BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986259 przez glooria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986263 przez kasandra9
Ja właśnie z niczym innym nie mam problemu mam wrażenie, tylko te dłonie, w ogóle nie widzę, żeby jakieś wielkie były, ale co może być innego, jeśli tak mam rano? Np, teraz juz przeszło:) Powiem, ale wizyta 1.07. dopiero;)

9 lata 7 miesiąc temu #986264 przez Agata28
Scarlett :woohoo: wow Szacun! U mnie w rodzinie same duże dzieci się rodziły. Ja byłam najmniejsza 3800, brat 4200, kuzyn 4300, kuzynka 4800 :) za to moj M. miał poniżej 3 kg. Liczę na to, że Alicja po środku jakoś :-)

Zazanna a z tej stronki, z której ja zamawiałam nic Ci się nie podoba? Można też zamówić tylko łóżeczko i komode, jedynie przewijaków nie ma :(

Jurada, odpoczywaj kochana :kiss:

Ja dzisiaj rano piękną kołyskę znalazłam. Byłam już gotowa na zakup, ale okazało się, że to dla lalek :angry: :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #986265 przez pesq
Hej hej dziewczyny :)

Spalam dzis w miare dobrze! :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do szkoly rodzenia ja w pn pojade pogadam, u nas jest 1 na nfz i tam sie zapisze bo telefonicznie nic nie uzgodnilam.. Wiem tylko ze tam sa cwiczenia + wyklady, cwiczenia juz teraz a wyklady 2 ostatnie miesiace.. i szczerze Wam powiem ze nie chce mi sie tych cwiczen. Nie chce mi sie nic robic ledwo wstaje z lozka a co dopiero cwiczyc.. poza tym na tym etapie bede miala cc (prawdopodobnie) wiec nie wiem po co mam sie uczyc parcia. Dlatego nie wiem tez czy nie odwlec tego jeszcze troche i nie isc wtedy, kiedy beda juz wyklady a z cwiczen uciekac :P (zupelnie odwrotnie niz na uczelni ;) )

Kasandra - ja Ciebie podziwiam, bo Ty w gimnazjum pracujesz tak? Zawsze myslalam ze to moj najwiekszy koszmar :P .

Co do materacu - tez zamowie gryke/kokos.. Boje sie troche robakow ale wszedzie pisza ze to najlepsza opcja z tych w miare cenowo.

AAAAAAAAAAa dzis mąż zabiera mnie na obiad! NAwet wynalazlam juz co i gdzie moge zjesc przy tej mojej diecie. Boże.. dziś zobaczylam 80 kg na wadze... Zaczelam tyć po 1,5 kg - 2 kg na tydzien.. co to bedzie ? :woohoo: :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu #986266 przez pesq
A zeby popchnac post napisze jeszcze :

ciezko lezec na tym lewym boku, wiec walam sie tez na prawy, ale tez mi to slabo pomaga wiec siadam i jakos oddechu ciezko zlapac..

Kasia - pamietam jak pisalas o tym swoim malutkim brzuszku widzisz, wszystko sie równa :) A co do ruchow mam jak Ty i Kasandra - mala rano z raz czy dwa kopnie, pozniej już zaczynam czuc niepokoj i dopiero wieczorem albo szaleje albo troche pofika.. Ale wiecie co one sie ruszaja te nasze maluchy, ale my nie czujemy. Widzialam na usg jak ona sie wiercila a ja nic nie czulam. Ale no chcialabym chociaz co godzine pare puknięć poczuć dla swojej psychiki :P Wiecie jak to jest mysli sie..

9 lata 7 miesiąc temu #986271 przez kropka 889
Kasandra u nas tez wizyta 1.07, jeszcze tyle czasu :)
ja leze bo od wczoraj pobolewa mnie brzuch tak po bokach (to chyba jakies rozciaganie wiazadeł, czy cos takiego)
zaraz chyba zacznę przeszukiwac allegro pod wzgledem kocyków

9 lata 7 miesiąc temu #986272 przez kropka 889
aaaa zapomniałam Jurada strasznie zazdrosze tego wyjazdu, tzn głownie tego basenu

9 lata 7 miesiąc temu #986273 przez asiekasiek
Ja właśnie czyściłam papierem ściernym łóżeczko i 1/4 wyczyściłam i zmęczyłam się więc zrobiłam pizze i jest juz w piekarniku :)

Pesq ja też mam problem z leżeniem na lewem boku, nie lubię :unsure: i mój mąż ma ustawiony budzik pół godziny wcześniej niż wstaje i też ma te drzemki :blink: ale Twój to ponad godzinę wcześniej ma te drzemki :huh:

9 lata 7 miesiąc temu #986274 przez pesq
Ja wczoraj mialam zupe burakowa z mlodych burakow i botwinki i wlasnie ją teraz na zimno siorbie bo tak mi ciezko oddychac ze szok.. A w ogole tez ciezko oddychac przez pieprzone pylki traw ktore teraz nos zatykaja i apsik apsik..

Ale mi sie dobrze z Wami narzeka <3 :)

9 lata 7 miesiąc temu #986275 przez pesq
Wiecie co - jak ja sie ciesze ze mamy te forum, serio. To moja ulubiona strona w internecie teraz :woohoo: :woohoo: :)
Podziękowania: jurada

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986278 przez mysia5
Heeeej ;**
Ale miałam czytania ... :ohmy:
póki pamiętam, Jurada udanego wypoczynku kochana! :) i piękne zdjęcie!!! :woohoo:
No i.zrobila się dziura w głowie i nie wiem co dalej chciałam pisać -.-
U nas z tymi sprawami tez różnie.. jakaś leniwa się zrobiłam no i czuje się nie atrakcyjnie :unsure:
Zazanka super lista, podkradne ja sobie również jeśli pozwolisz :evil: :)
U mnie burza jest aaaaa i ciemno się zrobiło :silly:
dzisiaj mam wizytę, mam nadzieje ze zobaczę synusia <3
Scarlet Ooojej ale duże maluchy miałaś, pełen podziw dla Ciebie :) super mamusia! :)
Mnie ostatnio coś często głowa boli :/ i to mocno w sumie... i ręce mi dretwieja niestety jak np długo siedzę na telefonie w jeden pozycji , uroki ciążowe:)
Miłego dnia kochane :)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #986279 przez jurada
Widzę ze z kasandra i kropka idę na wizytę 1.07. Na ktora macie bo ja na 9.00 :D

Ja chyba materac to kupie najzwyklejszy z pianki. Syn na takim spal i żyje... Chodzi tez o względy finansowe bo to i malucha trzeba wyprawić i D. Do pierwszej klasy... Takze oszczędzamy :P
Pesq no nie może byc tak ze my wszystkie po tyjemy a ty będziesz szczypiorek...

Agata no kołyski cudo... Szkoda ze lalkowe :)

Ale mnie młoda bombarduje dzis od rana... <3

9 lata 7 miesiąc temu #986280 przez pesq
Haha no Juradka do szczypiora to mi brakuje z dwudziestu kilo minus :p a w takim tempie za trzy miesiące się będę toczyć... :p miłego wyjazdu, zazdroszczę bo ja przez pyłki zamknięta szczelnie w parceli domowej :/

9 lata 7 miesiąc temu #986281 przez basiek149
hej :)
jejciu nie mogłam się dzisiaj dobudzić... obudził mnie telefon męża o 4.30 bo chłopaki musieli dzisiaj jechać po jakiś towar. mój mąż jest akurat z tych co budzi się w ostatniej chwili. mieli planowo wyjechać o 5.00 i pytam się wczoraj go na którą mu budzik nastawić. to mówi, że na 4.45...;p jemu zawsze wystarczy chwila i jest wyszykowany i leci. dlatego dzisiaj trochę się wkurzył jak o tej 4.30 zadzwonił teściu i mówi, że czeka już na niego pod domem :D tak więc szybko go wyprawiłam i wróciłam do łóżka. i sama się zdziwiłam jak się obudziłam a tu już 11.00 :whistle: a chłopaki już piszą, że wracają heh.
wrzuciłam pranie, pozmywałam, zjadłam gołąbka od mamy i małosolnego :woohoo: i jakoś nic mi się nie chce więcej robić.

co do atrakcyjności ... to jakaś masakra. jeszcze jak siostra przyjechała i zobaczyłam jaka ona chudzinka, jak wszystko na niej ładnie leży (fakt, nie jest w ciąży ale to co...:D ), a ja i taka buła na twarzy i uda duże i w ogóle cała jestem duża, i nie mam co ubrać...bo we wszystkim wyglądam źle :pinch:
wczoraj miałam takiego doła i co chwilę podchodziłam do męża i pytałam się czy bardzo przytyłam. niby mówił, że nie, przytulał ale tak naprawdę czule ale i tak mu nie wierzę ;p mam lustro w domu ;p

siostra przywiozła mi książkę "pierwszy rok z życia dziecka". to jest druga część tej książki "w oczekiwaniu na dziecko" co niektóre z was mają. też bardzo fajna więc polecam. chciałam ją kupić ale jak siostra powiedziała, że mi pożyczy to się baaardzo ucieszyłam :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986282 przez Agata28
mnie też głowa boli :angry: od wczoraj bez przerwy. Mam nadzieje, że to zwykły ból głowy a nie grypa jakaś:P mój M od 3 dni leży plackiem w łóżku, faszeruje go gripexami i dzisiaj ma się już lepiej! Obym się nie zaraziła :(
Ja mam wizytę u położnej 23.06 a usg 09.07. Będą sprawdzać czy mała dobrze przybiera na wadze, przez to, że ten test Pappa wyszedł źle. Jestem dobrej myśli.
Dzisiaj dzwonił do mnie ginekolog z wynikami cytologi i wymazu z pochwy. Na szczęście wszystko w porządku. Tak więc, niewiadomo czemu miałam te krwawienia dwa tygodnie temu. Najważniejsze, że już ich nie mam :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia