- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wracając do tematu, wiem, że jestem okropna, ale pociesza mnie fakt, że nie tylko u nas się to wszystko zmieniło.. Najbardziej brakuje mi tego, że jak byłam chudziutka, to T. mógł się na mnie gapić ile wlezie jak spałam, leżałam, czy co tam, a teraz ..mebel wrrrr i to jego urocze „gruuubaskuu” wggrrrr -.-‘ No nic, jeszcze jakieś 4 miesiące i mu pokażę co znaczy rok bez seksu z mojej strony
O NIEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ta asteroida nie może przylecieć trochę później ?? Tylko akurat w moim terminie ??? Nie chcę umierać nie odowadniając T. swoich racji
Oj Kasia to będziesz miała nocnego marka W końcu ponoć dzidziusie zachowują swój rytm dobowy po urodzeniu
Pesqu ja nie daję rady teraz oglądać takich filmów.. Od razu zbiera mi się na płacz i boli mnie całe ciało i wyłączam..
Agatka ja bym chciała komplet.. łóżeczko z komódką… ahhh i przewijaczek też z kompletu.. Najgorsze, że się naoglądałam w necie łóżeczek i teraz już sama nie wiem jakie mi się podobają No ale jak obejrzę na żywo, to na pewno się to wszystko zweryfikuje
Dziewczyny, a z karmieniem jak będziecie robiły? Będziecie budziły malucha co 3 godziny, czy karmiły na wezwanie? Mój T. twierdzi, że na wezwanie i żebym nie wymyślała.. Ale ja wolę przemyśleć wszystkie możliwości i wybrać najlepszą dla mojego skarba <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Agata widzisz jakoś te robale prześladują
Zaz mnie to rozbawiło o tej asteroidzie bo ciągle takie news-y są teraz we wrześniu co do karmienia ja chciałabym co 3godz. żeby rytm taki zrobic dziecku, ale jak wyjdzie w praniu to okaże się. pewnie na pocztku co zapłacze dziecko to ja już butle gotową będę mieć, żeby nie płakało dużo
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Kasandra moj pierwszy synek jak sie urodzil mial 62cm i waga 3910, a drugi teraz spojrzalam w ksiazeczke i szook drugi mial 64cm no i waga 4710
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Scarlet jaki ogrooomnyyy I to był poród naturalny?
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
no chyba ze od razu mm bo wtedy nie można częściej
Witam i ja
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Miałam napisać wczoraj, ale nie mialam juz sily, bo caly dzien na nogach. Jeszcze na 17 bylam odrobić pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Jesli o nią chodzi, to na tych dwóch spotkaniach bylo wypelnianie dokumentacji, omówienie szpitali, sposobów znieczulenia i ogólnie spraw dotyczacych porodu. Za duzo nowych rzeczy sie nie dowiedzialam, ale myślę, ze sie rozkręci, bo calkiem przyjemnie było.
Sabina, tak miałam kontrolę w piątek w dlugi weekend. Zaniosłam pismo do ZUSu i czekam na odpowiedź. Żadnych konkretów...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A jesli chodzi o sprawdzenie czy wydobywają sie wody, to słyszałam, ze najtaniej jest kupic papierki lakmusowe i sprawdzić. Niby jak sie zrobi niebieski kolor to są to wody a jak zolty to nie.
Asiek mysle, ze jakby miala przylecieć asteroida to nikt by o tym nie wiedział zeby nie siać paniki, wiec rzeczywiście jest to śmieszny artykuł
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
u nas z tymi sprawami też kiepsko,po pierwsze nie mam ochoty...po drugie z tyłu głowy mam myśl, że to tak dziwnie, jak Maluszek jest w środku,a po trzecie czuję się nieatrakcyjnie ;P
co do karmienia to zewsząd słyszę, że co 3 h to tylko w szpitalu, zeby Maluszek szybko przybrał na wadze i szybko wyszedł do domu, a już w domu jak będzie głodny, czyli na zawołanie, albo ryk ;P. Najlepiej nie wybudzać, bo potem ciężko uśpić. No w sumie jakby mnie ktoś budził co 3 h (a ja np chciałabym jeść co 3,5 albo 4) to też byłabym nie zadowolona
Dzisiaj obiecałam sobie koniec lenistwa i porządne wzięcie się do pracy...zobaczymy co z tego wyjdzie
Scarlett ale miałaś wielkie dzieciaczki, szacun, że dałaś radę najpierw je nosić, a potem rodzić
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
Kasia, moze Twój maluch jest jakos obrócony, ze masz mniejsza mozliwosc wyczuwania jego kopniaków.
A jesli chodzi o tramwaje i autobusy, to wczoraj doświadczyłam tego o czym wczesniej pisalyscie. Stalam w tłoku w tym upale, ale nikt nawet nie spytal czy nie mam ochoty usiąść. Nie chodzi o to, ze przyszla księżniczka i kazdy ma wstawac, ale akurat ja sie dobrze czuje i mogę postać, jednak sa kobiety, które ledwo chodzą. Troche to przykre, ze taka znieczulica panuje. No ale cóż wszystko się zmienia niestety na gorsze.
Gloria zdolna jesteś
Pesq fajnie, ze kierowniczka pomyślała o Tobie Moze nie jest aż taka straszna i ma ludzkie odruchy
Asiek, mnie tez czasami boli pod piersiami. Jak dotknę, to jakbym miała siniaka. Ostatnio zauwazylam, ze jest to od stanika, bo noszę z fiszbinami i one tak gniotą.. Kupilam juz taki najzwyklejszy sportowy i jest mega wygodny, wiec po domu w nim śmigam.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co myślicie o koszu mojżesza ? Zastanawiam się czy nie kupić do salonu
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
A I podczas badania i potem usg lekarz stwierdzil ze dziecko bedzie duze. Wystraszylam sie i pytam jak duze, a on ze tak do 4 kilo. Pomyslalam ze to bedzie pikus bo przecierz pierwsze dziecko mialo 3910 a to drugi porod to nie bedzie tak zle Polozyli mnie na porodowce, podlaczyli oxytocyne to bylo jakos rano. Bole okropne, strasznie sie meczylam. Rozwarcie robilo sie po malu, lekarz robil mi jeszcze masaz szyjki z marnym skutkiem potem mialam przebity pecherz plodowy. Od przebicia pecherza minelo 10 godzin, potem bole parte 20 minut i juz byl moj synus. Wiec jak przyjechalam do szpitala rano na wywolanie to urodzilam na 2 dzien o 5:10 rano. Lekarz sie troche pomyli. Dziecko mialo wazyc do 4 kilo a wazylo prawie 5. Polozne byly w szoku ze on taki duzy, lekarz tez byl zdziwiony.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O rany Scarlet.. jesteś moją bohaterką Wielkie wow
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Juhu wyjeżdżam dzis... Obiecuje za wszystkie odpocząć, złapać ciut słoneczka, zrelaksować się i zregenerować. Wracam w niedziele wieczorkiem...
Zaz śniłaś mi się dzisiaj:) siedziałyśmy na podłodze z siatkami wypchanymi kinder jajkami i Kinder mlecznymi kanapkami i sie opychałyśmy:) to chyba sen na te twoje 14 a moje 12 kg!