BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986145 przez jurada
No co ty zazanka nie można!!! Po porodzie ściska dieta zero żarcia... :silly: :silly:

No jasne ze można! Po mozesz wszystko tylko trzeba uważać na położne i pielęgniarki bo opiepszaja jak zobaczą ze wcinasz cos niedozwolonego dla matki karmiącej...
Ale zaznaczam pisze o tym co było 7 lat temu... Teraz się pewnie zmienilo...

Pamiętam jak śliwki leżały u mnie ba szafce i winogrona... O matko jak mnie doktor zje@ala! Ze absolutnie ze ona rozumie ze ma mi to pomoc sie załatwić ale wyrzucić kazała bo jak zadziała na mnie przeczyszczająco to i na dziecko...
Obok leżała dziewczyna i snickersa jadła to tez ze czekolada orzechy itp...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986146 przez jurada
Popycham

9 lata 7 miesiąc temu #986147 przez Zazanna
O rany, będę jeść po kryjomu :evil:
Choć akurat po porodzie mi dietka nie zaszkodzi heh B)

Zamawiałyście kiedyś z rossmana przez net zakupy? Bo mam taki plan i ciekawa jestem jak to tam u nich wygląda :)

9 lata 7 miesiąc temu #986152 przez basiek149
hej hej :)
ale naskrobałyście.... ale już wszystko nadrobiłam :)

u mnie wczoraj wpadła siostra z mężem i 3letnią córeczką i mój brat. przywieźli tyle smakołyków od mamy, że od razu zabrałam się do jedzenia :D
siostrzenica przecudowna, taka grzeczniutka, od razu się do mnie uśmiechnęła, pogadała. a myślałam, że trochę będzie się wstydzić skoro tak dawno mnie nie widziała. ale fajna malutka :) trochę posiedzieliśmy u nas, a na wieczór zabrałam się z nimi do Poznania bo chcieli stary rynek zwiedzić. ale króciutko pochodziliśmy ze względu na mnie. wróciliśmy do mnie do domu, zamówiliśmy pizze, chłopaki pootwierali piwka i długo siedzieliśmy i gadaliśmy. dzisiaj oczywiście jako pierwsza wyspana wstała moja siostrzenica ale nikogo nie budziła tylko wzięła sobie zabawki i zajęła się sobą. ale ja zaraz też do niej dołączyłam bo raz na jakiś czas wpada więc szkoda mi było marnować czasu na spanie :) później podjechaliśmy na małe zakupy, na cmentarz i do domku na obiad a zaraz po obiedzie musieli już uciekać :( i tak jak mówiłam, tyle się czekało na ich przyjazd a to chwila moment i minęło...
teraz odliczam do przyjazdu mojej mamy...:) jeszcze 3tygodnie :)

Zazanna bardzo fajna lista, chyba też ja zerżnę od Ciebie :evil: :lol:

jurada fantastyczne to twoje zdjęcie!!! bajka :)

kasandra cudne ciuszki :) ja też mam u siebie w komodzie wszystko poukładane rozmiarami :) ale nadal nie mogę doczekać się momentu kiedy te wszystkie ciuszki wrzucę do pralki, poprasuję i poukładam już w komodzie w pokoju Kubusia :)

9 lata 7 miesiąc temu #986153 przez jurada
Ale upal się zrobil!!!

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986158 przez pesq
Hej dziewczynki,

zasnelam o 6:30 i pospalam do 9 bo cukry mierzyc itd.. ale nie jestem niewyspana. :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mala ciagle mi sie wierci najczesciej na dole z lewej strony i jakos od rana o mnie kłuje to miejsce - co pare minut taki ból że AŁAAAA ... nie wiem co to i już oczywiscie sie zamartwiam :P. No nic, popatrze na siebie pare dni, mam nadzieje że minie bo kolejne zmartwienie.

Dziewczyny - jednym zdaniem - jaki kupić materac do lozeczka? wiem, ze rozne sa opinie itd i wiem ze duzo na ten temat rozmawialyscie, ale ja wtedy przezywalam swoja cukrzyce i nie skupialam sie zbytnio na tym... Doradzcie jaki wklad do lozeczka bo nie mam pojecia, wiem ze w ktoryms cos tam z robakami :P.

No dobrze, a co do diety matki karmiacej.. taaaa duzo sie slyszy na ten temat ale uwierzcie, ja po tych 4 miesiacach diety cukrzycowej na bank bede probowala wszystkiego i sprawdzala jak mala reaguje.. bo ja juz wariuje!

9 lata 7 miesiąc temu #986159 przez Scarlett86
Pesq ja slyszalam ze ten z gryka ma robaki
Kasandra ja, jak urodzilam swoje dzieci to juz byly za duze na ciuszki 56 :silly:
Jeden i drugi mial ponad 60 cm :)

9 lata 7 miesiąc temu #986160 przez pesq
A moze ktoras juz zamawiala materac i moglaby wrzucic link ? Nie lubie szukac takich rzeczy oj jak nie lubie..

9 lata 7 miesiąc temu #986162 przez asiekasiek
Agata proszę bardzo: durszlak.pl/przepis/biszkopt-z-galaretka...skawkami-i-galaretka ja dałam tylko zamist cukru pudru zwykły cukier

Basia no to fajnie że miło spędziłaś dzień :) i że tyle jedzonka masz :)

Pesq o jak fajnie że masz łóżeczko :) to miło ze strony kierowniczki :) ja kupowałam w sklepie materac i mam z gryką :P heh mam nadzieję że w mojej gryce nie ma robali ;)

Mnie boli po prawej stronie pod biustem, tak jakby żebra czy jak :( już od kilku dni :( ehh ale pewnie to od małej :(

9 lata 7 miesiąc temu #986163 przez Zazanna
Basiek zżynaj ile wlezie ;) Fajnie, że się odwiedziny udały ! :)

Pesqu super, że dostaliście łóżeczko ! Pokaż zdjęcie !
My jedziemy w niedzielę oglądać –już się nie mogę doczekać ! :woohoo:
Mój Mały też przeważnie z jednej strony i też często kłuje, a najgorzej jak mnie walnie na dole –wtedy zawsze panikuję, że urodzę :P
A co do diety to same Ci wyślemy wyprawkę z jedzonkiem :evil:
Z materacem nie pomogę, bo jeszcze nie wiem, ale w niedzielę pooglądam, to może coś się dowiem ciekawego w tej kwestii :)

Czy w Ikei jest duży wybór mebelków dziecięcych? Bo planowałam tam jechać własnie, czy może polecacie jakiś inny sklep ?

9 lata 7 miesiąc temu #986164 przez Zazanna
Asiek jutro robię ciasto z Twojego przepisu ! Ależ wygląda !!! Mniam ! :)
Spróbuj się nie garbić nawet jak leżysz -mnie żebra przestają boleć jak się prostuję, a kłuje też często, ale póki nie kłuje w sercu to się nie przejmuję ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986167 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A z tym bolem to ja sobie wkrecam.. Ehh az wstyd.. ale jako stara hipochondryczka wkrecam sobie ze skoro trzustka ma problem z insulina to moze to trzustka i moze cos bardzo zlego.. az strach pisac.. :pinch:

Dziewczynki co do wagi to i ja zaczęłam tyć! :P A kurcze slabo mi te dretwe jedzenie idzie.. Jakos im brzuch wiekszy tym mniej mi sie w nim miesci. Ale waga rosnie stety/niestety... Hmm ciekawe jak sie skonczy :P Ile się tyje w trzecim trymestrze tak srednio?

9 lata 7 miesiąc temu #986169 przez me.ch
Jurada, super zdjęcie:) w jakim programie obrabialas? :)

Kasandra, super ciuszki:) Ja już tak się nie mogę doczekać zakupów że aż mnie skręca :):):)

Elegancka ta pinata Gloria, zazdroszczę zabawy jaka z nią pewnie mialyscie :)

Zazanna, nic się szkoła nie przejmuj, sesja sresja, bedzie dobrze, zobaczysz ;) ja też miałam takie momenty że mi poszło bokiem, a wszystko się udało na koniec :)

Co do mężczyzn naszych, to mój też mnie trochę czasem i poglaszcze ale raczej mnie goni i motywuje jak tylko moze, sam jest mega ambitny więc pewnie dlatego...;) że mnie bardziej hmm....artystyczna dysza powiedzmy, a on scislowiec, ale na szczęście dobrze się dopełniamy;)

Ja właśnie utknelam w gorącym autobusie, normalnie Się popsuł i czekaliśmy a ha akurat w pełnym słońcu... Ach, ale co tam lepiej się cieszyć że jest słońce więc nie narzekam ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986170 przez Zazanna
Pesqu internety mówią, że około 5-7 kg w 3 trymestrze się przybiera... Więc może nie dobiję do 90 ;) Ale już się na to przygotowałam psychicznie, więc się nie przejmuję ;)
A swoją drogą ja też sobie wmawiam co i rusz jakąś przypadłość :P

9 lata 7 miesiąc temu #986172 przez jurada
Zaz zdjęcie z neta bo mój zapakowany jest i schowałam go żeby nie macać i żeby kłaki psa sie tam nie dostaly.

Załącznik nie został znaleziony

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia