BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986019 przez mysia5
Dzień dobry :)
Pesq o raaaany! Może faktycznie za dużo snu w dzień? :) ale ja też nie mogę spać po nocach, ale jak za dużo śpię tez mi nie pasuje no bo głowa boli i nie ma złotego środka...
Zazanka masz rację, że są kobiety na świecie które mają o wiele gorzej, tylko nas to tak jakby bezpośrednio nie dotyka i może przez to trochę tak jest. Ja dzisiaj mam wizytę u ortodonty a popołudniu lecimy do mojej chrzesniaczki bo ma 5 urodzinki :) urwis mały, może na jakieś ciacho się załapie :woohoo:
Miłego dnia dziewczynki ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986021 przez jurada
Dzien dobry!

9 lata 7 miesiąc temu #986022 przez asiekasiek
Zazanna wampiry :) jaki tytuł książki, ja czytam jakąś nudną książkę chyba że rozkręci się później...musze jechać do biblioteki wymienić książki w końcu. Bo już nie mam co czytać :unsure:

Co do świata i jak kobiety mają gorzej w różnych częściach świata... dodajmy, że w Afryce istnieje rytuał obrzezania... jeszcze ostatnio oglądałam program, że w W. Brytanii to się praktykuje, bo dużo jest cudzoziemców z Afryki... Kilka kobiet co były obrzezane, nagłaśniają problem tego i np. pytali się przechodniów co o tym sądzą. Jedna młoda kobieta, odpowiedziała: że jeżeli chcą to ona nie widzi problemu żeby było to praktykowane... ale chyba nawet nie wiedziała co to jest dokładnie zdaje mi się. Bo wątpię, że dziewczynka w wieku 7 lat wie o co chodzi dokładnie. A i wiecie, że we Francji jest tak, że rząd nakazał takim rodzinom muzułmańskim aby te dziewczynki były badane przez lekarzy, czy żadnej ingerencji tam nie ma... i te kobiety chcą żeby na wyspach też takie coś chcą. Bo jeżeli rodzice obrzezaliby dziewczynkę to wyjazd z kraju czy jakoś tak już nie pamiętam.
A z innej beczki czytałam pudelka tam to dopiero mają problemy kardashian,... :woohoo: :woohoo:

Mysia to dla chrzestnej na pewno zostanie ciasta :D mam nadzieję że będzie smakowity ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986023 przez asiekasiek
A i dzień dobry :) dzień dobry :)

9 lata 7 miesiąc temu #986024 przez mysia5
Asiek no mam nadzieje ze coś się znajdzie dla mnie i jak to mówi mój brat dla "groszka" odkąd wie ze jestem w ciąży to moje maleństwo w brzuszku jest dla niego groszkiem i koniec :laugh: bo Bratowa mówiła ze mam małą Fasolkę w brzuszku a mój brat sobie wymyślił po swojemu, wiec mały będzie dla wujka groszkiem :)
Haha no tak one to mają problemy.. ostatnio gdzieś widziałam ze ten ich ojciec zmienił płeć i wielka afera z tego :whistle: tacy ludzie to naprawdę nie mają co robić :P

9 lata 7 miesiąc temu #986025 przez Zazanna
Kurcze to obrzezanie to coś strasznego.. Parę lat temu przeczytałam Kwiat pustyni i do tej pory przechodzą mnie dreszcze na myśl o tym. Takie praktyki powinny być zakazane kategorycznie. Jeszcze samo obrzezanie jakby zrobić w warunkach szpitalnych z zachowaniem wszystkich zasad zdrowotnych to ok, ale już nikt mi nie wmówi, że rozrywanie dziewczyny podczas pierwszego razu celem wsadzenia swojej tradycyjnej zaściankowej głupoty jest normalne i etyczne :/ To jest przerażające.

Asiek "Wschodzący księżyc" Keri Arthur -ale póki co baaardzoo słabe.. takie romansidło w sumie chyba z tego będzie bardziej, kupiłam to na targu książki w Mikołajkach (wiecie takie wiaty z tanimi książkami), no ale jeszcze nic nie mówię, bo dopiero zaczęłam czytać :)

Też będę miała dziś ciacho :woohoo: Już w piekarniku siedzi :evil: Zwykłe ciasto z truskawkami <3 Mniam :woohoo:
T. mi kupił świeże bułeczki jem śniadanie mmm :) Pół bulki z pomidorem i pół z dżemem babcinym ahhh... :)

A tak przy okazji, miała któraś z Was taką wodnistą wydzielinę? Przepraszam za taki temat z rana :blush:

9 lata 7 miesiąc temu #986026 przez Zazanna
Czytam majówki :woohoo: Ale fajnie miały :D
Szkoda, że w czerwcówkach tak mało piszą, bo to niezłe źródło inofrmacji ;)

Zjadłam już śniadanie i się wcale nie najadłam wrrrr
Podziękowania: Agata28

9 lata 7 miesiąc temu #986029 przez Kasia888
Hej dziewczynki,
Pesq czasem tak jest, że nie można spać i do tego o wstawanie do toalety i drętwienia nam nie pomagają...
Groszek słodkie określenie ;)
Trochę racji z tą Afryką, trzeba się cieszyć, że żyjemy w cywilizowanym kraju.
A propo upałów wiecie, że w sobotę ma być 33 stopnie w cieniu? :blink:
mieliśmy jechać do siostry męża, ale chyba ze względu na tą pogodę przełożymy wizytę, nie chcę zaszkodzić maluszkowi.
Choć z drugiej strony szwagierka pewnie się obrazi, no ale trudno.

9 lata 7 miesiąc temu #986032 przez Sylwia-89
Dzień dobry :)

Zazanka, ja mam często i tez panikowałam, ale ostatnio powiedziałam podczas wizyty i lekarz powiedzial, ze moze być taka. Nawet nie wspomniał, ze mogą być to wody a sama nie chciałam wyskakiwać z tym, bo mam tak najczęściej rano i potem jest normalna.

Kasia, masz rację. Dziecko najważniejsze i nie ma co sie przejmować tym, ze ktos sie obrazi. W takiej sytuacji powinno byc dla wszystkich oczywiste, ze nie przyjedziesz tylko ze względu na męcząca pogodę i strach o brzdąca.

Asiek, masz przerąbane z tym bałaganem. W ogóle mi byloby wstyd taki syf zostawić. Uwazaj żebyś sie nie przepracowała, bo wysiłek i upał mogą Cię wymęczyć

Ja dzisiaj lecę do tego ZUSu. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze załatwię, chociaz gdzies czytałam, ze maja 30dni na rozpatrzenie tego pisma i pewnie znowu będę musiala czekać na pieniądze...

Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. Super sprawa :)

Miłego dnia ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986037 przez jurada
Ja wybywam na działkę na ten upalny week.
Bede siedzieć w basenie i popijać soczek :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986051 przez asiekasiek
Mysia fajne określenie wymyślił Twój brat :)

Zaz też już dawno temu czytałam tą książkę kwiat pustyni i jeszcz wiele innych książek na ten temat (opowieści właśnie takich dziewczyn) ale to było z 10 lat temu i nie pamiętam nazw...:( i też mam często takie wydzieliny i powiem nawet nie przyszło mi przez głowę że to mogą być wody płodowe :unsure: kurcze muszę bardziej przypatrywać się swojemu ogranizmowi, bo odejdą mi wody, a pomyślę, że to taki śluz, a skurcze, że to więzadła powiększają się :whistle:

Kasia ja myślałam, żeby jechać do zoo bo uwielbiam patrzeć na zwięrzątka :) ale jak tak ma być gorąco to odpada wyjazd :dry:

Sylwia troszkę posprzątam:), wczoraj troszkę usprzątnęłam a dzisiaj też kawałeczek zrobię, Mam nadzieje, że nie będą pluli się w ZUS-ie... i załatwisz to wszystko dobrze. oj dobrze ze przypomniałaś mi o szkole rodzenia później zadzwonię tam gdzie ja chcę iść.

a ostatnio byłam z mamą w ZUS-ie i chciała coś do emerytury sobie doliczyć, bo inne jej znajome tak zrobiły. To baba w ogóle nie chciala pomóc, moja mama wielce taka mądra pyskata w domu a tam skuliła się i nic, ehhh to ja musiałam pytać się za nią, i wytłumaczyć tej pani przy okienku że ona jest od tego żeby wyjaśniała co i jak trzeba wypełnić i czy należy się czy nie...

Juarda ale ci dobrze, ja mam basen ale nie chce mi się go rozkładać bo jest duży :( i w tym roku mało w sumie w nim leżała na słońcu...

Byłam na zakupach i właśnie widziałam znajomą z pracy i ta do mnie że widzi że dobrze czuje się :blink: a ja mówię no teraz jest lepiej juz mi się nie chciało gadać itp... sama była kiedyś w ciąży i od razu poszła na zwolenienie więc niech mnie nie wkurza :angry:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986053 przez kasandra9
Dzień dobry!!!:) Nikt się o mnie nie martwi, ja to nie wiem ;))))
Naskrobałyście, że z pół godziny musiałam nadrabiać;)
Wczoraj złożyłam pracę, wiec ufff. Przy okazji chyba ostatni raz nawiedziłam ciucholand na przeciwko i kupiłam kilka rzeczy:)))
Wróciłam, to mąż się wziął za porządki, tzn. już okna były umyte, sprzątał łazienkę..pojechaliśmy po zakupy i w sumie do wieczora sprzątaliśmy...ale wszystko i wszędzie! Jest pięknie, pachnąco, normalnie szok;) W międzyczasie zrobiłam leczo:) O cieście z truskawkami proszę mi nie pisać, bo tak mi się chce, ale nie wyszło ostatnio ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Co do porodu...chyba czas powoli podejmować jakieś decyzje, ale ja sama nie wiem....chyba będę chciała naturalnie, o ile nie będzie przeciwwskazań, choć też się boję jak cholera..w dodatku nie wiem gdzie robić...czytałam, że martwicie się, że waszego lekarza nie będzie, ale chociaż znacie szpitale z opowieści sióstr, koleżanek...a ja gdzie bym nie poszła, to zupełnie w ciemno, wiec to mnie stresuje mega..:/
Znów piękny weekend nadchodzi, a ja w szkole #@%W$^$%@#!!!!!!!!!!!!!! ale ostatni razzzzzzzzzzz! I w niedzielę krótko;)
Jejku, mam 3 tony prasowania dosłownie. Zaraz śniadanko i się biorę.:) Potem trochę rzeczy do szkoły i muszę do banku podejchać, a przy okazji do Top Secret na SALE:P

9 lata 7 miesiąc temu #986058 przez Zazanna
Kasia obrazi się, a potem jej przejdzie .. Wasze zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze !!! :)

Sylwia to mnie uspokoiłaś troszkę :) No bo skoro to było tylko troszeczkęi nic mnie nie boli, to mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. A wiecie, że mój mały szaleje w nocy jakby a kolejce górskiej brykał ?:P Szaleństwo :D A w dzień leniuszek… 
Opowiedz więcej o szkole :)

Juradka ale Ci dooobrzeee :)

O kurcze Asiek to ja chyba po prostu panikara jestem potworna .. Wsłuchuję się w siebie aż za bardo –a to też niedobrze.. :/
A co do koleżanki no co za babsztyl o.O To masz być umierająca ? Kurcze w ciąży się szybciej męczymy, nie możemy skupić i wysiedzieć w miejscu, ale do cholery nie umieramy, a wszyscy od razu, że złośliwie się idzie na zwolnienie… wgrrrr

Kasandra uwielbiam taki porządeczek ach !!! :woohoo:
Moje też wyszło mocno „mokre” ale to dlatego, że naładowałam truskawek jak głupia :P Rozpada się więc, ale jest smaczne –czyli mnie satysfakcjonuje ;)
A przed chwilą jadłam kanapkę z jajkiem sadzonym o.O Dosłownie :P

A co do szkoły to ja mam problem, zbliża się sesja, a mi nic nie wchodzi do głowy :( Ze statystyki dostałam 2 punkty na 12 o.O A uczyłam się cały dzień. Jak Mamę kocham siedziałam i klepałam te pieprzone zadania. Byłam pewna, że mi świetnie poszło :( Siadam do nauki i po prostu pustka w głowie –nie działa !!! Nigdy tak nie miałam i nie wiem co robić :( T. mowi, że najwyżej wrócę na uczelnię jak Mały skończy pół roczku-roczek i że wtedy zrobię, a teraz żebym się za mocno nie przejmowała.. Ale mi szkoda pieniędzy, tyle w to wpakowałam.. A z drugiej strony płacenie za warunki z każdego przedmiotu bez gwarancji zdania też mi się nie widzi… :/

Kasandra piękne ciuszki!!! Sukienusia wymiaaataaaa !!! :D

Ja już mam zamiecione wszędzie (odkurzam w poniedziałki dokładnie, a w pozostałe dni zamiatam, bo mi ciężko teraz z odkurzaczem), pranie się kończy, kuwetka się moczy w płynie, kwiatki podlane, piesełkowe jedzonko ugotowane (dziś ma makaron z wątróbką i warzywami mmm...), ciasto upieczone, ja wykąpana i ubrana (brawo dla mnie), to teraz już tylko mi zmywanie zostało, bo na obiad zupka z wczoraj :) Drugiego nie będze, bo za gorąco dla mnie na stanie przy garach :evil:

9 lata 7 miesiąc temu #986060 przez sabina
hej dzien dybry

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

sylwia 89 co z tym zusem bo nie jarze

juranda nie mas zpojecia jak zadroszcze baseniku upalu i dzialeczki :)

zazanka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i zazdroszcze pysznej polskiej buleczki na sniadanko

melisamieta 140 to chyba nie az tak duze cisnienie co Ci mowi lekarz?

kasandra sliczne ciuszki ja musze tez Wam w koncu pokazac .....

tez juz ogarniete pranie sie pierze obiad od wczoraj wiec luz blues

co do porodu :) wszystkie sa bolesne :) i cesarka i naturalnie :) tez panikuje no ale pozyjemyzobaczymy :) ja nie mialam mojego lekarz aprowadzacego przy Antosi jak rodzilam a trafil mi sie inny lekarz fajny gosciu jak juz mnie szyl dzwonilam do mamy zeby ja uspokoic ze ok wszystko bo wydzwaniala co pol godziny a ja nie odbieralam :) wiadomo bolalo :) to jak z nia rozmawialam to krzyczal mi do telefonu wage Antosia i cm :D bardzo pozytywny gosc :)
i powiem Wam ze po porodzie chociaz byl koszmarny przez dwa lata bez mrugniecia okiembylabym w stanie zrobic powtorzyc wszystko jeszcze raz :) tak Go kocham :) a teraz.......mam obawy i panikuje :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986061 przez kasandra9
Zazanka, dasz radę!:) Jak ja dałam z pracą, podczas gdy na koniec kwietnia pamiętam jak cały wieczór w pewną niedzielę przebeczałam i już miał być koniec i w ogóle....to Twój To. to złoto dosłownie, mój jest zupełnie inny, nie ma głaskania po główce ani nic podobnego...kiedyś dosłownie zrobił mi lanie jak się nie chciałam uczyć hahahaha:D W ogóle w każdej kwestii tak jest:) Nie ma, że się nie da i nie mogę;) Także nie ma żadnej taryfy ulgowej ani nic z tych rzeczy, ale... kocham go za to:)
I ja też kocham tak wysprzątane! Tą łazienkę tak wysprzątał! Nawet kamień z kibelka udało się doszorować, a chyba z półgodziny tam tarł taką gąbką do szlifowania samochodów, haha;) to też przykład na to, że nie ma, że się nie da;) najwyżej za miesiąc dopiero wymyśli czym, ale nawet przyschnięty tłuszcz w piekarniku w jednym miejscu (nie zauważyłam wcześniej) też mi usunął, kochany:) Płytki pod prysznicem też mieliśmy wymieniać (mamy taką kabinę - tzn. szklane ściany tylko na płytkach zamontowaną i strasznie zaszły kamieniem...ech, nieszczęsny gres, długa historia w ogóle z tym), ale dotarł je ze 2 miesiące temu i jak nowe są;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia