- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
piszecie z prędkością światła ale nadrobilam zaległości uffffff.....
w zeszłym tygodniu dostalam weny na większe porządki, później wyjechalismy na długi weekend do rodzinki i czasu na forum brakło, w pon miałam wizytę z maluchami wszystko dobrze, za to Kacpra znowu cos dopadlo bidulek od wczoraj na antybiotyku (drugi raz w życiu) bo się pani dr ucho nie podobało jakiś stan zapalny, miejmy nadzieje ze szybko przejdzie bo pogoda taka ze zal w domu siedzieć a po słonku na antybiotyku to chyba nie bardzo można biegać... a ja tego mojego diabelka małego w jednym miejscu gdzieś w cieniu długo nie utrzymam ehhhh wszędzie go pelno
Asiek zastanawialas się jak dajemy rade... Nie mamy innego wyjścia hahaha nie ma czasu się nad sobą uzalac, szczególnie jak się ma taki żywiołowy egzemplarz jak mój Kacperek, czasem braknie czasu na obowiązki domowe, o posiedzeniu spokojnie na necie, poczytaniu książki itp nie wspominając, ale ważne ze dziecko szczęśliwe..... często spotykamy się z określeniem szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko ale według mne działa to tez przede wszystkim w druga stronę bo jak widzę synka zadowolonego, usmiechnietego to nie ważne jest wtedy ze jestem zmęczona, ze cos jest nie zrobione i czeka w długiej kolejce do zrobienia z terminem na wczoraj, nic się wtedy nie liczy tylko szczęście w tych malych oczkach a przekonasz się ze właśnie w nich będzie odbijał się cały twój świat i wszytko wtedy z ciebie schodzi cała złość, zmęczenie, stres... a te wesołe iskierki w oczach własnego dziecka mają taką moc ze twoje oczy wręcz płoną z radości, to jest taka siła ze trudno to opisać ale daje mega energię, laduje ci akumulatory jak nic innego... po prostu miłość... Z obu stron czysta i bezinteresowna
podsumowując nie martw się ze brak ci cierpliwości do cudzych dzieci, własne oczywiście tez potrafi wyprowadzić z równowagi ale w tym przypadku to szybciej odpuszcza niż przychodzi, wiec dasz rade i bedzieszcsuper mamą zresztą jak każda wrzesniowczka jestem o tym przekonana
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Właśnie odgrzewam leczo i będę jeść, mniam! A ogórki muszę kupić małosolne, bo z 2 tyg nie jadłam;)
Juradka, szmizjerka przy ul. Żelaznej;) Tam byłam 2x:)
Zdjęcie super! Ja też dziś właśnie myślałam sobie o sesji;))))
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Agata ja też każdą truskawkę patrze czy nie ma niespodzianki, ale to musiała chyba duża mucha zrobić
Kassandra pisałaś kiedyś, że zajęta będziesz w tym tygodniu, a pewnie jakby Cię nie było tak ze dwa-trzy dni jeszcze to zaczęłybyśmy pisać co z Tobą Kurcze nie kuś mnie żebym szła na ciuchy bo nie mam kasy ale chyba w najbliższym czasie muszę wybrać się jak patrze na Twoje zdobycze
Zazanna no ja może właśnie zacznę wsłuchiwać się w swój organizm, bo okaże się, że coś nie tak, a ja nie będę wiedzieć noi właśnie zamiast zapytać się jak się czuje itp... to ta "cześć widzę, że dobrze czujesz się" no mi szczena opadła, ale zaraz zamknęłam ją i powiedziałam, że teraz dobrze czuję się i do sklepu po jedzenie nie zakazał mi lekarz a co do szkoły to teraz maluszek najaważniejszy, ojj jak się cieszę, że skończylam uczelnie trzy lata temu a płaci się za te szkoły takie sumy a żeby jeszcze po tym prace mieć taką jaką się chce, ja skończyłam Ochronę Środowiska później byłam na Inżynierii i pracy w moim zawodzie nie było... no było, ale wiadomo jak jest w urzędach, ze każdy wpycha znajomych. A w sumie nie żałuje że pracuje teraz nie w swoim zawodzie bo lepszą nie lepszą pracę mam teraz, ale taką jaką wybrałam:) w sumie mogłabym być weterynarzem lub pracować w zoo i opiekować się zwierzątkami
A co do ciasta to mi wyszło prze pyszne wzięłam pierwszy lepszy przepis z neta i wczoraj już było całe zjedzone ciasto... Siostra mi powiedziała, że dzisiaj nawet lepsze było bo masa tak stężała bo dałam jej na wynos
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jurada ale później tło musiałam sobie jakoś wstawić czy jakoś tak jak to zrobić bo zdjecie super !!
Anisia jutro robię znowu ciasto takie samo to zapraszam na weekend
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Asiek zdjęcia robiłam na tle ściany a potem sie pobawiłam programem do obróbki zdjęć
Przyszedł mi rożek dla malej i pieluszki! Teraz pewnie bede to macać i macać
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Też bym już chciała prasować.. i układać… i w ogóle
Asiek ja z pracą mam farta, studia wybrałam w zasadzie pod pracę, w której już mam doświadczenie i w której jestem niezła –dla samej siebie Wcześniej studiowałam pedagogikę i pracowałam w przedszkolu, ale pensje nauczycielek szybko przekonały mnie, że z samej pasji człowiek nie wyżyje ehh
Juradka dawaj zdjecie !
Co myślicie o mojej liście szpitalnej? Coś dodać? Coś niepotrzebne? Na razie rzeczy dla mnie, dla małego opracuję jutro
Załącznik nie został znaleziony
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
No widzisz, tam we wt mają nowy towar. Ja byłam zawsze w środy, bo tak akurat musiałam być na uczelni i ceny 69zł./kg.jurada napisał: Kasandra to niedaleko mnie!!!! A patrz nigdy tam nie byłam. A ceny jak tam idą?
Przyszedł mi rożek dla malej i pieluszki! Teraz pewnie bede to macać i macać
Dziewczyny - już mamusie, mam pytanko...ile tych ubranek na 56 potrzeba tak mniej więcej? Ile pajacyków, bodziaków tak plus minus:)??
PS. ja właśnie wieczorem będę chyba zamawiać (jak nie dziś, to w najbliższym czasie) przewijak, pościel, różek - jeden styknie czy więcej potrzeba??
Zazanka, a listę chyba skopiuję Bo niby wiadomo, itp., a potem będzie szaleństwo;) ja póki co wszystko mam w kartonie, choć w związku z tymi mega porządkami i świeżą pościelą, to też postanowiłam spać w jednej koszuli ciążowej, tej, co zamówiłam niby do szpitala dwie;P Ale sobie domówię najwyżej;))))
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Ja rodziłam 7 lat temu to można było tylko pic wode. O jedzeniu trzeba zapomnieć na czas porodu...
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiulek dzięki, dopisuję
Jak to mam zapomnieć o jedzeniu o.O Przecież ja umrę bez jedzenia Przed samym porodem to wiem, ale już po to chyba można ?
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Ja mam dzisiaj dziwny dzień, co chwilę nachodzi mnie ochota na coś innego oczywiście tych rzeczy w domu brak najpierw chciałam ogórki małosolne/kiszone, jeszcze nie gotowe. Później lody nerkowce, a teraz mam smaka na tureckiego precla z sezamem haha masakra lepiej przełoże zakupy na jutro, gdybym teraz do sklepu wparzyła to bym z pełnymi siatami wróciła
Oooo znalazłam w domu migdały