- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Scarlett śliczny brzusio i jakie apetyczne bułeczki mi się nic nie chce nawet gotować teraz... może dentystka tez ma trzech synów i smiala się ze czeka na Ciebie trzy nowe synowe za jakiś czas
a mi się nie chciało nic gotować i zamówiłam dwie pizze druga gratis... i w sumie tej drugiej nie zjedliśmy to chyba na jutro na obiad będzie a M. ma jeszcze udko i nie chce mu się jeść tego
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Scarlet - kolejna apetyczna mamusia <3 zabijasz mnie z tymi bułeczkami ja dziś poplakalam sie nad tym okropnym chlebem bo już tak mi się chce prostych weglowodanów... ahhhh
Byłam znowu na szkole rodzenia i dziś było SUPER! Pani dr pediatra mówiła o karmieniu i rozszerzaniu diety dziecka - ogólnie bałam sie ze wyskoczy z dietą matki karmiącej a tu niespodzianka! Mówiła żeby jeść zdrowo, lokalnie (lepiej gruszke niż ananasa ale bez paniki ) i rozważnie - i tu się zgadzam. Jakaś dziewczyna mówi: no ale pestkowe owoce też? Toż nie można bo biegunka u dziecka.. a ona na to - "że tak powiem deliktanie, jak zje pani dwa kilo śliwek i popije wodą to posra się i pani i dziecko ale jak zje pani śliwkę kilka razy w tygodniu to prawdopodobnie nic się nie stanie" może nie było to jakieś subtelne ale naprawde trafne. No też poopowiadała co najczęściej uczula itd. ale zaznaczając, że większość dzieci NIE jest uczulonych i nie można wychodzic z takiego założnia, tylko obserwowac i raz jeszcze obserwowac . Taka moja relacja ze szkoły dzisiejszej
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Mo...45dc79359471f1f7.jpg
4 miesiąc na tym chlebie... Dzień w dzień 2/3 opakowania tej pie.... tektury... O ile mogę próbować zjeść coś tam innego na obiad, kombinuje z dodatkami do kanapek typu pomidorki suszone, nawet majonez używam, różne wędliny a nie tylko kurzęce (jak niby powinno się jeść na cukrzycowej..) to z chlebem nie mam ratunku. Próbowalam ok 10-15 różnych w tym pieczonych w domu na żytniej i ziarna i nie... ten jedyny nie podnosi mi cukru... Jeśli zjem kromke żytniego (sklad: mąka żytnia, woda, sól) na kolację - 125 cukier (do 120 można mieć).. zjem 3 kromki z tym - 105... Wiecie co, ja do końca życia nie zapomnę tego chleba, naprawdę.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiek ja dziś tak zawzięcie gotowałam, że zamarynowałam mięso i wstawiłam do lodówki, po obudzeniu do piekarnika, ziemniaki i surówkę zrobił mój brat i właśnie jemy obiad na kolację Ciekawe czy zasnę w nocy
Ja też nie rozumiem jak lekarz może robić, że boli, choć inni potrafią zrobić bez bólu..
Pesquś coś wymyślimy
Miłego wieczorku Dziewczyny :*
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
jurada napisał: Agata masz racje. Gl8oria nie pokazywała nam jeszcze brzusia.
I nie pokaże he he ladniejsza mam twarz
Mozecie poogladac na fb
Ale dzidziusia pokaże jak wyjdzie
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Mialam niespodziankę bo teściowa i siostra męża mnie odwiedzily WOW i potem Piotruś byl...mam tez niwa lokatorkę....jutro Wam o niej maly esej napisze bo dzis jyz nie mam sily...poczytam i śpię
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Jejku duzo zdrowka dla niej
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Pytałam się mojej połóżnej(która jest także doradcą laktacyjnym) o karmienie piersią i dietę. Powiedziała, że wszystko można jeść, ewentualnie gdy będą jakieś problemy to wtedy eliminować niektóre produkty ja przy tym zostane! Ogólnie ma się nami opiekować przez pierwsze 8 dni po porodzie i pomagać w karmieniu piersią funkcja opieki jest z tego względu, że jeśli nie ma podczas porodu żadnych komplikacji to wypisują do domu w tym samym dniu (czasem nawet 2 h po porodzie). Położna ma codziennie przychodzić na jakieś 5 h i sprawdzać jak się mamy, czy rana się dobrze goi, jak wygląda pępuszek dziecka, waga, temperatura i uczyć męża opieki nad noworodkiem a ja mam podobno leżeć i odpoczywać.
Scarlett ale bym wszamała taką bułeczkę
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatka mi nic nie odeszlo na szczęście o widzisz nie trzymają na sile w szpitalu bo i po co.. I tak chyba lepiej
Kas oj juz teraz wszystkim będzie sie napinać.. Taki czas nasz:)
Scarlet heh do porodu nie stawaj
Dobranoc.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
I w tym tygodniu zaczelam prac ubranka w dzieciowym proszku i mam mase prasowania.
Po ostatniej wizycie wszystko ok, nie widac zeby szykowal sie porod i tez mialam badanie na paciorkowca,musze zadzwonic po wyniki, ale sie ociagam.
Ale to bylo 10 sierpnia, teraz juz mi sie brzuch obnizyl i zaczyna bolec mnie w pachwinach, ale wydaje mi sie ze to z przemeczenia wczoraj tyle sie nabiegalam, mama przyjechala to zajela sie Tonkiem a ja poogarnialam sobie w domku, dzis dalej sie zabieram:-)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Obyyy.
A teraz o mojej sąsiadce z lozka obok (taka jest dziwna i w ogóle, ze ja na pewno musze wyjść stąd!!!), na pewno po 40, ale przed 50; to jej czwarte dziecko - najstarsze ma 17 lat, najmlodsze 12. Pali papierosy i nie widzi w tym nic złego, wszystkie cisze palila i dzieci zdrowe i normalne (pierwsza ciaza prawie cala na podtrzymaniu w szpitalu, ta tez niewiele lepiej, bo juz któryś raz jest w szpitalu, teraz miala tydzień przerwy i znów). Lekarka nie zleciła jej tego pierwszego USG genetycznego (11-13tc), a ona nie wiedziała, ze takie jest w ogóle....wuec miala potem amniopunkcję...w ogóle takie rzeczy opowiadala głupie na lekarzy itp. Ze np. Powinni dostosować leczenie do kobiet palących i niepalących... Nie mogę.
W ogóle śmierdzi od tego w sali ze ona pali:/