila po terminie wiec nigdy nie wiadomo jak to bedzie u nas!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #677868 przez zuzuzanta
Podczas pierwszej ciąży konsultowałam się z okulistką. Jestem krótkowidzem i bałam się, że wysiłek podczas porodu pogorszy mój wzrok. Jednak okulistka (bardzo dobry specjalista) powiedziała, że dużo lepsze jest dla dziecka przyjście na świat siłami natury niż brutalne wyciągnięcie z brzucha. Kazała mi tylko mieć zamknięte oczy podczas parcia. Oczywiście moja wada to tylko krótkowzroczność i wcale nie jakaś duża, podejrzewam, że w przypadku poważniejszych chorób oczu decyzja lekarki nie byłaby oparta na tym co dobre tylko dla dziecka, ale i (może przede wszystkim) dla matki.

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu #677879 przez nefeli
Kalinka dzieki :) ja w ogromnym stresie bo czekam na usgie w 32 tygodniu,na ktore potrzeba 110 i wtedy dokladnie widac serce itd,w ten piatek mam normalne usgie,ale oziebily sie moje stosunki z lekarzem po ostatnich wizytach :( wiec ide bo musze,a tak na spokojniej i z wieksza checia odwiedzam co miesiac w Salonikach tego drugiego,chyba u niego bede rodzic,ale mam dylematy,jest starszy moze wiec wiecej doswiadczenia,jest bardzo dobrym wrazliwym czlowiekiem i znajac nasza sytuacje wezmie zamiast 800 euro to 700,ten drugi to mlody nowoczesny za to lekarz,bardzo dokladny,solidny ale bierze 1200 za cesarke i nic nie wspomnial ze cos obnizy,no i ogolnie sie posprzeczalismy o to ze nie mozna zniszczyc zadnej kobiecie reszty ciazy,wpedzajac ja w panike,stres i nerwy mowiac cos czego nie jest sie pewnym,cos czego sie nie widzi i nie da udowodnic,a co ja bede przezywac do dnia porodu wiem tylko ja.oj ale sie rozpisalam...mam nawrot mdlosci,nie wiem od czego myslalam o malinach? ale nie jestem pewna,malutka kopie jak szalona,az boli czasami ,szczegolnie jak nogi mi w pecherz i szyjke wciska.Moj synek byl bardzo spokojny,nie rzucal mi sie po brzuchu,wiec teraz wydaje mi sie to jakies dziwne,czy wy tez tak macie ze ruchy sa takie raptowne?
Niagara Skarbie pytalas o imie ??? chyba do momentu spojrzenia na moja corke nie podejme decyzji,Sara jakos mi nie lezy wiec chyba bedzie Nefeli :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka