BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #678232 przez pyzaura
Kinia przeslicznie :) tak jasno bajka :)

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #678244 przez Villemo
Dzień dobry :-)

Ja wyspana jak nigdy przy herbatce. Cholera jestem taka roztargniona, że zapomniałam sobie posłodzić :S

Nefeli myślę, że dziewczyny mają rację. Lekarze nie raz wymyślają różne rzeczy, żeby po prostu naciągnąć na kasę i częstsze wizyty, w końcu zmartwiona o swoje dziecko matka zrobi wszystko i odda każde pieniądze, żeby tylko upewnić się, że wszystko jest ok. Nie etyczne to jak cholera no ale cóż...

Wiecie co zaczynam się martwić i zastanawiać jak to będzie jak przyjdzie na świat maleństwo. Przyszła do nas wczoraj sąsiadka z kilkumiesięcznym maluszkiem i Klaudiusz mu wyrywał z ręki wszystkie zabawki ;/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678248 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Monia, udana jestes :)

Uwaga, kolejny mebelek w pokoju Mikiego :) Lozeczko:

Kinia kupuje takie same łóżeczko i komódkę :lol: Łóżeczko z IKEI? Jaki materac do niego dobrałaś? A i powiedz mi,to drzewko namalowane czy to naklejka? Bo widziałam je już na jedym projekcie w necie i za cholere nie mogłam dopatrzeć się jak to jest zrobione :side:

Cały pokoik piękny!

Miłego dnia dziewczyny :laugh:

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #678275 przez zuzuzanta
Dzień dobry kobietki. Ja zaraz śmigam do fryzjera, bo odrost już pokaźny, a w sobotę wesele.
Nefeli, Ty się nie przejmuj gadaniem lekarza. Moim zdaniem to oni tak asekuracyjnie mówią różne niepotwierdzone rzeczy.

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678281 przez karolcia1919
Witam mamuśki :)

zjadłam śniadanko i jestem już w pracy:) pogoda cud miód malina:)

W skrócie opowiem wam ze mój mnie przeprosił przytulił i był potulny na razie jest ok zobaczymy co dalej będzie...mam na niego oko.zobaczymy...nie chce was już nudzić tym tematem ale dziękuje ze mnie wspieraliście:)

Kornel jest coraz bardziej aktywny ostatnio:)
chyba ze jest już coraz większy:)

Koleżanka od 3 tyg leżała w szpitalu w Bydgoszczy termin miała na polowe lipca a mały 3 tyg temu ważył 1,200 kg mieli zrobić jej CC ale ciągle to przekładali aż do piątku...urodził się przez CC tylko dlatego ze nie czuli tętna..mały leży w inkubatorze wazy nie całe 2 kg walczy o życie.Matka jest załamana ...musi się coś stać by lekarze zaczęli działać.

Oby wszystko było dobrze..dziś jest msza za małego

zauważyłam ze teraz większość chłopców się rodzi bynajmniej w mojej okolicy.

11 lata 6 miesiąc temu #678286 przez nike84
Witajcie dziewczyny
U mnie od rana spokój i cisza, dopóki nie zjadłam słodkiego pączka, po którym mój Kacperek zaczął niesamowicie szaleć - chyba mu smakowało ;)
A zaraz zabieram się znowu za szukanie wózka... Bo po tym jak czytam u was wyprawka powoli się już kompletuje, a u mnie oprócz ubranek... nie ma nic :ohmy: A tu trzeba wózek wybrać, pokioik dla małego wyremontować, nie mówiąc już o reszcie wyprawki. Zupełnie nie wiem w co ręce włożyć :huh:

MyMelange pokoik przepiękny, zazdroszczę pomysłowości :)

11 lata 6 miesiąc temu #678294 przez pyzaura
zuzuzanta napisał:

Dzień dobry kobietki. Ja zaraz śmigam do fryzjera, bo odrost już pokaźny, a w sobotę wesele.
Nefeli, Ty się nie przejmuj gadaniem lekarza. Moim zdaniem to oni tak asekuracyjnie mówią różne niepotwierdzone rzeczy.

kochana poprosze o foto po fryzjerze :D widze przygotowania pelna para do wesela a wesele masz w okolicy czy gdzies musisz dojechac??

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #678295 przez MyMelange
Akina to lozeczko z allegro, nie z Ikei. Drzewko jest naklejane - tez kupione na allegro.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #678298 przez kalina
karolcia mam nadzieje ze maly da rade. jest jeszcze malutki to go musza w inkubatorku tez pewnie do okreslonej wagi dotrzymac. znajomi mieli stresa bo im sie 1,5kg urodzil i dlugo nie wiadomo bylo co bedzie bo plucka nie wyrabialy a teraz ma juz 3 latka rozrabiaka jak nie wiem :-)

a u mnie obserwuje wysyp dziewczynek:-) jak bedzie malo chlopa to w przyszlosci wysle moja natalke w twoje strony na podryw:-)

kinga pokoik coraz piekniejszy. widze ze nawet bobas juz jest:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu #678303 przez pyzaura
Akina jaka pogoda jaka pogoda u Ciebie mam nadzieje ze chociaz troszke na sloneczko sie zalapiesz :) u nas dzis tak goraco pieknie :D az sukienkę ubralam :) i calkiem inny humorek jak taka pogoda :D chce isc troszke pozniej do rodzicow isc na podworko buzke i nogi poopalac przed weselem ale narazie musze czekac na kuriera z sukienka na weselicho :D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #678311 przez Nubi
Dzien dobry, chociaz po przeczytaniu posta Karoliny juz mniej :/
W sumie wszystkie liczymy na to ze dzidzie nam sie zdrowe urodza, a chyba kazdej z nas przemykaja rozne obawy przez glowe. Wcale sie nie dziewie Tobie Nefeli, slyszac opinie lekarza-fachowca nie tak latwo sie uspokoic. Dobrze ze poszlas do drugiego, gdyby kasa nie stanowila problemu poszla bys do kolejnych 5zeby tylko uslyszec ze jego przypuszczenia sa mylne. Dopoki nie ma czarno na bialym najlepiej starac sie uspokoic, bo stres i zmartwienia przyciagaja chorobe, a dla nas teraz najwazniejsze jest zdrowie.
Koniec z filozofowaniem,"wsi spokojna, wsi wesoła(..)" ide na pole :)
Paulina, nie martw sie, bedzie ciezko bo do tej pory posiwiecano mu cala uwage, teraz to sie zmieni i najlepiej slyszalam przygotowac go do roli starszego brata dajac mu pewne obowiazki. Moj brat przechodzil to samo. Mala jest zazdrosna i wydziera swojej siostrzyczce zabawki ale wtedy trzeba od razu reagowac i wytlumaczyc, chociaz sto razy :D

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #678326 przez niagara
Dzień dobry :)
Ja tradycyjnie już tylko się witam i uciekam :dry: Na szczęście to już ostatni dzień, bo wykańczam się powoli :dry: :angry: A tak mi się nie chce... :dry:
Kinga pokoik prześliczny :)

My może dzisiaj popołudniu pojedziemy wybrać jakieś mebelki dla Małej :)

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #678330 przez nefeli
Dzien dobry :)
Ach Agamo ja tez uwielbiam pisac i papierkowa robote,ciagle cos pisze i wszedzie notatniki,dlugopisy itp ;)co do meza tez mam podobnie,tylko on okna myje ;) czasami mu pomagam,ale ogolnie tez odkurzy,pomyje co wieczor talerze,lazienke mi cala zdezynfekuje co kilka dni,wiec ogolnie nie jest zle :) szkoda tylko ze nie umie gotowac moja Marysia :) bo tak o sobie mowi jak cos w domu robi :)
A apropo diagnozy lekarza,to wlasnie o profil chodzi,ze mala ma minimalnie cofnieta dolna szczeke...hm patrzac na wiele usgie wiekszosc dzieci tak wlasnie ma na wielu zdjeciach,a ona na jednym akurat tak ma,pozostale w 3D sa zupelnie ok i nawet minimalnie nie jest cofnieta.
Co do wodoglowia to jak oni to sprawdzaja? ze jest za duzy obwod glowy do wieku ciazy? tzn w pomiarach? oswieccie mnie prosze
Akina mieszkam w Grecji chyba jakies 11 lat :) ma swoje plusy i minusy jak wszedzie,ogolnie teraz sytuacja jest bardzo nieciekawa,wrecz bym powiedziala tragiczna,ale jesli chodzi o piekne miejsca to i owszem jest ich tysiace i milo wakacje spedzic.ja mam to szczescie ze mieszkam przy samym Olimpie i otoczona morzem,jedyne czego bedzie mi brakowalo jesli wroce do Polski :(

11 lata 6 miesiąc temu #678337 przez karolcia1919
jak wy wstawiacie zdjęcia pomocy bo ja wstawiam i nie mogę jakiś rozmiar program???

11 lata 6 miesiąc temu #678339 przez nefeli
Iva ja do Ciebie chyba przyjade na te wszystkie pysznosci,ja w koncu zaczelam jesc ale w ogole nie mam sily zeby to robic,ogolnie mam ciagle helikopter w glowie przez ta anemie :(Co do prasowania to i ja troszke walcze ale nic nie ubywa :( narazie ubranek nie mam,wiec nie piore ale jak pozniej w upale to ogarne to nie wiem???
Madzia sliczna fotka Synia!!!
Natalia trzymam kciuki za Ciebie!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka