BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 dni temu #1020242 przez jurada
Możecie mi powiedziec o tych żyrafach bo na allegro jest duza rozpiętość cenowa od 25 nawet do 90zl.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 dni temu #1020256 przez me.ch
Juradka, my mamy ta co jest tam w granicach okolo 60-70zl, te tansze to sa takie mniejsze gryzaki i inne produkty z tej serii z tego co rozumiem, a te drozsze maja w zestawie jeszcze gryzak kauczukowy jako dodatek albo np zyrafa+ten mniejszy gryzak.

Ta ktora my mamy to ta:

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 5 dni temu #1020259 przez me.ch
Drogie sa te zyrafy dlatego sie zastanawialam dlugo czy ja kupic ale jako ze od znajomych dostalismy karte prezentowa to sie skusilam i nie zaluje - naprawde Kornel ja pokochal od pierwszego wejrzenia, lapie ja, wklada do buzi, wgapia sie w te jej oczyska i normalnie LOVE :D czytalam wiele opinii o tym ze ona jest naprawde super ale efekt nawet przekroczyl moje oczekiwania:) wiadomo kazde Dziecie bedzie mialo inne preferencje ale u nas bosko sie spisuje:)

9 lata 5 dni temu #1020271 przez jurada
No i dlatego jak tez się zastanawiam... A co jeśli jej nie podpasuje?

Kurde Pesq to wszystko przez ciebie :P
Pszczoła, oball a teraz żyrafa ;)

9 lata 5 dni temu #1020273 przez glooria
Co do zyraf to powiem wam ze kazde dziecko kocha zyrafe ... nie chodzi tylko o ten model
Wiec z kazdej gumowej czy pluszakowej dziecko bedzie happy

Mech pazurki cudne... ale czego ty nie zrobisz jest :kiss:
To juz zdjecia nie trzeba ci mojej gwiazdy wysylac :)

9 lata 5 dni temu #1020275 przez pesq
Juradka u mnie zyrafa jeszcze nie sprawdza sie ale jestem pewna ze będzie jak tylko zacznie chwytać. Fajna jest i.. Ladnie pachnie. :P ja miałam tez kupon do mamazen.pl na nią sprawdźcie ile tam ona.

9 lata 5 dni temu #1020276 przez me.ch
Glo, a co jest w ZYRAFIE generalnie takiego ze dzieci tak je uwielbiaja? :)

9 lata 5 dni temu #1020277 przez me.ch
Pesq, tez mi sie wydaje ze fajnie pachnie, nawet sie zastanawialam czy to czasem nie dlatego Kornel ja chce zjesc hehe :)

9 lata 5 dni temu #1020281 przez jurada
Ale jestem wsciekla wttt :angry: :angry: :angry:

9 lata 5 dni temu #1020284 przez pesq
Ju co jest słońce

9 lata 5 dni temu #1020286 przez Rita87
U nas jeśli chodzi o wodę morską to mamy Marimer w sprayu i jak dla mnie jest super. Staś wręcz pokochał wszelkie zabiegi związane z noskiem i jak tylko pokazuje mu spray i mówię "psik psik" to już zaciesza. A jaka jest radość jak fridą mu odciągam :laugh: z zakropleniem kropelków też nie ma problemu :) a ile razy dziennie stosujecie sól? Bo my rano i wieczorem, ale w sumie nie wiem ile można. Ostatnio ten lekarz co był u nas to mówił, żeby znów nie tak często, a jak mu powiedziałam, że my codziennie bo Stasiowi charcholi w nosku, to on, że to dlatego że jest sucho... a sprawdzaliśmy jakiś czas temu wilgotność nawilżaczem i jest naprawdę wysoka. No ale o tym lekarzu już Wam pisałam i jego opiniach... Co do nawilżacza (przepraszam, już nie pamiętam która z Was pytała) to nasza pani doktor nam odradziła ze względu na grzyba i kazała ręczniki. Ten z kolei lekarz powiedział, że ręczniki nic nie dadzą i że jak się dba o nawilżacz to grzyba nie będzie. Dba, czyli leje destylowaną wodę, po każdym użyciu myje i co jakiś czas wyparza i octem. I kazał też zwrócić uwagę na wydajność nawilżacza.

Też chciałam zamówić Stasiowi żyrafkę jako christmas gift, ale też ta cena mnie trochę wstrzymuje i czekam na Wasze opinie :P w sumie to byliśmy zdecydowani, ale D. gdzieś w necie znalazł opinię, że jest przereklamowana i nie warta tylu pieniędzy... już kupiliśmy MR. B - nie wiem czy kojarzycie i jak na razie to leży w pudełku z zabawkami. Mam nadzieję, że Staś go z czasem polubi, bo póki co jest niefajny, bo z takiego pluszu i do buzi wziąć nie można :P

Wczoraj kupiłam Stasiowi tą silikonową szczoteczkę do zębów - Meszku rzeczywiście, do gryzienia jest super :cheer: i kupiłam też takie cuś:

www.tommeetippee.pl/product/gryzak-dziaselko-etap-1/

bo właśnie u nas każdy gryzak albo za duży, albo za szeroki, albo za ciężki. I Staś nawet chętnie to ssał, tylko podobnie jak ze smokiem, trochę mu wypadało i musiałam mu pomagać wkładać, bo to trochę szerokie jest. I właśnie zaczęłam szukać w necie czy aby na pewno dobrze go użytkujemy, bo jak pierwszy raz Staś go zassał to prawie zwymiotował :P w opakowaniu są dwa gryzaki - jeden na dolne jedynki, drugi na kolejne ząbki. Zapłaciłam coś ok 25 zł. Może Pesq czegoś takiego spróbujesz?

9 lata 5 dni temu #1020288 przez Rita87
Meszku, wow, jakie pazurki :) ekstra!
I chyba wszystkie z niecierpliwością czekamy na kolaż :)

My też matę z kanapy przenieśliśmy na podłogę i Staś zaczął się ładnie przekręcać na boczek i z niewielką pomocą czasem udaje mu się przekręcić z plecków na brzuszek :)

Co do fałdek, to wiadomo, że lepiej sprawdzić, ale to się chyba nie zawsze potwierdza.
I Pesq jesteś niemożliwa :) Agatka bardzo dużo urosła. Staś przy wadze 6200 ma ok 60 cm - wg miarki z przewijaka. A Twoja gwiazdeczka jest wyższa a mniej waży, więc nic dziwnego, że nie ma serdelków :) Nie wiem właśnie jak to jest z tym wzrostem i chyba źle tego mojego kawalera mierzę, bo co chwila z ubranek mi wyrasta, a na miarce ciągle taki sam wynik. A nosimy już 68.
Zaz, a Twój Bartuś to się jeszcze mieści na przewijaku? Bo ja się zastanawiam, co ja zrobię jak Staś wyrośnie. Gdzie ja mu garnę te wielkie kupy :laugh: już nie mówiąc o tym, że on uwielbia przewijak. Zanoszę go do łazienki i przed kąpielą zawsze jest wietrzenie pupki na przewijaku, pogadanki i mega radośc :)

U nas patent z wózkiem na balkonie po spacerze niestety nie przejdzie, bo Stasia usypiają wyboje :P

9 lata 4 dni temu #1020289 przez pesq
U nas skok jak nic Agata wszystkiego się boi :( dalam piersi to się rzucala z butli 70 wypila i dopila piersi juz troche spokojniejsza. Teraz zasypia ale generalnie od 18 balanga..

Jestem sama bo L. Na wigilii pracowej. Zorganizowali na.. 20 :dry: W sam raz nie ma co..

Ritka bardzo mnie zaciekawiłaś tym gryzakiem.. Pomysle :). A zyrafa z tego co wiem od przyjaciólki mamy 7-msc córeczki ok 4 miesiąca staje sie hitem - dzieci juz pewnie lapia i trzymają i wtedy super. Dam znac na pewno czy warto 65 zl wydać.

Onie.. Pobudka. Pospala 9 minut.. :(

9 lata 4 dni temu #1020290 przez glooria

me.ch napisał: Glo, a co jest w ZYRAFIE generalnie takiego ze dzieci tak je uwielbiaja? :)

U moich córeczek hitem byl ogonek do ciumkania
Nie wiem co one mja w sobie ale i milenka i emilka uwielbialy je lizac i do tego kazda miala inną milenka z mothercare a emilka z jakiejs sieciowki
No i jeszcze byla taka na kolkach jezdzaca byla lubiana jak juz raczkowaly
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 dni temu #1020296 przez pesq
Dziewczyny musze Wam do czegoś się przyznać tylko mnie nie zlinczujcie.. Wkurza mnie pies. I wkurzam się na siebie przez psa.... :dry: :dry: :dry: Tak strasznie, strasznie mnie irytuje że aż płakać mi sie chce.

Staramy się poświęcać mu czas ale niestety, jest go o wiele wiele mniej. Jak nie Agatka to chociaż chwila żeby odpocząć/ pobyć ze sobą/ zrobić jedzenie/ posprzątać - same wiecie. Wtedy jak już wszystko załatwione jakieś zabawy/komendy/spacery itd. I on w sumie nawet się do tego dostosował, ale psie instynkty często biorą górę - podbiera gryzaki, zabawki, liże ją po rękach (a i tak ma suche więc dbamy o nie wyjątkowo), kładzie się w jej miejsca.. no i oczywiście jak to pies - szczeka jak ktoś idzie po klatce, wpada w szały i biega po całym domu - szczególnie wtedy, kiedy ona śpi. To wszystko jest psie i naturalne, nic złego nie robi ale czasem brakuje mi już siły.. Np. teraz, po prawie 3 h padła a ten zaczął przynosić rzeczy i "warczeć i podszczekiwać" w zabawie żeby mu rzucać... oczywiście ją obudził (w skokach wszystko ją budzi). Straszne co teraz powiem ale.. miałam ochotę normalnie mu przywalić :unsure: :unsure: :unsure: :( :(

Jestem zła na siebie. Przecież to nie jego wina że też potrzebuje uwagi.. A ja często jestem tak zmęczona że po prostu na nim się to odbija. Teraz leżę z LucKIem i płaczę z bezsilności, bo zdałam sobie sprawę, że to co najczęstsze ode mnie słyszy to ODEJDŹ STĄD. :( :( :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia