- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Pesq o raaaany! Może faktycznie za dużo snu w dzień? ale ja też nie mogę spać po nocach, ale jak za dużo śpię tez mi nie pasuje no bo głowa boli i nie ma złotego środka...
Zazanka masz rację, że są kobiety na świecie które mają o wiele gorzej, tylko nas to tak jakby bezpośrednio nie dotyka i może przez to trochę tak jest. Ja dzisiaj mam wizytę u ortodonty a popołudniu lecimy do mojej chrzesniaczki bo ma 5 urodzinki urwis mały, może na jakieś ciacho się załapie
Miłego dnia dziewczynki ;*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Co do świata i jak kobiety mają gorzej w różnych częściach świata... dodajmy, że w Afryce istnieje rytuał obrzezania... jeszcze ostatnio oglądałam program, że w W. Brytanii to się praktykuje, bo dużo jest cudzoziemców z Afryki... Kilka kobiet co były obrzezane, nagłaśniają problem tego i np. pytali się przechodniów co o tym sądzą. Jedna młoda kobieta, odpowiedziała: że jeżeli chcą to ona nie widzi problemu żeby było to praktykowane... ale chyba nawet nie wiedziała co to jest dokładnie zdaje mi się. Bo wątpię, że dziewczynka w wieku 7 lat wie o co chodzi dokładnie. A i wiecie, że we Francji jest tak, że rząd nakazał takim rodzinom muzułmańskim aby te dziewczynki były badane przez lekarzy, czy żadnej ingerencji tam nie ma... i te kobiety chcą żeby na wyspach też takie coś chcą. Bo jeżeli rodzice obrzezaliby dziewczynkę to wyjazd z kraju czy jakoś tak już nie pamiętam.
A z innej beczki czytałam pudelka tam to dopiero mają problemy kardashian,...
Mysia to dla chrzestnej na pewno zostanie ciasta mam nadzieję że będzie smakowity
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Haha no tak one to mają problemy.. ostatnio gdzieś widziałam ze ten ich ojciec zmienił płeć i wielka afera z tego tacy ludzie to naprawdę nie mają co robić
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiek "Wschodzący księżyc" Keri Arthur -ale póki co baaardzoo słabe.. takie romansidło w sumie chyba z tego będzie bardziej, kupiłam to na targu książki w Mikołajkach (wiecie takie wiaty z tanimi książkami), no ale jeszcze nic nie mówię, bo dopiero zaczęłam czytać
Też będę miała dziś ciacho Już w piekarniku siedzi Zwykłe ciasto z truskawkami <3 Mniam
T. mi kupił świeże bułeczki jem śniadanie mmm Pół bulki z pomidorem i pół z dżemem babcinym ahhh...
A tak przy okazji, miała któraś z Was taką wodnistą wydzielinę? Przepraszam za taki temat z rana
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkoda, że w czerwcówkach tak mało piszą, bo to niezłe źródło inofrmacji
Zjadłam już śniadanie i się wcale nie najadłam wrrrr
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Pesq czasem tak jest, że nie można spać i do tego o wstawanie do toalety i drętwienia nam nie pomagają...
Groszek słodkie określenie
Trochę racji z tą Afryką, trzeba się cieszyć, że żyjemy w cywilizowanym kraju.
A propo upałów wiecie, że w sobotę ma być 33 stopnie w cieniu?
mieliśmy jechać do siostry męża, ale chyba ze względu na tą pogodę przełożymy wizytę, nie chcę zaszkodzić maluszkowi.
Choć z drugiej strony szwagierka pewnie się obrazi, no ale trudno.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Zazanka, ja mam często i tez panikowałam, ale ostatnio powiedziałam podczas wizyty i lekarz powiedzial, ze moze być taka. Nawet nie wspomniał, ze mogą być to wody a sama nie chciałam wyskakiwać z tym, bo mam tak najczęściej rano i potem jest normalna.
Kasia, masz rację. Dziecko najważniejsze i nie ma co sie przejmować tym, ze ktos sie obrazi. W takiej sytuacji powinno byc dla wszystkich oczywiste, ze nie przyjedziesz tylko ze względu na męcząca pogodę i strach o brzdąca.
Asiek, masz przerąbane z tym bałaganem. W ogóle mi byloby wstyd taki syf zostawić. Uwazaj żebyś sie nie przepracowała, bo wysiłek i upał mogą Cię wymęczyć
Ja dzisiaj lecę do tego ZUSu. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze załatwię, chociaz gdzies czytałam, ze maja 30dni na rozpatrzenie tego pisma i pewnie znowu będę musiala czekać na pieniądze...
Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. Super sprawa
Miłego dnia
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Bede siedzieć w basenie i popijać soczek
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz też już dawno temu czytałam tą książkę kwiat pustyni i jeszcz wiele innych książek na ten temat (opowieści właśnie takich dziewczyn) ale to było z 10 lat temu i nie pamiętam nazw... i też mam często takie wydzieliny i powiem nawet nie przyszło mi przez głowę że to mogą być wody płodowe kurcze muszę bardziej przypatrywać się swojemu ogranizmowi, bo odejdą mi wody, a pomyślę, że to taki śluz, a skurcze, że to więzadła powiększają się
Kasia ja myślałam, żeby jechać do zoo bo uwielbiam patrzeć na zwięrzątka ale jak tak ma być gorąco to odpada wyjazd
Sylwia troszkę posprzątam:), wczoraj troszkę usprzątnęłam a dzisiaj też kawałeczek zrobię, Mam nadzieje, że nie będą pluli się w ZUS-ie... i załatwisz to wszystko dobrze. oj dobrze ze przypomniałaś mi o szkole rodzenia później zadzwonię tam gdzie ja chcę iść.
a ostatnio byłam z mamą w ZUS-ie i chciała coś do emerytury sobie doliczyć, bo inne jej znajome tak zrobiły. To baba w ogóle nie chciala pomóc, moja mama wielce taka mądra pyskata w domu a tam skuliła się i nic, ehhh to ja musiałam pytać się za nią, i wytłumaczyć tej pani przy okienku że ona jest od tego żeby wyjaśniała co i jak trzeba wypełnić i czy należy się czy nie...
Juarda ale ci dobrze, ja mam basen ale nie chce mi się go rozkładać bo jest duży i w tym roku mało w sumie w nim leżała na słońcu...
Byłam na zakupach i właśnie widziałam znajomą z pracy i ta do mnie że widzi że dobrze czuje się a ja mówię no teraz jest lepiej juz mi się nie chciało gadać itp... sama była kiedyś w ciąży i od razu poszła na zwolenienie więc niech mnie nie wkurza
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Naskrobałyście, że z pół godziny musiałam nadrabiać
Wczoraj złożyłam pracę, wiec ufff. Przy okazji chyba ostatni raz nawiedziłam ciucholand na przeciwko i kupiłam kilka rzeczy:)))
Wróciłam, to mąż się wziął za porządki, tzn. już okna były umyte, sprzątał łazienkę..pojechaliśmy po zakupy i w sumie do wieczora sprzątaliśmy...ale wszystko i wszędzie! Jest pięknie, pachnąco, normalnie szok;) W międzyczasie zrobiłam leczo:) O cieście z truskawkami proszę mi nie pisać, bo tak mi się chce, ale nie wyszło ostatnio ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Co do porodu...chyba czas powoli podejmować jakieś decyzje, ale ja sama nie wiem....chyba będę chciała naturalnie, o ile nie będzie przeciwwskazań, choć też się boję jak cholera..w dodatku nie wiem gdzie robić...czytałam, że martwicie się, że waszego lekarza nie będzie, ale chociaż znacie szpitale z opowieści sióstr, koleżanek...a ja gdzie bym nie poszła, to zupełnie w ciemno, wiec to mnie stresuje mega..:/
Znów piękny weekend nadchodzi, a ja w szkole #@%W$^$%@#!!!!!!!!!!!!!! ale ostatni razzzzzzzzzzz! I w niedzielę krótko;)
Jejku, mam 3 tony prasowania dosłownie. Zaraz śniadanko i się biorę. Potem trochę rzeczy do szkoły i muszę do banku podejchać, a przy okazji do Top Secret na SALE:P
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia to mnie uspokoiłaś troszkę No bo skoro to było tylko troszeczkęi nic mnie nie boli, to mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. A wiecie, że mój mały szaleje w nocy jakby a kolejce górskiej brykał ? Szaleństwo A w dzień leniuszek…
Opowiedz więcej o szkole
Juradka ale Ci dooobrzeee
O kurcze Asiek to ja chyba po prostu panikara jestem potworna .. Wsłuchuję się w siebie aż za bardo –a to też niedobrze.. :/
A co do koleżanki no co za babsztyl o.O To masz być umierająca ? Kurcze w ciąży się szybciej męczymy, nie możemy skupić i wysiedzieć w miejscu, ale do cholery nie umieramy, a wszyscy od razu, że złośliwie się idzie na zwolnienie… wgrrrr
Kasandra uwielbiam taki porządeczek ach !!!
Moje też wyszło mocno „mokre” ale to dlatego, że naładowałam truskawek jak głupia Rozpada się więc, ale jest smaczne –czyli mnie satysfakcjonuje
A przed chwilą jadłam kanapkę z jajkiem sadzonym o.O Dosłownie
A co do szkoły to ja mam problem, zbliża się sesja, a mi nic nie wchodzi do głowy Ze statystyki dostałam 2 punkty na 12 o.O A uczyłam się cały dzień. Jak Mamę kocham siedziałam i klepałam te pieprzone zadania. Byłam pewna, że mi świetnie poszło Siadam do nauki i po prostu pustka w głowie –nie działa !!! Nigdy tak nie miałam i nie wiem co robić T. mowi, że najwyżej wrócę na uczelnię jak Mały skończy pół roczku-roczek i że wtedy zrobię, a teraz żebym się za mocno nie przejmowała.. Ale mi szkoda pieniędzy, tyle w to wpakowałam.. A z drugiej strony płacenie za warunki z każdego przedmiotu bez gwarancji zdania też mi się nie widzi… :/
Kasandra piękne ciuszki!!! Sukienusia wymiaaataaaa !!!
Ja już mam zamiecione wszędzie (odkurzam w poniedziałki dokładnie, a w pozostałe dni zamiatam, bo mi ciężko teraz z odkurzaczem), pranie się kończy, kuwetka się moczy w płynie, kwiatki podlane, piesełkowe jedzonko ugotowane (dziś ma makaron z wątróbką i warzywami mmm...), ciasto upieczone, ja wykąpana i ubrana (brawo dla mnie), to teraz już tylko mi zmywanie zostało, bo na obiad zupka z wczoraj Drugiego nie będze, bo za gorąco dla mnie na stanie przy garach
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
sylwia 89 co z tym zusem bo nie jarze
juranda nie mas zpojecia jak zadroszcze baseniku upalu i dzialeczki
zazanka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i zazdroszcze pysznej polskiej buleczki na sniadanko
melisamieta 140 to chyba nie az tak duze cisnienie co Ci mowi lekarz?
kasandra sliczne ciuszki ja musze tez Wam w koncu pokazac .....
tez juz ogarniete pranie sie pierze obiad od wczoraj wiec luz blues
co do porodu wszystkie sa bolesne i cesarka i naturalnie tez panikuje no ale pozyjemyzobaczymy ja nie mialam mojego lekarz aprowadzacego przy Antosi jak rodzilam a trafil mi sie inny lekarz fajny gosciu jak juz mnie szyl dzwonilam do mamy zeby ja uspokoic ze ok wszystko bo wydzwaniala co pol godziny a ja nie odbieralam wiadomo bolalo to jak z nia rozmawialam to krzyczal mi do telefonu wage Antosia i cm bardzo pozytywny gosc
i powiem Wam ze po porodzie chociaz byl koszmarny przez dwa lata bez mrugniecia okiembylabym w stanie zrobic powtorzyc wszystko jeszcze raz tak Go kocham a teraz.......mam obawy i panikuje
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
I ja też kocham tak wysprzątane! Tą łazienkę tak wysprzątał! Nawet kamień z kibelka udało się doszorować, a chyba z półgodziny tam tarł taką gąbką do szlifowania samochodów, haha;) to też przykład na to, że nie ma, że się nie da;) najwyżej za miesiąc dopiero wymyśli czym, ale nawet przyschnięty tłuszcz w piekarniku w jednym miejscu (nie zauważyłam wcześniej) też mi usunął, kochany:) Płytki pod prysznicem też mieliśmy wymieniać (mamy taką kabinę - tzn. szklane ściany tylko na płytkach zamontowaną i strasznie zaszły kamieniem...ech, nieszczęsny gres, długa historia w ogóle z tym), ale dotarł je ze 2 miesiące temu i jak nowe są