BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999462 przez Scarlett86
sprobuje jeszcze raz

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999464 przez Scarlett86
Buleczki

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 4 miesiąc temu #999471 przez asiekasiek
Zaz ja też chciałam sic spać ale położyłam się i siostra zaczęła wydzwaniac jak opętana jak jak robić placki z cukinii :angry: i juz rozbudzila mnie ...

Scarlett śliczny brzusio i jakie apetyczne bułeczki :) mi się nic nie chce ;) nawet gotować teraz... może dentystka tez ma trzech synów i smiala się ze czeka na Ciebie trzy nowe synowe za jakiś czas ;)

a mi się nie chciało nic gotować i zamówiłam dwie pizze druga gratis... ;) i w sumie tej drugiej nie zjedliśmy to chyba na jutro na obiad będzie ;) a M. ma jeszcze udko i nie chce mu się jeść tego :)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu #999474 przez pesq
Rita - po pierwsze, nie mogę zrozumieć ginekologów którzy robią tam tak że boli i mówią : a podczas proodu to co lepiej nie będzie. To okropne a poza tym co ona tam chce narobić w tej pochwie/szyjce? Biedy potrzeba? Masakra jakas... I to samo tyczy się leków - naprawde nie ma sensu brać aby brać. Mi ginekolog już raz czy dwa powiedział, że najlepiej jest nie brać nic jeżeli się da a nie brać na siłę...... Co do paciorkowca ja będe miała za 2 tygodnie czyli pod koniec 37 -trochę późno ale tak mam wizytę.. I w ogóle nie wiem tam paciorkowiec też chyba jest badany bo on powiedział że zrobi mi posiew ja na to - gbs? a on : no nie tylko... Nie do konca to rozumiem ale ok. Co do paciorkowca to przecież naprawde dużo osób to ma.. spokojnie kochana, kąpiel, kolacja i odpocznij. Postaraj się - i tak, to mówię ja :D:D

Scarlet - kolejna apetyczna mamusia <3 zabijasz mnie z tymi bułeczkami :( :( ja dziś poplakalam sie nad tym okropnym chlebem bo już tak mi się chce prostych weglowodanów... ahhhh

Byłam znowu na szkole rodzenia i dziś było SUPER! Pani dr pediatra mówiła o karmieniu i rozszerzaniu diety dziecka - ogólnie bałam sie ze wyskoczy z dietą matki karmiącej :D a tu niespodzianka! Mówiła żeby jeść zdrowo, lokalnie (lepiej gruszke niż ananasa ale bez paniki ) i rozważnie - i tu się zgadzam. Jakaś dziewczyna mówi: no ale pestkowe owoce też? Toż nie można bo biegunka u dziecka.. a ona na to - "że tak powiem deliktanie, jak zje pani dwa kilo śliwek i popije wodą to posra się i pani i dziecko :D ale jak zje pani śliwkę kilka razy w tygodniu to prawdopodobnie nic się nie stanie" :D :D może nie było to jakieś subtelne ale naprawde trafne. No też poopowiadała co najczęściej uczula itd. ale zaznaczając, że większość dzieci NIE jest uczulonych i nie można wychodzic z takiego założnia, tylko obserwowac i raz jeszcze obserwowac :) . Taka moja relacja ze szkoły dzisiejszej :P
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #999477 przez pesq
Dziewczyny - muszę się wygadać - czop mi nie odszedł ;) ale mam kryzys chlebowy. :unsure: :unsure:

www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Mo...45dc79359471f1f7.jpg

4 miesiąc na tym chlebie... Dzień w dzień 2/3 opakowania tej pie.... tektury... O ile mogę próbować zjeść coś tam innego na obiad, kombinuje z dodatkami do kanapek typu pomidorki suszone, nawet majonez używam, różne wędliny a nie tylko kurzęce (jak niby powinno się jeść na cukrzycowej..) to z chlebem nie mam ratunku. Próbowalam ok 10-15 różnych w tym pieczonych w domu na żytniej i ziarna i nie... ten jedyny nie podnosi mi cukru... Jeśli zjem kromke żytniego (sklad: mąka żytnia, woda, sól) na kolację - 125 cukier (do 120 można mieć).. zjem 3 kromki z tym - 105... Wiecie co, ja do końca życia nie zapomnę tego chleba, naprawdę. :dry: :dry: :dry: :dry:

9 lata 4 miesiąc temu #999482 przez Zazanna
Scarlet super wyglądasz, a bułeczki mega apetyczne :)

Asiek ja dziś tak zawzięcie gotowałam, że zamarynowałam mięso i wstawiłam do lodówki, po obudzeniu do piekarnika, ziemniaki i surówkę zrobił mój brat i właśnie jemy obiad na kolację :P Ciekawe czy zasnę w nocy :)

Ja też nie rozumiem jak lekarz może robić, że boli, choć inni potrafią zrobić bez bólu..

Pesquś coś wymyślimy :)

Miłego wieczorku Dziewczyny :):*
Podziękowania: pesq, Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu #999486 przez glooria

jurada napisał: Agata masz racje. Gl8oria nie pokazywała nam jeszcze brzusia.

I nie pokaże he he ladniejsza mam twarz :blush:
Mozecie poogladac na fb
Ale dzidziusia pokaże jak wyjdzie

9 lata 4 miesiąc temu #999490 przez Scarlett86
Pesq wybacz, nie mialam zlych intencji :blush: :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #999491 przez kasandra9
Dziewczynki, melduje, ze ok, dostalam tylko nospe bo niby skurczów brak ale coś mi sie Agatka napina i boli twardnieje itp
Mialam niespodziankę bo teściowa i siostra męża mnie odwiedzily WOW i potem Piotruś byl...mam tez niwa lokatorkę....jutro Wam o niej maly esej napisze bo dzis jyz nie mam sily...poczytam i śpię:)

9 lata 4 miesiąc temu #999492 przez Scarlett86
Dziewczyny moja waga przekroczyla 100 :ohmy: :ohmy: :ohmy:
i to ze dwa tygodnie temu :blink: od tamtej pory sie nie waze :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #999494 przez glooria
A widzialyscie ze na listopadowkach wczesniaczek sie pojawil-a
Jejku duzo zdrowka dla niej

9 lata 4 miesiąc temu #999502 przez Agata28
widzisz Pesq naśmiewałaś się dzisiaj z czopów fejsbukowych, aż Twój odpadł za karę :P
Pytałam się mojej połóżnej(która jest także doradcą laktacyjnym) o karmienie piersią i dietę. Powiedziała, że wszystko można jeść, ewentualnie gdy będą jakieś problemy to wtedy eliminować niektóre produkty :) ja przy tym zostane! Ogólnie ma się nami opiekować przez pierwsze 8 dni po porodzie :) i pomagać w karmieniu piersią :) funkcja opieki jest z tego względu, że jeśli nie ma podczas porodu żadnych komplikacji to wypisują do domu w tym samym dniu (czasem nawet 2 h po porodzie). Położna ma codziennie przychodzić na jakieś 5 h i sprawdzać jak się mamy, czy rana się dobrze goi, jak wygląda pępuszek dziecka, waga, temperatura i uczyć męża opieki nad noworodkiem :) a ja mam podobno leżeć i odpoczywać.

Scarlett ale bym wszamała taką bułeczkę :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #999509 przez pesq
Gloria ojej to naprawde wczesny wczesniaczek.. Który tydzień?

Agatka mi nic nie odeszlo na szczęście :) o widzisz nie trzymają na sile w szpitalu bo i po co.. I tak chyba lepiej

Kas oj juz teraz wszystkim będzie sie napinać.. Taki czas nasz:)

Scarlet heh :D :D do porodu nie stawaj :P

Dobranoc.

9 lata 4 miesiąc temu #999514 przez Magdalena9t
Dzien dobry:-) dluuuugo znow mnie nie bylo:-/ w czwartek jechalismy na wesele,wrocilismy w niedziele bo zostalismy na weekend nad jeziorem. Wreszcie kupilam wozek( chyba jako ostatnia) :-p
I w tym tygodniu zaczelam prac ubranka w dzieciowym proszku i mam mase prasowania.
Po ostatniej wizycie wszystko ok, nie widac zeby szykowal sie porod i tez mialam badanie na paciorkowca,musze zadzwonic po wyniki, ale sie ociagam.
Ale to bylo 10 sierpnia, teraz juz mi sie brzuch obnizyl i zaczyna bolec mnie w pachwinach, ale wydaje mi sie ze to z przemeczenia wczoraj tyle sie nabiegalam, mama przyjechala to zajela sie Tonkiem a ja poogarnialam sobie w domku, dzis dalej sie zabieram:-)

9 lata 4 miesiąc temu #999515 przez kasandra9
Dzien dobry:) jestem w szoku, ze tak mogę spać tutaj! Jeszcze tylko dziś, a jutro wychodzimyyyyy!!! Nie ma opcji!:) mąż wydedukowal, ze brzuszek sie powiększył i na pewno nasz Corex urosl:)))))
Obyyy.
A teraz o mojej sąsiadce z lozka obok (taka jest dziwna i w ogóle, ze ja na pewno musze wyjść stąd!!!), na pewno po 40, ale przed 50; to jej czwarte dziecko - najstarsze ma 17 lat, najmlodsze 12. Pali papierosy i nie widzi w tym nic złego, wszystkie cisze palila i dzieci zdrowe i normalne (pierwsza ciaza prawie cala na podtrzymaniu w szpitalu, ta tez niewiele lepiej, bo juz któryś raz jest w szpitalu, teraz miala tydzień przerwy i znów). Lekarka nie zleciła jej tego pierwszego USG genetycznego (11-13tc), a ona nie wiedziała, ze takie jest w ogóle....wuec miala potem amniopunkcję...w ogóle takie rzeczy opowiadala głupie na lekarzy itp. Ze np. Powinni dostosować leczenie do kobiet palących i niepalących... Nie mogę.
W ogóle śmierdzi od tego w sali ze ona pali:/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia