BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999259 przez kropka 889
Dziewczyny z ta grzywka to i ja tak robiłam ;)
Gloria ale to taka duuuzo dalsza rodzinka
A te ciuszki to z pepco. W ogóle jakie piękne ubranka były dla chłopców. Ale mówiłam juz ze więcej i fajnieszych jest dla chlopakow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999260 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kas mi się zdaje że taka uroda Twojej Agatki że będzie drobna, Ty byłaś malutka i Twój mąż to ona po kim ma być wielkoludem :P a dzisiaj rozmawiałam ze szwagierką i jej córka urodziła się i ważyła 2600g więc jaka malutka była :) więc taka uroda Twojej laleczki :) a fakt ciekawe czym masz podtuczyć małą jak takie jedzenie :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #999262 przez asiekasiek
Pesq cieszę się że rozbawiłam :Dja kupiłam sobie na targu taki bawełniany fajny ale mi tak żal go nosić ....

9 lata 4 miesiąc temu #999263 przez pesq
Ja mam 4 bawelniane właśnie takie sportowe i codziennie nosze i codziennie piore bo sie pocę... Ufff to dobrze że też masz te dziwne rzeczy typu skurcze :P :P

9 lata 4 miesiąc temu #999264 przez asiekasiek
Chyba każda na tym etapie będzie powoli je miała, ja już miałam od tygodnia i teraz częściej zdarzają się :D więc niech brzuch/macica czy co tam ma przygotowywać się do porodu niech się przygotowywuje :D

9 lata 4 miesiąc temu #999265 przez asiekasiek
:angry:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999266 przez pesq

9 lata 4 miesiąc temu #999268 przez asiekasiek

pesq napisał:

9 lata 4 miesiąc temu #999270 przez kasandra9
Kropka, jakie ładne te rzeczy!!!! Sliczne, ja chce do pepco!!!!!
Stanikowa akcja extra:D
a czopy z fb sa niezle:D juz sie nie mogę doczekać aż mi odpadnie i im obwieszczę hahaha
Idę powoli spsc, kupilam książkę i jyz ponad 100str przeczytałam...tez jestem w szoku ze w ciąży daje rade czytać:D jutro Mężulek nas odwiedzi juhu!:)
A nasza córka usiluje wymusić na mnie zachcianki ale twardo nie ulegam...najpierw chipsy paprykowe, potem slone orzeszki a teraz...ciasto cappuccino??!!! ((ja nie lubię żadnej kawy żadnych cappuccino!!!!)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999274 przez glooria
U was 5.30 u mnie 4.30 i co ja robie jem śniadanie!!!
Nosz .... taka glodomorra mnie dopadla ze nie moglam wylezecz
Walczylam z nia od 3.30
Niestety pezegralam z kretesem i wlasnie wciagam tosta z dżemem

Jak juz moja glodomorra ucichnie to moze zasnąć zdolam :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999275 przez kasandra9
Boże, jednak ciaza to cudowny stan! Wczorajsze zachcianki dzis nieaktualne, obudzili mnie na ktg a tam szaleństwo! Corka rozwala system:D 2x aparat dzwonil, bo przecież ponad 170, z godzinę ponad lezalam i jeden bok i drugi i to samo i wcale jakos mocno sie nie ruszała ale czułam takie napięcie pare razy jakby glowka napierala, moje ciśnienie przy tym niecale 100 na niecale 60, puls 74; a obstawiam ze wszystko przez....ochotę na drozdzowke czy jagodzianke! Słuchajcie, nigdy tak nie miakam, żeby tak czuć zapach czegoś wirtualnie! Normalnie jakbym w piekarni czy cukierni byla! I co na myśl "jagodzianka" to Agatka ze 140 na 160, co za dzieckoooooo! Juz jej obiecałam ze skoro wczoraj nie dalam sie na nic namówić to dzis juz dostanie dwie:D wszędzie czuje ten zapach....normalnie oszaleje!

9 lata 4 miesiąc temu #999277 przez asiekasiek
Dzień dobry

Kas jak Ci odejdzie czop to zrób im dodatkowo zdjęcie :lol: a co do jagodzianki sama zjadlabym :)

Gloria a tam śniadanie o 4:30... Trzeba zjeść jak się jest głośnym ;-)

9 lata 4 miesiąc temu #999283 przez Sylwia-89
Hej! :)

A córeczka rzeczywiście duża :woohoo: Gdzie kupujesz tą herbatkę z liści malin?

Kropka, bardzo ładne ubranka :)

Pesq, u mnie w szkole też był jeden taki temat (wtedy to właśnie jeden z tatusiów "odpadł" jak już wcześniej pisałam). Mają tematy do przerobienia i tego nie przeskoczysz, chociaż ja sama tez czekałam tylko na temat pielęgnacji noworodka :D

Kas, ja wczoraj miałam mega apetyt i mała cały dzień się wierciła :D To chyba ten czas, że zaczynają się rozpychać. Najgorzej jak się na pęcherz uprze :D

9 lata 4 miesiąc temu #999285 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dziś fajna, chłodna noc, choć i tak się umęczyłam, bo jednak z brzusiem już ciężko.. :)
Od rana rwie mnie okresowo, jak nic powoli i ja się zaczynam przygotowywać wewnętrznie ;)

Gloria dziś będę robić ozdóbki, to wieczorkiem pokażę całość :)

Asiek ja mam miękką od samego początku –stąd luteina, duphaston itd. Bo miękka może być, ale u wieloródek :) Natomiast na tym etapie naszych ciąż, to że się zmiękcza jest już jak najbardziej prawidłowe :)

Pesq hahahhahahahah FOCH xD Nie no, a na poważnie, to się zebrałam i wlazłam w końcu cała pod prysznic przed powrotem T. żeby zawału nie dostał :D A jak wróciliśmy ze spacerku z małą (byłam w japonkach) to mi umył nogi żebym się już nie musiała schylać znowu (oczywiście na moją prośbę, ale doceniam, bo on nie lubi za bardzo stópek ani swoich ani czyichś, więc to dla niego poświęcenie)–rany jaki on jest kochany!!! :D
Pesq ja też bym nie chciała słuchać takich rzeczy brrr.. zamiast czegoś nauczyć to jeszcze straszą i jakimiś pierdołami glowę zawracają… :P
Idealnie opisałaś to co mi się odczuwa od kilku dni hhaha :D Tylko łapki muszę dodać, strasznie bolą i wszystko mi z nich wypada…

Kas to ja już teraz trzymam kciuki za piątkowe usg i ..też mi się marzy spacerek z wózkiem… :)
Za tydzień wyciągam go z kartonu ! –Będzie równo miesiąc z OM do porodu :D

Asiek, Kropka hahahahhaha myślałam, że tylko my z Pesq takie wariatki ahhaha B)

Pesq łooo matkooo hahahahahhahahahah „odchodzące (…)” hahahah –popłakałam się :lol: :lol: :lol:

Kas ja bym uległa ;) W sumie ulegam cały czas co widać na wadze heh :P
TO dziś dzień jagodziankowy ! To może i ja nam kupię, bo już nam smaka narobiłyście z Agatką :D

Idę robić śniadanko, bo my już po kawce, Mama też wstała to i zjeść coś by wypadało ;) Bartuś pięknie pokazał ! Babci jak się rusza w brzusiu, więc w nagrodę będzie coś pycha :woohoo:
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999287 przez Rita87
Cześć kochane!
Czytam Was cały czas na bieżąco, ale głównie z telefonu. Wiecie jak to odpisywanie z telefonu, nie dość, że nie ma polskich znaków, to jeszcze potrafi często wywalać, a jakoś nie mogłam się zmobilizować, żeby siąść przy laptopie ;)

Ale cały czas Was śledzę i trzymam kciuki za Kubusia i Agatkę - ale na szczęście wszystko się unormowało i widzę, że wrześniowe dzieciaczki są bardzo grzeczne i nie chcą swoim mamom sprawiać zbyt wielu problemów :)

Zanim odniosę się do tego co pisałyście muszę się pożalić. Mąż dziś odebrał wyniki i mam tego wstrętnego paciorkowca :( :( :(
Po tym co przeczytałam w necie jestem przerażona i wyć mi się chce!! :( Tyle przeszliśmy ze Stasiem na początku, że myślałam, że już przynajmniej ta druga połowa ciąży będzie spokojna, ale niestety... Dziś po 11 mam lekarza, mam nadzieję, że mnie uspokoi. Szkoda tylko, że mój lekarz poszedł na urlop i dziś idę do innego... Po tym jak się zapisałam próbowałam znaleźć jakieś opinie o tej lekarce w necie i nie ma ani jednej :dry: dziwne to co najmniej :dry: i też się stresuje, że będzie jakaś dziwna :unsure: Oprócz tego wyniki krwi mnie trochę martwią... eh i tak się własnie mi zaczął dzień :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia