BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999567 przez Kasia888
Dziewczyny a kiedy trzeba złożyć wniosek o urlop? bo ja decyduję się na ten całoroczny?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999569 przez agatagama
damy radę i zrzucimy wszystko z nawiązką, zobaczycie jak jeszcze będziemy się chwalić, jak te nasze wysysacze z nas wysysają tłuszcz i energię :D
co do tych dokumentów wszystkich to ja zwalam na męża, niech on się męczy,mi się nawet nie chce tego zacząć ogarniać ;P
i właśnie dzwonili od lekarza, że dziś wizyta niemożliwa :( bo jakiś dyżur w szpitalu pilny czy coś :( i dopiero w poniedziałek idę :( a tak się już nastawiłam, nawet ogoliłam ;P i co i na marne ehhh ;/

9 lata 4 miesiąc temu #999570 przez pesq
Kas - ja wiem że dukan jest skuteczny ale to nienajlepszy pomysł na okres świezopoporodowy / karmienia.. Ale bedziesz robiła jak bedziesz chciała oczywiscie. Ja też mimo wszystko bede chciala zgubić kilka kilo bo jak bedzie mnie z 70 po porodzie to tez nie jest wielkie wow przy wzroscie 162 ... ale myślę że praca przy dziecku + racjonalne odżywianie z zachowaniem nawyków z ciąży (7 posiłków, małe porcje, ciemne węgle + czasem jasne :woohoo: ) pozwolą mi zrzucić jeszcze kilka kilo bez większej krzywdy.

Kasia - u mnie w pracy 14 dni po porodzie składa się wniosek, tego jestem pewna bo dzwoniłam :)
Podziękowania: Kasia888

9 lata 4 miesiąc temu #999572 przez pesq
A te wszystkie sprawy typu urzędy itd to też Łukasz będzie załatwiał nie ma opcji, ale wolałabym mieć ogarniete co gdzie i jak i go z listą puścić niż uwierzyć że sam zorganizuje wszystko :D Agata eh... golenie na marne :dry: :dry: ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999573 przez kasandra9
Najpierw trzeba będzie ogarnac się z dzieckiem, na pewno nie waga na pierwszy plan:) no ale nie można zapomnieć bo jak sie człowiek zapusci to potem jyz tylko trudniej będzie:)
W cisgu 14 dni, dokladnie. Poza tym nic wiecej nie wiem:D

9 lata 4 miesiąc temu #999575 przez asiekasiek
Ja już ubrałam się ładniej :) uczesałam się nawet francuza sobie zrobiłam i wyglądam prawie wyjściowo bo bez make upu jestem :D a może takie moje nastawienie się że czuję się jak prukwa wynika z tego że siedzi się cały czas w domu, nie wychodzę do pracy. Poszłabym do pracy pogadać z ludźmi, powkurzać się itp :P jak zawoziłam zwolnienie do pracy we wtorek to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
bo ja biore 26 tygodni macierzyńskiego plus mam zaległe urlopy... i tak jak mówi, że i tak mu nie narzekam za bardzo, że siedzę w domu chociaż mam ochotę mu coś powiedzieć ponarzekać no ale przecież nie zmuszał mnie do dziecka... ale pewnie zacznę narzekać jak urodzi się mała i będę mówić kiedy w końcu wrócę do pracy :D

9 lata 4 miesiąc temu #999576 przez asiekasiek
Co do diet dukany i inne srata tata... ja nigdy nie korzystałam z żadnych diet, fast foody i inne takie rzeczy pozwalałam sobie raz na miesiąc, cukierków w ogóle nie lubiłam więc miałam dobrze, chociaż raz na miesiąc miałam ataki takie wielkie że chce mi się zimnej coca coli i wypijałam 0,5l na raz ale może cukru brakowało czy jak. I nie jadłam po 18 już nic. W sumie liczyłam sobie kcal żeby nie przekroczyć 1600-1800 i tyle i dużo ćwiczyłam. Więc może wystarczy z jadłospisu wyelimować jakieś tłuste produkty, batoniki itp. a posiłki jeść w małych ilościach i już. Bo jak patrze na te diety wszystkie to ja chyba skręciłabym się z głodu ;)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999577 przez Zazanna
Pesq hahahahah :D

Dobra, dziś jeszcze nie ale jutro –najdalej w poniedziałek wezmę się za ten temat ;)

Ja ostatnio patrzyłam na moje pierwsze zdjęcie „brzuszka” –taaaaakaaaa dumna byłam, że JUŻ widać, bo był zaokrąglony, a nie idealnie płaski jak zawsze hahahah :D –dla porównania u foto :D

Kasia nie mam pojęcia :P Jak obczaję to Wam wkleję ;)

A za pracą to ja nie tęsknię ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999579 przez asiekasiek
Zaz jaki brzuch miałaś :D a ja też kiedyś patrzyłam na te zdjęcia i kurcze gdzie tam brzuch miałam :P byłam szczupła :D

9 lata 4 miesiąc temu #999580 przez jurada
Zaz poważnie wyszlas na tym zdjęciu, aż mi nie pasuje do twoich postów zwariowanych (:
Ja tez jak patrzę na stare zdjęcia to się tak cieszyłam ze juz widac, a najlepsze jest to ze brzuszek wydawał mi sie wtedy wielki a teraz uważam ze wcale go nie było. Jakbym sie kapusty najadła. I dziwiłam sie czemu ludzie mi nie ustępują jak juz MAM brzuszek. A teraz mam i sie o ustępowanie nie proszę.

9 lata 4 miesiąc temu #999582 przez Zazanna

asiekasiek napisał: Zaz jaki brzuch miałaś :D a ja też kiedyś patrzyłam na te zdjęcia i kurcze gdzie tam brzuch miałam :P byłam szczupła :D

No nie?? :laugh: A Wy mi mówiłyście, że już widać, że ciążowy hahahahhaha ale byłyśmy nakręcone B)

9 lata 4 miesiąc temu #999583 przez asiekasiek
Jejku przepraszam za moje wpisy chaotyczne :huh: ale coraz bardziej gorzej mi się skupić na czymś i teraz czytam i nie kumam co pisałam :blink: :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #999584 przez asiekasiek

Zazanna napisał:

asiekasiek napisał: Zaz jaki brzuch miałaś :D a ja też kiedyś patrzyłam na te zdjęcia i kurcze gdzie tam brzuch miałam :P byłam szczupła :D

No nie?? :laugh: A Wy mi mówiłyście, że już widać, że ciążowy hahahahhaha ale byłyśmy nakręcone B)

Oj śmiać mi się z tego właśnie :D po żadnej nic nie było widać a my wielkie halooo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #999586 przez kasandra9
Tez pamiętam te akcje na poczatku i aaaaa, widać, widac na 100%, no bo przeciez proste, ze ciążowy!:D

9 lata 4 miesiąc temu #999587 przez Zazanna
Hahahahha Asiek ja się obraziłam na Mamę jak mi powiedziała, że NIC jeszcze nie widać, a ja byłam w szoku, bo przecież miałam ewidentnie ciążowy brzuch :laugh:
I chodziłam wypięta do przodu z dumą prezentując całe 2 cm więcej :silly:

Drugie śniadanko -tosty z razowca z serem, szynką i pomidorami suszonymi <3

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia