- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatka, ale laska, faktycznie i ja bym przegrała zakład, ze za 3tyg rodzisz! Widac Agatki takie sa, ze super figura ...no to się niw mam co martwic, sporo nasza tez bedzie taka elegansia;)
Moja sąsiadkę dzis wypisali, znow jestem sama;) zjadłam obiad, nie byl zbyt kaloryczny, kupilam w bistro drugi obiad - zupę kalafiorową i kotlet z ryby z ziemniakami i fadilka szoaragiwa i suriwka wiosenna to zjemy z Piotrkiem jak wieczorem wpadnie; mial byc w południe, ale jednak pojechal di Olsztyna, wiec jak wróci to wpadnie:)
Kurde nastawiłam sie ze w Pt po tym usg wyjde, nie ma opcji! Meszku, masz racje, ona musi zrozumieć mija potrzebę farbowania;)))) na to liczę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq no 20dag to dużo za dużo... ja się nie odzywam jak ktoś da 5 dag za dużo... z tym obiadem to wkurzyłabym się nawet o tą złotówkę... bo kurcze niech młoda uczy się i już...!!
Ja spakowałam torbę do szpitala do rożka włożyłam ubranko i pieluszkę żeby było po porodzie w co ubrać dzieciaczka żeby położna miała czy mąż do ubrania Laure ale jeszcze wodę muszę dokupić i pomadka mi gdzieś się zapodziała a pieluchy bierzecie do walizki czy gdzieś obok zeby mąż przyniósł już po porodzie??
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
A tak to ogolnie czujemy sie dobrze dzisiaj bylam na badaniach a w piatek wizyta, mam nadzieje ze ostatnia wizyta i za 2 tyg urodze, a co do wydzieliny to tez mam jej wiecej szczegolnie rano
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu, a pamiętam, jak nic nie bylo prawie u Ciebie widac! Lidziun pierwsza wytrzelila a teraz..wszystkie mamy na dobra sprawę plus minus podobne:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do torby to ja nie pomogę bo ja spakowałam "na oko" w razie gdybym musiała skończyć w naszym cudownym szpitalu... :/ i mam nadzieje że za 2 tygodnie ją wypakuje i wezme tylko to co muszę do kliniki. Tylko niech moje bejbi jeszcze wysiedzi
AAAAAAAAAAA to prawda KAS! Mnie to tak często uderza ostatnio że już tak mało. WIecie co, za dwa tygodnie to już myślę że bedzie ktoś nowy z nami a później to już dzień po dniu bedziemy sie chwalić. MASAKRA! :D:D
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po prostu np. stojąc w kolejce myślę sobie, że szkodzę małemu i wtedy lwica mi się włącza
np. jeszcze za czasów tych upałów poszłam do sklepu dosłownie po parę rzeczy a tam 5 osób przede mną, klima nie działa w końcu się wkurzyłam i na cały głos "przepraszam, jestem w ciąży, źle się czuje: i tyle, ale to mi się tak zaczęło może ze dwa miesiące temu, jak mi konkretnie urósł brzuch i poczułam, że nikt mi za łaski nie robi...
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
oczywiście jakość zdjęcia kiepska
Pesq, nie mam wyjścia, muszę spróbować, bo mnie Filip napomina na każdym kroku jak taka jestem, ale to dobrze. Ostatnio w IKEI kazał mi iść do przodu, bo była kasa dla kobiet w ciąży, no to poszłam. Sama bym pewnie stała i czekała w tej długaśnej kolejce... Ehh...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia - a widzisz ja nawet slowa bym nie powiedziala gdzięs gdzie nie ma karteczki o kobietach w ciąży.. a ostatnio jak opisałam historie z Leroy Merlina że facet przede mna sie kłócił że musi stac z kiloma produktami i do mnie żalił to taka jedna mi napisala na fb - że ciąża to tylko i wyłącznie sprawa ciężarnej i czemu niby wszyscy mają się tym interesować.. I niestety ale widzę że taka chyba jest rzeczywistość. Ja zawsze ustępuje, przepuszczam, ale ludzie tego nie robią (znaczy już sama nie wiem - Was wpuszczają, mnie ... nigdy nikt z własnej woli oprócz jednej dziewczyny w lazience nie przepuścił!!!!!!!!! ) i wiecie co... chyba nawet nie muszą. Wcale nie muszą się nami interesować, same musimy walczyć albo próbować walczyć. Nikt nie będzie się nad nikim litował, no trudno - inna sprawa jak jest jak wół kartka a ja nie umiem o swoje i tak zawalczyć. To jest dopiero przykre.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq pomyśl sobie, że nikt się nie odezwie. Musimy same walczyć o swoje dla naszych maleństw.
U mnie podobnie w rejestracji, w aptece, w sklepie nikt nie przepuści, nie ustąpi. Jak bym się sama "nie wepchała" w rejestracji na wizytę do kardiologa to stałabym tak z 1h na sam zapis, bo przede mną było ponad 30 osób i też się stresowałam, że ktoś mi zwróci uwagę czy coś, ale w efekcie nigdy nikt się nie odzywa, więc przełam się a zobaczysz, że nikt nie ma prawa komentować kobiety w tak zaawansowanej ciąży.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Boje sie ze zlinczują, dobrze że mówisz ze nie jest tak źle...
Chociaż wczoraj w szpitalu stanełam tak obok okienka troszeczke bo myslalam ze musze sie rejestrowac i wszyscy patrzyli nikt nie przepuszczał a ja sama nie podchodziłam bo nie wiedziałam czy mam sie rejestrować czy nie.. aż doczytałam że nie musze na papierach bo juz karta wyciągnieta i na szczescie moglam sobie iść. Eh.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pesquś ja Ci nie pomogę, bo ja taka sama dupa wołowa Muszę mieć bardzo zły dzień i bardzo bojowy nastrój żeby się odważyć powiedzieć co myślę.. W całym życiu zdarzyło mi się to dosłownie kilka razy :/
Agata28 ale jesteś zgrabniutka !!!
Kas ale pyszności kupiłaś mmm U mnie dziś placki z cukinii znowu heh –ale dla odmiany z serkiem wiejskim I szarlotka mi się piecze <3
Pesq jak chodzi o psa to ja jak lwica Jak widzę, że jej coś nie leży i nie pasuje, to „pod pachę” i odwrót –ale powiedzieć czegoś ostrzej już nie umiem, tylko zawsze mówię, że idziemy, bo ..jestem głodna hhahaha a ludzie patrzą na brzuś i przytakują, że no tak, jak głodni to biegnijcie, bo dzidziusiowi nie wolno odmawiać
Asiek ja mam w torbie Ale ja mam ogromną torbę i mam tam wszystko i jeszcze dopakuję tam rzeczy dla mnie na wyjście ze szpitala
Kasia jakie Ty masz ładne włosy ! I taka gruba kitka ! Super
Lidziun jaka Ty chudziutka jesteś i tylko ten brzuszek !
Sylwia jaki brak?? Bardzo ładne masz
Ja sama zaciągnęłam T. do kasy w Ikei dla ciążowych i dzieciatych, ale mieliśmy farta i nikogo przed nami nie było, bo bym stała i robiła temu komuś „wyrzut sumienia” wzrokiem, ale słowa bym nie pisnęła I T. mi nie pozwolił iść do łazienki wtedy, bo jak to stwierdził, ani dziecka pod ręką, ani w ciąży nie jest –i mogłam pójść dopiero jak nas babeczka zaczęła kasować
Pesq mnie wpuszczają i przepuszczają i sadzają, bo ewidentnie zabieram za dużo miejsca i powietrza i chcą się mnie pozbyć hah A poważnie, to ja teraz bardzo ciężko oddycham, bo mi Malutek uciska płuca i rzadko się maluję, więc oczka lekko podkrążone, bo się nie wysypiam i chyba wyglądam po prostu na mocno zmęczoną i jeszcze brzuś, że myślą, że rodzę już a najdalej jutro, albo co najmniej trojaczki.. to i puszczają
Pojadłam
I szarlotka doszła w międzyczasie.. dobra wyszła Szkoda, że nie mam lodów ..
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam stopy grube, szerokie i wysokie i w ciazy wcale mi nie puchna ale wszyscy patrza i mowia uu jakie spuchniete.. ja na to tak tak a tak naprawde sa po prostu tłuste :D serio