- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I najgorsze, że ta prawa zaczęłą strasznie boleć :/
Ja to mam taką minę przy wyrzutach wzrokowych, że wszyscy pękają
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Mnie też nigdy nie przepuszczają w kolejce... Pesq może mamy za "małe" brzuchy i nie zauważają? Lub problemy ze wzrokiem? Lub nie chcą widzieć mniejsza o to, ja na szczeście nie mam problemów z puchnięciem stóp, więc jak troszkę postoję to nic się nie stanie
Co do walki o swoje, sytuacja z obiadem lub szynką pewnie bym olała... stanie w kolejce też. Jeśli chodzi o coś poważniejszego np. trzy tygodnie temu problemy z firmą remontową i lecenie w kulki.... oj to potrafię zawalczyć. Z jednym robotnikiem tak się pokłóciłam, że nie chciał już ze mną rozmawiać i pożalił się na mnie mojemu M.
Wszystkie dziewczyny pokazują brzuszek a co z Gloorią? Ona chyba nigdy się nie pochwaliła? Czy coś przeoczyłam?
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
pesq napisał: Ja mam stopy grube, szerokie i wysokie i w ciazy wcale mi nie puchna ale wszyscy patrza i mowia uu jakie spuchniete.. ja na to tak tak a tak naprawde sa po prostu tłuste :D serio
dobre
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq jakoś ostatnio weszłam na Twój profil i widziałam tej dziewczyny wpis, no glupia siksa niech kurde zajdzie w ciąże to nie będzie tak gadała, no po prostu koszmar!!! Ehhh ja wczoraj idąc wczoraj do diagnostyki zwróciłam kobiecie uwagę bo idę sobie chodnikiem a ta z dziećmi leci no dzieci za nią i mi zachodzi drogę i idzie dalej i chce stanąć czy nie no a ja idę prosto bo kurde źle mi!!! I ta nagle zatrzymuje się bo do dziecka chce coś powiedzieć które idzie za mną!! Nosz ku*wa musiałam zmienić kierunek zamiast ona zejść ze środka chodnika a widziała mnie od początku bo mnie wymijała itp...!! Powiedziałam że jak wymija kogoś to niech nie staje gwałtownie i zdecyduje się!! Heh ja to za pyskata za bardzo jestem czasem i czepiam się o byle co
Zaz masz pewnie oczy spaniela takie smutne
Załącznik nie został znaleziony
Pesq z tymi stopami spoko :D a niech sobie myślą że spuchnięte nie
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Juz mam dosyć.
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Najpierw dowiedziałam się, że mam tego paciorkowca, jak zaczęłam czytać w necie to myślałam, że padnę po prostu... Zadzwoniłam do mojej przyjaciółki, bo się okazało, że ona też miała i dostała po prostu antybiotyk przed porodem i wyszła z córeczką w normalnym czasie ze szpitala i małej nic nie jest. Położna i lekarka też mnie uspokajały, że to nic takiego, dostanę antybiotyk i tyle i że kiedyś w ogóle tego nie badali i jakoś było ok i że bardzo dużo kobiet w ciąży to ma. No ale z tego co czytałam to antybiotyk trzeba mieć podany tak najlepiej 4h przed porodem, więc już czuję ile razy wyląduję na IP z fałszywym alarmem. Do tej pory miałam postanowienie, że bez paniki i jechać dopiero jak się rozkręcą skurcze, ale teraz będę się bała, że nie zdążą z tym antybiotykiem Pytałam też lekarkę co jak ten czop zacznie odchodzić, bo wtedy też przecież jest większe ryzyko, że to przejdzie do Stasia, więc powiedziała, że dla własnego spokoju wtedy też mogę jechać od razu na IP... Nie wiem skąd to dziadostwo, wyniki moczu zawsze miałam ok, w badaniu na czystość pochwy nic nie wyszło i jakoś byłam pewna, że nie będę tego paskudztwa mieć...
A co do samej wizyty to MASAKRA. Tak jak Wam pisałam mój lekarz jest na urlopie i musiałam iść do kogo innego... Siedziałam w gabinecie 45 minut (plus do tego badanie u położnej ciśnienia, tętna Stasia itp.) i niby fajnie, bo o wszystko wypytałam i nie czułam z jej strony żadnej presji czasu (ciekawe tylko jak inne pacjentki na to zareagowały, bo czas na wizytę wyznaczony to 15 minut...), ale okazała się nadgorliwa, w złym tego słowa znaczeniu... Przejrzała moje wyniki, pogadałyśmy, wyjaśniła mi wszystkie wątpliwości, a potem przyszła kolej na badanie ginekologiczne. Najpierw mi świeciła jakąś lampką, potem badała wziernikiem, potem ręcznie i to tak, że autentycznie myślałam, że już tam jej urodzę. Mega bolesne, ledwo co z tego fotela wstałam. A ona, że przeprasza, że wie, że boli, ale podczas porodu to co rusz będzie takie badanie... Nie ma to jak mój lekarz hop siup i już i prawie nic nie czuję, wiadomo jest dyskomfort, ale nie ból... Teraz też mam cały brzuch jakiś taki napięty i bolący, tak mnie wymacała Spasmolinę (na skurcze) sama odstawiłam tydzień temu tak na próbę. Nic się nie dzieje, za bardzo mnie brzuch nie boli, więc stwierdziłam, że nie ma sensu tego brać, faszerować tym Stasia i wstrzymywać macicę przed próbami. A ona, że ok, ale żebym znowu brała 1 lub 2 razy dziennie do tego 38 tygodnia... No ale po co? Wy tu już myślicie jak akcję przyspieszyć a mi każe brać leki, chociaż przy badaniu wyszło, że nic nie sygnalizuje na razie zbliżającego się porodu, a przynamniej tak zrozumiałam... Potem jej mówię, że od kilku dni odstawiłam witaminy i biorę tylko kwasy dha, bo było mi bardzo niedobrze. A ona, że nie no, że muszę brać i najwyżej innej firmy kupić i dopiero jak po innych będzie niedobrze to mogę odstawić, choć jak sama stwierdziła morfologię mam świetną... A tak na mnie spojrzała przy tym jakbym była jakąś wyrodną matką skoro na kilka dni odstawiłam witaminy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Eh no wykończył mnie ten dzień dzisiaj Przepraszam za taki esej, nawet nie warto czytać tych moich wypocin, ale musiałam się wyżalić
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
no a brzuszki wszystkie macie duuuze i male, czyli w sam raz wg mnie, mamy chyba takie same mniej wiecej, no chodzi o to ze fajniusie:P
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Rita to ta lekarz tak jak ta moja z enel-medu -nie bierz globulek. I nie bierz na siłę rozkurczających. Miej je przy sobie na wszelki wypadek, ale nic na siłę. I witaminy na tym etapie też już nic nie zmienią. Ranyyyy kolejna asekurantka. Też bym się wkurzyła. No i nie lubię podawania leków "na zaś" -leki mają leczyć jak się jest chorym, a nie żeby je brać profilaktycznie.. :/
Moja szyjka się skróciła o 1 mm przez 2 tygodnie Za to lekarz na poprzedniej wizycie przestawił cyferki jak wpisywał wagę i zamiast 2380 wpisał 3280 i jak przyszłam w poniedziałek, to mnie ładnie przeprosił i przy mnie zmienił w systemie
Położyłam się na 5 minut o 16 i obudziłam się 15 minut temu...
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
No i moj brzuchol 10 dni przed porodem teoretycznie
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34