BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999393 przez kasandra9
Zaz, ladnie wyglądasz i nie jak slon! Widac jak Jurada mówi nieco na nogach, ale ja tez nie widzę tam 90kg, choc chyba wysoka jestes:)
Agatka, ale laska, faktycznie i ja bym przegrała zakład, ze za 3tyg rodzisz! Widac Agatki takie sa, ze super figura ...no to się niw mam co martwic, sporo nasza tez bedzie taka elegansia;)
Moja sąsiadkę dzis wypisali, znow jestem sama;) zjadłam obiad, nie byl zbyt kaloryczny, kupilam w bistro drugi obiad - zupę kalafiorową i kotlet z ryby z ziemniakami i fadilka szoaragiwa i suriwka wiosenna to zjemy z Piotrkiem jak wieczorem wpadnie; mial byc w południe, ale jednak pojechal di Olsztyna, wiec jak wróci to wpadnie:)
Kurde nastawiłam sie ze w Pt po tym usg wyjde, nie ma opcji! Meszku, masz racje, ona musi zrozumieć mija potrzebę farbowania;)))) na to liczę;)
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999394 przez pesq
Albo psa mi głaszczą a widze ze on nie chce/ ja ledwo stoje już z nim bo chce zeby sie zalatwil a stoje i sie usmiecham 10 minut.. nic nie powiem. Dramat. Musimy sie zmienic :dry: :dry: Ja od dziś próbuje chociaż małymi kroczkami. Bede sie chwalić!

9 lata 4 miesiąc temu #999395 przez kasandra9
Ja tez Wam nie doradzę, bo moze tak skrajna nie jestem, ale ani asertywna ani walczaca o swoje za bardzo:/

9 lata 4 miesiąc temu #999396 przez asiekasiek
Dziewczynki śliczne brzusie, że też tam ktoś jest... tak nosimy je w brzuszkach naszych a później w nastolatki przemienią się :side:

Pesq no 20dag to dużo za dużo... ja się nie odzywam jak ktoś da 5 dag za dużo... z tym obiadem to wkurzyłabym się nawet o tą złotówkę... bo kurcze niech młoda uczy się i już...!! :whistle:

Ja spakowałam torbę do szpitala :D do rożka włożyłam ubranko i pieluszkę żeby było po porodzie w co ubrać dzieciaczka :D żeby położna miała czy mąż do ubrania Laure ale jeszcze wodę muszę dokupić i pomadka mi gdzieś się zapodziała :angry: a pieluchy bierzecie do walizki czy gdzieś obok zeby mąż przyniósł już po porodzie??

9 lata 4 miesiąc temu #999400 przez Kasia888
Skoro dzień pokazywania brzusiów to ja wrzucam swój
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #999401 przez Lidziun
Hej, widzęzże coraz więcej brzuszkow przygotowuje się do porodu, mój obniżył sie jjakieś 2 tyg temu, czuje jak mały wwierci rękoma po ppęcherzu i czasami sprawia mi wielki ból ostatnio mnie tteż brzuch boli coraz częścieji cczęściej też mam skurcze zaraz wybierał siędo smyka sszukać czegoś na 68 bo teściową to niewiele kupiła a też mam zdjęcie brzucha daje 3 każde z innej strony

A tak to ogolnie czujemy sie dobrze dzisiaj bylam na badaniach a w piatek wizyta, mam nadzieje ze ostatnia wizyta i za 2 tyg urodze, a co do wydzieliny to tez mam jej wiecej szczegolnie rano
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999402 przez kasandra9
Dziewczyny, juz tak blisko! Jeszcze ze 2tyg i zacznie sie na dobre!!!!
Kasiu, a pamiętam, jak nic nie bylo prawie u Ciebie widac! Lidziun pierwsza wytrzelila a teraz..wszystkie mamy na dobra sprawę plus minus podobne:)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999403 przez pesq
No niestety ja wiem że 20 dag to dużo i wiem że powinnam powiedzieć chociazby po to żeby sie uczyła. Ale ja tego po prostu nie robie. Jakiś paraliż... To znaczy od teraz robie! Obiecuje, od dziś zaczynam i będę Wam się chwalić. Sylwia może też spróbuj :) ?

Co do torby to ja nie pomogę bo ja spakowałam "na oko" w razie gdybym musiała skończyć w naszym cudownym szpitalu... :/ i mam nadzieje że za 2 tygodnie ją wypakuje i wezme tylko to co muszę do kliniki. Tylko niech moje bejbi jeszcze wysiedzi :)

AAAAAAAAAAA to prawda KAS! Mnie to tak często uderza ostatnio że już tak mało. WIecie co, za dwa tygodnie to już myślę że bedzie ktoś nowy z nami :) a później to już dzień po dniu bedziemy sie chwalić. MASAKRA! :D:D:D

9 lata 4 miesiąc temu #999405 przez Kasia888
Pesq co do tego nie walczenia o swoje, to ja też taka byłam, ale zauważyłam że w ciąży potrafię zawalczyć o swoje.
Po prostu np. stojąc w kolejce myślę sobie, że szkodzę małemu i wtedy lwica mi się włącza :laugh:
np. jeszcze za czasów tych upałów poszłam do sklepu dosłownie po parę rzeczy a tam 5 osób przede mną, klima nie działa w końcu się wkurzyłam i na cały głos "przepraszam, jestem w ciąży, źle się czuje: i tyle, ale to mi się tak zaczęło może ze dwa miesiące temu, jak mi konkretnie urósł brzuch i poczułam, że nikt mi za łaski nie robi... :dry:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999406 przez Sylwia-89
A to mój wielki brzuchol, tylko jakos tak cyca brak :laugh: Nic, muszę to przeżyć :D No i
oczywiście jakość zdjęcia kiepska :P

Pesq, nie mam wyjścia, muszę spróbować, bo mnie Filip napomina na każdym kroku jak taka jestem, ale to dobrze. Ostatnio w IKEI kazał mi iść do przodu, bo była kasa dla kobiet w ciąży, no to poszłam. Sama bym pewnie stała i czekała w tej długaśnej kolejce... Ehh...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999408 przez pesq
Dziewczyny cudnie wygladacie :) I tez pomyslalam że Kasia przed chwilka mowila że brzuszka nie ma a teraz :woohoo: :woohoo: a Lidzia to standardowo :P :P Sylwia ja Ci cycka oddam chetnie :P :P

Kasia - a widzisz ja nawet slowa bym nie powiedziala gdzięs gdzie nie ma karteczki o kobietach w ciąży.. a ostatnio jak opisałam historie z Leroy Merlina że facet przede mna sie kłócił że musi stac z kiloma produktami i do mnie żalił to taka jedna mi napisala na fb - że ciąża to tylko i wyłącznie sprawa ciężarnej i czemu niby wszyscy mają się tym interesować.. I niestety ale widzę że taka chyba jest rzeczywistość. Ja zawsze ustępuje, przepuszczam, ale ludzie tego nie robią (znaczy już sama nie wiem - Was wpuszczają, mnie ... nigdy nikt z własnej woli oprócz jednej dziewczyny w lazience nie przepuścił!!!!!!!!! ) i wiecie co... chyba nawet nie muszą. Wcale nie muszą się nami interesować, same musimy walczyć albo próbować walczyć. Nikt nie będzie się nad nikim litował, no trudno - inna sprawa jak jest jak wół kartka a ja nie umiem o swoje i tak zawalczyć. To jest dopiero przykre. :pinch: :pinch:

9 lata 4 miesiąc temu #999411 przez Kasia888
No a widzicie jaki teraz mam brzuś :kiss: :blush:
Pesq pomyśl sobie, że nikt się nie odezwie. Musimy same walczyć o swoje dla naszych maleństw.
U mnie podobnie w rejestracji, w aptece, w sklepie nikt nie przepuści, nie ustąpi. Jak bym się sama "nie wepchała" w rejestracji na wizytę do kardiologa to stałabym tak z 1h na sam zapis, bo przede mną było ponad 30 osób i też się stresowałam, że ktoś mi zwróci uwagę czy coś, ale w efekcie nigdy nikt się nie odzywa, więc przełam się a zobaczysz, że nikt nie ma prawa komentować kobiety w tak zaawansowanej ciąży.

9 lata 4 miesiąc temu #999413 przez pesq
Kasia - jezeli doczekam to 10 wrzesnia mam isc na badania zwiazane z tarczyca i moge je zrobic tylko w szpitalu bezplatnie.. I tam jest kolejka ta, którą Wam wczoraj wrzucalam - na okolo 50 osób - naprawde.. 50 to minimum. Zamierzam podejść do okienka bez kolejki i już dziś na samą myśl boje sie i pocę. Ale przecież musze zrobic tam badania a na tydzien przed porodem nie bede stała.. :blink: :blink:

Boje sie ze zlinczują, dobrze że mówisz ze nie jest tak źle...

Chociaż wczoraj w szpitalu stanełam tak obok okienka troszeczke bo myslalam ze musze sie rejestrowac i wszyscy patrzyli nikt nie przepuszczał a ja sama nie podchodziłam bo nie wiedziałam czy mam sie rejestrować czy nie.. aż doczytałam że nie musze na papierach bo juz karta wyciągnieta i na szczescie moglam sobie iść. Eh.

9 lata 4 miesiąc temu #999415 przez Zazanna
Juradka to był właśnie pierwszy raz jak mi spuchły –aż mi koleżanka pożyczyła klapki, bo nie zmieściłam stópek w trampki –a ona ma nogę większą i z dużo wyższym podbiciem :) I teraz cały czas mi się ta opuchlizna utrzymuje.. czasem ciut odpuszcza, ale ogólnie trzyma wrrr…

Pesquś ja Ci nie pomogę, bo ja taka sama dupa wołowa :( Muszę mieć bardzo zły dzień i bardzo bojowy nastrój żeby się odważyć powiedzieć co myślę.. W całym życiu zdarzyło mi się to dosłownie kilka razy :/

Agata28 ale jesteś zgrabniutka !!! :)

Kas ale pyszności kupiłaś mmm :) U mnie dziś placki z cukinii znowu heh –ale dla odmiany z serkiem wiejskim :) I szarlotka mi się piecze <3

Pesq jak chodzi o psa to ja jak lwica :P Jak widzę, że jej coś nie leży i nie pasuje, to „pod pachę” i odwrót –ale powiedzieć czegoś ostrzej już nie umiem, tylko zawsze mówię, że idziemy, bo ..jestem głodna hhahaha a ludzie patrzą na brzuś i przytakują, że no tak, jak głodni to biegnijcie, bo dzidziusiowi nie wolno odmawiać :P

Asiek ja mam w torbie :) Ale ja mam ogromną torbę i mam tam wszystko i jeszcze dopakuję tam rzeczy dla mnie na wyjście ze szpitala :D

Kasia jakie Ty masz ładne włosy ! I taka gruba kitka ! Super :)

Lidziun jaka Ty chudziutka jesteś i tylko ten brzuszek ! :)

Sylwia jaki brak?? Bardzo ładne masz :D
Ja sama zaciągnęłam T. do kasy w Ikei dla ciążowych i dzieciatych, ale mieliśmy farta i nikogo przed nami nie było, bo bym stała i robiła temu komuś „wyrzut sumienia” wzrokiem, ale słowa bym nie pisnęła :P I T. mi nie pozwolił iść do łazienki wtedy, bo jak to stwierdził, ani dziecka pod ręką, ani w ciąży nie jest –i mogłam pójść dopiero jak nas babeczka zaczęła kasować ;)

Pesq mnie wpuszczają i przepuszczają i sadzają, bo ewidentnie zabieram za dużo miejsca i powietrza i chcą się mnie pozbyć hah :D A poważnie, to ja teraz bardzo ciężko oddycham, bo mi Malutek uciska płuca i rzadko się maluję, więc oczka lekko podkrążone, bo się nie wysypiam i chyba wyglądam po prostu na mocno zmęczoną i jeszcze brzuś, że myślą, że rodzę już a najdalej jutro, albo co najmniej trojaczki.. to i puszczają ;)

Pojadłam :D
I szarlotka doszła w międzyczasie.. dobra wyszła :) Szkoda, że nie mam lodów .. B)

9 lata 4 miesiąc temu #999417 przez pesq
Zaz - wyrzuty sumienia wzrokiem :D Zawsze tak robie ale wszyscy w d... to mają :D:D

Ja mam stopy grube, szerokie i wysokie i w ciazy wcale mi nie puchna ale wszyscy patrza i mowia uu jakie spuchniete.. ja na to tak tak a tak naprawde sa po prostu tłuste :D:D serio :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia