BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986206 przez Zazanna
Dzień dobry:)

Wracając do tematu, wiem, że jestem okropna, ale pociesza mnie fakt, że nie tylko u nas się to wszystko zmieniło.. Najbardziej brakuje mi tego, że jak byłam chudziutka, to T. mógł się na mnie gapić ile wlezie jak spałam, leżałam, czy co tam, a teraz ..mebel wrrrr i to jego urocze „gruuubaskuu” wggrrrr -.-‘ No nic, jeszcze jakieś 4 miesiące i mu pokażę co znaczy rok bez seksu z mojej strony B)

O NIEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ta asteroida nie może przylecieć trochę później ?? Tylko akurat w moim terminie ??? Nie chcę umierać nie odowadniając T. swoich racji :evil:

Oj Kasia to będziesz miała nocnego marka :) W końcu ponoć dzidziusie zachowują swój rytm dobowy po urodzeniu :)

Pesqu ja nie daję rady teraz oglądać takich filmów.. Od razu zbiera mi się na płacz i boli mnie całe ciało i wyłączam..

Agatka ja bym chciała komplet.. łóżeczko z komódką… ahhh i przewijaczek też z kompletu.. Najgorsze, że się naoglądałam w necie łóżeczek i teraz już sama nie wiem jakie mi się podobają :P No ale jak obejrzę na żywo, to na pewno się to wszystko zweryfikuje :)

Dziewczyny, a z karmieniem jak będziecie robiły? Będziecie budziły malucha co 3 godziny, czy karmiły na wezwanie? Mój T. twierdzi, że na wezwanie i żebym nie wymyślała.. Ale ja wolę przemyśleć wszystkie możliwości i wybrać najlepszą dla mojego skarba <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986208 przez Zazanna
Skońzyliśmy 25 tygodni <3 Za tydzień dogonimy Was z 3 trymestrem ! :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #986209 przez asiekasiek
Kasia nie martw się, pocieszę Cię, że może Twój Jaś jest spokojnym dzieciaczkiem ;) i po wyjściu na świat, będzie grzeczniutki :) I Ty chudzinko przytyłaś :) widzisz to teraz nie będziesz się martwić, że brzucha nie masz :)

Agata widzisz jakoś te robale prześladują :sick:

Zaz mnie to rozbawiło o tej asteroidzie bo ciągle takie news-y są teraz we wrześniu :) co do karmienia ja chciałabym co 3godz. żeby rytm taki zrobic dziecku, ale jak wyjdzie w praniu to okaże się. pewnie na pocztku co zapłacze dziecko to ja już butle gotową będę mieć, żeby nie płakało dużo ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986210 przez asiekasiek
Gratulacje Zaz nowego tygodnia :)

9 lata 7 miesiąc temu #986212 przez Scarlett86
Dzien dobry :) Zazanna gratuluje skonczonych 25 tygodni :laugh:
Kasandra moj pierwszy synek jak sie urodzil mial 62cm i waga 3910, a drugi teraz spojrzalam w ksiazeczke i szook drugi mial 64cm no i waga 4710 :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #986213 przez Zazanna
Dziękujemy ;)

Scarlet jaki ogrooomnyyy :D I to był poród naturalny?

9 lata 7 miesiąc temu #986214 przez glooria
Co do karmienia to lepiej nie planujcie
no chyba ze od razu mm bo wtedy nie można częściej

Witam i ja

9 lata 7 miesiąc temu #986218 przez Sylwia-89
Dzien dobry :)
Miałam napisać wczoraj, ale nie mialam juz sily, bo caly dzien na nogach. Jeszcze na 17 bylam odrobić pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Jesli o nią chodzi, to na tych dwóch spotkaniach bylo wypelnianie dokumentacji, omówienie szpitali, sposobów znieczulenia i ogólnie spraw dotyczacych porodu. Za duzo nowych rzeczy sie nie dowiedzialam, ale myślę, ze sie rozkręci, bo calkiem przyjemnie było. :)

Sabina, tak miałam kontrolę w piątek w dlugi weekend. Zaniosłam pismo do ZUSu i czekam na odpowiedź. Żadnych konkretów...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A jesli chodzi o sprawdzenie czy wydobywają sie wody, to słyszałam, ze najtaniej jest kupic papierki lakmusowe i sprawdzić. Niby jak sie zrobi niebieski kolor to są to wody a jak zolty to nie.

Asiek mysle, ze jakby miala przylecieć asteroida to nikt by o tym nie wiedział zeby nie siać paniki, wiec rzeczywiście jest to śmieszny artykuł :)

9 lata 7 miesiąc temu #986219 przez agatagama
Dzień dobry :)
u nas z tymi sprawami też kiepsko,po pierwsze nie mam ochoty...po drugie z tyłu głowy mam myśl, że to tak dziwnie, jak Maluszek jest w środku,a po trzecie czuję się nieatrakcyjnie ;P
co do karmienia to zewsząd słyszę, że co 3 h to tylko w szpitalu, zeby Maluszek szybko przybrał na wadze i szybko wyszedł do domu, a już w domu jak będzie głodny, czyli na zawołanie, albo ryk ;P. Najlepiej nie wybudzać, bo potem ciężko uśpić. No w sumie jakby mnie ktoś budził co 3 h (a ja np chciałabym jeść co 3,5 albo 4) to też byłabym nie zadowolona :)
Dzisiaj obiecałam sobie koniec lenistwa i porządne wzięcie się do pracy...zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Scarlett ale miałaś wielkie dzieciaczki, szacun, że dałaś radę najpierw je nosić, a potem rodzić ;)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986220 przez Sylwia-89
Jurada, piękny rożek:)

Kasia, moze Twój maluch jest jakos obrócony, ze masz mniejsza mozliwosc wyczuwania jego kopniaków.

A jesli chodzi o tramwaje i autobusy, to wczoraj doświadczyłam tego o czym wczesniej pisalyscie. Stalam w tłoku w tym upale, ale nikt nawet nie spytal czy nie mam ochoty usiąść. Nie chodzi o to, ze przyszla księżniczka i kazdy ma wstawac, ale akurat ja sie dobrze czuje i mogę postać, jednak sa kobiety, które ledwo chodzą. Troche to przykre, ze taka znieczulica panuje. No ale cóż wszystko się zmienia niestety na gorsze.

Gloria zdolna jesteś;)

Pesq fajnie, ze kierowniczka pomyślała o Tobie ;) Moze nie jest aż taka straszna i ma ludzkie odruchy :D

Asiek, mnie tez czasami boli pod piersiami. Jak dotknę, to jakbym miała siniaka. Ostatnio zauwazylam, ze jest to od stanika, bo noszę z fiszbinami i one tak gniotą.. Kupilam juz taki najzwyklejszy sportowy i jest mega wygodny, wiec po domu w nim śmigam. ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986221 przez Zazanna
Ja dziś jadę do lekarza, zobaczymy jak będzie w autobusie :P

Co myślicie o koszu mojżesza ? Zastanawiam się czy nie kupić do salonu :)

9 lata 7 miesiąc temu #986222 przez Sylwia-89
Zazanka, mi osobiście się podoba, ale nie wiem czy jest praktyczny, bo dziecko szybko wyrasta chyba z niego

9 lata 7 miesiąc temu #986223 przez Scarlett86
Dwa porody naturalne. Pierwszy porod 2 dni po terminie, czop mi odszedl i juz wdtedy poszlo. Zaczely sie skurcze rano a urodzilam po 22, druga ciaze przenosilam i kazali mi sie zglosic do szpitala na wywolanie oxytocyna. Lekarz mnie zbadal, zrobil usg i powiedzial ze jeszcze czas mam poczekac na wypis i jechac do domu. Usiadlam w poczekalni tak jak mi kazal i po paru minutach przybiegl i powiedzial ze wypisu nie dostane ze ide na porodowke bo juz czas. Istne szalenstwo :blink:
A I podczas badania i potem usg lekarz stwierdzil ze dziecko bedzie duze. Wystraszylam sie i pytam jak duze, a on ze tak do 4 kilo. Pomyslalam ze to bedzie pikus bo przecierz pierwsze dziecko mialo 3910 a to drugi porod to nie bedzie tak zle :) Polozyli mnie na porodowce, podlaczyli oxytocyne to bylo jakos rano. Bole okropne, strasznie sie meczylam. Rozwarcie robilo sie po malu, lekarz robil mi jeszcze masaz szyjki z marnym skutkiem potem mialam przebity pecherz plodowy. Od przebicia pecherza minelo 10 godzin, potem bole parte 20 minut i juz byl moj synus. Wiec jak przyjechalam do szpitala rano na wywolanie to urodzilam na 2 dzien o 5:10 rano. Lekarz sie troche pomyli. Dziecko mialo wazyc do 4 kilo a wazylo prawie 5. Polozne byly w szoku ze on taki duzy, lekarz tez byl zdziwiony. :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #986225 przez Zazanna
No właśnie wiem, że szybko, moja przyjaciółka miała i wiem, że sobie chwaliła, ale ona ma piętrowy dom, więc po prostu było jej łatwiej przenieść malutką i mieć ją obok siebie cały czas i nie wiem czy u mnie by nie stał nieużywany.. :P

O rany Scarlet.. jesteś moją bohaterką :) Wielkie wow :woohoo:
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #986228 przez jurada
Dzień dobry wszystkim pięknym paniom!
Juhu wyjeżdżam dzis... Obiecuje za wszystkie odpocząć, złapać ciut słoneczka, zrelaksować się i zregenerować. Wracam w niedziele wieczorkiem...

Zaz śniłaś mi się dzisiaj:) siedziałyśmy na podłodze z siatkami wypchanymi kinder jajkami i Kinder mlecznymi kanapkami i sie opychałyśmy:) to chyba sen na te twoje 14 a moje 12 kg!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia