BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999516 przez kasandra9
Mala znów rano sie napinala aż mnie bolalo i ktg tez górne rejestry bez przerwy...dzis nie pikal ten aparat ale kurde aż mysle czemu tak szaleje i wali jej to tętno:) niby poprawne te zapisy mówią ale myślałam ze jednak chociaz na jednym w ciagu dnia będzie spokojna a to wszystko >150

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999517 przez Magdalena9t
Ciezko z tel sie pisze takze na razie tyle.
Kas 3maj sie dzielnie z Agacia w szpitalu:-) moze taka jej uroda ze malutka, chce Ci latwy porod zafundowac:-)
Basiek fajnie ze w domku juz :-)
Pesqu ja mam ciekawe przepisy na chlebek i bulki ale nie wiem czy mozesz z maka orkiszowa,gryczana albo z ciecierzycy? Daj znac to jakby co podesle przepis:-)

Fajne macie brzuszki :-) zaraz pokaze swoj

9 lata 4 miesiąc temu #999518 przez Magdalena9t
Kas wspolczuje :-( tez nienawidze tego smrodu.
A to my 3 tyg. Temu:))
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #999521 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dzisiejsza noc dała mi się we znaki :P Najpierw nie mogłam w ogóle usnąć, potem czułam jak mi pulsuje prawa stopa i ciągnęło mnie od kolana do palców. Jak mi się udało w końcu zasnąć, to Malutek zrobił imprezę w brzusiu i się obudziłam znów. Potem rwało mnie biodro, więc położyłam się na prawy bok, ale wtedy zrobiło mi się słabo, bo sobie coś ucisnęłam, więc zabrałam T. jaśka i wróciłam na lewy bok kładąc brzuś na jaśku, kręciłam się kolejną godzinę, bo zrobiło mi się niedobrze. Jak miałam ręce przed sobą, to mi uciskało płuca i nie mogłam oddychać, a jak brałam rękę na bok, to mnie ciągnęło w odcinku lędźwiowym. A jak w końcu znalazłam pozycję, to zachciało mi się siku. W efekcie pobudziłam zwierzęta i o 1 T. leciał z małą na dwór, bo zaczęła się kręcić. Mniej więcej przed 4 zasnęłam w końcu i średnio co pół godziny zmieniałam bok cały czas kładąc brzuś na jaśku, bo inaczej mały zaczynał szaleć :P A zatem pierwsza naprawdę szalona noc za mną ;)
Teraz już jestem po kapieli, piję kawkę, piesowe jedzonko ugotowane i biorę się za zszywanie leginsów, bo znowu poprzecierałam heh ;) I w końcu skończę dziś literki! ;)

Kas wiedziałam, że będzie ok ! Agacia to malutka dziewczynka o wielkieeeej sile –po Mamusi <3 :)
A tej babce nie da się zwrócić uwagi? W sensie, że Tobie przeszkadza? Kurcze jakaś nienormalna o.O Dobrze, że już Cię zaraz wypuszczą :)

Scarlet ja prawdopodobnie przekroczyłam 90, ale nie wchodzę od momentu kiedy na wadze było 89,8 –na wszelki wypadek :D

Agata28 o rany, ja bym się bała aby mnie puścili po dwóch godzinach :D Chyba wolę zostać choć jeden dzień żeby choć psychicznie do mnie dotarło, że już mam dzidziusia :D

Magda współczuję prasowania, rany jak to dobrze, że to już za mną :P Z resztą teraz ledwo gdzie sięgam przy brzusiu to trudno by było żelazkiem operować :D
Jaki malusi brzuś !!! <3 :)

9 lata 4 miesiąc temu #999524 przez jurada
Hej! Dziewczyny brzusie cudne:) aż żal sie z nimi rozstawac.
Scarlet a w zyciu bym Ci nie dala ponad 100kg.

Pesq bidulo nasza. Jeszcze troszeczkę i zjesz co tylko bedziesz chciała... Ale przyznaj ze bez ciąży pewnie próbowałaś tysiące diet i nie dawały rezultatów a w ciąży proszę... Chudniesz:D i pięknie dajesz rade.

Gloria ale córcię to pokażesz? :D

Kas współczuję Ci tego smrodu i tej palącej sąsiadki. Sama paliłam i teraz jak czuje ten smród to aż mi wstyd ze tez tak śmierdziałam. Fu!
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999526 przez Sylwia-89
Hej :)

Kas, super, że jutro już wychodzicie :) A Agacia wariuje podczas ktg, bo pewnie jej ciasno jest. Nikt nie lubi ścisku a co dopiero taki maluszek, który normalnie i tak ma mało miejsca w brzuszku ;) Jeśli chodzi o tą kobietę, to szkoda tylko tych dzieci, bo prawda jest taka, że ona z wygody nie odstawiła papierosów a dzieciak się dusi, bo to wszystko przecież przechodzi przez łożysko. Oby zdrowe dzieciątko urodziła.

Pesq, może popytaj w piekarniach o chleb z niskim indeksem glikemicznym... U nas można kupić w kilku, specjalny chleb dla diabetyków ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999527 przez agatagama
dzień dobry :*
Zaz łączę się w bólu,moje noce wyglądają bardzo podobnie do Twoich tak od tygodnia... w ogóle już nie umiem spać, to bardziej czuwanie, lunatykowanie do łazienki, szukanie pozycji, stękanie, itp. Już wolę się zdrzemnąć godzinkę w ciągu dnia, wtedy jakoś funkcjonuję...
Dziś mam lekarza !!! ciekawe co powie nowego i czy też weźmie mi ten wymaz bleeee, aż mnie skręca na myśl o tym...
Kas a lekarz lub pielęgniarki nie zwracają tej babeczce uwagi? Kurcze chociaż na czas pobytu w szpitalu mogłaby się opamiętać... ale to chyba też inne pokolenie, kiedyś bardzo dużo kobiet w ciąży paliło i było to jakby "normalne"...
Magda śliczny brzuszek !!
Tez czytałam o tym wcześniaczku z listopadówek...trzymam za malutką kciuki...jak dobrze, że nas to już nie dotyczy !
w ogóle dziewczyny ja cały czas chodzę na tą szkołę rodzenia (długo, ale to dobrze, nic na szybko nie jest robione), położne super są !! ale ile ja już prezentów dostałam ! 4 torby już do domu przytaczszczyłam ! butelki, smoczki, wkładki, balsamy takie duże, maści, masakra ! mam teraz np 6 butelek ;P zdziwiona jestem, bo koleżanka chodziła do innej szkoły i nie dostała nawet próbki kremu, a mnie takie szczęście spotkało ;P
trzymajcie kciuki proszę przed 12 mam wizytę ;) ciekawe ile Janko się podtuczył :D

9 lata 4 miesiąc temu #999528 przez glooria
Kasandra trsymam za szybkie wyjście
Takiej nic nie przetlumaczysz ... kazdy mierzy sie swoja miarą i nie przegadasz
Szkoda tylko dzieciaczka

A dla osoby niepalacej towarzystwo palacza jest okropne
Niestety wszystko smierdzi dumem ale oni tego nie czują

Zazanna co za noc współczuję... ale ja mam podobne ostatnio bo jeszcze corcia sie budzi bo np chce pic siku lub zgubi smoczka albo o zgrozo kocyk

No ale dzisiaj za mna jedna z seri tych lepszych nocek
Bo sniadanko o normalnej porze :P a nie tak jak wczoraj
Magdalena witaj ponownie u ciebie tez koncoweczka wiec trzymam kciuki jakby coś

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999529 przez mysia5
Dzień dobry :kiss:
jakie macie piękne brzuszki :woohoo: :) śliczne mamusie :) !
U mnie noc znowu tragedia.. budziłam się co dwie godziny, musiałam iść siusiu po czym meczylam się żeby zasnąć i znów się budziłam.. :( i miałam te bóle okresowe znów, ale jutro idę na wizytę wiec wszystkiego się dowiem co tam się dzieje, mam nadzieje ze jeszcze trochę mały posiedzi ;)
Kas.. straszne z ta kobieta, jak tak można :/ i taka rodzi zdrowe dziecko a inne kobiety dbają o siebie i w ogóle a różnie bywa.. życiowa sprawiedliwość :S :dry:
Wszystkie pokazujecie domki to i my pokażemy , oto nasz : :)

9 lata 4 miesiąc temu #999533 przez Sylwia-89
Mysia, jaka figurka piękna :woohoo:
Podziękowania: mysia5

9 lata 4 miesiąc temu #999534 przez mysia5
Widzę ze w ciężkich nocach nie jestem sama, Zazanka, Agatka łącze się z Wami :P kiedyś może się wyspimy.... :laugh:
Agatka trzymam kciuki za wizytę ! :)
Podziękowania: agatagama

9 lata 4 miesiąc temu #999537 przez Zazanna
Ja też się zastanawiam jak mogłam palić.. :/ Strasznie to śmierdzi i dziwię się T. że tyle czasu ze mną wytrzymywał jak on nie palił nigdy..

Agatagama trzymam kciuki za wizytę :)
Już tydzień tak śpisz? Podziwiam.. matko jeszcze jedna taka noc i wyląduję w psychiatryku :P

Gloria jeszcze dziewczynki Cię budzą.. Wy takie dzielne, a ja marud pierwszorzędny :P

Mysia jak modelka !!! :woohoo:

Kończymy z Bartusiem śniadanko, poodkurzam i biorę się za kończenie literkowe ;)
A potem będę szyła maskota :woohoo:
Podziękowania: mysia5, agatagama

9 lata 4 miesiąc temu #999538 przez Kasia888
Cześć dziewczynki ;)
w ogóle na początku dodam, że wszystkie macie piękne brzusie: większe, mniejsze, ale Wasze i już :kiss: :cheer:
Mysia i Agata28 jesteście takie szczuplutkie cieszcie się nie będziecie miały czego zrzucać po porodzie ;)
Zazanka też masz super brzusio taki prawdziwy ciążowy, mój to taki beczkowaty jeszcze się nie obniżył ahah :laugh
Mysia, Zaz, Agatka współczuje nieprzespanych nocy, moja była w miarę tylko koło 4 jak się wybudziłam to nie mogłam zasnąć nie wiedzieć czemu :huh: ale tak jak mówię, po tych tabletkach na nadciśnienie zasypiam zwykle wieczorem jak suseł, a wstaje zwykle koło 8, 8.30 potem leki, mierzenie ciśnienia i forum :woohoo: a potem dopiero śniadanie ;)
Agatagama trzymam kciuki za wizytę, też dzisiaj jadę do lekarza i na ktg, ale u mnie to już rutyna te wizyty 2 a czasami 3 razy w tygodniu. Jaśki to silne chłopaki, muszą być zdrowe i silne ;) :cheer:
Kasandra współczuje lokatorki, to tym bardziej musisz jutro stąd wyjść, bo zatruje tym dymem Ciebie i Agacie :unsure: a powiedz mi tętno Agaci mocno przekracza 150, lekarze coś na to mówią? czy tylko minimalnie?
Podziękowania: mysia5, agatagama, Agata28

9 lata 4 miesiąc temu #999539 przez glooria
No jak to z dziećmi
Albo coś sie sni albo siku albo cos boli
Nie sa to regulsrne pobudki ale zdarzaja się

Wiecie ze moje dzieci wyczuwaly jak szlam do pracy tzn nigdy nie szlam wyspana bo jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci albo chorowaly albo cos albo jeszcze cos innego

9 lata 4 miesiąc temu #999540 przez kasandra9
Wiadomo, nie ocenia sie ludzi po wyglądzie, ale...w szkole naoglądałam sie tych matek na zebraniach...i uczę takie dzieci mam wrażenie...masakra. Ja sobie nie wyobrażam jak można palic w ciąży i nie móc się powstrzymać...kawka, papieroski...a potem dziwić sie, ze krwawienia, skurcze...a to 23tc. :///
Byl obchód, jutro USG, oby Agacia nie dala plamy, bo naprawde dostanie lanie przez brzuszek!:) i tylko opóźnia montaż karuzelki:)!!! Ale sobie mysle, ze to bedzie charakterek! Obawiam sie, ze po mamusi taka cholerka:P
Agatko, trzymam kciuki, żeby Jas dobrze wypadł z waga na wizycie!!!
Dziewczyny, ja ze spaniem i ukladaniem sie mialam to samo w domu i zwalalam to głównie na upały! Teraz przeszlo i dlatego myslalam, ze ja tu tak mogę spać:)
Śliczne brzuszki!:)
Podziękowania: agatagama

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia